Hayırlı uğurlu olsun. Ben de otomatiği satıp çifte almayı düşünüyorum. Ya Sadık Usta' ya gidicem, ya da Yıldız A3 Elegant (Alüminyum) alıcam. Şimdi sizinkini görünce konuya dahil olmak istedim. Kullanımı nasıl? Elinize alınca el kundağı ile avcunuzun arasında çok boşluk kalıyor mu yoksa tam mı oturuyor? Bir de hızlı bir şekilde gözünüze alınca üstten şeridi görüyormusunuz, yoksa arpacık göze sıfır mı oturuyor? Bu son yazdığım kişiye göre değişir ama son zamanlarda elime ne kadar eski çifte aldıysam hepsi rahat bir şekilde göze geldi. O sebeple merak ettim, çifteye özel bir durum mu diye.. Güle güle kullanın inşallah.
İyi dileğin için teşekkür ederim.
Ben Akus Vebley&Scott kullandım, size şunu söyleyebilirim, işçilik üzerine Akus / Aktaş zirveleri oynuyor. Tüfeklerin tek sorunu gövde ve muhtelif parçalara uygulanan kostik kaplamanın fiziksel direnci düşük olmasıdır. Omuzda ve kolda taışıma esnasında kaplama kısa sürede deforme oluyor, gerçi firma malının sonuna kadar arkasında duruyor. Karşılaştığım tek probem budur. Namlu dış işçiliği, iç işçiliği avrupa tüfek ne ise Akus / Akdaş ta o dur diyebilirim.
Yıldız'a gelince, benim şimdiye kadar kullanmaktan en keyif aldığım, en istikrarlı, en kibar tüfeğim diye bilirim. Yıldız' ım gelince diğer tüfeklerimi elime bile almıyorum. Hepsini satılığa çıkardım Yıldız adamda bağımlılık yapıyor

El kundağı konusunda gözlemleriniz doğru, eli doldurmuyor. Fakat kısa zamanda alıştım, adamlar kibar tüfek yapmş avuçla sarılmayacaksın, parmaklarınla tutacaksın

, Bir çok yeli, yabancı firmaların tüfeklerini kullanmış bir avcı olarak, Yıldızı şiddetle tavsiye ederim.
Mesleğim gereği kaplama ve yüzey konusu çok irdelediğim bir husustur ( Kal.Kont. ). Öneri olarak yazacağım fakat yaptırsanız da olur yaptırmasanızda. Çünki ancak problemi ben yazdıktan sonra görebileceksiniz. Aslında bunu yazarak insanları Yıldız gibi mükemmel bir firmadan soğutmak veya, o kusursuz emeğe zarar vermek istemem. Zira bu konuda teknik bir şahıs olarak firmayıda aradım söyledim. Firma yetkilileri inanılmaz pozitif, umarım en kısa zamanda bu çok ufak kusru gidermişlerdir.
Namlu proseslerinde, dış kaplama operasyonu öncesi, polisaj işemi sırasında, keçe kullanmıyorlar. Keçe kullanılmadığı zaman krom, ince zımparalama operasyonunda oluşan zımpara izlerini dolduramıyor, dolayısı ile polisaj izleri kromun altından belli oluyor. Siz isterseniz krom öncesi keçe operasyonunu isteyin. Şu an benim ve diğer Yıldız kullanıcılarının namluları keçesiz. Bu ufak ayrıntı beni rahatsız etmediği gibi şimdiye kadar hiçbir kullanıcı bu çok küçük ayrıntının farkında bile değil. Tabii şimdi bir Yıldız siparişi versem ( pozesini de düşünüyorum ) mutlaka keçe operasyonunu isterim.
Saygılar.