Gönderen Konu: Pipet tek kırmalar  (Okunma sayısı 24755 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Muharrem ÖZDEMİR

• *
  • İstikbal Göklerdedir!
Pipet tek kırmalar
« : 02 Mart 2013, 11:54:47 »
Öncelikle merhabalar.

Kardeşimle beraber pikniklerde falan havalı tüfekle atış yapıyoruz normalde. Onun artık ateşli silahlarla yavaştan tanışmasını istiyorum. Bazı forumlarda bu iş için pipet diye tabir edilen 9mm ve 6mm çapı olan tüfekler çok öneriliyor. Benim sorum şu. 36 gauge tüfek ile 9mm aynı şey mi? 9mm nin fişeğini üreten markalar hangileri ve bu tüfeklerin sesiyle tepmesi çok mu azdır?

Şimdiden teşekkürler.
1995 Antalya

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Pipet tek kırmalar
« Yanıtla #1 : 02 Mart 2013, 12:08:10 »
pipet ayrı 410.cal yani 36 kalibre ayrı boyut fişekler..
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

• *
  • İstikbal Göklerdedir!
« Yanıtla #2 : 02 Mart 2013, 12:44:57 »
Pipetin boyu çapı daha mı küçük? tepmesi falan azmı .410 cal e göre
1995 Antalya

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 02 Mart 2013, 14:35:07 »
EVET
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

• *
  • İstikbal Göklerdedir!
« Yanıtla #4 : 02 Mart 2013, 22:55:06 »
Peki ne işe yarıyor bu pipet bu kadar küçükse? 15 metreden bir üveyiği vurabilir mi mesela? yani pipet mi almalıyım 36 gauge mı? videolardan baktığım kadarıyla 36 gauge nin tepmesi baya var sesi de çok çıkıor. Ancak bu pipet denilen tüfek havalı tüfek gibi. O yüzden 9mm pipet daha mantıklı gibi
1995 Antalya

Çevrimdışı İbrahım KILINC

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 03 Mart 2013, 05:53:46 »
git 300-400 tl ye yarı otomatik al kırılana kadar sık
p.beretta 16 cal
p.beretta s55
ataneo 12
İbrahım KILINC
1991 ADIYAMAN

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 03 Mart 2013, 17:25:42 »
ne pipet ne 36 cal normal avlarda kullanmak için uygun değildir.konarda çok yakın mesafede iş görür ..gidip 20 cal bir tüfek alırsan avlanmak için ideal olabilir.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

• *
  • İstikbal Göklerdedir!
« Yanıtla #7 : 04 Mart 2013, 22:58:22 »
Zaten 12 gauge lik bir çifte var av için. Bu pipeti piknikte falan sıkmak için alacağım. Ondan soruyorum
1995 Antalya

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #8 : 04 Mart 2013, 23:17:25 »
Ben de katılıyorum. İçindeki azıcık saçmayla pek mesafeli av olmaz. Pat eder işte. Fişeklerini bulabilecekseniz deneyin ama satma gelirse hemen gitmeyebilir.

İşinize karışmak gibi olmasın ama sadece az tepsin, az ses çıkarsın derseniz 20 lik tüfek alıp kendi dolduracağınız az şarjlı fişeklerle de zevkine atarsınız. İcap ederse ciddi av da yapılabilir. Bir taşla iki kuş.. Yahut 36 lık tüfek olabilir. Kendi doluları da az teper ama onun da fişeğini kendiniz doldursanız daha bile az ses çıkarır, daha da hafif olur. Fakat o tüfekle normal av 20 likten de zor olacağı aşikar.

