Kendimde iki tane beretta tüfek sahibi biri olarak deðiþik kaynaklardan edinebildiðim kadar çok bilgi edinmeye çalýþtýðým bir tüfek markasý olarak kendi düþüncelerimi aktarmak istiyorum.Yukarýdaki modeller bütçesi þiþkin alýcýlara yönelik biraz pahalý ve prestij modelleri aslýnda ve daha pahalý modeller olmalarýna raðmen arýza yapma ve arýzanýn giderilmesi daha güç modellerde ayný zamanda.Çünkü her tüfek tek ve bir diðerinin parçasý diðerine olmaz.Kuvvetli fiþek atmatya da pek uygun deðiller kundaklarý baþ kýsmýnda haliyle zayýfladýðý için.
Gelelim daha çok bilinen seri üretim modellere.Burada benim söyleyebileceðim bu modeller tasarým olarak mükemmel olup uygulama olarak o kadar mükemmel olamayabildikleri.Tasarým olarak en iyi mühendislerin çalýþtýðýný söyleyebilirim.Hiç bir zaafiyeti olmadýðý gibi fazlalýðý da yoktur.En az 100.000 fiþekten(en kötü ve özensiz kullanýmda) sonra kilit deðiþimi gerekecek gibi sistemi vardýr ve kilit deðiþimi de ucuz ve basittir ve iki kere daha kilit deðiþimi yapýlabilir.Tetik sistemi siz istemediðiniz sürece ateþ almýyacak ve çift patlatma vs gibi istenmeyen hiç bir duruma yol açmayacak þekilde mükemmel tasarýmdadýr.tetik grubunu oluþturan parçalar ufak hafif ve en az yeri kaplýyacak þekilde konumlandýrýlmýþtýr.Horozlarýn hafif olmasý tetik hýzýný artýrýr.Alçak profilli yapýsý atýþta avantajlýdýr.Genel olarak malzeme kalitesi çok iyidir.
Uygulamada seri ve fazla üretim olduðundan hatalý kusurlu modellerin alýcýya kadar ulaþmasý durumu vardýr.Hem görsel hem mekanik hatalarý olabilir.Alýrken inceleyin derim.Kullanmadan önce de beretta markasýnda da tecrübeli bir ustaya mekanik yönden kontrol ettirirseniz iyi olur.Küçük hatalar giderilir ama büyük müdahale gereði varsa garanti kapsamýnda iade edersiniz.Bahsettiðim konulara dikkat eder ve tüfeðin estetik görünümüyle de bir sorununuz yoksa ömür boyu baþýnýz aðrýmadan kullanacaðýnýz bir silahýnýz olmuþ olur.