3 no 35 gr RC JK6 fişeklerde bile dengeli olması beni hayli memnun etti. Benim bir av tüfeğinde ağırlık eşiğim 3000 gr dır bunun altında olan tüfeklerle avlanmayı pek tercih etmem. Genel olarak konuşuyorum 3 kg altındaki tüfek taşıma da sağladığı rahatlığı fişek atarken senden fazlasıyla çıkartır.
Bir arkadaşım bundan 3 yıl önce Fabarm Axıs modelini almıştı birlikte bıldırcın ve üveyk avındayken benden ısrarla akşamüstü avında kullanmamı istedi. İlk kez o zaman denedim ve muhteşem bir üveyk avı yapmıştım.
Ben poze av tüfeğinde Berettayı tercih ederdim ancak son zamanlarda işçilik kalitesi ve şişirilmiş fiyat politikası en azından Türkiye deki rakamları afaki rakamlara ulaştı. Silver Pigeon New 1 ucuz model olarak çıkartıldı, geçen yıl fiyatı 5000 tl iken şu anda 6200 tl deniyor. İşte o rakamlara çıkınca o kadar çok alternatif var ki yine berettaya sıra gelmez mesela Cesar Guerini var yan yana koy beretta çok sönük kalır.
Velhasıl işin maddi boyutu, fiyat fayda indeksi, kalite vs derken yolumuz Fabarm Elos C ile kesişti. İçime sinerek aldım, Cenabı Allah da sağlıcakla kullanmayı nasip eder İnşallah