Gönderen Konu: Beretta A300 outlander yardım ?  (Okunma sayısı 21654 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
Beretta A300 outlander yardım ?
« : 27 Eylül 2013, 16:53:52 »
selam arkadaşlar..daha öncede dediğim gibi kinetik tüfeklere uzak durma kararı aldım..bi daha yanaşmam..hele yerliyse hiç bulaşmam..gazlı sağlam bir otomatik almaya karar verdim..armsan a612 ve phenoma arasında gittim geldim ikiside çok şahane yüze gelişi mekanizmanın  çalışması mükemmel..ama beretta a300 daha bi başka geldi yüzüme..elime bir aldım bi daha bırakamadım bayiide kısmetse çarşamba yada perşembe alıcam...şimdi sizlerden bir kaç konuda yardımınızı rica ediyorum bu tüfek hakkında..

bayide bi tane var 66 namlu beretta a300 outlander, namlu boyu kaç olursa idealdir.daha kullanışlıdır..hangisi tutuluyor piyasada 71 namlumu,66 namlumu..genelde keklik avında kullanmayı  düşünüyorum birde bıldırcın ve çulluk.ilerde satmak istersem hangisini elimden daha kolay çıkarırım  71 namlumu,66 namlu mu? ördek avı yapılırmı 66 namluyla.

bu tüfekten kullanan arkadaşımız var mı..memnunmu avda performansı nasıl..fişek kıstırma filan yaparmı..en düşük kaç gram atmam lazım.28gramdan aşağı inmem ben..sıkıntı yaratırmı 28 gramda.

3.sü bi kaç yerde namlusu yerli namlu olabilir filan yazmışlar..sırf 3binlira civarında yada bir beretta al391den daha ucuz diye yerli olacağını sanmıyorum namluların açıkcası..franchi affinity de o civarda ama orjinal italyan..namluya iyice baktım yerli işine benzetemedim pek..halis mulis avrupa işine benziyor..

stoegeri fabrikaya yolladım bir ay sonrasına gün veriyor adamlar..göndermeden önce 10 günde alırsınız diyorlardı.avın av zamanında kaldık tüfeksiz.3 ay demeden arıza yapsın gönder dur işin yoksa fabrikaya..gitsem bir torun alsam yada ne biliyim lazer,oscar vs farklı bir durum olacağını sanmıyorum stoeger kadarda dayanmaz.

bir berettayla yerli bir tüfek kıyaslanmaz her yıl bi tane yerli tüfek alıp atmaktansa avrupa olsun avda arkama bakmıyayım dedim.iyimi ettim kötümü bilmiyorum artık...tüfeği çok sevdim içimede sindi..ayırttım bayiye..bu konuda fikrini yazan arkadaşlar olursa memnun olurum..

yüzüme çok iyi geliyor ölçüleri sanki benim için yapılmış..71 namlusu olsaydı birde ona bakıcaktım ama..sipariş verip getirtsem belkide bu 66 namlu kadar iyi oturmaz ölçüleri..alacağım bayii 71 namlu getirmiyoruz pek satılmıyor tutulmuyor piyasada diyor sizce doğrumu.

yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı Y.Bozkurt ÇINAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Beretta A300 outlander yardım ?
« Yanıtla #1 : 27 Eylül 2013, 17:45:45 »
.
« Son Düzenleme: 07 Şubat 2014, 11:24:55 Gönderen: Y.Bozkurt ÇINAR »
1969 AFYON

Çevrimdışı Mahmut ÖZTÜZÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK = DÜRÜSTLÜK
    • http://img199.imageshack.us/img199/690/6094299.jpg
« Yanıtla #2 : 27 Eylül 2013, 18:02:49 »
  • fabarm xlr compozit
Mahmut ÖZTÜZÜN
0 Rh + 1981 KONYA
Avcilik  bir yaşam tarzidir babadan oğula kalan mirastır

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #3 : 27 Eylül 2013, 18:13:06 »
STOEGER`i fabrikaya yollamışsınız 1 ay sonraya gün vermişler,peki BERETTA`da bir sorun olursa nekadar olacak acaba?olmaz mı?insan yapısı sonuçta.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

