Gönderen Konu: HUĞLU 104 A  (Okunma sayısı 24698 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Okan YILMAZ

• *
  • Domuz takla attımı o iş bitmiştir..
Ynt: HUĞLU 104 A
« Yanıtla #25 : 29 Temmuz 2014, 21:08:32 »
Bu gibi durumlarda tanıdık bayi daha iyi oluyor... Tüfeği alınca fatura kestirme tüfeği dene hatta mümkünse bayi sahibiyle birlikte deneyebilirsin eğer tüfeğe  onay verirsen faturayı kestir. ille de faturasız olmaz derlerse ruhsat için 1 ay süren var. fatura kesilse bile tüfek iyi çıkmadığı ya da beğenmediğin takdirde tüfek geri iade yapılabilir ya da değişim olabilir.

Teşekkür ederim saygılar..
  • 104-A Mallard 71
  • Ata Arms Sp Nikel 71
  • Baikal IJ 58 MA
  • Winchester Sx4
BABAM'dan miras bana bu sevda!

1993/Isparta

Çevrimdışı Okan YILMAZ

• *
« Yanıtla #26 : 29 Temmuz 2014, 21:12:44 »
aynen katılıyorum size..104A yı aldım ilk 3 gün ön tetiğe asıldım durdum,şimdi alıştım çok hızlı ateş  ediyorum arka arkaya..sonra tek tetikle ateş etmişim gibi hissediyorum farkına bile varmıyorum çift tetik olduğunun..refleks olmuş artık..çift tetik pozeden otomatiğe,otomatikten tek tetik pozeye geçiyorum hepsinide tetikleri karıştırmadan aynı serilikte kullanıyorum..çift tetik silahlar hoşuma gitmeye başladı baya..sağlamlık konusunda zaten hiçbir tüfek çift tetiğin eline su dökemez.

Oldum olası ısınamadım tek tetik çiftelere-pozelere. Çift namlu varsa çift tetik olcak. Enjektör çift namlunun havasını bozuyo bence. Ben çok seviyorum fişeği elimle çıkartıp barut kokusunu ciğerlerimde hissetmeyi :)
  • 104-A Mallard 71
  • Ata Arms Sp Nikel 71
  • Baikal IJ 58 MA
  • Winchester Sx4

1993/Isparta

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #27 : 29 Temmuz 2014, 21:23:45 »
Oldum olası ısınamadım tek tetik çiftelere-pozelere. Çift namlu varsa çift tetik olcak. Enjektör çift namlunun havasını bozuyo bence. Ben çok seviyorum fişeği elimle çıkartıp barut kokusunu ciğerlerimde hissetmeyi :)

enjektör çok güzel birşey havası başka da , Türkiye'de maalesef enjektör işini becerebilen yok doğru düzgün..bir Beretta ,Browning 70li yıllarda tek tetik ve enjektörlü poze yapmış hala arıza yapmıyor bizim yerli silahlarda arıza yapmadan duracağı azami 1 yıl oda Huğlu koop. filansa..diğerlerine süre bile vermiyorum heran arıza yapabilir...birde namluyu söküp temizlerken tırnakları kapatamıyorsun enjektörlüde..namluyu silip bezi geri çekerken pisliği alıp gelip tırnakların altına dolduruyor bez..enjektörsüz olsa tırnağı ileri iter kapatırsın ondan sonra silersin namluyu.

Çevrimdışı Okan YILMAZ

• *
« Yanıtla #28 : 29 Temmuz 2014, 21:25:22 »
enjektör çok güzel birşey havası başka da , Türkiye'de maalesef enjektör işini becerebilen yok doğru düzgün..bir Beretta ,Browning 70li yıllarda tek tetik ve enjektörlü poze yapmış hala arıza yapmıyor bizim yerli silahlarda arıza yapmadan duracağı azami 1 yıl oda Huğlu koop. filansa..diğerlerine süre bile vermiyorum heran arıza yapabilir...birde namluyu söküp temizlerken tırnakları kapatamıyorsun enjektörlüde..namluyu silip bezi geri çekerken pisliği alıp gelip tırnakların altına dolduruyor bez..enjektörsüz olsa tırnağı ileri iter kapatırsın ondan sonra silersin namluyu.

