Gönderen Konu: Fişek yatağı ile ilgili düşünceler  (Okunma sayısı 25182 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Fişek yatağı ile ilgili düşünceler
« Yanıtla #50 : 23 Şubat 2013, 22:41:55 »
Sayın Tandoğan,
Backbored ve Overbore tüfeklerin imalat amacı Patterni yükseltmek değildir..Hiçbir firma namluyu genişleterek pattern YÜZDESİNİ arttırdığını iddia etmiyor,edemezde zaten...10-12 inchlik merkezdeki saçmayı 30 inchlik test kağıdına daha optimal yayma çabasıdır..
Yapılan pekçok testte backbored tüfeklerin namlu çıkış hızları ve doğal olarak penetrasyon güçleri düşük çıkıyor..
Grafik kopyalayıp atamıyoruz..Remington 870in standart Birleştirme Konili Modelinin Patterni Lenghtened Yani uzatılmış Birleştirme Konili modelinden daha iyi çıkıyor..Randy Wakeman ın sitesinde yayınlanmış duruyor..
Fabarm kendi sitesinde klasik backbored ın Penetrasyon Kaybını ortadan kaldırmak için Tribore u geliştirdik derken,Beretta DT 11 de Penetrasyon ve hız kaybını yoketmek için standart overbore u terkettik diyor..
Birde klasik kurşun saçmanın daralma ve genişleme alanlarındaki yüzey deformasyonunun artması meselesi varki Bu Backbored Veya Overbore namluların yapılış amacı nedir ne gerek varki diye sorgulatıyor..
Ben Tribore XLR 5 i bir Firma ve dostun ricası üzerine test ettim bu yaz..Karşısına da Urika Gold Koyduk Referans için..Hem pattern hemde Penetrasyonda inanın Urika EZDİ VE GEÇTİ!
Üstelik 7 No 7.5 No dan tutun BB saçmaya kadar her FİŞEKLE!
Aynı sonucu ARMSAN,A400,XLR5 kıyaslamasında gördük hatta bu çalışma yayımlandı AV doğa Dergisinde..Tribore Sisteme en yakın fark %10 olduki bu kabul edilemez bir farktır..
Bugün iyi hoş güzel diye piyasaya sürülen herşey Bir Marketing Strategy nin ürünüdür..Kimileri çalışır kimileri hiç işe yaramaz..
WHY BACKBORED DOESNT WORK -Backbored sistem niye çalışmaz?- diye tonla makale okudum ben..Hiç standart bir namluyla ilgili böyle bir yazı göremezsiniz..
Mike Yardley Beretta  Optima Plus sistemi överken 30 inchlik daireye yayılan cenral pattern için Ufak Tefek Omuzlama hatalarını tolere ediyor diyor..
Tüm bunların sonucunda İyi Sistem yok Elinizdeki tüfeğin iyi olup olmaması var ve teorik bilgilerin buna HİÇBİR KATKISI YOK!
Selam ve saygılarımla
Tüfeklerin Ruhları Vardır Sözü Patentlidir-Bu fakir e aittir-
SEVGİLİ TUNCAY
Yine döktürmüşsün ,,eline,,emeğine ,,gönlüne sağlık
hele şu sözün yokmu öldürüyor beni....
TÜFEKLERİN RUHLARI VARDIR....(TUNCAY KAHRAMAN).......
En iyi sistem diye birşey yok,,hangi sistemde ve özellikte olursa olsun ,,elinizdeki tüfeğin iyi olup olmaması durumu var ...İŞTE TÜM GERÇEKTE BURADA
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Semih MAVİLİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #51 : 23 Şubat 2013, 22:54:40 »
''Tüfeklerin Ruhları Vardır Sözü Patentlidir-Bu fakir e aittir''

sayın kahraman;''TÜFEKLERİN RUHLARI VARDIR'' tam bam teline dokundunuz...

kimisi 500 liralık tüfekte bulur bu ruhu,kimi 10000 liralık tüfekte bulamazzz...

tüfeklere, verdiğimiz paralarla orantılı anlamlar yüklüyoruz,verdiğimiz parayla orantılı ruhlar arıyoruz...

eskiden bu ruhu tüfeklere, yapan ustası üflerdi...