The following users thanked this post: Ekrem USTA

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 27 Eylül 2013, 18:26:34 »
STOEGER`i fabrikaya yollamışsınız 1 ay sonraya gün vermişler,peki BERETTA`da bir sorun olursa nekadar olacak acaba?olmaz mı?insan yapısı sonuçta.

valla orasını düşünmüyorum  artık..ona bakıcak olursak avrupa tüfek almamak lazım..benellide olsa browningde olsa arıza yapabilir her zaman risk var.ama ben daha duymadım görmedim bir franchi,fabarm,beretta,browning,benelli arıza yapmış diye..bu yaşıma kadar..demekki ömürlük yapıyorlar..arkama bakmadan bi 5,6 senedemi gitmez..o kadar gittikten sonra o zaman içinde daha çok tüfek gelir geçer..o zamanda berettayı göndeririz tamire..yeni aldığımızla takılırız...dediğim gibi ava gittiğim zaman ne zaman ne arıza yapıcak diye düşünmek istemiyorum.kuş kalktığı zaman tek düşündüğüm o kuşu vurmak olmalı.

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 27 Eylül 2013, 18:35:24 »
birde çelik saçma atmaya elverişlimi bu silahın namlusu..kullanan arkadaşlar yazarsa sevinirim..

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 27 Eylül 2013, 20:15:51 »
Sayın Şahin Bey;
Aynı tüfekle ben de ilgileniyorum. İnternet sitesi olan av bayilerinde baktım  Karbon modeli de çıkmış; ben olsam 66 namlu alırdım. Çünki ithalatçısı tek şoklu olan tüfeğin diğer şoklarını ve 10 cm uzatma şoklarını da getirtmiş galiba. Çünkü bazı av bayilerinde tüfekle birlikte veriyorlar. Böylece her avda kullanabilirsiniz.
Ancak Bir tüfek daha var gözüme hoş gelen . İnvertia sistem çelik kasa ve çok hoşuma gitti Aynı fiyatlara alabileceğiniz bir tüfek; Breda Chiron. Mobil Şoklu
Ben bu iki tüfek arasında henüz karar veremedim. Ancak her iki tüfek için de forumlarda herhangi bir olumsuzluk belirtmiyorlar.
Benim tercihimi soracak olursanız Breda' ya daha yakınım gibi. Çünki daha sağlam bir tüfek .
Selamlar.

teşekkürler .bahsettiğiniz breda'nın fiyatı ne civarda acaba bilginiz varmı..bide çelik kasa demişsiniz..ağırlığı kaç kg merak ettim doğrusu.sağlamlığına muhakkak şüphe yok ama 3.5 kg yada 3.3 kg sa keklikte zor olur taşımak yaş geçiyor ..  benim 103D poze 3.250 gr ama dağda keklik avında yorucu olmaya başladı artık..
« Son Düzenleme: 27 Eylül 2013, 20:21:33 Gönderen: Şahin BİTEN »

Çevrimdışı Murat SİVASLI

• Free Üye
  • *
    • DOĞA AV
« Yanıtla #7 : 27 Eylül 2013, 20:23:43 »
-
« Son Düzenleme: 03 Şubat 2014, 10:38:59 Gönderen: Murat SİVASLI »
Murat SİVASLI
1986 ANKARA

Çevrimdışı Erol SARI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 27 Eylül 2013, 20:28:12 »
Dediğiniz gibi ben de her yıl yerli değiştirmekten bıktım.Yerlilerin yanında bu tüfek bedava.Ben tüfeği bu sezon kullanmaya başladım.Mahmutun linkini verdiği konuyu inceleyin.Ben de tüfeği Tuncay hocamın tavsiyesi üzerine ve 71 namlu tercih ettim.Tüfeği 3 numara şokla veriyorlar ben birde 5 numara şokunu aldım başka şoka ihtiyacım olacağını sanmıyorum.Bizim buralarda olduğu kadar bıldırcın vurduk bir sorun yaşamadım.Şimdi keklik,tavşanı bekliyoruz.Allah'ın izniyle ömürlük bir tüfeğe sahip olduğumu düşünüyorum.
Bayiler dediğiniz gibi 66 namlu öneriyorlar.Ben Tuncay hocamın ve bir arkadaşımın önerisiyle 71 namlu tercih ettim bıldırcında bir sorun yaşamadım.Keklik ve tavşanda da siwingde artılarını göreciğime inanıyorum,rastgele.
Erol SARI
1976 KONYA

