Hüseyin Bey benim de zaten kastım bu...Elin oğlu bilmiyor mu 500 metre hızın üzerine çıkmayı. Çıkıyorda tek kurşunlarda ama daha düşük basınç verecek barut kapsül kombinasyonuyla. Yoksa niye üretsin magnum için ayrı atış fişeği için ayrı barutu.
Sizin bahsettiğiniz ekstrem örnekler. Elbette barutu dayarsanız altına hız da artacaktır ama basınç da tehlikeli seviyelere tırmanacaktır.
Silahı bir zorlarsınız iki zorlarsınız belki yüz zorlarsınız. Ama o namlu veya kilit sistemi bir şekilde intikamını alır... Adamların bir bildiği var ki magnumların süratini 24 gramla eşitlemiyorlar.
Bir de şu yönden bakın...Muhtemelen kutudaki barut 206V barutuydu. Ve dediğim gibi bu barut 28-30 gramın standart barutu. Bu fabrikanın belirttiği bir bilgi benim değil. Ben bununla 32 grama 1,30 civarı koyuyorum. AS barutu ise direk 28 gramın barutu ve 206V'den daha hızlı yanan bir barut. AS barutu ile ise 1,20 civarı 32 grama dolum yapıyorum. Bu fişekler winchesterin universal tadında fişekler. Derdi hız olmayan fişekler.
Neyse diyelim ki test ettiğiniz fişeğin içine 24 gram için özel üretilmiş bir barut koysaydınız ve o test fişeğini bu barutla 1,70 doldursaydınız ne olurdu? Olmaz olmaz diye bir şey yok yaparsınız olur; ama sonucu ne olur...faydası zararı ne olur...Önemli olan sonuç....Bahsettiğim ağır işiten kulağımı bile çınlatan katır gibi tepen ve neredeyse fişek sarısını dağıtacak kadar şişiren fişek iki pozeyi kitledi. Sorun sadece namlu dayanır mı değil...Silah bir bütün neticede.