Sayın Biten,
Tüm silahlar arıza yapabilir,yapıyorlarda zaten hatta en büyük markaların fabrika çıkışlı arızalı modellerine de rastlıyoruz sahada..
Ve fakat insanlar bunu küçük menfaatleri gereği gizlemeyi tercih ediyorlar.
Ben de kullandığım Benelli,Franchi ve Beretta markalarının kimi örneklerinde sorun yaşadım..
Bence ne alırsanız alın DENEMEDEN ALMAYIN!
11 Ay Distribütörden değişim bekleyince yada 2 yılda Beretta dan gelemeyen tüfekleri gördükçe korkmuyor değil insan..
Stoeger le Komando arasında dönüp duruyorsunuz anlamsızca..Servis yok yedek parça yok yada çok sınırlı biri ben distribütörüm servis değilim diyor diğeri ben sadece genel dağıtıcıyım diyor..
Ama tutku bu olunca KATLANIYORSUNUZ KOMPLİKASYONLARINA! Aşığın gözü kör oluyor maalesef!
Namlu boyuna gelince yerden havalan kuş avlarında 61-66 namlu geçit avlarında 71-76 namlu herzaman avantajdır..Namlu boyu uzadıkça pattern ve penetrasyon bir miktar artar bu bilimsel kanıtlanmış gerçektir ama genelde uzun namlular bunun için değil DAHA İYİ BİR SWİNG DAHA BAŞARILI BİR ÖNLEME VE DAHA AZ NAMLU UCU ŞAHLANMASI İÇİN KULLANILIRLAR..
Sıfır tercihlerinde gaz operasyonlu silahlar için A300, Kinetik tüfeklerde Franchi Affinity Dünyada fiyat fayda endeksinde eniyi tüfekler gibi gözüküyor..Ülkemizdede durum bu..Bu arada 1-2 ay içinde Affinity stoklarda olacak gibi söyleniyor..Bence kesinlikle değerlendirmeye alınmalı..
İkinci el sorunsuz temiz, Optima Plus olmayan (tamamen kişisel nedenlerle!) standart namlulu Urika 1 yada 2, A300 den çok daha iyibir seçenektir..
Urikanın yanında standart gelen 5 şokun yurdumuzdaki değerinin 400-500 lira olduğunu da hesaba katmak gerekiyor..Çok daha iyi bir ceviz,namlu boyası ve daha temiz bir finishing cabası..
Çok fazla para bağlamanın Pattern ve Penetrasyon anlamında HİÇBİR GETİRİSİ YOKTUR!
Polisajı birleştirme konisi şoku iyi ayarlanmış yerli bir silah çok daha iyi pattern ve penetrasyon verebilir..
Kısacası hangi marka modele sahip olduğunuz önemlidir ama ELİNİZDEKİ SİLAHIN BU MARKA VE MODELİN ENİYİ,VASAT YADA ENKÖTÜ ÖRNEĞİ OLMASI REALİTESİ EN ÖNEMLİ KONUDUR..
Sonuç: Fazla para daha iyi PATTERN VE PENETRASYON İÇİN verilemez..Daha iyi marka değeri,uzun ömürlülük,kaliteli üretim ikinci el değerini koruması ve prestij için verilir!
Selam ve saygılarımla
Not:Artık üretilen tüm tüfekler çelik saçmaya uyumlu!