Gaba düzen devam :)
  • 104-A Mallard 71
  • Ata Arms Sp Nikel 71
  • Baikal IJ 58 MA
  • Winchester Sx4

1993/Isparta

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #29 : 29 Temmuz 2014, 22:51:05 »
şahsi nazarımda , 104 a ların eline su dökecek poze yok yerlilerin içinde . neden derseniz  ;

kesinlikle yerliler içinde en sıkıntısız tüfek . tek patlattı , çift patlattı , ejektör sıkıştı derdi yok . içine ne koyarsan atar , banamısın demez .  üç beş tüfek  kullandıktan sonra yine 104 a ya dönüş yaptım . sebebide , ördek avında ,  ejektörlerin boş fişeği atamaması . ama tüfeğiminde suçu yok . ördeğe git gel, fişeklerin metal kısımları oksitleme yapmış , ıslanıyor ister istemez gölde , hele birde pirinç kısmı uzun ise .
 bir sabah bekinde fişeği  attım , tüfeği kırdım , fişekler milim kımıldamadı , , tekrar aç kapa , ejektörlerde tık yok . çakı ile çıkarmaya çalıştım , imkanı yok . allahım ne yaparsın . gölün içinde , tampona kadar suda tüfeği sök , el kundağını dibciği bırakmaya yer yok , bir elimde namlu , bir elimde  çakı , dipçik bir kolumun altında , el kundağı bir kolumun altında , sövermisin sayarmısın . diğer avcılar bana bakıyor bu enaye ne yapıyor diye . tam bir rezalet . .  güyya ejektörlülerin havası varya , havan kime güzelim , havan batsın . koyayım o kafaya bi odun , dedim kendi kendime .

her neyse ben seviniyorum tabi fişekleri çıkaracağım diye , ama nerdeeeeeeeee, sanki çakılmışlar namluya . fişeklerin pirinçleri uzun olanındanya . kilitlenmişler namluya . çakının tersiyle vuraaaa vuraaaaa zor çıkardım BOŞ  fişekleri , ondan sonra dedim   nerdesin 104 aaaaaaaaaaa .  sen böyle paslı mermilerimi harcardın , sarısı pastan görünmeyen fişekleri bile hiç nazlanmadan atardın . ejektörlü pozem , yeni gelin gibi süzülüyor . yeni ama fazla naz aşık usandırır . FOREVER 104 A , RESMEN ADAMIN DİBİ DİBİ .
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #30 : 29 Temmuz 2014, 23:07:08 »
şahsi nazarımda , 104 a ların eline su dökecek poze yok yerlilerin içinde . neden derseniz  ;

kesinlikle yerliler içinde en sıkıntısız tüfek . tek patlattı , çift patlattı , ejektör sıkıştı derdi yok . içine ne koyarsan atar , banamısın demez .  üç beş tüfek  kullandıktan sonra yine 104 a ya dönüş yaptım . sebebide , ördek avında ,  ejektörlerin boş fişeği atamaması . ama tüfeğiminde suçu yok . ördeğe git gel, fişeklerin metal kısımları oksitleme yapmış , ıslanıyor ister istemez gölde , hele birde pirinç kısmı uzun ise .
 bir sabah bekinde fişeği  attım , tüfeği kırdım , fişekler milim kımıldamadı , , tekrar aç kapa , ejektörlerde tık yok . çakı ile çıkarmaya çalıştım , imkanı yok . allahım ne yaparsın . gölün içinde , tampona kadar suda tüfeği sök , el kundağını dibciği bırakmaya yer yok , bir elimde namlu , bir elimde  çakı , dipçik bir kolumun altında , el kundağı bir kolumun altında , sövermisin sayarmısın . diğer avcılar bana bakıyor bu enaye ne yapıyor diye . tam bir rezalet . .  güyya ejektörlülerin havası varya , havan kime güzelim , havan batsın . koyayım o kafaya bi odun , dedim kendi kendime .

her neyse ben seviniyorum tabi fişekleri çıkaracağım diye , ama nerdeeeeeeeee, sanki çakılmışlar namluya . fişeklerin pirinçleri uzun olanındanya . kilitlenmişler namluya . çakının tersiyle vuraaaa vuraaaaa zor çıkardım BOŞ  fişekleri , ondan sonra dedim   nerdesin 104 aaaaaaaaaaa .  sen böyle paslı mermilerimi harcardın , sarısı pastan görünmeyen fişekleri bile hiç nazlanmadan atardın . ejektörlü pozem , yeni gelin gibi süzülüyor . yeni ama fazla naz aşık usandırır . FOREVER 104 A , RESMEN ADAMIN DİBİ DİBİ .

