Gönderen Konu: Tüfek Seçimi  (Okunma sayısı 3210 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İbrahim SEBA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Tüfek Seçimi
« : 18 Mart 2013, 21:28:33 »
 Merhabalar abilerim;

Ben ilk kez bir yivsiz tüfek alacağım ama ne alacağımı tam olarak bilmiyorum. İstanbul'da ikamet ediyorum yazları Zonguldak'a gidiyorum budalardaki avlar nelerdir. Ben özellikle kaz domuz ve kuş avlamak istiyorum ne kadar araştırma yaptıysamda tam bir şeye karar veremedim. Magnum tüfek tercihim. Vede ben yarı otomatik düşündüm sizce nasıl bir şey almalıyım. Bütçem 1000 lira civarı bide.ergonomi sorunu çıkar mı acaba kundak meselesinden. Şimdiden teşekkürler inşallah birliktede avlanmak,tanışmak nasip olur. :-)
1995 İSTANBUL ZONGULDAK

Çevrimdışı Onur ÇELİKOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Tüfek Seçimi
« Yanıtla #1 : 18 Mart 2013, 21:47:36 »
Merhabalar abilerim;

Ben ilk kez bir yivsiz tüfek alacağım ama ne alacağımı tam olarak bilmiyorum. İstanbul'da ikamet ediyorum yazları Zonguldak'a gidiyorum budalardaki avlar nelerdir. Ben özellikle kaz domuz ve kuş avlamak istiyorum ne kadar araştırma yaptıysamda tam bir şeye karar veremedim. Magnum tüfek tercihim. Vede ben yarı otomatik düşündüm sizce nasıl bir şey almalıyım. Bütçem 1000 lira civarı bide.ergonomi sorunu çıkar mı acaba kundak meselesinden. Şimdiden teşekkürler inşallah birliktede avlanmak,tanışmak nasip olur. :-)

71 veya 66 cm namlulu mobil şoklu bir Armsan veya Hatsan yarı otomatikleri işinizi çok rahat görecektir. Tüfeğinizi mutlaka deneyerek bayiiden alın, internet üzerinden kesinlikle almayın ve internetten dipçik ölçülerine bakarsanız orda uygun olan ölçüleri görecekseniz, hoşunuza giden tüfeği de ölçüp alırsanız sizin için çok faydalı olur.
  • Ata Arms Venza 12 Kalibre 71 cm Yarı Otomatik
  • Kral Azarax 71 cm Y.Oto - Sarsılmaz Trapper Trap Tüfeği
  • Akkar Churchill 12 Kalibre 71 cm Süperpoze Av Tüfeği
  • Deustch Kurzhaar EFE & English Pointer TOMMY
Onur ÇELİKOĞLU  A rh +
1994 İzmir / Bayındır
Bayındır Avcılar Derneği
Trap Shooting

Çevrimdışı İbrahim SEBA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 18 Mart 2013, 22:14:35 »
Yanıtınız için teşekkürler peki magnum , süper magnum ne fark eder.  İstanbul tekirdağ civarında yazın hangi hayvanlar olur vede bunların yazdığı bir site felan var mıdır ? Şimdiden teşekkürler iyi günler :-)
1995 İSTANBUL ZONGULDAK

Çevrimdışı Murat DİNGİZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 18 Mart 2013, 22:22:46 »
armsan veya hatsan güzel tüfek ama bence birde sarsılmaza bakın derim sağlam tüfektir
« Son Düzenleme: 18 Mart 2013, 22:23:55 Gönderen: Murat DİNGİZ »
  • fabarm l4s
Murat DİNGİZ
1983 MALATYA/Darende

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #4 : 18 Mart 2013, 22:33:36 »
Mart başından Ağustos ortalarına kadar avlanmak yasaktır. Hayvanların ürediği, yavruladığı, yavru yetiştirdiği dönemdir.

Süpermagnumu bence boşverin. Adı kadar süper bir tarafı yok. Sadece 56 g dan fazla saçmalı fişek atmak için kullanılıyor. O kadar saçma gerekecek av yok bizde. Yine de siz bilirsiniz. Ben yeni avcılara çifte poze öneririm ama başka tip de isteyen kullanabilir. Çifte ve poze en azından daha güvenilirdir. Marka olarak da forumu inceleyin. En çok beğenilen markalardan seçerseniz pek yanılmazsınız. Yine de elinize gözünüze hoş geleni seçin. Tüfek omuzlama nedir biliyorsanız alacağınız tüfeği omuzlamadan karar vermeyin. Biraz araştırın seçenekleri azaltın.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 19 Mart 2013, 09:32:35 »
süper magnuma heves edip sonunda hayal kırıklığına uğrayacaksın. son zamanlarda moda olan şeylere kaptırma kendini. ben gölde bile 32 gr atıyorum elimden gelse 28 atıcam. yinede sen bilirsin sonra tüfeğim düşük gramajları çalıştırmıyo dersin uğraşır durursun. volkan beyin dediklerine katılıyorum
Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA
BEN HAYATIMDA 2 MUSTAFA İSMİNİ ÇOK SEVDİM 1.CİSİ EY MÜMİNLERİM DİYEN SAV MUHAMMED MUSTAFA 2.Sİ EY YÜCE MİLLETİM DİYEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. BİR YILDIZ VAR KANINDAN YADİGAR, BİR DE HİLAL UNUTTUN MU ÇOCUK? SADECE BİR CADDE ADI DEĞİLDİR İSTİKLAL.

Çevrimdışı Mustafa KAYA 35

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 26 Mart 2013, 00:46:42 »
Merhabalar abilerim;

İşin içine domuz girdimi illa ki otomatik...Hele birde benim gibi yeni başlayacaksan :)
Tercihini kendini kanıtlamış firmalardan yana yapmanı tavsiye ederim..Hatsan supreme veyahut supreme max işini fazlasıyla görecektir.(Süper Magnum fişek yatagına sahip oldugundan dolayı söylemiyorum.Güzel bir tüfek olduğunu düşünüyorum).
İzmir den selamlar..
Mustafa KAYA / İzmir
Edeple gelen lutüfla gider..
Gülü seven dikenine katlanır derler,
Kaktüsü sevenin vay haline..