Evet, çok fark yok ama her seferinde isabet yüzdesi uzun namlu lehine gelişmiş. Deneme sayısı artınca bazı farklar öne çıkmaya başlamış. Unutmadan yazayım, hedef üzerinde işaret noktasından geçen düşey bir çizgi düşünürsek saçmalar sağ tarafta biraz daha sık gibi sanki. Bana mı öyle geldi bilmem. Eğer vakit bulursanız ve isterseniz bir de 13 m mesafeden tam şokla atmayı deneyin.
Delme farkına gelince, fişekler aynı kutudan çıksa bile bazen aralarında 10-15 m/s hız farkı olabileceğini biliyoruz. Daha fazla delik açan daha fazla hızlı saçması olan bir fişek olabilir ama sebep ne? Namlu mu? Fişekten fişeğe farktan mı? Bu ikisinden doğrusunu ölçen araç elde olmadığından, ben olsam tenekenin 4 yüzüne de aynı tüfekle atardım. Sonra delik sayılarının ortalamasını bulurdum. Aynı işlemi diğer tüfekle, aynı tenekeden kullanarak tekrarlardım. 4 sefer de hızlı veya yavaş fişek aynı tüfeğe rastlamaz herhalde.
İlk gün yaptığınız karşılaştırma pek fark göstermiyordu ama ufak ufak farklar çıkmaya başlamış.
Bu arada mesafeyi adımla ölçmemişsinizdir değil mi?