Yusuf Bey yazı on numara..sürükleyici..insan keşke 10,15 sayfa olsada bir çırpıda okusam diyor hiç ara vermeden..epey macera yaşamışsınız...üzüldüm başınızdan geçenlere..çok zor bir durum..tam ördeğin vızır vızır çalıştığı bir anda..enjektörlü sevdasından vazgeçicem anlaşılan..babalar gibi 103D var elimizde ilk çıkanlardan..hala macera arıyorum bende..

bi arkadaşımız yazmıştı birşey ilk çıktıysa hemen alıcan Türkiye'de yenilere bakma diye..sanırım haklı.

Çevrimdışı Okan YILMAZ

• *
« Yanıtla #31 : 29 Temmuz 2014, 23:37:31 »
Yusuf Bey yazı on numara..sürükleyici..insan keşke 10,15 sayfa olsada bir çırpıda okusam diyor hiç ara vermeden..epey macera yaşamışsınız...üzüldüm başınızdan geçenlere..çok zor bir durum..tam ördeğin vızır vızır çalıştığı bir anda..enjektörlü sevdasından vazgeçicem anlaşılan..babalar gibi 103D var elimizde ilk çıkanlardan..hala macera arıyorum bende..

bi arkadaşımız yazmıştı birşey ilk çıktıysa hemen alıcan Türkiye'de yenilere bakma diye..sanırım haklı.
  • 104-A Mallard 71
  • Ata Arms Sp Nikel 71
  • Baikal IJ 58 MA
  • Winchester Sx4

1993/Isparta

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #32 : 30 Temmuz 2014, 09:19:12 »

evet şahin bey , aynen öyle .  yanımda sürekli çakı olur , ya olmasaydı diye düşünüyorum . ejektörlerin kafasına kafasına neyle vururdum gölün içinde .  taş yok odun yok . ondan sonra keşke satmasaydım dedim 104 ümü . resmen yaşayan efsane, huğlunun efsane kasası .

gerçekten macera aramaya gerek yok . son iki senede 2 si otomatik olmak üzere 5 tane sıfır tüfek aldım . ama 104 a kadar beni mutlu edeni ve güven vereni  olmadı . ve üstüne  üstlük verdiğim onca para , heba oldu resmen . herşeyden kısıyorsun , deli gibi tüfek bakıyorsun , soruyorsun , alıyorsun . hiç gereği yokmuş aslında , al bir huğlu poze , bak keyfine . . .
 olmuyor , 104 a nın verdiği güveni veremiyor . bir kaç ay önce , site üyemizdeğerli kardeşim ,  halil karadenizden 500 tl ye 104 a aldım .  tüfek sıkıntım bitti . maceraya gerçekten gerek yok , al bir huğlu keyfine bak ..

kaldı ki ; huğlunun pozeleri , heleki 104 a ları yok satıyor piyasada .  laçka derdi yok , sıkıştırma fişek seçme , boya atma pas atma  angil dingil  derdi yok , yapıştır gitsin . tabir yerindeyse , 5 sene temizleme , yine pırıl pırıl  . ( 2 sene hiç temizlememiştim satığım pozemi )  benim açımdan huğlu 104 a lar gerçekten efsane kasa .
« Son Düzenleme: 09 Ekim 2014, 21:10:42 Gönderen: Yusuf SAĞLAM »
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı Okan YILMAZ

• *
« Yanıtla #33 : 30 Temmuz 2014, 09:28:32 »
evet şahin bey , aynen öyle .  yanımda sürekli çakı olur , ya olmasaydı diye düşünüyorum . ejektörlerin kafasına kafasına neyle vururdum gölün içinde .  taş yok odun yok . ondan sonra keşke satmasaydım dedim 104 ümü . resmen yaşayan efsane, huğlunun efsane kasası .

