Gönderen Konu: pitch ölçüsü ayarı için.....  (Okunma sayısı 8032 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
pitch ölçüsü ayarı için.....
« : 27 Aralık 2012, 21:50:52 »
ustalar  artık tüfeğin alt vurduğundan eminim..dipçikdeki kol mesafem ve gözü kapalı omuzlayıp actığımda gözü acıkken aldığım noktayı  aynen görmem .uzunluk ve düşüklükde dipcikte bir sorun yok...pitch ölçülerinde tüfeğim duvardan çok ayrık duruyor...sorduğum tecrübeli abilerimde pitch ölçüsünün ayarı ile sonuçların düzeleceğini söyledi.....namluyu biraz daha duvara yakınlaştırmak için yani ölçüyü biraz daha üst görecek şelide ayarlamk için aşşağıda cizdiğim şekilde bir oynama yapsam faydalı olurmu yahut zararı olursa neye olur..bundna hariç ustaya götürmeden sizce ne yapıla bilir...

yani mevcut ped ile kundak tahtasının arasını bu acıda açmak..ve çok sert olmayan bir pilatik türü koyarak..acıyı dikleştirmek... bu konuda sizing görüşleriniz nedir....

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: pitch ölçüsü ayarı için.....
« Yanıtla #1 : 27 Aralık 2012, 22:35:48 »
Dogru uygulama tam ısabet
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı İsa TORUN

• *
« Yanıtla #2 : 27 Aralık 2012, 22:38:22 »
Musa tüfeğin markası nedir
1984-Afyonkarahisar/Eskişehir
AB rh (-)

windows 7 screen shot

Çevrimdışı İsa TORUN

• *
« Yanıtla #3 : 27 Aralık 2012, 22:41:28 »
Bir de sorunun çözümü buysa, belirttiğin yere plastik eklemektense, o açıya denk gelecek şekilde dipçik tabanını kesmek soruna çare olabilir mi, ben de merakla ustaların görüşünü bekliyorum...
AB rh (-)

windows 7 screen shot

Çevrimdışı Nuri ÖNEL

• Müdavim Üyemiz
    • www.ekomakkazan.com.tr
« Yanıtla #4 : 27 Aralık 2012, 23:28:32 »
Arkaya konulan lastik Kauçuk  veya benzeri malzeme tüfeği omuzlarken giysiye sürtünerek takılabiliyor. Ben bu ayarı dipçiğin otomatik kasasına birleştiği yerdeki açıyı ayarlayarak yaptım. Yalnız oradaki açıyı ayarlamak için tornacı arkadaşımın frezesinde yaptrdıım.
elle falan hem iyi olmaz hemde düzgün olmaz.
RASGELE
Nuri ÖNEL
1957 NAZİLLİ

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 28 Aralık 2012, 10:12:10 »
yorumlar için telekkür ederim...tüfeğim otomatik..isa kardeşim.. nuri abi kundağın düşüklüğünde bir sorun yok...sizing dediğiniz şeklideki ayarlama kundak düşüklüğü yaht dikliği için yapılkıyor diye biliyourm... bu dipçiğin tabaındaki acı için...sizede rast gele..

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 28 Aralık 2012, 10:15:58 »
Bir de sorunun çözümü buysa, belirttiğin yere plastik eklemektense, o açıya denk gelecek şekilde dipçik tabanını kesmek soruna çare olabilir mi, ben de merakla ustaların görüşünü bekliyorum...

burada orjilan tabana eçıyı tutturmak için eklemek geregiyor. aba düşürmek içinde kesmek normal...

bu konuyu incelersen biraz fikir edine bilirsin... bend ebu konudan faydalandım emeği geçenlere teşekkürler bunlar önemli ve çok faydalı konular...
http://www.avlakforum.com/forum/index.php/topic,135480.0.html