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 27 Eylül 2013, 20:45:32 »
Dediğiniz gibi ben de her yıl yerli değiştirmekten bıktım.Yerlilerin yanında bu tüfek bedava.Ben tüfeği bu sezon kullanmaya başladım.Mahmutun linkini verdiği konuyu inceleyin.Ben de tüfeği Tuncay hocamın tavsiyesi üzerine ve 71 namlu tercih ettim.Tüfeği 3 numara şokla veriyorlar ben birde 5 numara şokunu aldım başka şoka ihtiyacım olacağını sanmıyorum.Bizim buralarda olduğu kadar bıldırcın vurduk bir sorun yaşamadım.Şimdi keklik,tavşanı bekliyoruz.Allah'ın izniyle ömürlük bir tüfeğe sahip olduğumu düşünüyorum.
Bayiler dediğiniz gibi 66 namlu öneriyorlar.Ben Tuncay hocamın ve bir arkadaşımın önerisiyle 71 namlu tercih ettim bıldırcında bir sorun yaşamadım.Keklik ve tavşanda da siwingde artılarını göreciğime inanıyorum,rastgele.

teşekkürler arkadaşlar..teşekkürler Erol Bey..66 namluyu çok sevmiştim ama şimdi yine kararsız kaldım.  :( bizim buralarda keklik avı yaptığımız yerler hep makilik alan.o yüzden 66 demiştim..zaten bayidede bi tane var o silahtan.oda 66 namlu..ördekte sabah geçidinde beklerim genelde alçak geçiyor kuş..uzatma şokla iş yapacağımı düşünmüştüm gündüz kuş yüksek geçtiğinde..yada stoegerle giderim ördeğe çok problem değil ama mesafe farkı olurmu 66 namluyla 71 arasında yada grupman farkımı olur tam çözemedim o olayı..

aslında bi anket olsa iyi olur yarı otomatikde 66 namlumu,71 namlumu..belki vardır ben bilmiyorum açıkcası forumda var mı? ..
« Son Düzenleme: 27 Eylül 2013, 20:47:19 Gönderen: Şahin BİTEN »

Çevrimdışı Güven SARI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 27 Eylül 2013, 20:48:32 »
Eğer eskileri gibi sağlam yapılmışlarsa çocuklarınıza miras kalır hiç merak etmeyin ben yıllardır beretta A 300 kullanıyorum 1973 model. Sanırım site üyelerinin çoğunun yaşından büyüktür benim tüfeğin yaşı ve daha bir civatası dahi değişmedi ,kaç gram olursa olsun daha fişek diktiğini,tutukluk yaptığını veya arızasını görmedim.
Güven SARI
1967 Ordu Fatsa 0 532 455 28 03

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : 27 Eylül 2013, 21:01:21 »
Eğer eskileri gibi sağlam yapılmışlarsa çocuklarınıza miras kalır hiç merak etmeyin ben yıllardır beretta A 300 kullanıyorum 1973 model. Sanırım site üyelerinin çoğunun yaşından büyüktür benim tüfeğin yaşı ve daha bir civatası dahi değişmedi ,kaç gram olursa olsun daha fişek diktiğini,tutukluk yaptığını veya arızasını görmedim.

teşekkürler Güven Bey..sağlamlığından hiç şüphem yok zaten silahın..diğer tüm yerli otoları yüzüme alırken yada elimde sallayınca el kundağının altından tıkırtı geliyordu..beretta a300de hiç bi ses yok taş gibi mağşallah..eski berettalar bi başka tabii.. tek takıldığım nokta namlu boyu işde..66mı 71 mi..71 namlu bir otomatiğim var zaten..ben 66layda çok iyi takip ederim kuşu..swinginde çok fark olacağını sanmıyorum 71 namluyla..(66nın bana en büyük avantajı yıllarca kullandığım 71 namlu pozeye çok benzemesi.namlu boyu 66 olsada kasa daha uzun olduğu için boyları pozeyle aynı bi nevi.elimde poze varmış hissi veriyor.) kuşu çalıdan kaldırmam bu tüfekle..çok hızlı omuzlanıyor tüfek yüze gelişi çok harika..

sizdeki a300ün namlu boyu kaçtı?
« Son Düzenleme: 27 Eylül 2013, 21:03:39 Gönderen: Şahin BİTEN »

Çevrimdışı Erol SARI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 27 Eylül 2013, 21:42:57 »
Şahin bey,ben yıllardır 66 namlu ile avlanıyorum.2 tane 66 namlu tüfeğim var.5 cm den bir şey olmaz alışırım diyerek 71 namluya geçiş yaptım.
Tüfeği beğendiyseniz vede dediğiniz gibi sıklıkta 66 daha avantajlı olur.Aynı mantıkla 5 cm den çok değişeceğini düşünmüyorum.Bence o tüfeği alın derim.
Erol SARI
1976 KONYA

Çevrimdışı Güven SARI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 27 Eylül 2013, 22:03:42 »
Şahin bey benim A 300 ün namlu boyu 66 ve her avda rahatlıkla kullanıyorum,size de tavsiye ederim.
« Son Düzenleme: 28 Eylül 2013, 10:36:26 Gönderen: Güven SARI »
Güven SARI

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 28 Eylül 2013, 01:13:25 »
          Şahin Bey, yivsiz tüfeklerde namlu boyu pek önemli değil.61,66 ve 71 namlu olmak üzere 3 tane otomatik tüfeğim var.Defalarca hedeflere deneme atışları yapıyorum.Şok aynı olduğu sürece sonuç pek değişmiyor.Hani mümkünse sana 61 namluyu tavsiye ediyorum.Ancak a300 ün Türkiye'de 66 ve 71 namlu olarak satıldığını biliyorum.O yüzden namlu boyuna fazla takılma bence.Kal sağlıcakla...
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : 28 Eylül 2013, 03:25:48 »
konuya yazan arkadaşlara teşekkür ederim..fişek haznesi kaç fişek alıyor bu tüfeklerin , üstünde yada kutusunda takoz varmı .. onuda söylerseniz artık kullanan arkadaşlar..

Çevrimdışı Güven SARI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 28 Eylül 2013, 10:40:49 »
Şahin bey şarjör 3 tane fişek alıyor yani takoz takarak 2 tane alır hale getirmeniz gerekecek mutlaka takozu yanında veriliyordur.Ancak bunların takozları diğer tüfeklerdeki gibi kolayca sökülüp takılmıyor benimki 40 yıldır yerinde duruyor hiç sökülmedi  :) Hakan bey  diğerlerinde durum fena derken acaba hangi markaları kastetti tam anlamadım.Güle güle kullanın,kazasız belasız.
Güven SARI

