bıldırcında ve çullukta zuber,sterlink,yavaşçalar,bp,imperial markaların 28 ve 30 gr 8,9,10 no fişeklerinin hepsini denedim.hava sıcak olduğundan mı bilmem hepsiyle de 20-30 metrelerden sorunsuz vuruşlar yaptım.ancak soğuk havalarda aynı fişeklerin 32 gr larını denediğimde çoğu kuş yaralı düştü.vinchester ve remingtonun 32 gr fişekleriyle çok uzaktan çullukların( bunlardan birinde yaklaşık 50 metreden dalların arasından)düştüğünü gördüm.ördek avında ise 34 gr remington ve 34 gr brovning legia fişeklerini kullandım ve hiç yaralı göndermedim.çok soğuk havada vincester 36 gr super speed modeli 4 no saçma ile 80- 100 adım(hatta bir keresinde karda 116 adımdan)tavşan vurdum.tek kurşunda remington ve federal den çok iyi sonuç aldım.hatta son üç yılda vurduğum domuzlardan 9 tanesine tek atışta olduğu yerde bıraktı.zuberin tek kurşununu da denedim.yaz sonunda iyi sonuç versede soğuk havalarda etki gücü çok düşüyor.bunlarda benim fişek tecrübelerim.paylaşmak istedim ancak bazı tüfekler çok fişek seçer ve her zaman aynı sonucu vermez.örnek : arkadaşım robust 222 ile 32 gr bir fişekle tavşana 5-6 derece bir havada 20 metreden 2 atış yaptı ikisinde de tavşanı vurdu,tavşan her seferinde düştü kalktı peşinden üçüncüyü yetiştirdi hala gidiyor ve köpek yetişip yakalamasa tavşan gözden kaybolacaktı.aynı fişekle sezon başında daha uzak mesafelerden vurduğunu söyledi.