Gönderen Konu: bıldırcın yok arkadaş..  (Okunma sayısı 14170 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hasan GÜZEL 07

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: bıldırcın yok arkadaş..
« Yanıtla #25 : 28 Ağustos 2013, 17:33:01 »
ilk hafta bende bahsi geçen ovadaydım azda olsa vardı en azından bu sene gördük bıldırcını bir daha gitmem oraya çünkü bir bölgeyi 2 gündü avcılar bitiriyor niye kuş az çünkü antalya olarak kuş görmek istiyorsak ya diğer illere bakıcaz yada kimsenin bilmediği yer kaldıysa oralara gideceğiz...
Renc RECARO
1981 ANTALYA

Çevrimdışı Buğra METİLLİ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #26 : 29 Ağustos 2013, 11:42:49 »
aynen katılıyorum keşke avı 2 sene yasaklasalar..değilse kuş kalmıcak türkiyede..romanyada çavuşesku gibi avı yasaklıcaksın sonra gökyüzü görünmiyecek kuştan..ama bi noktada var ki çok önemli köylüler cayır cayır kuş vuruyo ve avı yasak olan zamanı gelmeyen kuşları..gözümle gördüm şu zamanda kaç tane keklik vurmuşlar..yazık çok yazık..tavşan desen zaten far avıyla canına okuyorlar..

Çevrimdışı Alaaddin METİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #27 : 29 Ağustos 2013, 20:09:43 »
kardesim tarafimca belgesiz avlanmana karsiyim cunku yanlis anlama ama biz keriz veya enayi degiliz okadar munferit kanuni yasal yapiyoruz senin gibi bohcaci arkadaslara bizim camiadan pek olumlu yaklasmazlar sana tavsiyem bence yakalanirsanda pek hos seyler olmaz hee yakalanmam bisey olmaz ormanci yok dersende bizlere av camiasina hasksizlik edersin bende daliyorum zipkinla siz kacmtre yapiyosunuz bilmiyorum ama ben orda o bolgede 10 kilo dan 20 kiloya kadar akya vurdum bence sizin derinlik korkunuz var veya malzeme yetersiz ama dediklerimi dusun bizler bohcacilardan dert yakinirken senin aleni boyle soylemen afedersinde kufur etsen daha iyi yani
Kardeşim birara birliktede dalışa gidebiliriz kısmetse inan derinlik sorununu aştım. saatim garantide olmasa sürelerimi ve derinliklerin resmini gösterirdim. İnanki son 3 haftadır 20 metre civarlarında dalıyoruz adrsanda ve daldığımız merada hep küçük lagoslar var 3 hafta önce gördüğüm bir kaç iri bireyide son dalışlarımda göremedim. Akya gibi  gezer balık işide sanşa kalmış tabi. Kara avıına gelince belgesi olmayan sana göre bohcaçı olabilir ama benim daha öncede söylediğim gibi ava saygıı gösteren koruyan doğaya saygı gösteren hayvanı korunmasız zamanlarda avlamayan üreme sezonu avlamayan herkes avcıdır. Belgemi alıp kafam rahat avlanmak istiyorum tabiki. Ama Yapılan uygulama yanlış belgeli avcıları sadece rant kapısı görmek. Benim mantığıma göre bütün herkesi mümkün mertebe kayıtlı hale getirip önce gerçek sayı bilinmeki buna göre av ve avlak ve limitler belirlenmeli.
1985 ANTALYA

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
  • Böyle Bir Kara Sevda...
« Yanıtla #28 : 29 Ağustos 2013, 20:31:39 »
Alla Alla arkadaşlar biz kuş Burdurdan Antalya tarafına kaçtı diye kendi aramızda yorum yapıyoruz, Antalyadaki arkadaşlar kuşun bu tarafta olduğunu düşünüyorlar. Sözüm yanlış anlaşılmasın Budurumuzun her avlağını gezdik bıldırcın için 1 en fazla 2 kuş kalmış, onlarda ya bi gözü kör yada başka bir yerinden yaralı olanlardı. Daha sonra Korkuteli civarında ki avlaklara gittik Allah bereket versin avcı başına 5 - 10 bıldırcın avladık. Bizim düşüncemiz kuşun Antalya tarafında daha yüksek ve daha serin olan yerlere geçtiği çünkü avcı baskısı, hava sıcaklığı ve yiyecek sıkıntısı var bizim buralarda...   
1981 Burdur
EY RABBIM
IMAN ILE ÖZÜMÜZÜ, HAYAT ILE YÜZÜMÜZÜ 
EDEP ILE SÖZÜMÜZÜ, KUR'AN ILE ÖMRÜMÜZÜ HAYIRLI EYLE

Çevrimdışı Cafer CAN

• *
  • Giritli
« Yanıtla #29 : 30 Ağustos 2013, 13:50:14 »
alaaddin kardeş,durumunu anlamamak elde değil yıllarca binlerce para harcadım bu işe sorun sıkıntı değilde gerçek anlamda son zamanlarda değmiyor verilen paralara geçirilen zamana devletin bakanlıkların avcı kuruşlarının rahat çalışmalarından kaynaklı olduğunu düşündüğüm onlarca sorun var avcılık portalında.ve dediğin gibi 500 tl veremeyen herkes boğçacı değildir.verdiğimiz paraların birilerinin ceplerine gittiğini duydukça açıkcası soğumamak elde değil.azalan av kuşları için doğaya tekrar kazandırma adı altında yapılan çalışmaları inceliyorum okadar az ki yurdun belli başlı yerlerinde doğaya salınan 300 500 kuş oda 3 ay içinde bitiriliyor.şimdi sen ben  verdik veriyoruz hersene bu paraları sonuç???  limit konusunda zaten insan gibi kurallara uyuyosan av zamanlamarına dikkat ediyorsan doğaya zararın olmuyorsa ne mutlu sana .kimse boş konuşmasın kimse kimseye bohçacı muamele yapmasın.asıl boğçacı aranacaksa başta bu işlerden sorumlu avcılar merkez av komisyonu ve orman bakanlığı dır.eğer yakalanmadan avlanabiliyosan sana bi sözüm yok.ancak bu hırbolarla uğraşmaktansa pulunu  vizeni yaptır öyle çık ava sırf bunlara prim vermemek adına ben hersene 250 lirayı bayılıyorum ki bu sene  279 tl ye aldım.hersene birde zam ödüyoruz.neyseki yiyeceğin cezayı gözz önünde bulundurduğun zaman karlısın.
Cafer ERENEL
1989 ANTALYA/ŞARAMPOL

Çevrimdışı Alaaddin METİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #30 : 31 Ağustos 2013, 22:28:00 »
alaaddin kardeş,durumunu anlamamak elde değil yıllarca binlerce para harcadım bu işe sorun sıkıntı değilde gerçek anlamda son zamanlarda değmiyor verilen paralara geçirilen zamana devletin bakanlıkların avcı kuruşlarının rahat çalışmalarından kaynaklı olduğunu düşündüğüm onlarca sorun var avcılık portalında.ve dediğin gibi 500 tl veremeyen herkes boğçacı değildir.verdiğimiz paraların birilerinin ceplerine gittiğini duydukça açıkcası soğumamak elde değil.azalan av kuşları için doğaya tekrar kazandırma adı altında yapılan çalışmaları inceliyorum okadar az ki yurdun belli başlı yerlerinde doğaya salınan 300 500 kuş oda 3 ay içinde bitiriliyor.şimdi sen ben  verdik veriyoruz hersene bu paraları sonuç???  limit konusunda zaten insan gibi kurallara uyuyosan av zamanlamarına dikkat ediyorsan doğaya zararın olmuyorsa ne mutlu sana .kimse boş konuşmasın kimse kimseye bohçacı muamele yapmasın.asıl boğçacı aranacaksa başta bu işlerden sorumlu avcılar merkez av komisyonu ve orman bakanlığı dır.eğer yakalanmadan avlanabiliyosan sana bi sözüm yok.ancak bu hırbolarla uğraşmaktansa pulunu  vizeni yaptır öyle çık ava sırf bunlara prim vermemek adına ben hersene 250 lirayı bayılıyorum ki bu sene  279 tl ye aldım.hersene birde zam ödüyoruz.neyseki yiyeceğin cezayı gözz önünde bulundurduğun zaman karlısın.
Avlanmak gerçekten külfetli sırf denize dalışa gidebilmek için bir araç sahibiyim yoksa kesinlikle bu devirde arabaya binilmez aylık yakıtı ve diğer masrafları ile nerdeyse bir araba cebinden insanın 400 -500 tl yiyor tabi arabayı taksitle vs ile aldıysan dahada artıyor cebinden çıkan.  bir av tüfeği 1500 tl yi buluyor yerli pozeler bu civarlarda birde av belgesi 500 tl oldukça zorlayacak bütçeyi. Yaklaşık 2bin lira yapıyor bu paraya bot motor alıp daha konforlu mu gitsem dalışlara vlla ama artık depreşti birkere sürekli ertelediğim ve bastırdığım tüfek sevdası.  Bir ara dalışa gidelim bu arada dostum
1985 ANTALYA

