Halit Bey işin gerçeği firmadan beklentinizde size hak veriyorum. Hiçbir şey olmasa, bir deneyip hemen veya zaman isteyip bir süre sonra şunlarla şu kadar çalışır veya uygun söylenişi neyse o şekilde bir açıklama yapabilirlerdi. Ben bildiğim kadarıyla sorunuza net cevap verilemez diyorum. Kendim de fişek doldurduğum ve türlü türlü dolum denediğim için, o bilgilere göre yazdım. Çok uçuk bir örnek vereyim, bildiğimiz şeylerden olsun; Pellagri'nin 24 gramlık bir domuz kurşunu var ve sürati 500 m/s civarında. Bu fişekle standart 28 g bir saçma sıkısının tepmelerini kıyaslarsak inanıyorum ki 24 g kurşununki fazla çıkacaktır. Aslında inanıp inanmamayla ilgili bile değil. Tepme formülü var. Üşenmeyip hesaplasak buluruz ama biliyorum (inanıyorum) 28 g tepmesi az çıkacak. Bunun gibi başka fişekler de var. O yüzden namlu hareketi şu gramdan sonra olur, şu kadar olur demeleri bana ikna edici gelmez. Mamafih onlar yüksek gramajda fark edersiniz falan diyorlar. Laf aramızda bu iddia da aklıma yatmıyor ya, belki düşünemiyorumdur.