Sorunun amacını anlayabiliyorum.Şöyle ki yarım çakmak görünümlü 687 lerin en pahalısı sıfır olarak 9200 tl olarak bayilerde.Bu da temel olarak bir 687 ama fiyat 2,5 misli pahalı en sade 686/687 ler de sanırım 5000 tl cıvarında bu da 4 mislinden fazla bir fiyat demek.
Benim bildiğime göre 686/687 serileri malzeme ve mekanik ve imalat olarak birbirlerinin tıpatıp aynısı silahlar yani 686 essential veya white onix te hangi namlu hangi horoz tetik vs varsa aynısı 687 sp V veya 687 diamond pigeon eell de de var,fark sadece ağaç kalitesi ve gravür detayı ve yoğunluğuna göre azdan çoka doğru fiyat olarak gidiyor.
Bu tüfeğe gelince:Bunu ben hem komandoav a hem yazıcılarav a hem de Bekir coşkuntuna ya sordum,bana tüfeğin tamamen el yapımı olduğunu fiyat farkının bundan ötürü olduğu söylendi.Burada üreticinin ve/veya distributörlerin bilgilendirme eksikliğini olduğunu düşünüyorum ben ürün tanıtımında, fiyat farkının nereden geldiği açık ve kapsamlı olmayı bırak en ufak bir şekilde izah edilmiyor.Benim kendi yorumum evet bir el işçiliği var ama benim görebilip evet şu el işçiliği diyebildiğim sadece kasa üzerindeki gravür(gerçekten birinci sınıf bir gravür var)bir de ağaç kalitesi biraz yüksek(4 no sanırım)fakat kundak işçiliği ben el işiyim diye kendini pek ifşa etmiyor düşüncesindeyim,makine kundağı bence hatta tırtıklar bile makine,fakat son tesviyeleri ve cilası biraz daha özenli ve elle yapılmış olabilir.Namlu bildiğimiz standart beretta 687 namlusu polisajı boyası vs si ile ,sürme boya bile değil,iç aksamı görmediğim için yorum yapamıyorum(ama standart 687 parçaları olduğunu düşünüyorum, tabi iyi bir usta anlar bunu parçalar el ile mi tesviye edilmiş talaşlı imalat mı vs).Diyeceğim gravürü bir kenara bırakırsak maliyeti metal parçaları birbirine alıştırma kundağı metale alıştırma gibi el ile yapılması kalite getiren ama vakit ve emek gerektiren işlemler artırır fakat bu silahta bu işlemler var mı yok mu meçhul,fiyat sadece gravür ve kundak farkı gibi duruyor.Umarım firmaya yakın olan bilgili birileri doğru bilgiler verebilir de biz de aydınlanırız.