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: BURDUR Agöç basladı masallah kazasız bol avlar
« Yanıtla #31 : 08 Eylül 2013, 22:42:41 »
        burdur a  bu yıl bıldırcın göçü değilde AVCI GÖÇÜ basladı  İZMİR ANTALYA DENİZLİ ISPARTA  (bazı gruplar 2 gün kamp bile kurdular)   ve ne var ne yok bitirdiler (limit dinleyen yok) diyebiliriz.gecen yıl göç burdur a ugramadı bu yıl insallah uğrarda biraz av görürüz.kendini bilmez  BAZI  DISARIDAN GELEN GRUPLAR  bıldırcın için  TEYP kurmuslar. birkacı yakalandı su anda kontrol  orman ve jandarma ve avcı dostlar tarafından sıkılastı geçmiş ola  bıldırcın bitti kontrol sıklastı...
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimdışı Noyan ÖZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #32 : 09 Eylül 2013, 16:04:44 »
haftasonu aksaraydaydık yerli kuş var sadece göç falan kuşu yok belki hic gelmeyecek kasetçilerden dolayı...
07.01.1986
Mersin

Çevrimdışı Nuri KOPLAY

• *
« Yanıtla #33 : 10 Eylül 2013, 04:10:22 »
25/08/13 pazar günü bizde ekibimizle ordaydık (manay tarafları) gerçekten geçirilen zaman dilimine çok yazık.şimdilik göç dediğimiz olay otaraflara uğramamış 3-5 bıldırcınla geri döndük .üveyikten eser yok.bu sene kekliktende ümit yok gibi.Antalya yı komple ava kapatmaları gerek başka türlü bi cacık olmaz önümüzde ki yıllardada aynı sıkıntı devam eder.

Bence bölgeleri ava kapamak diğer açık olan bölgelere avcı yoğunluğu demek olacağından o bölgeleri de zora sokar. Varsın açık kalsın. Bizi bu hallere düşüren kaçak avcı için sorun yok. Nerede av yasak, popülasyon iyileşti; orada kaçak avcı. Kaymağını her zaman onlar yiyor. Bari kendimize sıkıntı çıkarmayalım.
« Son Düzenleme: 10 Eylül 2013, 04:13:21 Gönderen: Nuri KOPLAY »
Nuri 15
1972 BURDUR

Çevrimdışı Y.Bozkurt ÇINAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #34 : 11 Eylül 2013, 11:28:07 »
Bu aralar av denetimleri sıklaştı çok şükür. Bir de kaset kuranları yakalayabilseler iyi olur. Ayrıca Av koruma ekiplerine bildirim yapılırsa mutlaka geri dönüş yapıyorlar. Ancak kırsal kesimde problem var. İlçelerde Orman Müdürlüğü' ne ait mobil denetim araçları bulunması şart .
1969 AFYON