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
« Yanıtla #17 : 28 Eylül 2013, 11:07:32 »
Sayın Biten,
Tüm silahlar arıza yapabilir,yapıyorlarda zaten hatta en büyük markaların fabrika çıkışlı arızalı modellerine de rastlıyoruz sahada..
Ve fakat insanlar bunu küçük menfaatleri gereği gizlemeyi tercih ediyorlar.
Ben de kullandığım Benelli,Franchi ve Beretta markalarının kimi örneklerinde sorun yaşadım..
Bence ne alırsanız alın DENEMEDEN ALMAYIN!
11 Ay Distribütörden değişim bekleyince yada 2 yılda Beretta dan gelemeyen tüfekleri gördükçe korkmuyor değil insan..
Stoeger le Komando arasında dönüp duruyorsunuz anlamsızca..Servis yok yedek parça yok yada çok sınırlı biri ben distribütörüm servis değilim diyor diğeri ben sadece genel dağıtıcıyım diyor..
Ama tutku bu olunca KATLANIYORSUNUZ KOMPLİKASYONLARINA! Aşığın gözü kör oluyor maalesef!
Namlu boyuna gelince yerden havalan kuş avlarında 61-66 namlu geçit avlarında 71-76 namlu herzaman avantajdır..Namlu boyu uzadıkça pattern ve penetrasyon bir miktar artar bu bilimsel kanıtlanmış gerçektir ama genelde uzun namlular bunun için değil DAHA İYİ BİR SWİNG DAHA BAŞARILI BİR ÖNLEME VE DAHA AZ NAMLU UCU ŞAHLANMASI İÇİN KULLANILIRLAR..
Sıfır tercihlerinde gaz operasyonlu silahlar için A300, Kinetik tüfeklerde Franchi Affinity Dünyada fiyat fayda endeksinde eniyi tüfekler gibi gözüküyor..Ülkemizdede durum bu..Bu arada 1-2 ay içinde Affinity stoklarda olacak gibi söyleniyor..Bence kesinlikle değerlendirmeye alınmalı..
İkinci el sorunsuz temiz, Optima Plus olmayan (tamamen kişisel nedenlerle!) standart namlulu Urika 1 yada 2, A300 den çok daha iyibir seçenektir..
Urikanın yanında standart gelen 5 şokun yurdumuzdaki değerinin 400-500 lira olduğunu da hesaba katmak gerekiyor..Çok daha iyi bir ceviz,namlu boyası ve daha temiz bir finishing cabası..
Çok fazla para bağlamanın Pattern ve Penetrasyon anlamında HİÇBİR GETİRİSİ YOKTUR!
Polisajı birleştirme konisi şoku iyi ayarlanmış yerli bir silah çok daha iyi pattern ve penetrasyon verebilir..
Kısacası hangi marka modele sahip olduğunuz önemlidir ama ELİNİZDEKİ SİLAHIN BU MARKA VE MODELİN ENİYİ,VASAT YADA ENKÖTÜ ÖRNEĞİ OLMASI REALİTESİ EN  ÖNEMLİ KONUDUR..
Sonuç: Fazla para daha iyi PATTERN VE PENETRASYON İÇİN verilemez..Daha iyi marka değeri,uzun ömürlülük,kaliteli üretim ikinci el değerini koruması ve prestij için verilir!
Selam ve saygılarımla
Not:Artık üretilen tüm tüfekler çelik saçmaya uyumlu!
« Son Düzenleme: 28 Eylül 2013, 11:17:11 Gönderen: Tuncay KAHRAMAN »
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 28 Eylül 2013, 11:45:43 »
Tuncay abim yine son noktayı koydu bende sırayla bakıyordum yorumlara ve tam yazıcaktım a300 ün seceresini oku beretta yorumlarında Tuncay KAHRAMAN'ın yorumunu diye geç kaldım:) bencede 66 namlu en ideal namlu özellikle keklik bıldırcın çulluk avlarında. 66 namluylada güzel ördek avı yapılır ben her ava 66 namlu kullanıyorum çok memnunum önemli olan a300 ördek avında iyimi.? Birim fiyatına alınıcak en güzel gaz operasyonlu silah bence.
Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)

Çevrimdışı Mehmet AKKUŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 28 Eylül 2013, 12:05:22 »
Tuncay bey seviyeli ve öz  anlaşılır yorumunuz için teşekkürler tecrübe bu olsa gerek
  • Webley Scott (AKUS) SxS 20/66
  • Akus SxS 12/66
  • Özkanlar FX017 12/66
Mehmet AKKUŞ
1973 Kemaliye-ERZİNCAN

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : 28 Eylül 2013, 15:09:09 »
çok teşekkürler arkadaşlar..Tuncay Beye bu doyurucu açıklama için ayrıca teşekkürler..66 namluda karar kıldım..beretta a300ü seçmemdeki başlıca etken en iyi gaz operasyonlu tüfek olması,gaz pistonu temizliğiyle uğraştırmaması istikrarlı çalışması vs..en önemliside çok dengeli bir tüfek..dipçik ölçüleri,yüze gelimi,savurması ,benim çok hoşuma gitti ve ayırttım bayiye..
mekanizmada sorunsuz çalışıyor mekanizmayı geride kilitleyip kaşığa dolu fişeği baş aşağı gelecek şeklide koydum mekanizmayı kapadım hi,ç bir yere tutmadan kıstırmadan fişeğin ağzını burnunu bozmadan şak diye aldı hazneye...bayide ne kadar tüfek varsa baktım bana çok şık ve sorunsuz geldi tüfek..sanki bir parçammış gibi bana uyumu.konuya yazan yardımcı olan tüm arkadaşlarıma abilerime yürekten teşekkürler..

