Gönderen Konu: Sizce bu tüfek neden bu kadar pahalı ?  (Okunma sayısı 7548 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hasan KOYUKAN

• *
« Son Düzenleme: 04 Şubat 2012, 17:03:41 Gönderen: Hasan KOYUKAN »
Hasan KOYUKAN
1985-Hatay

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Sizce bu tüfek neden bu kadar pahalı ?
« Yanıtla #1 : 05 Şubat 2012, 16:59:33 »
baretta olması yeterli değilmi.çifte tüfekler y oto lara göre bariz şekilde daha pahalıdır.neredeyse en az iki katı civarı.tüfeğin özellikleri yazmamış ama ahşap kalitesi gravür  şoklar kilit tertibatı baretta kalitesi ve ismi de girince  fiyatlar alıp başını gidiyor.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 05 Şubat 2012, 17:33:15 »
bu paraya 687 alana hoş gözle bakmazlar :)
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Bülent HAZIR

• *
« Yanıtla #3 : 05 Şubat 2012, 18:45:20 »
bence akıllı insan işi değil bu tüfeği almak :)))

Bülent HAZIR
1981 DENİZLİ şuan eğirdir

free image hosting

Çevrimdışı Mehmet KARAKAYA

• *
« Yanıtla #4 : 05 Şubat 2012, 18:52:23 »
kendisimi vuruyormuş bu meretin açaba bu para

Mehmet KARAKAYA
1985 / BURDUR -- ANTALYA
Tel:05464220938

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
« Yanıtla #5 : 05 Şubat 2012, 19:17:54 »
Silver pigeon 3-4-5 daha çekici.
3/1 i fiyatına hemde, elinizde para kalır bir de 2,el ava gidecek lada niva alırsınız
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı Hasan KOYUKAN

• *
« Yanıtla #6 : 05 Şubat 2012, 19:29:59 »
Yani bu paraya normal bi tüfek köpek ve araba alınabilir :D pek akıl işi değil bu parayı vermek :D
Hasan KOYUKAN
1985-Hatay

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
« Yanıtla #7 : 05 Şubat 2012, 19:33:17 »
yorum yok :S

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL
...İnanmak yağmur duasına giderken şemsiyeyi yanına almaktır...

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #8 : 05 Şubat 2012, 19:47:46 »
 Sorunun amacını anlayabiliyorum.Şöyle ki yarım çakmak görünümlü 687 lerin en pahalısı sıfır olarak 9200 tl olarak bayilerde.Bu da temel olarak bir 687 ama fiyat 2,5 misli pahalı en sade 686/687 ler de sanırım 5000 tl cıvarında bu da 4 mislinden fazla bir fiyat demek.
Benim bildiğime göre 686/687 serileri malzeme ve mekanik ve imalat olarak birbirlerinin tıpatıp aynısı silahlar yani 686 essential veya white onix te hangi namlu hangi horoz tetik vs varsa aynısı 687 sp V veya 687 diamond pigeon eell de de var,fark sadece ağaç kalitesi ve gravür detayı ve yoğunluğuna göre azdan çoka doğru fiyat olarak gidiyor.
Bu tüfeğe gelince:Bunu ben hem komandoav a hem yazıcılarav a hem de Bekir coşkuntuna ya sordum,bana tüfeğin tamamen el yapımı olduğunu fiyat farkının bundan ötürü olduğu söylendi.Burada üreticinin ve/veya distributörlerin bilgilendirme eksikliğini olduğunu düşünüyorum ben ürün tanıtımında, fiyat farkının nereden geldiği açık ve kapsamlı olmayı bırak en ufak bir şekilde izah edilmiyor.Benim kendi yorumum evet bir el işçiliği var ama benim görebilip evet şu el işçiliği diyebildiğim sadece kasa üzerindeki gravür(gerçekten birinci sınıf bir gravür var)bir de ağaç kalitesi biraz yüksek(4 no sanırım)fakat kundak işçiliği ben el işiyim diye kendini pek ifşa etmiyor düşüncesindeyim,makine kundağı bence hatta tırtıklar bile makine,fakat son tesviyeleri ve cilası biraz daha özenli ve elle yapılmış olabilir.Namlu bildiğimiz standart beretta 687 namlusu polisajı boyası vs si ile ,sürme boya bile değil,iç aksamı görmediğim için yorum yapamıyorum(ama standart 687 parçaları olduğunu düşünüyorum, tabi iyi bir usta anlar bunu parçalar el ile mi tesviye edilmiş talaşlı imalat mı vs).Diyeceğim gravürü bir kenara bırakırsak maliyeti metal parçaları birbirine alıştırma kundağı metale alıştırma gibi el ile yapılması kalite getiren ama vakit ve emek gerektiren işlemler artırır fakat bu silahta bu işlemler var mı yok mu meçhul,fiyat sadece gravür ve kundak farkı gibi duruyor.Umarım firmaya yakın olan bilgili birileri doğru bilgiler verebilir de biz de aydınlanırız.
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Hasan KOYUKAN

• *
« Yanıtla #9 : 05 Şubat 2012, 20:11:38 »
teşekkürler kamil bey güzel anlatmışsınız bencede bu parayı vermek için fazlası lazım vardır belkide bilmediğimiz birşeyleri :)
Hasan KOYUKAN
1985-Hatay