şimdi ise robotlar seri şekilde teknoloji üflüyorlar herhalde tüfeklere...

sonuçta av bir hobidir,tüfekte bunun enstrumanı, haddinden fazla şeyler beklememek gerek...

iyi av yaptığın tüfeğin üstünde, hangi markanın yazdığı önemli değil,sen ruh eşini bulmuşsun,sakın satıp-savıp, başka maceralar arama,

elin amerikalısı söylüyordu ''huğlu tüfeklerimle ava gidiyorum,çok değerli tüfeklerimi de vitrinde izliyorum,arkadaşlarıma gösteriyorum''

benim gibi tüfeğe avdan çok meraklıysan,av yaptığın tüfeği sabit tut,sonrasını zevkine göre diz ve seyret...

ruh eşinizi bulmanız dileğiyle..

selam ve saygılarımla....  O0

• benelli cordoba
  • beretta çifte
  • benelli super 90
Drsalih Semih mavili
1981
Dostluğumuz ebedidir, menfaate tahvil olmaz, menfaat için dost görünende uzak durmalı.
[/ur

Çevrimdışı Uygar TANDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #52 : 24 Şubat 2013, 00:07:57 »
Sayın Tandoğan,
Backbored ve Overbore tüfeklerin imalat amacı Patterni yükseltmek değildir..Hiçbir firma namluyu genişleterek pattern YÜZDESİNİ arttırdığını iddia etmiyor,edemezde zaten...10-12 inchlik merkezdeki saçmayı 30 inchlik test kağıdına daha optimal yayma çabasıdır..
Yapılan pekçok testte backbored tüfeklerin namlu çıkış hızları ve doğal olarak penetrasyon güçleri düşük çıkıyor..
Grafik kopyalayıp atamıyoruz..Remington 870in standart Birleştirme Konili Modelinin Patterni Lenghtened Yani uzatılmış Birleştirme Konili modelinden daha iyi çıkıyor..Randy Wakeman ın sitesinde yayınlanmış duruyor..
Fabarm kendi sitesinde klasik backbored ın Penetrasyon Kaybını ortadan kaldırmak için Tribore u geliştirdik derken,Beretta DT 11 de Penetrasyon ve hız kaybını yoketmek için standart overbore u terkettik diyor..
Birde klasik kurşun saçmanın daralma ve genişleme alanlarındaki yüzey deformasyonunun artması meselesi varki Bu Backbored Veya Overbore namluların yapılış amacı nedir ne gerek varki diye sorgulatıyor..
Ben Tribore XLR 5 i bir Firma ve dostun ricası üzerine test ettim bu yaz..Karşısına da Urika Gold Koyduk Referans için..Hem pattern hemde Penetrasyonda inanın Urika EZDİ VE GEÇTİ!
Üstelik 7 No 7.5 No dan tutun BB saçmaya kadar her FİŞEKLE!
Aynı sonucu ARMSAN,A400,XLR5 kıyaslamasında gördük hatta bu çalışma yayımlandı AV doğa Dergisinde..Tribore Sisteme en yakın fark %10 olduki bu kabul edilemez bir farktır..
Bugün iyi hoş güzel diye piyasaya sürülen herşey Bir Marketing Strategy nin ürünüdür..Kimileri çalışır kimileri hiç işe yaramaz..
WHY BACKBORED DOESNT WORK -Backbored sistem niye çalışmaz?- diye tonla makale okudum ben..Hiç standart bir namluyla ilgili böyle bir yazı göremezsiniz..
Mike Yardley Beretta  Optima Plus sistemi överken 30 inchlik daireye yayılan cenral pattern için Ufak Tefek Omuzlama hatalarını tolere ediyor diyor..
Tüm bunların sonucunda İyi Sistem yok Elinizdeki tüfeğin iyi olup olmaması var ve teorik bilgilerin buna HİÇBİR KATKISI YOK!
Selam ve saygılarımla
Tüfeklerin Ruhları Vardır Sözü Patentlidir-Bu fakir e aittir-
ben de artık buna inanacağım.:)
peki mesela tüfeklerde fişek yatağı seti hiç olmasa.fişeğin içinde de çıkarken bir miktar genişleyip namluya oturan bir plastik tapa olsa.acaba nasıl olur?
  • HUĞLU RENOVA SENTETİK 66CM
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA