Gönderen Konu: Baikal tek kırma ve çifte fiyatları  (Okunma sayısı 9572 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kenan TÜRKMENOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Baikal tek kırma ve çifte fiyatları
« : 13 Ağustos 2013, 00:30:42 »
Arkadaşlar merhaba,

Elimde bir adet baikal tek kırmam ve bir adet te çiftem var. Aslında satmayı düşünmüyorum ancak önümüzdeki ay bir ödemem var. Acil bir durum yok ama sıkışırsam elimdeki tüfekleri çıkarabilirim. Alabileceğini söyleyen bir arkadaşım var, onu da beni de üzmeyecek bir fiyatı ona teklif etmeyi isterim. Kafamdaki değerleri yok ise zaten satmayı düşünmem kıyamıyorum zaten.

Tek kırma MP 18 EM M modelinde. Dipçik ve kundak huş ağacı. 4-5 kez atım yapıldı saçma ile. Şoku F. Sanıyorum 350 usd ye almıştım. Dönem dönem güzelce çıkarıp yağlıyor, geri yerine koyuyorum. Tırnak ucu kadar çiziği veya darbesi yok.
12 calibre 76 mm fişek yatağı 710 mm namlu. 

Çifte 1996 model. Rusça yazıyor ama IZH 43 E sanıyorum. Çift tetik. Azami bir ifade ile yaklaşık 50 kadar atım gördü sanıyorum 25-30 u görmemiştir. 12 calibre 65 veya 66 namlu. Şoksuz. Namludaki damgalarda da ibaresi var zaten. Ağacı ne bilmiyorum ama koyu renkli oldukça hoş. 25 mt de sağ ve sol namludan çıkan kurşun delikleri birbiri ile kesişiyor. Menevişi oldukça güzel ve çiziksiz. Ağaç kısımları da tertemiz denecek durumda. Çifte fiyatı konusunda kararsızım oldukça. Çünki baz alabileceğim fiyatlar çok değişken. Temizlik anlamında gördüğüm tek eşdeğer tüfek 3-4 yıllık atım görmemiş bir ejektörsüz şoklu 1350 tl ye tanıdık olduğum için teklif edilen bir çifte idi. Ancak dipçik ve el kundak rengi bu kadar koyu ve hoş değildi.
Buradaki fiyatlara bakayım dedim ancak temizlik anlamında ciddi farklar var. Buradaki benzerlerine temiz dersek benim sıfır tüfek diye satmam gerekir. Fiyatlar da 1250-2000 tl arasında değişken. Dışarıdan araştırayım dedim bu ayarda olmayan tüfekler (şoklu/işçiliği nazaran kusurlu modeller)  2000 tl ye bulunamıyor. Kime sorduysam ağzını 2500 tl den açıyor.
Bu şartlardaki tüfeklerin ederi ne civarda olabilir? Yardımlarınız için teşekkür ederim. Saygılar
« Son Düzenleme: 13 Ağustos 2013, 00:37:05 Gönderen: Kenan TÜRKMENOĞLU »
1978 ANKARA

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Baikal tek kırma ve çifte fiyatları
« Yanıtla #1 : 13 Ağustos 2013, 09:52:01 »
hönk... bu kadar yazıyı okudum,niye okudumsa... tek kırma kaç lira düz çifte kaç lira... resim yok,görmedigimiz göremedigimiz tüfeklere anlatımla fiyat belirleyecegiz... mesala ben atıyorum tamamen desteksiz hayali çifte 1400 tl,tek kırma 350-400 tl.....   
sitedeki uçuk fiyatlar sizi yanıltır,altı aydır bir senedir sazan bekleyen tüfekler var orada..... hatda bazıları iki üç senedir sazan bekliyor,senede biriki ay ilan çekiliyor,sonra tekrar aynı tüfekler ilan veriliyor...... siz tüfeginizin degerini kendiniz belirleyin.......
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 13 Ağustos 2013, 21:19:31 »
Hönk mü? Okuduysan ya bir şey öğrenmek içindir yada bildiğini aktarmak içindir.

Forumda biri tabanca ile ilgili bir soru olsa atmadan bir çok kişiye yardımcı olabilirim.  Lakin konu tüfek ve ben tüfeklerden pek anlamam. Bilmediğimi söylemekten de utanacak kadar kişiliksiz bir yapım yok. Kimden ne öğreneceksem seve seve dinlerim yeterki doğru olsun. Tüfeklerden anlamam ama evde üç tane tüfeğim var. (Tabanca sayısının 7 yi aştığı zamanlar da oldu.)  Bu sebeple forumda senin gibi, tüfek konusunda benden daha bilgili arkadaşların görüşlerine ihtiyacım var. 

Bu dakikadan sonra foruma girmeme vesile olan arkadaşlara danışayım. Polemiğe girmeye veya konuyu uzatmaya gerek yok.

Tüfeklerim benim için tabancalarım kadar kıymetli. Satmaya kıyamıyorum. Ancak ödeme sıkıntısına da düşersem bir arkadaşıma, kıymetini bilecek bir silahsevere vermeyi tercih ederim. Bir yere de götürüp sorarım haftasonu olmazsa.

Bence bir malın ikinci eli sıfır fiyatının aşağı yukarı yarısı eder. Malın bulunmazlık durumu var ise  ve ürün gerçekten aşırı iyi durumda ise sıfır fiyatına yakın da edebilir. Ama sıfır fiyatının üzerinde fiyat istemek bir çeşit edepsizlik olur kanısındayım.

Tek kırma resimleri aşağıda 

Çifte resimleri ise aşağıda

jpg upload

resim yükle

gif upload

resim gönder

ücretsiz resim barındırma

Son olarak yerli tek kırma fiyatına baikal tek kırma verilmez diye düşünüyorum. Şoksuz bu nadirlikte ve bu temizlikte bir baikal çifte de kolay bulunmaz eminim. Baikalın her onbin tüfekte bir kaçtane şoksuz ürettiğini biliyorum bu da onlardan biri.

Arkadaşlar sizin yorumlarınızı özellikle bekliyorum. Saygılar
« Son Düzenleme: 13 Ağustos 2013, 21:29:45 Gönderen: Kenan TÜRKMENOĞLU »
1978 ANKARA

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #3 : 13 Ağustos 2013, 22:17:00 »
Kenan Bey yazdıklarınız içinde sorduğunuzun cevabı da var aslında. Fiyat tespiti konusunu gayet güzel yazmışsınız bence; aynen katılıyorum. Yani ikinci el olduğunda otomatik olarak ederi azalır ama piyasada aranır-bulunur olmasına göre değişir. Hönk'ü atlarsanız :) yazıklarında Birol Bey de haklı değil miydi? Şimdi resimlerle tamam olmuş.

Her ikisi de son derece temiz ve düzgün olduğuna göre piyasadaki bulunabilecek emsallerinin iyilerinden olduğunu söylenebilir. Bunlar ülkemize gelirken fiyatları en son neydi; 1400 falan mıydı hatırlayamadım. Ona göre bir önceki paragrafta sizden alıp tekrarladığım fiyat değerlendirmenizi yapmanızı öneririm. Bence de site ilanlarındaki bazı fiyatlar gerçekçi değil.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 13 Ağustos 2013, 22:37:29 »
Teşekkür ederim Volkan Bey;

Birol Beyin yazdıklarının çoğuna katılıyorum. İnternette araştırdığımda sıfır fiyatlarına  (1550-1750-2000-2300 ve yukarısı) net ulaşamadım. Sanırım elde azaldıkça fiyatı da artmış. Şu an satıcılar 2500 den ağızlarını açıyor ikinci eller için ama kendim vermeyeceğim bedeli başkasından beklemek hoş olmaz.

Dediğim gibi buna en yakın bulduğum fiyat ejektörsüz modelde 1350 tl idi ahbap olduğum için. 1500 e ejektörlü buldum ama içme sinecek temizlikte değildi. Ben silah alırken de satarken de içimin rahat etmesi için sıfır gibi görünen silahlarla haşır neşir olurum. Bu durumda son satış fiyatlarına ulaşmam doğru olacak bir de sevdiğim bir silahçı var Ankara'da. Onların fikirlerini alarak yola çıkacağım. Ama umarım bende kalmaya devam ederler.

Saygılar.
« Son Düzenleme: 13 Ağustos 2013, 22:39:51 Gönderen: Kenan TÜRKMENOĞLU »
1978 ANKARA

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 18 Ağustos 2013, 11:40:53 »
arkadaslar bir avcı olarak cok arastırdım. kendinden soklu namlu 72 cm..en hafif(3100)gr ve en iyilerden biri eski ussr ij 58 çifte yani   USSR... yazacak yıkıcılığı ve uzak mesafe harika. çifte  yenisi yok 2 el temizi 1250tl...     2000 tl  arası pozeleri biraz agırdır yenisi ussr yok 2 el temizi(3450 gr) 800tl  ... 1500 tl  ben 17 ağutos da aldım namlu tertemiz 1500 tl(ij 58)  YENİ YAPILAN ruussıa  ile eski ussr tüfek arasında yıkıcılık bakımdan cok fark var russıa yazan beş para etmez.....  ördek için tek tüfek USSR gerisi yalan... avcı dostlara kazasız bol avlar
« Son Düzenleme: 18 Ağustos 2013, 12:01:23 Gönderen: Veli TOKCAN »
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR