Gönderen Konu: 3 aylı pointer eğitim başlangıcı yardım?  (Okunma sayısı 5816 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Emrah KOYUNCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
3 aylı pointer eğitim başlangıcı yardım?
« : 25 Temmuz 2013, 16:18:58 »
s.a arkadaşlar hepinize merhaba 3 aylık dişi pointerim var geleli 2 hafta oldu mamasını 3 ögün veriyorum yavaş yavaş eğitime sokmak istedim ilk başlarda attığım şeyi getiriyordu sonradan eveleyip geveleyip orda bırakıp kendi gelmeye başladı biraz beni sinir etti poposuna tokat attım şimdi attığım nesneyi görünce tırsıp kalıyor köpek acaba kalıcı bir şokamı girdi ertesi gün deniyorum 2 kez getiriyor oda aç karna 3 de bırakıp gözüme bakıyor ama gel otur komutlarına uyuyor tüye ferma veriyor bıldırcın gizledim dibine gelmesine rağmen bir türlü farkına varamıyor acaba bıldırcınların kafesi ile aynı yerde olması tabi tavuk horozların bulunduğu kümeste yanlarında koku alma koku takibi oratamlarını etkilermi acele cevap bekliyorum şiddetli tavsiyelerinize ihtiyacım var birde günlük eğitim süresi ne kadar olmalı köpek sıkılınca bırakılmalımı bunlarda aydınlatırsanız sevinirim..saygılar teşekkürler
1976-Konya

Çevrimdışı Onur ÇAVDAR

• *
Ynt: 3 aylı pointer eğitim başlangıcı yardım?
« Yanıtla #1 : 25 Temmuz 2013, 19:24:09 »
aport u oyun halıne getir ve oyunu sen istedigin zaman bırak onun bırakmasına müsade etme , kanat fermayı çok fazla gösterme köpek görsel ealışmasın burnunu kullanmayı ögrensin ki şu an senin için çok geç ama köpek için daha çok erken hemen çıksın avlansın hazır sezonda geliyo diyosundur ama acele etme videoları izle takip et
Onur ÇAVDAR
1976 istanbul-ümraniye

Çevrimdışı Hüseyin ÖZEN 35

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 25 Temmuz 2013, 21:53:01 »
Emrah bey sizin gibi 3 aylık aldığım oğlum Tommy şu an 7 yaşında.7 sene pointer beslemiş büyütmüş birisi olarak size verebileceğim en büyük öğüt SABIR.Pointer ırkı diğer ırklara nazaran (kısa bir süre Drahthaar yavru besledim) eğitimi çok çabuk kabul etmeyen bir ırk.Sabırla üstesinden gelinömeyecek hiç bir şey yok.Av eğitimine gelince çubuktaki şeylere ferma vermesi normal görerek ferma veriyor çünkü.Burnunu kullanmayı öğretin ona.Sevdiği bir yiyeceği otların içine atın kokusunu alarak bulsun yesin.Bunlar  küçük antremanlar olur ufaklık için.Eğitimleri kısa tutun çokda sıkmayın.Aport mesela bir kaç sefer yaptırıp ödülünü verip bırakın.Eğitimleri elinizden geldiği kadar pozitif yapın.Hırpalarsanız küsüyor barışması baya zaman alıyor haberiniz olsun :).Ceza olarak sert sesle hayır veya en kötüsü gazete kağıdını buruşturup sopa gibi yapın.Oturtun bekletin aport çalıştırın bu eğitimler ağırlıklı olsun.Av eğitimi için henüz küçük.Av eğitimi sırasında  da meralara çıkartın kendine güveni gelsin.Ormanları dağları tanısın.Benden size öneri uçmayan kaçmayan birşeyle köpeğinize eğitim vermeyin faydasından fazla zararı olur.Bıldırcına ferma yapmaması da normal kokusunu alsa da daha onun için bir değer taşımıyor.Zamanla alışacak sizinde ısrarlarınızla.Av sırasında çok açılır gider pointerde bunlar normal.Açılmasını avantaja çevirmek sizin elinizde.Fermda sabırlı bir pointer benim önümden istediği kadar açılabilir.Yeterki beeperi duyayım.Ben çok faydasını gördüm.Zamanla sorularınıza cevap yazarım nacizane.Sabırlı olursanız en az 10 sene tutkulu bir Aşk sizi bekliyor demektir.Kolay gelsin...
Hüseyin ÖZEN
1983 İZMİR KEMALPAŞA
0 rh +

Çevrimdışı Emrah KOYUNCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 26 Temmuz 2013, 14:34:37 »
hüseyin beye ve onur beye cevaplarından ötürü teşekkür ediyorum bu oltayla kanat işini hemen bırakıyorum peki bıldırcınların kafesiyle yan yana bulunuyor olmasının ilerki zamanlar için zararı olurmu bir kişiden duymuştum tavuk derisini otların içinde gezdir ve sakla onu bulmasını iste demişti faydası olurmu.teşekkürler
1976-Konya

Çevrimdışı Emrah KOYUNCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 26 Temmuz 2013, 14:37:11 »
birde köpek 3 metre uzunluğunda 1,50 metre derinliğinde önünde kümes teli çaklı ahşap bir kutuda  kapalı duruyor günde 3 saat falan dışarı çıkarıyorum bunun bir zararı olurmu?
1976-Konya

Çevrimdışı Orhan AKSOY

• *
« Yanıtla #5 : 26 Temmuz 2013, 15:03:42 »
Eğitim konusunda titizlendiğini görünce bir şeyler yazma gereği duydum. Bende Pointer besliyorum ve yavrudan yetiştirdim. Yanlış bir şeyler yapmaktansa hiç bir şey yapma daha iyi çünkü o iç güdüsüyle olayı çözecektir. Eğer beslediğin yavru anne ve babası av yapan kandan geliyorsa kendiliğinden yapar. Bol bol ava götür fermasız kalkan ava tüfek atma yeter , bir iki derken ferma verir. Aport konusunda da gözlemle eğer kendiliğinden ağzında bir şeyler taşıyorsa o yavru aport eder.
Kümes kuşları ile eğitimi doğru bulmuyorum, sakladığınız kuşu buldurup birde yakalamasına izin verirseniz fayda yerine zarar verir. Ferma sabrı kalmaz yakalıyorum diye fermada beklemeden hemen dalar.
  • Benelli Raffaello Special Lusso
  • Fabarm Elos C
  • Perazzi mx8
  • Pointer ve Setter
Orhan AKSOY
1969 Serik/ANTALYA  BRh +

Çevrimdışı Hüseyin ÖZEN 35

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 26 Temmuz 2013, 15:13:40 »
Emrah bey küçük yavrunun güneş görmesi iyidir.En doğal D vitaminidir
Hüseyin ÖZEN
1983 İZMİR KEMALPAŞA
0 rh +

Çevrimdışı Muhammet DÖNMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • "Eğitimin gerçek amacı uyandırmaktır."
« Yanıtla #7 : 26 Temmuz 2013, 22:59:53 »
kumes hayvanlarının yanında durması bence avantaj ilerde  köyde moyde tanıdıgından saldırmaz.ama tavuk derisini saklar buldurmaya agzına almaya ısırmaya çalışırsa ilerde buyudugunde tavukları yakalamaya çalışabilir buda buyuk sorun olabilir.sahsi dusuncem
  • Ataneo 12
  • Stoeger m2000
  • Pointer & Drahtaar
Muhammed DÖNMEZ
1986 KÜTAHYA-İZMİR
laboratuvar teknikeri

Çevrimdışı Emrah KOYUNCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 29 Temmuz 2013, 09:29:23 »
HEPİNİZE AYRI AYRI TEŞEKKÜR EDERİM
1976-Konya