Gönderen Konu: BU SEZON DAĞLARIMIZDA KEKLİK YOK.NEDEN OLABİLİR.ÖMER ALABUĞA  (Okunma sayısı 13553 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ömer ALABUĞA

• *
Ynt: BU SEZON DAĞLARIMIZDA KEKLİK YOK.NEDEN OLABİLİR.ÖMER ALABUĞA
« Yanıtla #25 : 08 Kasım 2013, 13:04:38 »
bizim dağlarımızde iki öncesinekadar binlerce tahtalı vardı. şimdi kayboldu hiç yok. aslın bu keklik gbide değil.ama nedendir bilmiyorum
Ömer ALABUĞA
1952-Amasya

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #26 : 08 Kasım 2013, 14:15:16 »
Bu. Sezon keklik durumu nasıl abi..abime sordum daha ava çıkmamış,bu haftasonu gelecektim ama ruhsat yenilemede sorun çiktı inşallah haftaya ordayım.....tahtalıyı boşver,sert kış olmadıkça bizim daglara gelmez o kuş........selamlar......
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Oktay AKTAŞ 13

• *
« Yanıtla #27 : 10 Kasım 2013, 23:06:54 »
tüm avcı kardeşlerime merhabalar konuyu okudum gerçekten güzel bir konu ben yıllardır av yaparım ama çetin kış bu konuya katılamıyorum çünkü bizim bulunduğumuz bölge itibarıyla eskiden daha etkin kışlar daha fazla kar yağardı bu kadar kuş azalmazdı şimdi ise hangi dağa varırsan üç beş araç var ulaşım kolaylaştı limit yok sezon açılmadan avlanma tüfek sekizli fişek bol bir kuşa şajör bitinceye kadar fişek hayvan yaralımı gider ileri demi düşer düşünen yok bir çok avcı kardeşimiz köpek siz av olmaz şahsım yanlış köpek ferma da tut oğlum bıravo çok güzel .ama buralarda köpek kullanılmazdı mera avla doluydu bizler keklik avında hiç köpek kullanmadık kendi çabalarımızla avlanırdık halende öyle merada bir tane kuş olsa köpek ten kaçmaz şahsi görüşüm tabiki tüm avcı  cemaasına kazasız belasız avlar dileyiyle   
Oktay AKTAŞ
1968 BİTLİS AHLAT
van ercişte ikamet etmekteyim 05312917838

Çevrimdışı Sabahattin KARAHAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Benim şahsi kanaatim ve edindiğim tecrübelere göre doğa şartlarının veya gübrelerin hiç allakası yok çok basit daha bugün şahit olduğum olayı anlatayım avdan dönüşte çeşme başında mola vermiştik bir baktım münübüs yanaştı beklemeye başladı birde ne göreyim 8 veya 9 çocuk en büyügü 20 yaşında yok herbirinin elinede silah münübüse üşüştüler yangından mal kaçırır gibi kaçtılar buyrun burdan yakın dagda konuştuğum çobanın cevabı 40 keklik vurduk diyor birkaç gün önce bu günki bilançomuz beş avcı ve iki keklik bohçacılar bohçacılar ve eğitimsiz beyinleri kara örümcek tarafından örülmüş insanların bilinçsiç avlanmaları diyorum ama en büyük suçlu bence denetleme yetkisi verilen memurların bohçacılarla değilde pulunu veren avcıyla uğraşması diyorum nacizane fikrim bu
  • YILDIZ A71 YEDEK NAMLULU
  • YILDIZ SPZ ME 66
Sabahattin KARAHAN 1974 VAN
İnsanları tanışırken değil,tartışırken tanırsınız.
Çünkü, öfke saklanan kişiliği ortaya çıkarır.

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
..merada bir tane kuş olsa köpek ten kaçmaz şahsi görüşüm tabiki.. 
Aynı düşünüyorum.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Baykan UYGUN

• *
bence en buyuk neden bilincsiz avlanma.agostos eylulde su basinda keklik avlamayS baslayip ta şubat ortasina kadar keklik avlayanlar var. şubat ayinda avladigin her bir keklik seneye bir alay kekligin azalmasi demek bunu hesaba katan yok tabii.e boyle olunca her sene daha cok azaliyo
Baykan UYGUN
1975 yatağan
ıkamet: bodrum

Çevrimdışı İsmail TUNCER

• *
İki geçmiş sezon la ilgili görüş ve edinmiş olduğum bilgi birikimlerimi siz avcı arkadaşlarımla kardeşlerimle paylaşmayı  amaç saydım. 10 yıldır doğu ya erzurum,elazığ,bingol,bitlis,tunceli bölgelerine kınalı kekllik avına giderim.son iki sezon dur hele bu geçen sezon daha önce bol kınalının bulunduğu bölgeler oldukça kısır dı.o bölgelerin eski ve usta kınalı avcıları yerli kınalının doğaya salınan çiftlik keklikleri tarafından mikrop bulaştırılması sonucu telef olduğunu anlattılar.mantıklı bir yaklaşım gibi geldi.sizlerde bu konuda araştırma içinde olun.doğu ve güneydoğu avcılarıyla istişare yapın.yaban hayatını kurtarmaya uğraşan görevliler belkide bilinçsiz ce,araştırma yapmadan uğraşverirken yaban hayatına zarar veriyorlardır kimbilir.Sevgiler.
ismail tuncer
 (butik)

1952 Biga-Çanakkale-İstanbul

Çevrimdışı Dinçer ULUBAY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
yarı otm av tüfeği 300tl.serbesst olan avlakta sezon boyuherhafta 300 avcı kalkan her kekliye 3 mermi .keklik kalırmıherhafta aynı mera aynı keklik.kekliği yokeden kendi koyduğumuz kurallar.selamlar
1950-Elazığ

Çevrimdışı Mehmet AKKUŞ

• Müdavim Üyemiz
Ömer bey ilk olarak hoşgeldiniz. Maddeler halinde toplarsak:

1- Tarımsal ilaçlamada kullanılan kimyasallar.

2- Kış şartlarının çetin geçmesi.

3- Bahar yağmurlarının yeteri kadar yağmaması sebebiyle bitki örtüsünün zayıf kalması ve bu durumun kekliklere saklanacak örtü bırakmaması.

4- Yeterli örtü olmaması nedeniyle keklik ve palazların tilki, çakal, saksağan, şahin, çaylak vb. yırtıcılara yem olması.

5- Yırtıcılarla mücadelinin yapılmaması.

6- İki ayaklı, iki kollu yırtıcaların sayılarının artması, kuralsız ve zamansız avcılık.

7- Ava kapatılan sahaların çokluğu nedeniyle, ava açık olan sahalar üzerinde oluşan yasal avcı baskısı.

8- Herhangi bir envanter çalışması yapılmadan geçtiğimiz sene yurt genelinde keklik limitinin dört adede çıkartılması.

9- Sadece tüketim yapılması ve üretimin yok denecek kadar az olması.

10- Avcı derneklerinin büyük çoğunluğunun her sene alınan avlanma pullarına sağladığı indrim haricinde her hangi bir fonksiyonunun olmaması.

11- Avlaklarda denetleme görevi yapan memurların sayı olarak yetersizliği.

12- Yerel halkın av, avcılık ve doğa koruma konusundaki bilinçsizliği.

13- Gerekli av ve avcılık eğitimlerinin verilmemesi.
daha ne olsunki
  • Webley Scott (AKUS) SxS 20/66
  • Akus SxS 12/66
  • Özkanlar FX017 12/66
Mehmet AKKUŞ
1973 Kemaliye-ERZİNCAN