Sayın Ateşsal,
Öncelikle elinize emeğinize sağlık..Yazmak istemedim uzunca bir süre aynı şeyleri tartışıp durmanın hiçbir yararı yok..
Kesin olan şunlar
1-Tüfeklerin pattern ve penetrasyonları bireyseldir marka model namlu sistemi birleştirme konisi şok direkt bağlayıcı değildir!
2-Backbored tüfekler,overbore tüfekler yaptığımız tüm denemelerde standart namlulu tüfeklerden daha açık pattern verdiler yalnız 1 A400 çok iyi idi-benim kendi a400'üm
-
3-Namlu çapı ve şok çapını ölçmeden yaptığımız hiçbir deneme BİLİMSEL olmaz olamaz..Ben 18.67 mm gelen de 18.92 mm gelen de Backbored namlu gördüm hepsi .742 inch deniyordu seri nosunu BWM ye sorduğunuzda..Elinizdeki Modified şok 18.67 mm gelen namlu çapı için yaklaşık İMP CYL patterni verirken 18.92 namluya taktığınızda IMP. MOD şoku olacaktır..Elma ile armut kıyaslamasını yapmak ve onun üzerinden konuşmak isteyen varsa sadece kendini kandırmış olur..
4-Dar namlulu tüfekler ağır dolu ve iri saçmada hatta nontoxıc çelik,tungsten,tungsten matrıx,hevi-shot ve wingmaster hd tip fişeklerde kötü pattern veriyor olsa .723 inch ortalama namlu çaplı Benelli SBE 1 ve SBEII Amerikanın en çok satan sukuşu ve hindi avı tüfekleri olabilirmiydi sizce? Diğer tüm markaların toplam satış adetine tekbir modelin yakın satış rakamı var sizce tesadüf olabilirmi?
Browningin kendi sitesinde açıklaması duruyor benim tüfeklerim Full Şokta %65-75 arası pattern verir diye..Backbored pattern yüzdesini arttırıyor diye tek bir bilimsel açıklama gördünüzmü?
Hala Fıx Şoklu 18.35 Namlu çaplı Süper 90 Extra light Benellimle elde ettiğim patternleri hiçbir Benelli,Beretta Browning yada Diğer tüfeklerimle elde edemedim..Ne düşük ne ağır gramajda iyi yapılmış bir fıx şok her mobil şoktan iyidir gözümde..
Ayrıca aradaki farklar çeşitli fişekler ve şoklarla kapanmayacak yada tolere edilmeyecek türden değildir çünkü patternin büyük kısmı şok ve fişekle ilgilidir tüfekle değil..
Tüfeklerinde ruhları var vesselam..
Selam ve saygılarımla
Not: Siz derken şahsınızı değil hepimizi kastettim ağabey..