Açıklamalarınız için teşekkür ederim Volkan Bey, dogo argentino ile yapılan avların videolarını izledim. Yalnız bu tip avlarda avı avcı değil köpek yapıyor.

Bu sebeple pek bana göre değil. Soyunun iyi örneği bir kangalda benzer şekilde avlanıyor, kangalın domuz avı videolarını da izledim ama video da iz sürüyormuydu göstermiyor, sadece domuzu yakaladığı andan itibari ile gösteriyor.
Benim arzum arama/tarama avına çıktığımızda domuzu arayacak, iz sürecek (bir kopay gibi olmasa da en azından elinden geleni yapmaya çalışacak) bulunca da çok fazla üzerine atlama eğilimi göstermeyip, tedbirli davranmaya çalışacak yerli bir çoban köpeği. Yani safkan bir kangalda değil aradığım, domuzu direk yere yatıracak kadar cesur ve güçlü bir köpekte aramıyorum. Çünkü bu durumda benim avcılık hevesim tatmin olmamış olacak.
Aslında zerdava tam bana göre bir köpek hem domuz avlarında kopay gibi çalışıyor hem de bekçilik hususunda başarılı. Zerdava'yı Antalya'da bulmakta pek mümkün değil işte.
Alman av terrierini canlı olarak hiç görmedim ama bekçilik konusunda da çok yetenekli olduğunu nette okuyorum. Plott houndlar ise dikkatimi en çok çeken köpek türü ama bunlar tahmin edersiniz ki az bulunması sebebi ile iyi fiyat istenecek cinsler. Ben ilk defa köpek besleyeceğim için tecrübesiz oluşumdan dolayı eşten dosttan hediye yada sembolik bir fiyat karşılığı alacağım bir köpekle, köpek yetiştirmeye başlayacağım. Ama bahçeli ev konusunda kalıcı bir çözüme kavuşursam ve yeterince deneyimli bir avcı ve köpek yetiştiricisi olursam, ileri ki zamanlarda plott hound mutlaka almak isteyeceğim bir köpek.