Ben yazmak için uğraştım,arzu eden isteyende okumak için uğraşsın,
Amacım burada kimseyi kırmak,rencide etmek,küçük düşürmek değil,doğru tek derler,ne hikmetse bir türlü tek olan doğru üzerinde bir araya geldiğimizde anlaşma sağlayamayız, demekki doğru tek değil derken,herkesi kendi doğrularıyla baş başa bırakarak aşağıda kendi doğru gördüklerimi paylaşıyorum…şimdiden okuyana gerçekten okuyana tşk.ederim…
(Sevgili Sadettin beye tamamen katılıyorum ama ben ve benim gibi bir kaç arkadaş bunları savunduğu zaman Bilgi sahibi olmadan fikir üretmekle suçlandık ve belkide hala suçlanmaya devam edeceğiz sevgili arkadaşlar Hepimiz araştırıyoruz bu savunduğum fikirler benim gözlemlerim sadece kendi doğrularım isteyen katılır isteyen katılmaz ama bir gerçek varki dayatmalarla hiç bir yere varılamaz Pointerin Ana vatanının İSPANYA olduğunu sanırım herkes biliyor İngilizler Bu ırkı alıp sadece Kendi adlarına tescil ettirmiş ve standartlarını belirlemişlerdir FCI ise ALMANYA AVUSTURYA BELÇİKA FRANSA HOLLANDA Tarafından kurulmuştur amaç Her ırkı koruma altına almak o ırkın yaşamını sağlıklı olarak devam ettirilebilmesi olarakta tanımlanabilir.Şimdi İSPANYA ALMANYA FRANSA gibi hem köpek üreticiliğinde önde olan ve avrupadaki yarışmalarda söz sahibi olan ülkelerin sitelerine baktığınızda ne anlatılmak istendiği özellikle İSPANYAnın kinde net olarak görülmektedir FCI standartları budur diyor fakat son yıllarda yapılan mera yarışmalarında elde edilen başarılarda kinolog solaronun tarif ettiği standartlardaki köpekler daha başarılı olduğu için bize göre standartlar bu olmalıdır diyor bu standartlarda erkekte55-62 dişide 54 60 kadir beyinde dediği gibi idealini 60 cm olarak bilrtiyorlar Sevgili arkadaşlar Bunu ALMANYA da böyle görüyor ki ben Ewald Schonu Mücken born sorduğumda ilk defa boy konusunu sizden duyuyorum diye söyledi Köpeğin üretilmesi için kalça filminin çekilmesi gerektiği diş yapısına bakılması gerektiği kalıtsal bir hastalığının olup olmadığına bakılması gerektiğini söyledi ben kendi köpeğim için sordum 56 cm dedim bu gibi standartta köpeklerin Almanyada da olduğu TÜRKİYEDE kayıt ve izin vermiyorlarsa ALMANYADA hiç bir problem olmadan kayıt edilebileceğini söyledi Bunu Sevgili Kadir beyede sorduğumda benzer yanıtları aldım Ama arada sanırım ince bir çizgi var onlar yıllar önce FCI üye olmuşlar Alman üreticiye FCI standartlarını söylediğimizde ise bana o boy standartının çok geride kaldığını günümüz pointerinde ise boyla ilgili bir sıkıntı olmadığını söyledi Sanırım biz önce üye olmak için ESKİ STANDARTI yakalayacağız daha sonrada Günümüz POİNTER boy standartını yakalayacağız hep geriden gidiyoruzya değilmi Lütfen biraz objektif olalım ve görmeye çalışalım Bunlar benim gördüklerim Yanlış bilgi veriyorsam düzeltin lütfen kimsenin yanlış bilgilendirilmesini istemiyorum)
