Gönderen Konu: DEVLET AVLAĞINDA KEKLİKMİ ARADINIZ BUYURUN GELİN  (Okunma sayısı 2184 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hüseyin PİŞKİN

• DOZER
  • *
  • "Taş kırılır, tunç erir; ama Türklük ebedidir"
    • [url=http://2.imgland.net/Nrpt86.jpg][img]http://2.imgland.net/Nrpt86.jpg[/img][/url]
DEVLET AVLAĞINDA KEKLİKMİ ARADINIZ BUYURUN GELİN
« : 06 Kasım 2013, 13:05:10 »
Cumartesi günü keklik sezonu açıldı bende eşyalarımı aracıma  yükledim cuma akşamından köpeklerimide romorka koyarak av sahasına girdim sabahleyin erkenden kekliklerin sesini dinlerim diye  kalbimdeki heyacan hat sayfada köpeğimden  keklikler kurtulmaz diye çok güveniyorum keklik ve tavşan vururum diye daha önceki yıllarda bu arazilerde çok tavşan ve keklik vurdum fakat ava başlayınca ne göreyim hertaraf 6.7 numara 1 kaç hafta önce atılmış boş kovanla dolu tabi bu arada usta köpeğim zeyna kokuda yavruların biriside kokuda lakabım dozer olduğundan bende ormanları  ezerek köpeğimi takip ediyorum  6 kadar keklik uçkun yaptı bende keklikleri dağıtmak için 1 atış yaptım çok uzak olmasına rağmen keklikleri uçkun yaptığı yöne doğru  arayayım diye hareket ettim kekliklerin konduğu yerde keçi sürüsü yaylım yapıyor buseferde çoban köpeklerinle başım dertte benim köpeklere rahat vermiyorlar aynı bölgede başka bir adrese geçtim ava devam ediyorum  ne göreyim zamansız avlanan  avcı müsvettelerinin boş kovanları dolu moralmen çöktüm genede 2 saat kadar burada keklik ve tavşan aradım fakat kanat bile göremedim yani açılan keklik avından  belkide ilk defa moralim bozuk olarak döndüm birde 2 günlük kota almıştım  yarım günde keklik avını bıraktım sezon açılışında birde üstüne üstlük keklik tuzakçılarının gümeleri beni moralmen bitirdi şimdi bu yazıları yazarken  izmirde şube müdürümüz hayati bey ve resul beyi aramak için mesai saatinin  başlamasını bekliyorum birtane tuzakçıyla  uğraşamıyoruz adam ahtobot gibi hertarafı hegomonyasına almış seferihisar gümüldür gölova keçi kalesinde  hertarafta bu tuzakçı anadol kamyonetiyle hertarafa ulaşıyor  izmir kuş pazarında  keklik tuzağı  ve çığırtkan keklik satımı serbes yabani keklikmi dediniz sürüyle satılıyor  gelin bunlara dur diyelim nasılmı kuş pazarında keklik satımını engelliyerek herkez yaban hayatı denetim şb.md arayarak

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
Ynt: DEVLET AVLAĞINDA KEKLİKMİ ARADINIZ BUYURUN GELİN
« Yanıtla #1 : 06 Kasım 2013, 13:58:30 »
Çok önemli bir konuya değinmişsin Hüseyin Ustam.
Zararsız gibi görünse de çok etkiliyor keklik popülasyonunu.

Bu avı geleneksel av faaliyeti olarak görenler de var.
Eğer bu bağlamda değerlendirilecekse de atmaca ile avlanma gibi strandartlara, kurallara bağlanmalı bence.
1970 Antalya (İkamet Eşme/UŞAK) 

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #2 : 06 Kasım 2013, 14:56:17 »
tuzakçı namı diğer hındırmacı lafını duydum mu yada bir yerde okudum mu  pek hoş olmayan anılarım aklıma geliyor onlara helal bize haram olur keklik............... neyse hayırlısı olsun bakalım nereye kadar daha bu böyle gider bilemem ama ...
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı Hüseyin PİŞKİN

• DOZER
  • *
  • "Taş kırılır, tunç erir; ama Türklük ebedidir"
    • [url=http://2.imgland.net/Nrpt86.jpg][img]http://2.imgland.net/Nrpt86.jpg[/img][/url]
« Yanıtla #3 : 07 Kasım 2013, 18:17:20 »
sevgili dostlar izmir yaban hayatı koruma   şb. müdürlüğünle görüştüm telofonla hayati bey ankarada seminerde olduğu için resul beyle görüşmek nasip oldu resul beyin de bazı sıkıntıları var bu anlattığım konularla ekip yetersizliğinden şikayetçi denetimlere yetişemediklerinden şikayetçi izmir kuş pazarında satılan kekliklerden  bahsettim doğada yakalanan binlerce saka kuşlarından bahsettim  bazı purasudürleri aşamadıklarından şikayetçi deneti yapabilmeleri için kuş pazarına  izmir emniyet müdürlüğünden bile izin alınması gerikiyor manisada bulunan yaban hayatı koruma müdürlüğüne dilekçe vermemiz gerekiyormuş buraya baskın yapılabilmesi için bende en kısa zamanda bu  müdürlüğe dilekçeyle  müracat edicem bir avcı olarak sizlerinde dilekçe vermesinde fayda var sevgili avcı dostlar