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #10 : 05 Şubat 2012, 20:34:24 »
Bence tüfek demek namlu demek ağer namlu çelik kalitesi kilit ve tetik tertibatı diğer serilerden farklı değilse bu fiyatı bu tüfeğe vermek akıl tutulmasıdır. gravür ve ahşap kısmı avcı olarak beni pek ilgilendirmiyor...
  • Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN  

• Expert Üye
« Yanıtla #11 : 05 Şubat 2012, 20:36:20 »
Rica ederim hasan bey benim de merak ettiğim bir konuydu bu, açtığınız iyi oldu.Tatmin edici bir cevap çıkar inşallah.Fakat tahminim yüzde doksan gravür ağaç farkı yüzde on da belki birkaç yerinde ufak tefek el işçiliği(belki de yoktur ) fiyatı getiriyor.Bu kadar eder mi??Bilemiyorum bir gravür tüfeğin kendisinden fazla eder mi?Gerçekten bilemiyorum.Hiç değilse tüfeğin 682e, 686e ve dt10 un bir araya getirildiği ünitede toplandığını bilsek o bile fiyatı takdir etmede bir kolaylık sağlardı,şu an bilgi eksikliğinden dolayı evet rahat eder bu fiyatı diyemiyoruz kolaylıkla,bu kadar parayı verdikten sonra hiç bi yerinde bir kusur olmamalı tüfeğin,gravür veya ağaç almıyoruz komple bir silah alıyoruz zira.
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

• Expert Üye
« Yanıtla #12 : 05 Şubat 2012, 20:54:20 »
Bence tüfek demek namlu demek ağer namlu çelik kalitesi kilit ve tetik tertibatı diğer serilerden farklı değilse bu fiyatı bu tüfeğe vermek akıl tutulmasıdır. gravür ve ahşap kısmı avcı olarak beni pek ilgilendirmiyor...
Emin bey beretta da 68x serilerinde en ucuzunda bile malzeme namlu sistem vs en pahalısıyla aynı yani en ucuzunda bile en kaliteli malzeme kullanılmıştır bunda şüphe yok,hatta şöyle söyleyeyim kimi so serisi tüfeklerde bile normalde böhler çeliği kullanıldığı halde 68x lerin standart çeliği excelsior çeliği kullanılmıştır yani bu malzeme oldukça iyi bir malzemedir.Ha malzeme aynıysa fark nerelerde;fark tüfeğin bir araya getirilmesinde toplanmasında,kimi serilerde daha otomasyon ağırlıklı kimi serilerde otomasyona ilave olarak epey bir el emeği ağırlıklı.Mesela 686 ve 687(eell ler hariç sanırım)otomasyon ağırlıklı,682 686e ve dt10 larda daha fazla el emeği var(daha düşük toleranslar daha iyi polisaj,daha iyi alıştırmalar vs)bunlarda atış volumü çok daha yüksek,balans,tetik vs daha kritik olduğundan bu özen şart hatta bunlarda poi ve pattern testleri her tüfekte yapılıyor ama 686 ve 687 de tüfek patlatıyor mu sadece ona bakılıyormuş okuduğuma göre.
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #13 : 05 Şubat 2012, 21:03:55 »
bunlarda atış volumü çok daha yüksek,balans,tetik vs daha kritik olduğundan bu özen şart hatta bunlarda poi ve pattern testleri her tüfekte yapılıyor

bu namlu kalitesi demektir... tüfekte aradığım özellikler bunlar
hani derler ya atalarımız..
<< ucuz ise vardır bir illeti pahalı ise vardır bir hikmeti>>
  • Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN  

Çevrimdışı Kaan ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 09 Nisan 2013, 23:28:19 »
zenginin malı züürtün cenesini yorarmış bizde habire konuşuyoruz ama fiyatın 7,8 milyarı vergidir kesin  ;D ;D ;D
file:///C:/Users/Cas/Desktop/24022013142.jpg

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 11 Nisan 2013, 03:26:26 »
 Şimdi aylık geliri 1,000tl olan avcıda var 50,000tl olan avcıda var. 50tl yede kol saati var 50.000tl yede kol saati var ikiside zamanı gösteriyo mantıken. Yani lafın kısası prestij için alınan tüfeklerden buda. Yoksa hiçbir tüfeğin mantıken işlevsel açıdan okadar fark yaratıcak bir özelliği olucağını sanmıyorum. Bu paraya araba satılıyo yani ortalama 800-1,300kg bir arabanın maliyetiyle 3kg tüfeğim maliyeti aynı olamaz. Oyüzden marka prestij diyorum. Parası batan alır yani fazla düşünmeye gerek yok. Sonuçta hiçbir av hayvanı vurulucaksam bari 20bin tl lik tüfekle vurulayım diye önüne atlıyacağını sanmıyorum ;D
« Son Düzenleme: 11 Nisan 2013, 03:31:56 Gönderen: Serkan GÜNGÖR »
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Osman LİMAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 11 Nisan 2013, 09:57:05 »
Serkan bey çok haklısınız. bu tüfeğin en pahalı yanı markası. zira istenilse ülkemizde de bu ve bunun gibi birçok tüfeği yapabilecek usta var.
  • Huğlu 401 b
  • Sarsılmaz charles daly
  • Vursan 92a
  • Drahtar (dişi),pointer(erkek)
Osman LİMAN
1980 Karaman
Artık ANAMUR...