Gönderen Konu: AYAK BURKULMASI  (Okunma sayýsý 5402 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdýþý M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 2269
  • (Keklik Uzmaný)
AYAK BURKULMASI
« : 17 Aralýk 2012, 23:54:10 »
Arkadaþlar 8 aylýk drahthaarým la 2 gün önce avdaydýk av esnasýnda köpek bir kanalý atlayýp yanýma gelmek istedi ama baþaramadý ön ayaklarý kanalýn toprak kenarýna çarptý ve orada asýlý kaldý zorlanarak týrmanýp yanýma geldi av bitimine kadar avlandýk problem yok dönüþ yolunda ise zekasýný kullandý ayný kanalý kontrollü bir þekilde sýçrayarak yanýma geldi döndük sorun yoktu kümesine koydum ertesi gün baktým ki ön sol ayaðýna basamýyor bilek civarýnda þiþme var ellen ayaðýný kemiklerin kontrol ettim herhangi bir tepki vermedi anormallik görmedim diken kýymýk olabilir diye patilerini yokladým bir þey yoktu bu gün az önce baktýðýmda ön sol dirseðinin þiþtiðini gördüm ayak havada yere basamýyor tekrar muayene ettim þiþlik taþ gibi biraz sýktým tepki yok aþýrý sýktýðýmda ise biraz tepki verdi. kýrýk olsa akþama kadar avlanamazdý diye düþünüyorum yada ayaðýna dokunduðumda acý duyardý. sizce ne olabilir
burkulmamý ezilmemi kas yada liflerde bir sýkýntýmý burada röntgen yok olsa çektirirdim yarýn veterinere götüreceðim. bu konudaki görüþ ve tavsiyelerinizi varsa bir tedavisi önermenizi istiyorum. selamlar....
  • Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • Ýngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEÝAÞ/MARDÝN  

Çevrimdýþý M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmaný)
Ynt: AYAK BURKULMASI
« Yanýtla #1 : 18 Aralýk 2012, 00:12:43 »
Emin bey çok geçmiþ olsun inþallah ufak bir sýkýntýdýr en kýsa sürede geçer.En iyisi ilk fýrsatta sabah erkenden veterinere götürmek ve röntgen çektirmek.Tekrar geçmiþ olsun.

teþekkür ederim ufuk bey köpeðimde bir rahatsýzlýk oldumu moralim çok bozulur uyku dahi uyuyamam. aklýmdan çýkmaz yarýn veterinere götürecem sonuç alamazsam diyarbakýra veterinerlik fakültesine müracaat edeceðim inþallah bir sýkýntý çýkmaz drahthaarsýz av olmaz
yanýmda arkadaþýn verdiði  usta bir setterde var ama onunla ava çýktýðýmda arabanýn yanýnda akþam buluþmak üzere deyip vedalaþýyoruz. :)
« Son Düzenleme: 18 Aralýk 2012, 00:14:00 Gönderen: M.Emin OLGAÇ »
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • Ýngiliz Setter (MARKO)

Çevrimdýþý Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 1158
  • Mustafa ÖZKOL 07.07.1977 KAYSERÝ 532 776 89 56
« Yanýtla #2 : 18 Aralýk 2012, 11:37:56 »
Abi geçmiþ olsun... röntgensiz sonuca ulaþman çok zor...ÝnþAllah önemli biþey deðildir..
  • Akus 20 ga çifte
  • Beretta 686 silver pigeon 12 ga
  • Benelli s90 12 ga
  • Radentis Queen Setter 6 yaþýnda

Çevrimdýþý M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmaný)
« Yanýtla #3 : 18 Aralýk 2012, 14:14:51 »
Abi geçmiþ olsun... röntgensiz sonuca ulaþman çok zor...ÝnþAllah önemli biþey deðildir..

Mustafa dostum az önce veterinerden geldim ayný zamanda fizik tedavi doktoruna danýþtým olayý anlattým kýrýk yok dediler yumuþak doku enfeksiyonumu travmasýmý zorlanmaya baðlý dediler ilaç  verdiler istirahat önerdiler. tedaviye baþladýk inþallah bir sýkýntý olmazda atlatýrýz. teþekkür ediyorum selamlar.....
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • Ýngiliz Setter (MARKO)

Çevrimdýþý Rýdvan KOCATAÞ

• Üyelik Sonlandýrýldý
  • *
  • Ýleti: 1261
« Yanýtla #4 : 18 Aralýk 2012, 14:28:05 »

yanýmda arkadaþýn verdiði  usta bir setterde var ama onunla ava çýktýðýmda arabanýn yanýnda akþam buluþmak üzere deyip vedalaþýyoruz. :)

Duramýyonuz arkadaþ illa çatacaksýnýz þunlara. Eðitimi zayýftýr onun eðitimi. ;D ;D
 Emin abim çok geçmiþ olsun. Allah acil þifalar versin. Ciddi bir þey olmadýðýna sevindim.