Çevrimdışı İsa TORUN

• *
« Yanıtla #7 : 28 Aralık 2012, 10:37:44 »
Senin ilk yazından sonra ilgili konuyu inceledim... Benim kastetdiğim şey dipçik tabanının alt kısmına ek yapmaktansa, tabanın üst kısmından kessek daha orjinal bi görüntü elde edilebilir mi? Sonuçta aynı açıyı alırız...
Bir de senin tüfeğin namlu boyu ile tüfeği duvara yaklaştırdığında namlu ile duvar arasındaki mesafe kaç cm?
AB rh (-)

windows 7 screen shot

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #8 : 28 Aralık 2012, 10:43:26 »
Bence en güzeli, o kısmı karton, plastik vb. bir malzeme ile doldurduktan sonra, 1X1 m ebatlarında bir kartona serbest atışlar yapmak.
Eğer istediğinilen sonuç alınabilirse daha sonra aynı ölçülerde, kesme, dolgu vb. bir uygulama yapılabilir.
Yapılacak bir hata telefisi mümkün olmayan sonuçlar doğurur ve yeni bir dipçik yaptırmak zorunda kalabilirsiniz...
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 28 Aralık 2012, 10:51:52 »
musa abi sendeki tüfek sabit hedeftede alt vuruyodu heralde önceki açtığın konudan öyle hatırlıyom, hareketli hedefe hızlı şekilde atarken dipçik ölçüsünün farkı olurda sabit hedefe atış yaparken aynı şekilde nişan alınca yine aynı yere vurur
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : 28 Aralık 2012, 10:53:05 »
alkan  bai bende aynı dediğinizi yapcam...1x1 lik değil ama 70x1 lik bir kağıt bulabildim o da olur dediler..saten şu anda dipçikden bir yer kesmiyourm...mevcur var olan dipçik pedi videlı alt taki didayı gevşettiğimizde zaten bir mesafe oluşuyor..şimdilik 1.5 cm kadar bir acık bıraktım cumartesi deneyip  acıyı düzeltip pazarda bakalım neler olur.

isa kardeşim mesafe çok acıktı..bazı yerlerde bu mesafenin normlal oldğunu söyleyenlerde var ama benimölçüme gore fazlaki alt vuruyor..
« Son Düzenleme: 28 Aralık 2012, 11:03:00 Gönderen: Musa KARAKUŞÇU »

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 28 Aralık 2012, 11:05:18 »
Önce dediğin uygulamayı kösele mukavva gibi kolay işlenen bir malzeme ile kendin yap vuruşların düzeliyorsa aynı şekilde bir ustaya gönderirsen sana cevizden sırıtmayacak güzel bir ek yapabilirler.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı İsa TORUN

• *
« Yanıtla #12 : 28 Aralık 2012, 11:16:59 »
Anladım, dediğin gibi önce bi miktar gevşederek istenilen açının yakalandığına inandığında ona göre düzeltme yapmak en mantıklısı, cumartesi günü denedikten sonra sonuçlarını paylaşırsan sevinirim... Şimdiden kolay gelsin...
Merakla bekliyorum...
AB rh (-)

windows 7 screen shot

Çevrimdışı Orhan AKSOY

• *
« Yanıtla #13 : 28 Aralık 2012, 21:12:58 »
Pitch ayarı alt yada üst vurma konusunda önemlidir ancak fazla derecelerde alt ya da üst vurma durumu kundak dikliğinden ayarlanmalıdır. Pitch ayarı daha ziyade konforlu omuzlama için önemlidir. Kişilerin omuz yapısı göğüs kaslarının gelişmiş olması gibi bazı etkenlere göre değişir. Aslolan omuzlandığı anda dipçik pedinin tüm yüzeyi ile omuza temas etmesi (oturması ) için önemlidir.
Kundak yüksekliğinden ayarlanmayı gerektirecek kadar fazla alt atma eğilimi pitch ayarı ile giderilemeyebilir. Pitch ayarının fazla düşürülmesi atış esnasında omuzdan kaymayı da getirebilir veya omuza tam oturmadığı için tepme hissinin artması ve dengenin bozulmasına sebep olabilir.
  • Benelli Raffaello Special Lusso
  • Fabarm Elos C
  • Perazzi mx8
  • Pointer ve Setter
Orhan AKSOY
1969 Serik/ANTALYA  BRh +

Çevrimdışı İsa TORUN

• *
« Yanıtla #14 : 28 Aralık 2012, 22:34:06 »
Orhan abi pitch ayarı için dipçik tabanına ek yapılması ya da kesilmesi negatif anlamda tepme ya da sağa-sola, yukarı-aşağı savurmayı ne kadar etkiler
AB rh (-)