gerçekten macera aramaya gerek yok . son iki senede 2 si otomatik olmak üzere 4 tane sıfır tüfek aldım . ama 104 a kadar beni mutlu edeni ve güven vereni  olmadı . ve üstüne  üstlük verdiğim onca para , heba oldu resmen . herşeyden kısıyorsun , deli gibi tüfek bakıyorsun , soruyorsun , alıyorsun . hiç gereği yokmuş aslında , al bir huğlu poze , bak keyfine . . .
 olmuyor , 104 a nın verdiği güveni veremiyor . bir kaç ay önce , site üyemizdeğerli kardeşim ,  halil karadenizden 500 tl ye 104 a aldım .  tüfek sıkıntım bitti . maceraya gerçekten gerek yok , al bir huğlu keyfine bak ..

kaldı ki ; huğlunun pozeleri , heleki 104 a ları yok satıyor piyasada .  laçka derdi yok , sıkıştırma fişek seçme , boya atma pas atma  angil dingil  derdi yok , yapıştır gitsin . tabir yerindeyse , 5 sene temizleme , yine pırıl pırıl  . ( 2 sene hiç temizlememiştim satığım pozemi )  benim açımdan huğlu 104 a lar gerçekten efsane kasa .

Sen 104-A yı damarlarında yaşıyosun abi. Attığın en ağır sıkı kaç gramdı 104-A ile ?
  • 104-A Mallard 71
  • Ata Arms Sp Nikel 71
  • Baikal IJ 58 MA
  • Winchester Sx4

1993/Isparta

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #34 : 30 Temmuz 2014, 10:01:38 »

gerçekten macera aramaya gerek yok . son iki senede 2 si otomatik olmak üzere 4 tane sıfır tüfek aldım . ama 104 a kadar beni mutlu edeni ve güven vereni  olmadı . ve üstüne  üstlük verdiğim onca para , heba oldu resmen . herşeyden kısıyorsun , deli gibi tüfek bakıyorsun , soruyorsun , alıyorsun . hiç gereği yokmuş aslında , al bir huğlu poze , bak keyfine . . .

Aynen dediğiniz gibi Yusuf Bey..hiç gereği yokmuş..bende 2 yıldır otomatik ve poze olsun 6 tane daha tüfek aldım 103D'nin üstüne..ama ondaki randımanı hiç birinde bulamadım..o tüfek başka..eskiler ne versen yiyor,36 olsun 34 olsun 32,30gr olsun..fişek seçmez..sıkı ağır gelince savurtmaz..top gibi mübarek..stoeger'den yüzüm güldü birde..diğerleri fasa fiso...bir dünya masraf ettim,elde avuçta ne varsa harcadım silah sevdasına..anladım ki elindekini iyi tutucan kıymetini bilicen..tüfek işide araba gibi,cep telefonu ya da bilgisayar gibi..sonu gelmiyor ardı arkası kesilmiyor...kalite ve performansda sürekli düşüyor yenilerde..

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #35 : 30 Temmuz 2014, 10:42:29 »
Bendeki 104a baba yadigarı. 1988 model. Siyah kasa. Kendi döneminin deste başı diye tabir edilen tüfeklerinden özel yapım. Ben o tüfeği elime aldımda ya da omuzladığımda yaşadığım o güveni o hissi başka tüfeklerden alamıyorum.  ağır fişek deyince benimki 70mm fişek yataklı. ben yeri geliyor 40 gr fişek atıyorum. sarsılma yok şahlanma yok. Eski kasa olduğu için biraz ağır yaklaşık 3,4 falan vardır ağırlığı. Bek te av yaparken 34-36 gr takır tukur boşalt 2-3 saat hiç yorulmazsın. Ona bir de kalın taban pabucu taktım orjinal, artık tepme diye bir şey yok.
Bayide sıfır üretim 104a gördüm beyaz kasa. Yeni nesil tüfekleri daha hafif yapmışlar. Arada ortalama 200 gr fark var ama ele alınca çok net anlaşılıyor. Yenilerin de omuzlaması hedefe gelmesi çok güzel. Ama ben tüfeğimi yaklaşık 12 yıldır tam anlamıyla aktif kullanıyorum. Öyle bir alıştım ki hani Şahin abi diyorya çift tetik ama hızlı kullanıyorum diye tek tetik poze kullananlardan daha hızlı kullanılabilyor alışınca. Velhasıl çok güzel tüfekler. Ama yenileri yine de şans işi. 10 tüfekten 1-2 talihsiz tüfek çıkabilir ama iyisi denk gelirse de diğer markalara çok fark atar ve ömürlük kullanırsın...

