öncelikle herkese , kazasýz belasýz , bol muhabbetli neþeli avlar . . .
þimdi arkadaþlar , þöyle bir durumu sizde farkettiniz mi bilmiyorum ama , ayný marka , ayný gramajlardaki fiþekler arasýnda , kelite ve tutarlýlýk yok gibi . bir kutu fiþek alýyorsunuz , ava gidiyorsnuz , istediðiniz performansý alýyorsunuz , sonra , ayný marka , ayný gramaj ayný saçma no , baþka bi kutu alýyorsunuz , arasýnda dünya fark var . . . önceki avlarýmda attýðým , þimdiye kadar kullandýðým fiþek bumu diyorsunuz , resmen fiyasko . . . bir önceki avlarýmda , yanýma genç bir avcý yanaþýp sordu ; abi ne fiþeði atýyorsun diye sordu . resmen avlaðý yýkýyor , top gibi maþallah olsun . üzerine patlayan yok . . ayný fiþek , ama baþka kutu , onun yanýna bile yanaþamadý , berbat ötesi . .
acaba diyorum , bu fiþekler neden birbirini tutmuyor , parti aralarýnda deðiþimemi uðruyor , yoksa malzemeden çalýp , ayný fiyatamý satýyorlar , veya depoda veya av bayiinde dura dura , stoklamadan meydana gelen nemlenme veya bozulmamý meydana geliyor . . anlam veremedim bi türlü bu iþe . .
demek istediðim , fiþekler arasýnda belli bir standart yok gibi , kimi çok güzel çýkarken , diðeri tam bir fiyasko olabiliyor .