Gönderen Konu: Ýl geneli Avlanma pullarýna %40 zam  (Okunma sayýsý 8049 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdýþý Serhat ÇELEBÝOÐLU

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 1052
Ýl geneli Avlanma pullarýna %40 zam
« : 25 Haziran 2014, 23:51:47 »

Ýl geneli Avlanma puluna % 40 Zam
Söz Konusu DKMP olunca Samimiyette Böyle Olur
Yýllardýr her avcý toplantýsýnda DKMP yöneticileri samimi söylemlerle baþladýklarý konuþmalarý avcýnýn gazýný alarak yok 7 gün avý açtýk yok avdan kotayý kaldýrdýk diyerek bu günlere kadar Türkiye de avcýlýðý iþin içinden çýkýlmaz bir hale getirmiþtir.
Bir adým ilerleme kat edemeyen DKMP, devletine sadýk vergisini harcýný sabýka kaydýný tertemiz ortaya koyan insanlarý bohçacý yapmaya and içmiþ gibi fevri davranýþ ve tutumlarýna devam etmektedir. Yaþadýklarýmýz ve bize yaþattýklarýnýz sizin teminaatýnýzdýr.
Þimdi soruyoruz maliye bakaný gibi ortaya çýkýp her avcý toplantýsýnda vergi (Harçlar) kaldýrýlacak diye þifahen nutuklar attýnýz.Ne oldu hangi harcý kaldýrdýnýz..Bu yetmedi bu yýl il geneli avlanma pullarýna % 40 zam yaptýnýz. Bu zammý yaparken hangi enflasyon oranýný baz aldýnýz.. Bu nasýl bir samimiyet ..
Sayýn daire baþkaný biliniz ki sorunlarýmýzýn daimi ve ýsrarlý takipçileri olmaya devam edeceðiz.
Bir diðer tarafta 130 bin avcý temsilcisi AYHAK baþkaný ne iþ görüyor ? Bu iþler olurken sizden bir görüþ alýnýyor mu ?. Alýnmýyorsa sebebi ne açýk açýk söyleyin .Suskunluðunuz asaletiniz den mi.? Yoksa ……bu iþte de bir duman tüter mi ?

Çevrimdýþý Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamýz
  • Ýleti: 4270
    • Avcý Sayfasý avlak
Ynt: Ýl geneli Avlanma pullarýna %40 zam
« Yanýtla #1 : 26 Haziran 2014, 00:22:51 »
Sayýn Baþkaným rahatsýzlýk sende bana göre :)
bak herkes memnun; AVCILIK adýna ahkam kesen, rant elde eden, etiket sahibi olan, koltuk sahibi olanlar bu ve benzer durumlardan rahatsýz deðil, avcýlarýmýz da memnun görünüyor. Ben mi? bende rahatsýzým ! neler oluyor, neler bitiyor, her þey güzel gibi gidiyor, bende bundan rahatsýzým :(  bana göre hiç bir þey güzel deðil avcýlýk adýna :(
Tuncay KANDEMÝR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdýþý Süleyman MUSUL

• *
  • Ýleti: 95
  • Ýncesuluyum , olmazoluyum . . .
« Yanýtla #2 : 26 Haziran 2014, 00:59:01 »
Herhalde plan þu olmalý ki böyle þeyler yapýyorlar.

Milleti kaçaða sevk edip , sonra yakalayýp ceza dan daha fazla para para para kazanmayý umuyorlar. Baþka nasýl bir açýklamasý var bunun ? Yoksa þu seller sadece tarým arazilerini deðil , Ayhak ý filan da mý bastý ? Bu zam bundan mý ?

Gömüyorlar mý forumlarda millet ucuz iyi tüfek öneren ? Isimli konu baþlýklarýný ? Gariban vatandaþýmýn tüfek almaya hevesi , cebinde parasý yok ? Neyin kafasýný yaþýyor bazýlarý ?
"Sormaz ki bilsin, sorsa bilirdi...
bilmez ki sorsun, bilse sorardý."
Zor günler içinde öyle bir zorbey ol ki karanlýklara ýþýk tut . . .Türk oðlu !
ÝHRAÇ FAZLASI ÖZELHAREKAT POLÝSÝ !!!

• Müdavim Üyemiz
« Yanýtla #3 : 26 Haziran 2014, 01:15:17 »
Herhalde plan þu olmalý ki böyle þeyler yapýyorlar.

Milleti kaçaða sevk edip , sonra yakalayýp ceza dan daha fazla para para para kazanmayý umuyorlar. Baþka nasýl bir açýklamasý var bunun ? Yoksa þu seller sadece tarým arazilerini deðil , Ayhak ý filan da mý bastý ? Bu zam bundan mý ?

Gömüyorlar mý forumlarda millet ucuz iyi tüfek öneren ? Isimli konu baþlýklarýný ? Gariban vatandaþýmýn tüfek almaya hevesi , cebinde parasý yok ? Neyin kafasýný yaþýyor bazýlarý ?

iþte tam da avcýlar da böyle ne güzel yazmýþsýn Ýhraç Fazlasý özel harekatçý arkadaþým :)  Onlarýn deðil bizim ne istediðimiz önemli. Bu kadar önemli bir konuda dahi dernek baþkanlarýna sitem edemeyen avcý dostlar. nereye gidiyoruz demeye utanan çekinen diller. Birilerine sadece adamým diye çanak tutanlar.Yaban tv ekranlarýnda bir karede görünüp meþur olacaðýný sanan avcýlar. Bu kadar basit mi... yakýþýyor mu  ? Elbette üzülüyorum ama kör olasý kalem yamadan durmuyor elimde.Her kes mutlu bir sen bir Tuncay hoca birde biz mutsuz olmuþuz baksan :)