windows 7 screen shot

Çevrimdışı Orhan AKSOY

• *
« Yanıtla #15 : 28 Aralık 2012, 23:25:41 »
Duran hedefe atışta alt yada üst vurmanın pitch ayarı ile ilgisi olmaz. Böye bir hata varsa namlunun düzgün olmadığı veya bantın birleştirilmesinde hata olmasından kaynaklanır. Duran hedefte istenen gurupman yakalandıktan sonra diğer hassas ayarlar söz konusu olur. Pitch ayarının düşük olması durumunda hareketli avlarda istem dışı daha üst atmaya neden olur. Tersindede aşağı atma eğilim verir. Bunun yanında pitch ayarı kişiye göre değişir.
Sevgili İsa tepme konusuna gelince pitch ayarı çok fazla olursa omuza kundağın üst kısmı oturur altı boş kalır, tersi olursa üstü boşluklu kalır buda tepme hissinin artmasına aynı zamanda tüfek ve vücutla bütün olarak dönmeyi zorlaştırır, savurma eğilimi artar. Omuzladığında kundak pedinin tamamen omuza yerleşmiş olması doğru ayardır.
« Son Düzenleme: 28 Aralık 2012, 23:27:05 Gönderen: Orhan AKSOY »
  • Benelli Raffaello Special Lusso
  • Fabarm Elos C
  • Perazzi mx8
  • Pointer ve Setter
Orhan AKSOY
1969 Serik/ANTALYA  BRh +

Çevrimdışı İsa TORUN

• *
« Yanıtla #16 : 29 Aralık 2012, 01:10:58 »
Duran hedefe atışta alt yada üst vurmanın pitch ayarı ile ilgisi olmaz. Böye bir hata varsa namlunun düzgün olmadığı veya bantın birleştirilmesinde hata olmasından kaynaklanır. Duran hedefte istenen gurupman yakalandıktan sonra diğer hassas ayarlar söz konusu olur. Pitch ayarının düşük olması durumunda hareketli avlarda istem dışı daha üst atmaya neden olur. Tersindede aşağı atma eğilim verir. Bunun yanında pitch ayarı kişiye göre değişir.
Sevgili İsa tepme konusuna gelince pitch ayarı çok fazla olursa omuza kundağın üst kısmı oturur altı boş kalır, tersi olursa üstü boşluklu kalır buda tepme hissinin artmasına aynı zamanda tüfek ve vücutla bütün olarak dönmeyi zorlaştırır, savurma eğilimi artar. Omuzladığında kundak pedinin tamamen omuza yerleşmiş olması doğru ayardır.

Abi değerli bilgilerin için çok teşekkür ederim...
AB rh (-)

windows 7 screen shot

Çevrimiçi Fatih S.M.YAPAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 29 Aralık 2012, 06:04:16 »
Bencede duran hedefe atışta pitch ayarının negatif etkisi olmaz.
  • Benelli Bellmonte 1 12 çap 71 cm namlu
  • Mossberg 500A pompalı 12 çap 71 namlu
  • Kral Cara Cara süperpoze 12 çap 71 cm namlu
  • Özhuğlu Alesta çifte 36 çap 71 namlu
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #18 : 29 Aralık 2012, 09:25:11 »
Burada duran hedefe atıştan kasıt gez göz arpacık yapılarak atış değil.
Tıpkı ava yapılan atış gibi iki göz açık sağdan soldan değişik yönlerden swig yani savurma ile yapılacak sebest atışlar.
Böylece tüfek alt mı üst mü, sağ mı sol mu atıyor tespit edebiliriz.
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : 02 Ocak 2013, 10:40:13 »
en son pitç açısı ile oynamayı düşünmüştüm lakin en son orhan abi sağolsun telefonla beni aradı ve uzun uzun izah etti anlattı önce kendisinin bu samimi ve sıcak davranışından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum..... anlattığımı göre kendisinin kanısı tüfeğin nişan hattında bir problem olduğu idi.o dipçik kapağının 1cm ye yakın araladığım ve arasına kauçuk parça koyarak dikleştirdikten sonraki atışlarımdada yine alt vurdum. dün arpacığı törpüleyerek küçülttüm ve ondan sonraki bu aşağıdaki kağıtlara 70x100 lük kağıtlara 14 metre mesafeden 3 atış yaptım.lakin rüzgarlı oldğu için rüzgar kesildiğinde acil atış yaptığımdansanırım iyi veriler elde edemedim... ama yinede söylenecek birşeyler olabilir belki diyerek fotoları paylaşıyorum...büyük delikler tapaların açtığı delikler..6. no saçma 5 şokla yaptığım atışlar...

image ru

hafta sonu bu kağıtların oturacağı bir çerçeveyle sabti şekilde birdaha atmam gerekecek sanırım...
« Son Düzenleme: 02 Ocak 2013, 10:46:42 Gönderen: Musa KARAKUŞÇU »