Yunus Özçelik’ten alıntı(paylaşım için tşk.ler)
(Degerli Arkadaslar,
Size burada pointer üreticisi bir arkadasimdan ve onun dilinden pointerleri anlatacagim.Adi Matthias Weibrect 1984den beri Berlin civarinda Ingiliz Pointer üretmekte Büyük ve kücük av yapiyorlar ailece hanimida avci. Kendisi pointeri söyle tanimliyor:özellikle cok sadik,sebatkar cok güzel kokulu,harikulade ,estetik ferma veren bir av köpegi.Ingiliz pointerden her türlü yaralandigini söylüyor ki cogu kez bende gördüm.Kendisi Alman kisa tüylülerin yaptigi isi ve verdikleri verimi kendi pointerlerinden de aldigini söylüyor.Acik arazide Pointerlerin her zaman diger av (ferma köpekleri)ne karsi her zaman avantajli oldugunu söylüyor buna bende katiliyorum.Pointerlerin yabani hayvanlara karsi sertlikleride var hatta domuzda bile kullanabiliyor.Ve bütün bunlar sinavlarla kanitlanmis durumda aksi zaten düsünülemez.Ayrica bu pointerler yarali avi bulmada egitilmisler.Bir diger konu aportlarinin cok mükemmel olmasi ayrica vurulan fakat bulunamayan bir avi bulup getirmesi.(Aport). Burada kaybolani bulup getirme altinda sinav vardir onun icin köpekler kaybolmus avi sahibinin haberi olmadan sahibine veya avciya aportlamasidir.Bu sinavlarda köpege bu sahibine veya avciya aportlamasidir.Bu sinavlarda köpege bu sahibine veya avciya aportlamasidir.Bu sinavlarda köpege bu . oldugunuda belirtiyor Isteyenin gelip köpek ve egitmlerini izleyebileceklerini belirtiyor.Kendisine Solarolar hakkinda sordum ,o konu hakkinda bilgisi bile yok.Kisacasi böyle bir cinsi tanimiyor Arkadaslar bunu size niye yazdim .Su acidan görünen adamcagiz bir pointerden en iyi sekilde faydalaniyor Simdi bazilari cikar pointer arazi köpegidir der,dogrudur katiliyorum.Bence kisi elindeki köpekten maksimum derecede faydalanmalidir.Bu almankisa tüylü,setter veya baskasi olur.Bu benim sahsi fikrim.Ben bir pointerden su aportunu ve bir yarali domuzu bulduktan sonra daha ne bekleyebilirim.Önemli olan o en üst seviyedeki devamlilik iceren egitimi verebilmek tabiki buda herkese nasip olmaz Bunlar yazip cizmeyle degil egitimle olan yapitlardir Birakin ingilizler iki köpek kullansin buda ayri bir konu atis öncesi ve atis sonrasi gibi kisimlari incelemek lazim. Burada kisaca Ing.Pointerin ne yapabildiklerini canli olarak gördügüm icin sizlerle paylasmak istedim.Hosca kalin
M.Erdem YALÇINDAĞ (paylaşım için tşk.ler)
Sn.Yalçındağ’ın
Konusunu genel aldım aslında içerisinde ki sadece bu bölüm yunus bey’in yazılımı ile ilgili idi,ancak,herkes çok bilecek diye bir şey yok belki bilmeyen arkadaşlarda yazılımlardan faydalanır,düşümceme istinaden,aşağıda konuyla ilgili genelden alıntı(konu içerisinde mevcuttur)
Sn.Yalçındağ soruyor!
