arkadaşlar zamanım oldukça yazmak istiyorum yer yer kaybolabilirim idare edin iş güç.
keklik avına gidiyorum diye yola çıkan çok avcı arkadaşımız var üzülüyorum hallerine bana göre hatayıda iyi keklik avcılarını dinlemeden taktik ve bilgi almadan dinlemesini bilmeden lafı kesip konuşarak ben bilirim edasıyla tepeden dalarak ava çıkıyor sonuç hüsran..
av yerine gitmeden önce gerekli teçhizatı tamamlayıp marketten şekerleme çukulata meyve suyu elma,mandalin,portakal.tofita türü şekerleme özellikle suyunuzu bol almak lazım.
aranızda okuyunca bazılarınızın pikniğemi gidiyoruz dediğini duyar gibiyim.denilenide pek kayle almıyorum bütün gün durmaksızın keklik avlarsan bunlar olmadan elin ayağın titrer kan şekerin düşer gezemezsin avıda bulamazsın elin boş döner malum şarkıyı dinlersin.
keklik eskiden her yerde olurken artık günümüzde sadece sarp dağlarda bulunuyor o yüzden oraları gezmek için bazı fedakarlıklar yapmanız lazım araziye bakınca kendinizi kekliğin yerine koyup bu hava şartlarında nerede olurdum ,her hangi bir tehlike gelirse en garanti nasıl sıyrılırım gibi hesaplar yapar.
o yüzden onun gibi düşünüp karşı politakayla gidebileceği yerin önünü keserek giriş yaparsanız 1.sıfır önde başlarsınız.
o bu sefer şaşıracak ve grup dengesiz dağılacak birbirlerinden ayrıldığı için pusarak geçirmeye çalışacak.o durumda çoğunlukla köpeğinize iş düşecek sizde sürekli her an kalkacak gibi kontrollu açıktan ve olabileceği yerleri hesaplayarak her tarafa fişek atacak şekilde yer yer taşlayarak gezerseniz durum 2 sıfır olacaktır .
gruptan ayrılan keklik doğru şekilde hesapla yaklaşırsanız kendini alaydan daha kolay vurdurur.
alay kalkan acemi bir avcı için tekten daha zordur şaşırtır adamı dikkat ederseniz genelde çalıyı avcıyla arasına alarak kalkar sıkı attırmaz atacak şekilde yaklaşmanız lazım.kalktığı mesafeyi anlık hesaplayarak fişek atılıp atılmayacağına hemen karar verin uzaksa acaba deyip atmayın yaralı kalabilir günah olur iyi takip ederseniz yamayı aşarken kanat hareketini döneceği yani konacağı yere göre şekillendirir vermiş olduğu kanat yatış şekli size yardımcı olacak 2.ci bir şans verecektir.
anında basmanız gerekli yoksa dinlenir uzak kalkar attırmaz sizide dindirir av biter .
vucut enerjinizi idareli dengeli kullanmanız lazım .hani bazı av köpekleri vardır dört nala avlar öğlen oldumu arkaya geçer yada istikrarını kaybeder.
onun durumuna düşmemek ve akşama kadar av yapıp bol tüfek atmak için enerjinizi doğru ve dengeli harcayıp gün içerisine yaymanız gerkmektedir.
keklik avında rahat yürünen yerden değil zor olan yamaçlarda kontrollu gezin daha çok pozisyona gireceksiniz.hava sıcak bastığında kekliği vurmak daha kolay oluyor.her zaman gölge yamaçlara kaçıyor alayın gittiği yönde ne kadar gölge yer varsa mutlaka oralarda bir yerde dir.ve hemen kalkmak istemiyecektir amacı hep avcıyı geçirmeye çalışmak mübarek hayvan tam su içerken yada küçük su dökerken sizi hazırlıksız yakalayıp kalkar bu dediğimi yaparken bile silah elinizde hazır olmalı.
geçen yıl daha yeni yaşadığım bir anım boğaza yukarı çıktım ha burdadır ha burda boğaz bitti çok susadım 2 buçuk litrelik şişe nin kapağını açtım tam diktim 40 metre önümde büyük bir pinar çlısının dibindeymişler ne kızdım kendime siz düşünün olsaydı kalkardı buraya kadar deedim kalkmamışlar atmadım yaralanma ihtimali var.sonra buldum tabi alayı hakkım olanı kadarını aldım.
benden kurtulmak o kadar kolay değil politikacıyım ben ve birazda gezerim azda olsa trap çılıkda var bazen vuruyorum .
diğer arkadaş asker arkadaşım tertip salihliden boyacı murat derler benim keklik ustam o üstüne göremedim daha.
müsait olunca yazmaya devam edicem antremana gitmem gerekiyor.