Çevrimdışı Y.Bozkurt ÇINAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 28 Eylül 2013, 18:41:25 »
.
« Son Düzenleme: 07 Şubat 2014, 11:25:22 Gönderen: Y.Bozkurt ÇINAR »
1969 AFYON

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : 28 Eylül 2013, 19:16:19 »
şahin bey merhabalar; breda chiron 3500.-tl civarında ve benelli fabrikasında yapılıyor. çelik kasa ancak 3050.- 3100 gr civarında hatta türkiyede satılmayan karbon modeli 2950 gr. ben de bu tüfeği alacağım bazı av bayileri a300 lerin türkiye de stgeer fabrikasında üretildiğini söylüyor bu nedenle kafamda bir soru işareti oldu. bana kalırsa iyice araştırın derim. selamlar

stoeger firmasında üretilse üstüne beretta made in italy yazdırtmazlar tahminim sayın Bozkurt..orda üretilse üretilse namlu üretilir sanmam ama,keşke stoeger üretse namluyu..daha iyi yıkar avı...mekanik kısım italyan olsun sağlıklı çalışsın..breda ya gelince linkini attığınız bayiye gidip tüfeği birebir görüp bakmak lazım..resimlerden ve videolardan gördüğüm kadarıyla çok güzel bir tüfek..ama 3000 lira zar zor denkleştirdim ben.bredaya yüze gelişi nasıl dipçik uyumu nasıl ölçülerime uyuyormu bakmadan bişey diyemem..biraz pahalıya gelecek sizin anlıyacağınız..bu hastalık banada bulaştı bi kere zaten bunla bi kaç sene takılayım bakalımda..hem breda biraz daha yaygınlaşır..kullanıların olumlu olumsuz eleştirilerine göre alıp almamaya karar veririm...hem ozamana kadar para biriktiririm biraz daha..niyet ettim artık bu tüfeğe bi kere..inşallah hayırlısı olur.. ne zaman alıcaksınız bilmiyorum ama alınca resimlerini eklemeyi ve olumlu olumsuz yönlerini yazmayı unutmayın biraz daha yakından tanıyalım bizlerde bredayı..hayırlı olsun şimdiden.teşekkürler değerli yorumlarınız için.
« Son Düzenleme: 28 Eylül 2013, 19:30:35 Gönderen: Şahin BİTEN »

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #23 : 28 Eylül 2013, 19:22:10 »
Şahin bey şarjör 3 tane fişek alıyor yani takoz takarak 2 tane alır hale getirmeniz gerekecek mutlaka takozu yanında veriliyordur.Ancak bunların takozları diğer tüfeklerdeki gibi kolayca sökülüp takılmıyor benimki 40 yıldır yerinde duruyor hiç sökülmedi  :) Hakan bey  diğerlerinde durum fena derken acaba hangi markaları kastetti tam anlamadım.Güle güle kullanın,kazasız belasız.

saolun..hakan bey diğerlerinde durum vahim derken benelli haricindeki kinetik tüfeklere dedi sanırım..şarjör 3 fişek alıyor takozsuz..bi tanede namlu ağzında toplamda 3+1 mi takozsuz vaziyetteyken.

takoz üstünde takılı zannedersem bu alacağım tüfeğin..fişek haznesi 2 fişekten fazla almadı denedikte..söksek bile takması mesele..stoeger gibi 2 dakikada arazide söküp takmak imkansız..mecburen üstünde durucak artık takoz..yolda takozsuz yakalansak gitti 3000 lira çöpe..gitti tüfek..takozu illa söküp takıcam dersen iyi bir tezgah epeyde alet edavat lazım sanırım  :D

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 28 Eylül 2013, 21:39:52 »
Çok fazla para bağlamanın Pattern ve Penetrasyon anlamında HİÇBİR GETİRİSİ YOKTUR!
Polisajı birleştirme konisi şoku iyi ayarlanmış yerli bir silah çok daha iyi pattern ve penetrasyon verebilir..
Kısacası hangi marka modele sahip olduğunuz önemlidir ama ELİNİZDEKİ SİLAHIN BU MARKA VE MODELİN ENİYİ,VASAT YADA ENKÖTÜ ÖRNEĞİ OLMASI REALİTESİ EN  ÖNEMLİ KONUDUR..
Sonuç: Fazla para daha iyi PATTERN VE PENETRASYON İÇİN verilemez..Daha iyi marka değeri,uzun ömürlülük,kaliteli üretim ikinci el değerini koruması ve prestij için verilir!
Selam ve saygılarımla
Not:Artık üretilen tüm tüfekler çelik saçmaya uyumlu!
................................................................................................tuncay beye sonuna kadar katılıyorum . . . .
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder