Gönderen Konu: Karaciðer üzerinde þiþkinlik.  (Okunma sayýsý 6531 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdýþý Bilal PAZVANT

• *
  • Ýleti: 295
Karaciðer üzerinde þiþkinlik.
« : 02 Temmuz 2013, 10:29:29 »
Selamlar..Geçen hafta Carlosun klübesinde bir avuç pisi otu gördüm.Gezdirmeye çýkardýðýmda yemiþ ve kusmuþ.Ardýndan yaklaþýk bir hafta halsizlik belirtileri oldu.Pek yemek yemiyordu.Neyse ki aldýðýmýz yardýmlar la da bunu atlattýk.Ancak dün farkettim ki sað tarafýnda,tam kaburgalarýn bittiði noktada ve sýrtýna yakýn kýsýmda avuç içi kadar bir þiþkinlik var.Deri üzerine baktým hiç bir darbe yada bir ýsýrýk belirtisi yok.Hemen veterinere götürdüm.Veteriner arkadaþ çok önemli birþey olmaya da bilir(soðuk apse),karaciðer timörü de olabilir gibi birþey söyledi.Soðuk apse olabilir diyerek bir pomat verdi ve birhafta kullanmamý söyledi.Eðer timör ise ameliyatla karaciðerin yarýsýnýn alýnacaðýný söyledi.Ne yapacaðýmý bilemedim.Konu ile ilgili olarak uzman arkadaþlar yardýmcý olurlarsa çok sevinirim.Ameliyat durumunda kime yaptýrmalýyým dikkat etmem gereken durumlar nelerdir.Tavsiye niteliðinde paylaþýlýrsa memnun olurum.Þimdiden teþekkürler

Çevrimdýþý Metin GÜNÝNDÝ

• *
  • Ýleti: 172
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Karaciðer üzerinde þiþkinlik.
« Yanýtla #1 : 02 Temmuz 2013, 12:56:25 »
GEÞMÝÞ OLSUN BAZI ÝLLERDE VETERÝNER  FAKÜLTELERÝ VAR ÝSTERSEN ORAYA GÖTÜRE BÝLÝRSÝN AÇÝL ÞÝFALAR DÝLÝYORUM
1983-Antalya
KÖPEKSÝZ AVCI SUSUZ MUSLUÐA BENZER....

image hosting services

Çevrimdýþý Özhan KELEÞ

• Onursal Üyemiz
  • Ýleti: 5447
« Yanýtla #2 : 02 Temmuz 2013, 13:13:31 »
Bilal bey pisi otu tam bir baþ belasý,bence yine atlattýðýnýzý sandýðýnýz pisi otu ile ilgili sorun devam ediyor olabilir.
Tam teþekküllü vet fakültesine götürmenizi tavsiye ediyorum.2011 de buna benzer sýkýntý bende yaþadým meme ucundan girmiþ ve giriþ yeri belli bile deðildi,memesinde daha sonra yumruk gibi þiþkinlik olmuþtu,meme kanseri teþhisi konulmuþtu ve meme alýnacaktý ameliyat için gün bile almýþtým,bir kaç ilaç ve antibiotik verdi veteriner ilacýn  ismini þimdi hatýrlamýyorum,antibiyotiði kullandýkça þiþlik azaldý yumruk kadar olan þiþlik ceviz kadar kaldý ameliyat günü gittiðimde þiþliðin azaldýðýný söylediðimde herkez çok þaþýrdý detaylý inceleme sonucunda pisi otu olduðu tespit edildi ve küçük basit bir operasyonla çýkartýldý.
Tekrardan geçmiþ olsun,iyi haberlerinizi bekliyoruz
Özhan KELEÞ
28/05/1962-Ýstanbul

Çevrimdýþý Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 1158
  • Mustafa ÖZKOL 07.07.1977 KAYSERÝ 532 776 89 56
« Yanýtla #3 : 02 Temmuz 2013, 13:31:24 »
daha dün face te sohbette konusu geçti Bilal....Salih POLAT abim dediki ''köpekleri saldýðýmda suya giriyorlar çamura giriyorlar ve derileri zayýflýyor ve pisi otu

batabiliyor..ordada apse yapýyor''  dedi....bence detaylý bir inceleme yaptýrmadan ameliyat falan düþünme...
  • Akus 20 ga çifte
  • Beretta 686 silver pigeon 12 ga
  • Benelli s90 12 ga
  • Radentis Queen Setter 6 yaþýnda

Çevrimdýþý Bilal PAZVANT

• *
« Yanýtla #4 : 02 Temmuz 2013, 13:32:38 »
Bu konuyu veteriner arkadaþa söylememe raðmen hiç dikkate almadý ve bu beni çok rahatsýz etti.Yemiþ olduðu pisi otlarý içeriden de biryere saplanmýþ olup iltihaba yol açmýþ olamaz mý?...iki-üç  günde oluþan bir þiþlik ayrýca

Çevrimdýþý Bilal PAZVANT

• *
« Yanýtla #5 : 02 Temmuz 2013, 13:37:15 »
Mustafa Abi benim saldýðým yerde de durum ayný.Su var suya girip çýkýyorlar ve köpekler traþlý..Ýnþallah pisi otudur çünkü dünkü veteriner arkadaþ çok korkuttu beni.Halsizlik yorulma falan hiç birþey yok maþallah.

Çevrimdýþý Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 1158
  • Mustafa ÖZKOL 07.07.1977 KAYSERÝ 532 776 89 56
« Yanýtla #6 : 02 Temmuz 2013, 13:49:47 »
Mustafa Abi benim saldýðým yerde de durum ayný.Su var suya girip çýkýyorlar ve köpekler traþlý..Ýnþallah pisi otudur çünkü dünkü veteriner arkadaþ çok korkuttu beni.Halsizlik yorulma falan hiç birþey yok maþallah.
Bilal sanki insanlarý en kötüye hazýrlamak gibi amaçlarý var...Normal doktorlardada (iyileri tenzih ederim) muayene olduðun zaman hemen ameliyat

hastalýðý abartma korkutma olaylarý duyuyoruz....hatta bundan beþ sene önce anneme pat diye kansersin diyen doktoru bile gördük..Ama çok

þükürki aslý çýkmadý..kanda bir deðer fazla çýkýnca öyle teþhis koymuþ arkadaþ..tam tetkik yapmadan.....o yüzden tetkik ettirmeden iþ görme...
  • Akus 20 ga çifte
  • Beretta 686 silver pigeon 12 ga
  • Benelli s90 12 ga
  • Radentis Queen Setter 6 yaþýnda

Çevrimdýþý Bilal PAZVANT

• *
« Yanýtla #7 : 02 Temmuz 2013, 14:01:02 »
Bilal sanki insanlarý en kötüye hazýrlamak gibi amaçlarý var...Normal doktorlardada (iyileri tenzih ederim) muayene olduðun zaman hemen ameliyat

hastalýðý abartma korkutma olaylarý duyuyoruz....hatta bundan beþ sene önce anneme pat diye kansersin diyen doktoru bile gördük..Ama çok

þükürki aslý çýkmadý..kanda bir deðer fazla çýkýnca öyle teþhis koymuþ arkadaþ..tam tetkik yapmadan.....o yüzden tetkik ettirmeden iþ görme...
Abi dediklerine katýlýyorum ama kalbimi de bozmak istemiyorum.Bu gün baþka veteriner arkadaþa da götüreceðim zaten.Bakalým o ne diyecek.

