Teşekkür ederim Abdullah Bey, daha önce ilk saha raporumu paylaşmıştım ama sizin mesajınızı okuyunca farkettim ki saha raporum yok, yanlışlıkla silmişim galiba, neyse ilk saha raporumu tekrar ekleyeyim.
Veee ilk saha raporu;
Bugün Antalya/Kemer'de bulunan avcılık ve atıcılık derneğinin atış poligonuna bir arkadaşımla beraber gittik. Sahibi Muhit Bey, oldukça ilgili ve iyi bir hoca. Trap, skeet, tek kurşun ve şevrotin atışları yaptık. Benim tüfekle toplam 79 fişek yaktık. 25 fişekte arkadaş başka bir tüfekle atış yaptı.
Videolar (trap atışlarında arkadaş maalesef sadece fotoğraf çekmiş onlardan da birşey belli olmuyor),
Skeet atışı,
100 mt.den tek kurşun atışı,
100 mt.den şevrotin atışı,
SAHA İZLENİMLERİ
79 fişekte de ateşleme sorunsuz gerçekleşti, ilk atışlarda 4-5 fişekten sonra iki kez ejektör üst namluda ki boş kovanı atmadı, poligon sahibi ejektörün yağsız kaldığını belirtti. Atışa ara verdik ve ejektörü yağladık, sonra ki atışlarda ejektör boşaltmamazlık yapmadı ve boş kovanları daha uzağa fırlatmaya başladı. Poligon sahibi sayesinde ejektörün ayarlanabilir özellikte olduğunu öğrendim, poligon sahibi ejektörün yapısını beğendiğini fakat fazla teferruatlı bulduğunu belirtti.
Bir diğer gözlemim tetiğin boşluğunun fazla olması, atışlarımı (tek kurşun/şevrotin) tetik boşluğunu aldıktan sonra tetiğe basarak gerçekleştirdim. Trap atışlarında oldukça zorlandım (atılan plakaların %20-25 kadarını vurabildim), zaten tüfeğin yapısı trape uygun değil ama skeette kendimi başarılı buldum. Daha önce trape göre yedek kundak yaptırmayı düşünüyordum, şimdi skeete göre yedek kundak yaptırmayı düşünmeye başladım. Poligon sahibi benden uzun boylu olduğu halde dipçiğin kendisine uzun geldiğini belirtti, doğal olarak benim kol yapımada uzun geliyor. Tek kurşun ve şevrotin atışlarında da kendimi başarılı buldum. Poligon sahibide tüfeğin tek kurşun ve şevrotin atışını beğendi.
24 gr 7,5 numara, 32 gram 4 numara, 34 gram 3 numara (geçen av sezonundan kalanlar) fişeklerle atış yaptım. Gördük ki olmaz diye bir şey yok 32 ve 34 gram fişeklerle de trap ve skeet hedeflerini vurdum (poligon sahibi, yüksek gramın düşük hız nedeni ile dezavantaj olduğunu belirtti). Üstelik trap atışlarının bir kısmını, skeetten sonra şok değiştirmeyi unuttuğumdan açık şokla gerçekleştirdim.