çoşkun bey sanırım yanlış anlamışsınız okumuşsunuz....isterseniz tekrardan bir okuyun ilk iletimi... siz beni ölücü sandınız herhalde..ama yanlış anlamışsınız....sıfırı 1000-1100 tl olan tüfek 5 sene sonra 2. eline 1300-1400 tl istiyorlar dedim...5000 tl lik tüfeği 2500 tly istiyourm demedim....bir sene önce 1500 tl olan avruğa eski tüfekler bir sene sonra 2500-300 tl arası fiyat istiyorlar diyorum.... sizin kızacağınız insan bizler değiliz....satıcılar... 3.5 tane satıcının eline sıfır tüfek kalmış..onlarda cekmişler tüfeğin fiyatını 1700-1800 lere...bu tüfekler (baikallar) sanırım 2009 2010 gibitydi cıktığında 1100-1200 tl idi sıfırı ve bir daha bailakl girmedi türkiyeye... şimdi 5 sne önceki sıfır fiyatının yerine aynı tüfeğe 5 sene sonra 2.el olmasına rağmen sıfır fiyati istiyorlar....bundan bahsediyoruz....kimsenin malında gözümüz yok....ölücüde değiliz.....benim duyduğum fısıltı gazetesinden haberler var bunu da başka duyan varmı diyede merak ettik...baikal tüfeklerin bilerek önünün kesildiğinin söylentisi var sırf yerli tüfekler satılsın diye.....bunu merak ettik duyan varmı diye pek ses cıkaran olmadı..hoş neyin ne olduğu ortada... yerli su borularına 1500 tl istediklerine göre maksatları ortada....
musa bey burada size hak veriyorum,başımdan bir olay geçti anlatayım,
çanakkalede tanıdığım bir bayide, üç ay önce iki tane sıfır rus poze gördüm,fiyatlarını sordum tanesi 2250 tl dedi,yahu sen bana 2010 da aynısını 1100 tl ye verdin,ne oldu yeni parti tüfek zamlı mı geldi dedim,yok dedi bu 2010 dan kalanlar piyasada yok,isteyen alır,beni ilgilendirmez dedi,içimden vay fırsatçı ne biçim esnaf diye geçirdim ve sonra dükkanına pek uğramadım(prensip olarak kişiliğini beğenmediğim insandan, ucuzda verse alışveriş yapmam,insani münasebetim minumumdur),
neyse öğrendik ki ikinci el yabancı tüfeği de pahalı satıyor,geri satmak isterseniz de yarı fiyatına alıyormuş,
ben de eski tüfekler çelik saçma üzerine yazı yazdım,meseleyi eski iyi, yeni kötü tartışmasına çevirdiler,gerçek esnaf ve düzgün satıcıları tenzih ediyorum(onlarla da tanıştım Allaha şükür);
İnsanlar eğer çıkarlarına dokunuyorsa gerçeği duymak bile istemiyorlar,buna yabancılar pragmatizm(çıkarcılık ) diyorlar,lütfen 3-5 kuruş için birbirimizi kırmayalım,tamam tüfek alım satımı ile ev geçindirenler olabilir,zaten onlar tok gönüllü 300-500 karla satıyorlar,birde çok zengin olupta 2-3 katına satmak isteyenler oluyor onlara kızıyorum,gideceğimiz 2 metre toprak, kimse ölünce birşey götürmüyor merak etmeyin,
ben ava amcamdan emanet aldığım tek kırma ile başladım,yani tüfeğimiz bile yoktu, çalıştık kazandık,şimdi benelli en üst model otomatiğim var,Allaha şükür oluyor, onuda avcı dostlar sayesinde biraz uygun aldım, satarsamda bir avciya uyguna satacam,maksat insanlara faydamız dokunsun,insanlar bizi hayırla ansın yeter...
selam ve saygılarımla...