Yine Flobert derseniz, önce fişeğini araştırın bence.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Musa BALLI

• *
« Yanıtla #9 : 11 Mart 2013, 22:00:27 »
Piknikte niye tüfek sıkıyorsunuz arkadaş, belki sizden başka piknik yapanlar vardır, piknikte piknik yap, atış için ayrıca atışa gidin, avcılık hayatında kazayla 3 kişiyi yaralamış birisi olarak yazıyorum.
Musa BALLI
1973-Antalya

• *
  • İstikbal Göklerdedir!
« Yanıtla #10 : 12 Mart 2013, 22:54:19 »
Tabi abicim başkaları varsa zaten yapmayızda. Biz pikniğe döşemealtı tarafına gideriz coğunlukla. Orada da bizden başka piknik yapan pek olmaz :) Bu arada kazalarınız için geçmiş olsun. İleriki avlarınız kazasız belasız olur umarım
1995 Antalya

Çevrimdışı Kadir TOPÇU

• *
« Yanıtla #11 : 12 Mart 2013, 23:12:42 »
pıpep tufekler bır kursun kalem genıslıgındedır bellı bır marka fişegi yoktur dolduran yerler vardır bu tufekler agac altında oturup agaca konan kuşları vurmaya yarar.
9 mm bıraz daha gucludur yıne agac altı oturup atışlar ıcın ıyıdır tek bılye takılı olan fıseklerıde ardır
36 cal serce parmak  kalınlıgında bır captır tepmesı fazla yoktur ama sesı ıyıdır tek kursunla rahat 50 m oteyı vura bılırsınız  uveyıgı fılanda vura bılırsınız sacma ıle ama bu tufekle ucarı vurmak baya zordur.
 bu tufekler hafıf ucuz dur.
ses cıkarmasın fılan dıyorsanızda 9mm ıyıdır.
ama sonucta ateşlı sılah dıkkat etmek lazım. atış yapacagız demişsiniz. büyük olasılıkla bu atışlarda kuşa olacaktır. sezon dışı avlanmayın hayvanlar yumurtada olur yavruda olur. yok ben kuşa sıkmam hedefe atacam dıyorsan al 36 cal. yok kuşa sıkacam dıyorsanda yakın mesafe ıcın pıpet  9mm ala bılın.

bırde yanlıs hatırlamıyorsam 36 cal ıcıne bır parca koyuyorsun 9mm fısekte sıka bılıyor.
Kadir TOPÇU
1984-ADANAlıyık

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 13 Mart 2013, 01:11:37 »
  Şimdi kardeşiniz kaç yaşında onu merakettim? Ben 12-13 yaşlarımdayken 12 kalibre pompalı tüfeği kullanıyodum attığımıda vuruyodum cansız hedef olarak. Hatta bilirsiniz eskiden vursanın hem pompalı hem otomatik olan ayarlı bir tüfeği vardı bolca piyasada. 9mm tüeğin havalı tüfekten çok farkı olduğunu sanmıyorum oyüzden havalı tüfekle devametsin madem. Birara 36 kalibre tekkırma almak gibi bir hata yapmıştım bende 2ayda sıkılıp sattım neden derseniz 20 yada 12 kalibre bir fişeği elinize alın birde 36 kalibre fişeği alıp saçma boyutlarına ve miktarına bakın anlarsınız zaten :) 36 kalibreyle tavşan yada yenebilecek bir kuş türü vurabilmeniz için hayvanın size doğru bıktım bu hayattan artık diye koşturması gerekiyo :) Tek kurşun atıcam hobi amaçlı atıılıkla uğraşıcam derseniz 36 kalibre güzel kurşun çıkartıyo delici etkisi küçümsenemez. Ama yine domuz avına kullanılamaz darbe gücü olmadığı için yine 36 kalibre av tüfeği sayılmaz.
  Bahsettiğiniz kardeşiniz zaten büyümüyecekmi eninde sonunda? 36 kalibre içinde ruhsat gerekiyo 20 kalibre içinde gerekiyo yani bence havalı tüfekle biraz daha idareetsin ruhsat belge satınalma v.s. işlerine girilmişken 20 kalibre alın engüzeli. hem avcılıkta kullanır hemde nişancılık falan yapar bişeyler dikip. Bende 20 kalibrede var şuanda ve 20 kalibreyede tepiyo diyen zaten eline ateşli silah hiç almasın bence büyümeyi beklesin.
« Son Düzenleme: 13 Mart 2013, 01:13:28 Gönderen: Serkan GÜNGÖR »
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR