arkadaslar, burda birbirimize akil üstünlügü gibi durum yok, gayemiz bilgi paylasimi,
siz bilmiyorsunuz ben biliyorum gibi düsünmeyen sakiin, emin kardesimin bir sözüne cok iyi katiliyorum,
biz eski avcilar avimizin yarali gitmesine, hele hele furdgumuz av ya kalacak elde edeceyiz, furamadigimiz avda veya kacirdigimiz avinda yarali gitmediyine emin olmayi calisan ve bögle avlanmayi caba harcamis avcilardaniz,
furdugumuz av ya kalacak furamadigimiz avda yarali gitmeyecek, bu tip avcilik anlayisina sayibizdir,
onun icin tüfeyimize en uygun fiseyi bulmayi calasiriz, ben elimdeki tüfeklerin uygun fiseyi bulmak icin üc sene gibi avlanmak gerektiyi oldu tüfekle,
kanadi kirik olmadiktan sonra sacma avin neresinden furursa fursun avi elde ederdik, evet inanmasi zor bir olay,
TARKAN; KARDESIM; bazi tüfeklerin kendine has özel sacmasi vardir, her tüfekte görülmez, bu özel sacmalar tüfeyin kursun mesafesine gider, eyer elindeki tüfeyin bu etkili özel sacmasina avi isabet etdirdinmi akil almaz mesafelerden avi elde edersin furursun, TABI BU TÜFEKTEKI ÖZEL SACMALAR; ELINDEKI TÜFEYI UYGUN FISEYI BULDUGUN ZAMAN ORTAYI CIKAR;
tüfeklerin yaz fiseyi ayri KIS fiseyi ayri olur, niye olur. acaba tek sebet tüfeyin namlusu hava sartlarindan etkilendiginden olur.
EMiN kardesimin furdugu keklik ve keklikte bulunan sacmalar tam tüfeyi uygun bir fisektir, kan yok ve sacmalar sanki eti daglarcasina giris yapmis avi, dogru fisektir tüfeyine, bu fiseyin furdugu avlar yarali kalmaz furamadigi avlarda yaral, gitmez,