.Kendisine Solarolar hakkinda sordum ,o konu
hakkinda bilgisi bile yok.Kisacasi böyle bir cinsi tanimiyor
Matthias Weibrect )pointer üreticisi(istenirse yazar vasıtası ile ismi geçen üretici şahıştan bilgi alınabilir,
(FCI standartlarını söylediğimizde ise bana o boy standartının çok geride kaldığını günümüz pointerinde ise boyla ilgili bir sıkıntı olmadığını söyledi Sanırım biz önce üye olmak için ESKİ STANDARTI yakalayacağız daha sonrada Günümüz POİNTER boy standartını yakalayacağız hep geriden gidiyoruzya değilmi Lütfen biraz objektif olalım ve görmeye çalışalım Bunlar benim gördüklerim Yanlış bilgi veriyorsam düzeltin lütfen kimsenin yanlış bilgilendirilmesini istemiyorum)
Yunus bey’den alıntı
Yunus bey,yukarıda ne güzel belirtmişsin, Sanırım biz önce üye olmak için ESKİ STANDARTI yakalayacağız daha sonrada Günümüz POİNTER boy standartını yakalayacağız,evet aynen dediğiniz gibi,zira şimdiye kadar FCI’a üye olmuş ülkeler hep FCI’ın standart larını kabul etmişlerdir,ancak ne var ki ülkeler sonrasında bu durumun 12 sene gibi zaman diliminde değişebileceğini de belirtmişlerdir,neden mi? Çünkü ülkeler arasında mutlak boy farklılıkları çıkmıştır ve çıkmaya da devam edecektir,demek ki! Bu işler standart oluşturmaya başlamayla hemen olmuyor,Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok!keşfi diğer ülkeler yapmışlar ve 12 sene gibi bir zaman geçimini uygun görmüşler,peki biz ne yapmamız lazım,şu anda kıf’ın yapabileceği fazla bir şey olduğunu sanmıyorum,FCI’a geçiş aşaması yaşanıyor,aynen FCI’ın isteklerini uygulamak zorunda,(ancak sıkıntılar da FCI’a sürekli rapor edilmekte) hal böyle olunca FCI’a geçiş sürecini ancak bizler hızlandırabiliriz,nasılmı? Hemen kızıp ters düşmemekle işe başlayabiliriz,zira köpeğiniz şu an ki! Standartlara uysun uymasın kayıt edilebiliyor,ancak ırk standartlarında sorun yaşıyor,ve yarışmalara katılamıyor,ise bu konumda olanların kayıtlarını çoğaltarak,ezici bir çoğunluğu sağlayıp,kıf la birlikte FCI dan istekte bulunulabilir,buda 4 yıllık bir başlangıcı olan kıf’ı 12 sene beklemeden bir önce Türkiye boy standartlarında ki!değişikliğe çabuk götürür,destek olmakla tabii ki! FCI’ a üye olmasını bekleyerek umut tacirliği yapmakla değil! Ha bu arada 4 yıldan buyana ne öğrendinizki? Sorusuna ise öğretmeyi öğrendim cevabını verebilirim,
(bu kıfte sevdım arkadaslarım abılerım var ama sevmediğim at gözlüğü ile bakan megolamanlarda var neymiş akraba çifleşmesi yapılamazmış bi pedikre koycam avrupanın starları ne derece cifleşme yapmış şaşıracak. bu ayrı ama daha önce almanyada kurzhaar anavatanında damızlık ünvanı alan kopek dedikeri türkiyede kullanılamaz bak bak daha turkıye fcı a uye olmadan kraldan cok kralcı kesildi.. vb.. saymakla sonu gelmez..
ama avrupalı ne yapıyorsa gerıden degıl onların izlediği yoldan gıdecez. bu kurumun içindeki bazıları değişmeli hakem ünvanı alıp bilgisi olmayan sadece ceviri yapmakla hakemlik olmaz kinologlar olmalı bence bu işe gönullu hekimlerden seçilmesi daha doğru olur..desteklemeye gelince ülkem menfatine olan herseyi desteklerim ama en nefret ettiğim umut tacirliğidir.. bu işte aynen avrupa birliğine üye olmaya benzedi varın gerisini siz düşünün..)
Sertaç serim’den alıntı(paylaşım için tşk.ler)
Sertaç bey, (neymiş akraba çifleşmesi yapılamazmış) sanırım sizde megolaman diye bahsettiğiniz kişiden geçme bir köpek var,ve siz soruyorsunuz şuna çekeceğim diye o megolaman diye tabir ettiğiniz kişide yakın akraba olmaz diyor,ve siz buna bozuluyorsunuz,(sadece ceviri yapmakla hakemlik olmaz) sanırım sizin içinde defalarca çeviri yapmıştı,tıpkı bana yaptığı başkalarına yaptığı çeviriler gibi,(hem ne alaka anlayamadım çeviri ile hakemlik arasındaki bağlantıyı)gelelim sayenizde önemli bir konuya,bilen zaten biliyordur,bilmeyende öğrensin,öğrensin ki! bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmasın! Şimdi size bir alıntı yapıyorum,bilmeyenler iyi okusun,okusun ki! Kıf ne işe yarıyor anlasın demiyorum,anlamaya çalışsın yeter…ha bu arada herkes için geçerli herkesin katılabileceği,kıf tarafından hakemlik sınavları açıldı neden ilgilenmediniz? neden katılmadınız? çeviri yapamayanları almazlar diyemi çekindiniz?oysa sadece katılmak için benim gibi ilkokul mezunu olmamanız yeterli idi,(ben tahsilim olmadığı için katılamadım) siz neden katılmadınız? belki sizde hakem olabilirdiniz,ve şansınız hala devam ediyor,sadece ilgi duymanız zaman ayırmanız,birazda masraf etmeniz lazım,zira bunları kıf topladığı paralardan ödeyemiyor,yani pamuk eller cebe,
KİNOLOJİ İLE İLGİLENENLERE DUYURU
Değerli Köpekseverler,
Köpek Irkları ve Köpek Bilimleri Federasyonu “İç Tüzük ve Yönetmelikler” kitapçığının 4. sayfasında yer alan IV. madde “c” fıkrası “yakın akraba eşleşmeleri genel olarak yasaktır…..” şeklinde, köpeklerde yakın akraba eşleşmesinin yasak olduğunu, ancak bazı özel durumlarda, özel izinle ve de belli bir dereceye kadar yakın akraba eşleşmelerine izin verilebileceğini belirtmektedir. Unutulmamalıdır ki yakın akraba eşleşmeleri genetik açıdan son derece sakıncalı olup, çekinik genleri ortaya çıkararak onarılması olanaksız genetik bozukluklar oluşturmakta ve bu tür kusurlara sebep olan genlerin dominant yani baskın genlere dönüşmelerini sağlamaktadır.
Federasyonumuza geçtiğimiz günlerde, üyemiz Grande Bleu de Gascogne Derneği Başkanlığı tarafından yollanan bir dilekçede, Esat Vural adlı yetiştiricinin, batın kardeşi olan Zeyna ve Herkül adlı Grand Bleu de Gascogne ırkına mensup iki köpeği çiftleştirdiği ve Nisan ayı içerisinde bu çiftleşmeden 11 adet yavru olduğu, yavrulardan bir tanesinin öldüğü ve adı geçen kişinin yavruları satmak için çeşitli sitelerde ilan verdiği belirtilmekte ve KIF olarak bu duruma müdahale etmemiz istenmektedir.
Yukarıda sözü edilen iki köpek, KIF Soy Kütüğüne kayıtlı ve SKB sahibi olmalarına rağmen,
Esat Vural, KIF Üretim Yönetmeliği gereği yapması gereken hiçbir uygulamayı gerçekleştirmemiş (çiftleşmenin KIF’a anlaşma kopyası ile bildirilmesi, batının doğumunun bildirilmesi ve batın teyidi), özel izinle yapılması gereken ancak aynı batın kardeşlerin eşleştirilmesinin ise özellikle çok özel izin gerektiren bir şey olmasına karşın herhangi bir başvuruda bulunulmamıştır.
Federasyon tüzüğümüzde de açık bir şekilde belirtilmiş olan bu aykırı davranıştan sebebi ile üretici Esat Vural’ın bu davranışından dolayı kınandığını, Esat Vural’ın 01. 04.2010 tarihinden itibaren üreteceği yavruların hangi ırka mensup olurlarsa olsunlar kayıtlarının 2 yıl süreyle yapılmayacağını Türk Kinoloji camiasına duyururuz.
KIF YÖNETİM KURULU (paylaşım için tşk.ler)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(konuda bahsi geçen ismi inanın herkes gibi bende çok severdim,bu yüzden sitemizde ilan bazında verdiği yayınları derhal,kaldırarak,bu ve benzeri yanlışlardan üyelerimizi koruma yoluna gittim,(site yönetimi adına)ancak ne var ki!sitemiz her zaman ki!gibi büyük bir aile olma konumunu ve üyelerini korudu,istemeyerek te olsa kınama yoluna gitmedi,yalnız şimdi birileri çıkıyor,bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduğu için bizleri bu konuyu açıklamak zorunda bırakıyor,gerçi saklı gizli bir konumu kalmadı,bizler sadece sitemizde zorunlu olmadıkca yayınlamak istemedik,şu ana kadar,tşk.ler Sertaç bey,
Sadece bu bölüm sitede bulunduğum görev ünvanı ile yazılmıştır,
Ayrıca bakınız,
http://ha-ber.net/index.php?option=com_content&task=view&id=8067&Itemid=0Dünya şampiyonası böyle bir şey olsa gerek,baktığınızda görünen resimlerde, FCI logosu bulunuyor,hemde Afrika tazılarının bulunduğu resimde dahil olmak üzere,bazı umut tacirlerinin yazılarını okuyunca bazen düşünüyorum,acaba bu adam (sn.yalçındağ) beni yanlış mı! bilgilendiriyor,bana yanlış mı! öğretiyor diye ama,bakıyorum ki! Bana verdiği bilgilerle,bana öğrettikleri ile yaptıkları bire bir bağdaşıyor,ve ozaman diyorum ki! Boşver şu umut tacirlerini,boşver bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanları diye….
Kendisine şimdiden burada başarılar diliyor,tşk.ediyorum…
BEN AVRUPA BİRLİĞİNİ TANIMAM
T.C. A.B.ni TANIYANA KADAR
BEN FCI’I TANIMAM
KIF FCI’I TANIYANA KADAR
Bazı umut taciri arkadaşlarımızda beklesinler,beklesinler ki!
Belki FCI KIF’ı tanımak yerine TÜRKİYE’ye şubesini açar ve bir ilke imza atarak umut tacirlerine yardımcı olur,(hani benim köpeğim FCI şecereli benim ne işim olur KIF la diyenler önce KIF FCI girsinde ondan sonra düşünürüz diyenler var ya!)(umalım) (HEM PATRON VARKEN İŞCİ TANINIR MI? Buda ayrı bir sesli düşünce şekli bu ve benzeri düşüncelere katılmak isteyenleri de engeleyen mi var ki! ister uçurumdan atlarsınız,isterseniz peşinizden uçurumdan atlamaya adam kalmayana dek beklersiniz,(zira denenmiştir)
Diğer tüm yazılımlar şahsi düşüncelerim’dir,beğenilsede beğenilmesede AVLAK COM ile bağdaştırılamaz…
alıntı yaptıklarım ise alıntı ismi ile yapılmıştır,tüm yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir,avlak com sorumlu tutulamaz…yazarların yazılarını iade istemesi,silinmesi imha edilmesi konusu tamamen avlak com insiyatifindedir,gerektiğinde suç temsil eden yazıları gerekli merciilere vermekle yükümlüdür,lütfen yazılarımızı itina ile özenle yazalım yazdıklarımızın tashihini ise mutlaka yaptıktan sonra yayınlayalım,hiç bir şekilde zan altında kalmayıp,zan altında bırakmayalım,
burası bir paylaşım plartformu,burada kimileri bilgilerini paylaşacak,kimileri bilmediklerini soracak,her ne kadar doğru bilinen yanlış var ise,yanlış bilinen doğrular da vardır,
saygıdan sevgiden ödün vermeden birbirimiz ile tartışmak yerine paylaşmayı seçelim,
saygılarımla
Yalçın AKKURT
Lütfen herkesin emeğine saygılı olalım,
Kıssadan hisse
Hileli yapılan bir işin en gizli şahidi vicdanımızdır…
Huzurlarınızda Avlak com’a teşekkür ederim, bizlere böyle bir imkanı sunduğu için,bizleri aile ortamında aile olmayı öğrettiği için…