Çevrimdışı Okan YILMAZ

• *
« Yanıtla #36 : 30 Temmuz 2014, 10:48:27 »
Allah'ın izniyle birkaç gün içinde alır fotoğraflarını atarım. Grupman denemesi hareketli atış denemesi ve tek kurşun sabit hedef denemesi de yapacağım. Videoyu sizlerle paylaşmaktan zevk duyarım..
  • 104-A Mallard 71
  • Ata Arms Sp Nikel 71
  • Baikal IJ 58 MA
  • Winchester Sx4

1993/Isparta

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #37 : 30 Temmuz 2014, 14:59:04 »
Sen 104-A yı damarlarında yaşıyosun abi. Attığın en ağır sıkı kaç gramdı 104-A ile ?
şöyle söyliim , askerden geldiğimde bu kadar çok fişek yoktu , olsa bile pahalıydı ,  olsa bile kendimiz dolduruyorduk fişekleri . yanlış hatırlamıyorsam ,   tip 2 dumansız barutla 1.90 veya 2.10 ölçek hesabıydı doldurduğum fişekler , kış fişeğiydi , karda soğukta atmak için doldurmuştum  . saçmada 2.20 veya , 2.30 ölçekti . ağır fişekleri severim . av sırasında , eskaza tetiklerin ikisini çekmişim , nasıl oldu bende bilmiyorum . omuzum yerinden çıktı zannettim .

40 veya 44 gram olmalı şimdiki bazda . 

kullandığım fişek aralığı , 32  ile 36 gram arası . normal havalarda 32 , soğuklarda  36 grama kadar önü var . aşağısı kurtarmıyor beni . bi ara, ördeğe ,  42 gram çalıştım otomatiğimle , pozede 32 gramın bile yerini tutamadı .

huğlunun pozeleri ağır diye tercih edilmiyor   belki ama , gerçekten ağırlığının hakkını veriyor . zaten 104 a kullanıpta  kötü diyeni duymadım . kullanan ve  yorum yapan arkadaşlarlada bu konuda hem fikiriz .
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter

resim gönder

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #38 : 30 Temmuz 2014, 15:05:54 »
şöyle söyliim , askerden geldiğimde bu kadar çok fişek yoktu , olsa bile pahalıydı ,  olsa bile kendimiz dolduruyorduk fişekleri . yanlış hatırlamıyorsam ,   tip 2 dumansız barutla 1.90 veya 2.10 ölçek hesabıydı doldurduğum fişekler , kış fişeğiydi , karda soğukta atmak için doldurmuştum  . saçmada 2.20 veya , 2.30 ölçekti . ağır fişekleri severim . av sırasında , eskaza tetiklerin ikisini çekmişim , nasıl oldu bende bilmiyorum . omuzum yerinden çıktı zannettim .

40 veya 44 gram olmalı şimdiki bazda . 

kullandığım fişek aralığı , 32  ile 36 gram arası . normal havalarda 32 , soğuklarda  36 grama kadar önü var . aşağısı kurtarmıyor beni . bi ara, ördeğe ,  42 gram çalıştım otomatiğimle , pozede 32 gramın bile yerini tutamadı .

huğlunun pozeleri ağır diye tercih edilmiyor   belki ama , gerçekten ağırlığının hakkını veriyor . zaten 104 a kullanıpta  kötü diyeni duymadım . kullanan ve  yorum yapan arkadaşlarlada bu konuda hem fikiriz .

evet pozeyle attığımız 32gramın hakkını veremıyor otomatikle atılan 34veya 36gr..yeni çıkan otomatiklerin hiçbirisi ağır fişek sevmıyor..yaz kış 28,30,31gr..şaka gibi..oyuncakmı bu..32gram koyunca başlıyor savurtmaya..basınç çoğalıyor namlu içinde ve tüfekten çıkan saçmanın nereye gittiği belli olmuyor.benim stoeger 28,30,31gr yaz kış..32gram sadece yaf ve yunan dolumu rotweill fişeklerle randıman veriyor kışın..başka hiç bir 32gramı sevmıyor..34,36gram zaten sevmez..deliriyor tüfek..ses var göruntu yok..ördek avında pozenin üstüne tanımam..gerisi hikaye.