Çevrimdýþý Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamýz
  • Ýleti: 4270
    • Avcý Sayfasý avlak
« Yanýtla #8 : 02 Temmuz 2013, 15:53:44 »
Pisi otu yiyen bir köpek !!! ilk defa duydum :(
Köpeðin týrnak arasýndan 3cm kadar et içine giren pisi otlarýný çok gördük bence de ukalalýk olarak algýlasalarda daha teþekküllü bir yerde köpeðinizi  inatla kontrolünü isteyin...
Tuncay KANDEMÝR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdýþý Mehmet TURAN

• *
  • Ýleti: 221
    • http://www.silvercare.com.tr
« Yanýtla #9 : 02 Temmuz 2013, 16:16:55 »
geçmiþ olsun Bilal inþallah korkulan deðildir ve en kýsa zamanda saðlýðýna kavuþur.
Mehmet TURAN
1980 PENDÝK

Çevrimdýþý Vet.Hekim Kaya GÝRAY

• *
  • Ýleti: 368
« Yanýtla #10 : 03 Temmuz 2013, 14:48:13 »
 görmeden bir þey söylemek mümkün olmamakla beraber karaciðer tümörü olmasýna ben pek ihtimal veremiyorum çünkü bu tip bir tümör deri üzerinde þiþlik yapmaz durumun pisi pisi otuyla iliþkili olma ihtimali daha kuvvetli görünüyor  mümkünse bir resmini buraya yükleyebilirseniz görmek isterim
                                                                                                                                                                geçmiþ olsun
Kaya GÝRAY(Veteriner Hekim)
1982 (Ýnegöl/BURSA)
05365548350

Çevrimdýþý Ersin TETÝK

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 1035
« Yanýtla #11 : 11 Temmuz 2013, 03:24:35 »
geçmiþ olsun Bilal Bey ,
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELÝ

Çevrimdýþý Bilal PAZVANT

• *
« Yanýtla #12 : 11 Aðustos 2013, 16:16:11 »
Son durumu paylaþtým zannediyordum ama paylaþmamýþým ve durum böyle olunca forumun bir anlamý kalmadýðýný düþünerek fotoðraflarla son durumu sizlerle paylaþmak istedim.Evet en baþta da söylediðim gibi durum pisi otunun neden olduðu bir iltihapmýþ.Klübesinde buldðum pisi otu artýklarý ve þiþkinliðin her koþmasýndan sonra artmýþ olmasý beni pisi otu konusunda baya þüphelendirmiþti ama götürdüðüm veteriner arkadaþlar bunu pek dikkate almamýþlardý.Neyse ki cerrahi müdahale ile durumu kurtardýk.þimdi gayet iyi..

Çevrimdýþý Özhan KELEÞ

• Onursal Üyemiz
  • Ýleti: 5447
« Yanýtla #13 : 11 Aðustos 2013, 20:55:31 »
Bununla geçmiþ olsun pisi otu tam bir baþ belasý,Carlosun eski saðlýðýna kavuþmasýna sevindim.
Özhan KELEÞ
28/05/1962-Ýstanbul

Çevrimdýþý Mustafa DEMÝRTAÞ

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 4867
« Yanýtla #14 : 11 Aðustos 2013, 22:25:48 »
geçmiþ olsun.. saglýgýna kavuþmasý sevindirici haber....
1968/amasya-istanbul-sarýyer
Hâlýkýn dururken mahlûka tapma,
Þeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMÝÞTÝR

Çevrimdýþý Bilal PAZVANT

• *
« Yanýtla #15 : 12 Aðustos 2013, 00:09:35 »
Bununla geçmiþ olsun pisi otu tam bir baþ belasý,Carlosun eski saðlýðýna kavuþmasýna sevindim.
geçmiþ olsun.. saglýgýna kavuþmasý sevindirici haber....
Teþekkür ederim Özhan Abi teþekkürler Birol Abi.Çok þükür ki bununla atlattýk..Durum daha da kötü olabilirmiþ

Çevrimdýþý Emrah ERDAL

• *
  • Ýleti: 1050
« Yanýtla #16 : 12 Aðustos 2013, 00:40:13 »
Pisi otu ve dikenler kopekler icin tam bir bas belasi. Umarim en kisa surede sagligina kavusur.
Emrah ERDAL
1980-Ankara

Çevrimdýþý Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 1938
  • Þehit oldu!
« Yanýtla #17 : 12 Aðustos 2013, 01:16:18 »
geçmiþ olsun bilal. umarým tez zamanda iyileþir
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ÞEHÝT OLDU