Şimdi kardeşiniz kaç yaşında onu merakettim? Ben 12-13 yaşlarımdayken 12 kalibre pompalı tüfeği kullanıyodum attığımıda vuruyodum cansız hedef olarak. Hatta bilirsiniz eskiden vursanın hem pompalı hem otomatik olan ayarlı bir tüfeği vardı bolca piyasada. 9mm tüeğin havalı tüfekten çok farkı olduğunu sanmıyorum oyüzden havalı tüfekle devametsin madem. Birara 36 kalibre tekkırma almak gibi bir hata yapmıştım bende 2ayda sıkılıp sattım neden derseniz 20 yada 12 kalibre bir fişeği elinize alın birde 36 kalibre fişeği alıp saçma boyutlarına ve miktarına bakın anlarsınız zaten

36 kalibreyle tavşan yada yenebilecek bir kuş türü vurabilmeniz için hayvanın size doğru bıktım bu hayattan artık diye koşturması gerekiyo

Tek kurşun atıcam hobi amaçlı atıılıkla uğraşıcam derseniz 36 kalibre güzel kurşun çıkartıyo delici etkisi küçümsenemez. Ama yine domuz avına kullanılamaz darbe gücü olmadığı için yine 36 kalibre av tüfeği sayılmaz.
Bahsettiğiniz kardeşiniz zaten büyümüyecekmi eninde sonunda? 36 kalibre içinde ruhsat gerekiyo 20 kalibre içinde gerekiyo yani bence havalı tüfekle biraz daha idareetsin ruhsat belge satınalma v.s. işlerine girilmişken 20 kalibre alın engüzeli. hem avcılıkta kullanır hemde nişancılık falan yapar bişeyler dikip. Bende 20 kalibrede var şuanda ve 20 kalibreyede tepiyo diyen zaten eline ateşli silah hiç almasın bence büyümeyi beklesin.