Rýdvan KOCATAÞ - 0545 464 4805
1980 Antalya - Ýkamet  ISPARTA

Çevrimdýþý M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmaný)
« Yanýtla #5 : 18 Aralýk 2012, 14:37:05 »
Duramýyonuz arkadaþ illa çatacaksýnýz þunlara. Eðitimi zayýftýr onun eðitimi. ;D ;D
 Emin abim çok geçmiþ olsun. Allah acil þifalar versin. Ciddi bir þey olmadýðýna sevindim.

teþekkür ederim rýdvan dostum inþallah düzelir. diðer meseleye gelince baþkasýný bilmem ama bendeki tam arazi :)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • Ýngiliz Setter (MARKO)

Çevrimdýþý M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmaný)
« Yanýtla #6 : 18 Aralýk 2012, 18:08:57 »
Emin bey bilirim insanýn partneri ufak bir problem bile yaþasa nekadar huzursuz oluyor bilmemmi.
Þükürler olsun kýrýk yada büyük bir sorun çýkmamýþ,artýk biraz diþinizi sýkýp onu istirihat ettirip diðer köpeðinizle gideceksiniz.Ýyice atlatýnca o size aradaki günlerin farkýný nasýlsa kapattýrýr.Geçmiþ olsun rastgeleyin.
teþekkür ederim ufuk bey iyi  dilekleriniz için.
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • Ýngiliz Setter (MARKO)

Çevrimdýþý Ýsmail TUNCER

• *
  • Ýleti: 168
« Yanýtla #7 : 18 Aralýk 2012, 21:44:17 »
Emin bey öncelikle geçmiþ olsun.Köpeðinizin ayaðýnda burkulma ve çarpmadan dolayý Þiþme yani ödem oluþmuþ olabilir.Þiþme bir bakýma sývý toplanmasýdýr.Devamed diye bir enjektabl yani iðne ilaç var.veteriner ürünüdür.Ucuz bir ilaç.2 gün 2 þer ml.yap þiþlik ve acý bitecektir.Bu ilacý ecza dolabýnda bulundur.Her zaman gerekebilir.Zorlu geçen avlardan sonra da uygulayabilirsin.Birde Hýridoid Forte gel (insan ilacý)Naprosyne gel(insan ilacý), Devamed Enjektabl dan 2ml çek,Bunlarý bir kapta karýþtýr,krem haline getir,sabah akþam þiþ yere fazla ovmadan sür.Þiþliðe iyi gelir.Yalamamasý için bir süre baþýnda beklersen iyi olur.Selam ve sevgiler
ismail tuncer
 (butik)

1952 Biga-Çanakkale-Ýstanbul

Çevrimdýþý M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmaný)
« Yanýtla #8 : 20 Aralýk 2012, 17:32:36 »
Emin bey öncelikle geçmiþ olsun.Köpeðinizin ayaðýnda burkulma ve çarpmadan dolayý Þiþme yani ödem oluþmuþ olabilir.Þiþme bir bakýma sývý toplanmasýdýr.Devamed diye bir enjektabl yani iðne ilaç var.veteriner ürünüdür.Ucuz bir ilaç.2 gün 2 þer ml.yap þiþlik ve acý bitecektir.Bu ilacý ecza dolabýnda bulundur.Her zaman gerekebilir.Zorlu geçen avlardan sonra da uygulayabilirsin.Birde Hýridoid Forte gel (insan ilacý)Naprosyne gel(insan ilacý), Devamed Enjektabl dan 2ml çek,Bunlarý bir kapta karýþtýr,krem haline getir,sabah akþam þiþ yere fazla ovmadan sür.Þiþliðe iyi gelir.Yalamamasý için bir süre baþýnda beklersen iyi olur.Selam ve sevgiler
teþekkür ederim ismail bey tedaviyi uyguladým þiþlik eskiye göre daha iyi merhemi sürmeye devam edeceðim. sevindiðim nokta kýrýk olmamasý veteriner çatlak olsa bile iyileþir dedi iyi bir istirahat gerekecek sezonu kapattý diyebiliriz. selamlar
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • Ýngiliz Setter (MARKO)