Emrah o labratuar ortamlarında elde edilen basınçlar havalar cuvvv deyince balon olup uçuyor.
50 g magnum fişekler bile 30 cm kar ve -5 derece soğuklarda 32 g gibi patlıyor.
Bu ülkedeki bütün üreticilerin tek derdi en ucuza malzemeyi alıp en ucuza imal etmek.
Çünki ucuz olan mal daha çok para bırakır.
Yerli fisekler Ege ve Akdeniz ikliminde bu içerikleriyle iş yapabilirler.
Havaların 0 derece ve altına düştüğü yerlerde 35 m de saçmanın vuruş şapırtısını duyup düşmeyen ördekleri görmek inan hayal değil.
35 m den sonra pil bitiyor.
Ama malesef ekonomik sebebler insanları ucuz olana yönlendirmekten başka seçenek bırakmıyor.
"Havaların 0 derece ve altına düştüğü yerlerde 35 m de saçmanın vuruş şapırtısını duyup düşmeyen ördekleri görmek inan hayal değil"
O durumları ben çok yaşadım..
İki yıldır sahil kesiminde kar ve ayaz görmediğimiz için normal ayarda takılıyorum, hatta şubat ortalarında bile 28-30 gram fişeklere kadar getirdim olayı.
Kenarda öylece duran A0 ve Tecna barutlu el dolusu 36-38-40 gr fişekler var.
Lambro brownlar, Bp Long rangeler, Nobelsport 40 gramlar, Tecnalı Bps 36 gramlar vs hepsi yatıyor.
Bu adamların derdi pazarlama ise ki öyle, ürün yelpazesi geliştirsinler ozaman. Tek tip fişek yapıp bütün bölgelere servis etmek ne kadar mantıklı ?
Öte yandan ucuzluk konusunda çok haklısınız. Ben bazı fişekleri çok eleştiriyorum. Normal 36 gram fişeklere bakıyosunuz mesela, alakasız miktarlarda barutlar var.
Daha geçen gün Tevfik bey paylaştı Zuberin 40 veya 42 gramından çıkan barutu hepimiz gördük. İçler acısı. Trajikomik bir durum.
Gidin bir Bp firmasına bakın mesela aynı ayarda fişeklere neyi ne kadar koymuş ?
Nobelsport, Rc, Mirageye bakın. Arada dağlar kadar fark var...
Bazı üreticilerle fuarda sohbet ettiğim esnada onlara da söyledim.
Özel serileriniz olsun. Ama öyle keklik özel, çulluk özel vs değil onlar göz boyama işleri, vitrin süsü...
Bornaghi extra 35 ve extra 38 diye fişekler eklemiş yelpazesine. Lambronun kaç çeşit 36 gramı var. Süper Lambro, biturbo vs..
Sen de yap kardeşim Winter serisi diye çıkart, özel barut bulmana gerek yok ki elinin altında mis gibi A0 var. Şevrotine şuraya buraya koyacağına yap onunda adam gibi 36 gram fişek, istersen 10 luk kutularda pazarla ama yap en azından..
İhtiyacı olan alsın.
Şuan karadeniz ikliminde sert rüzgarda soğukta ayazda, doğuda -15 ve altında 35 metre ve devamında biraz daha mesafeli atışlarda yerli fişek olarak güvenle kullanabileceğimiz 1 tane örnek yok piyasada..
Elin gavuru yapıyor diyoruz biz niye yapmıyoruz ?
Hava -10 lara kadar gerilediğinde geçit avında ben neden yerli fişeklerimize güvenemiyorum ? Güvenmek istiyorum ama olmuyor, olumsuz tecrübelerim var.
Niye bu ucuzculuk ? Neden bu kaliteden kaçış..?
Dön dolaş en başa sarıyoruz. Biz söylüyoruz biz dinliyoruz...