• Müdavim Üyemiz
« Yanýtla #4 : 26 Haziran 2014, 01:15:46 »
Sayýn Baþkaným rahatsýzlýk sende bana göre :)
bak herkes memnun; AVCILIK adýna ahkam kesen, rant elde eden, etiket sahibi olan, koltuk sahibi olanlar bu ve benzer durumlardan rahatsýz deðil, avcýlarýmýz da memnun görünüyor. Ben mi? bende rahatsýzým ! neler oluyor, neler bitiyor, her þey güzel gibi gidiyor, bende bundan rahatsýzým :(  bana göre hiç bir þey güzel deðil avcýlýk adýna :(

Al benden de o kadar

Çevrimdýþý Fevzi KALAYCIK

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 33
« Yanýtla #5 : 26 Haziran 2014, 02:58:28 »
þimdiye kadar verilen tepkilerden hiçbir sonuç cýkmamýþtýr vede idareciler tarafýndan gercek manada desteklenilmemiþtir.gecen sezon avbis kullanýlmasýn dendi sonuç fos,nerdeyse kampanyayý baþlatanlar önce girdi sisteme.avbelgeleri donduruldu sonuç ..........benim gibi kücük yerleþim yerinde yaþayanlar için   belge alsanda olur almasanda.belgen yoksa köyünden dýþarý cýkmazsýn.ama þehirlerde yaþayan avcýlar için belge þart ..... taksim meydanýnda....avlanamazsýn, devlette  bunu biliyor derneklerinde iþine geliyor.alýnacak her pul derneðin kasasýna giren para demek.deðerli büyüklerim olayýn özü tepki koyup eylem yapacaksan ses getirir ölcüde olmalý.hiçbir avcý bir sezon evrak almasýn.ava  gitmesin sitresini atýþ poligonlarýnda atsýn bakýn o zaman  neler oluyor..........
Fevzi KALAYCIK
1978 malatya darende
GECELER ÞAHÝTLÝK ETMEZ

Çevrimdýþý Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
  • Ýleti: 3877
« Yanýtla #6 : 26 Haziran 2014, 07:18:21 »
Arkadaþ lar yazarak tepki umursanmiyor yada gecerli olmuyor

Serhat bey guzel bir konuya deginmis lakin bunun tek yolu pul almamaktan geciyor

daha onceki yýllarda da yazdim hel ülke genelinde tek bir pul alinmasin bakin neler oluyor

Ancak bizim insanýmýz hayatindan memnun bakin bu konuya kac kiþi cevap yazicak.
  • Le Fusil Darne Saint-Etienne V 19 Paris France

Çevrimdýþý Ali NAYKÝ

• *
  • Ýleti: 46
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #7 : 26 Haziran 2014, 09:26:21 »
Merhabalar yüreði yaralý avcý dostlarým;

Bizler örgütlenmedikten sonra bunlar bizlerden daha çok süt saðarlar, hertürlü vergimizi ödüyoruz, bunun yaný sýra ekonomiye katkýda bulunuyoruz (Petroldü, Marketti Av bayii gibi) maalesef bizlere bakýþ açýlarý ortada, ayrýca biz belgeli avcýlarýn sezonu açýlana kadar zaten bohçacýlar býldýrcýnla birlikte keklik avlamaya baþlýyorlar.

1970-Mersin

Çevrimdýþý Emre HÝKMETOÐLU

• *
  • Ýleti: 173
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #8 : 26 Haziran 2014, 09:46:38 »

BAÐLANMAYACAKSIN...

Baðlanmayacaksýn bir þeye, öyle körü körüne.
“O olmazsa yaþayamam.” demeyeceksin.
Demeyeceksin iþte.
Yaþarsýn çünkü.
Öyle beylik laflar etmeye gerek yok ki.
Çok sevmeyeceksin mesela. O daha az severse kýrýlýrsýn.

Ve zaten genellikle o daha az sever seni,
Senin onu sevdiðinden.
Çok sevmezsen, çok acýmazsýn.
Çok sahiplenmeyince, çok ait de olmazsýn hem.
Hatta elini ayaðýný bile çok sahiplenmeyeceksin.
Senin deðillermiþ gibi davranacaksýn.
Hem hiçbir þeyin olmazsa, kaybetmekten de
korkmazsýn.
Onlarsýz da yaþayabilirmiþsin gibi davranacaksýn.
Çok eþyan olmayacak mesela evinde.
Paldýr küldür yürüyebileceksin.
Ýlle de bir þeyleri sahipleneceksen,
Çatýlarýn gökyüzüyle birleþtiði yerleri sahipleneceksin.
Gökyüzünü sahipleneceksin,
Güneþi, ayý, yýldýzlarý…
Mesela kuzey yýldýzý, senin yýldýzýn olacak.
“O benim.” diyeceksin.
Mutlaka sana ait olmasýn istiyorsan birþeylerin…
Mesela gökkuþaðý senin olacak.
Ýlle de bir þeye ait olacaksan, renklere ait
olacaksýn.
Mesela turuncuya, yada pembeye.
Ya da cennete ait olacaksýn.
Çok sahiplenmeden, Çok ait olmadan yaþayacaksýn.
Hem her an avuçlarýndan kayýp gidecekmiþ gibi, Hem
de hep senin kalacakmýþ gibi hayat.
Ýliþik yaþayacaksýn. Ucundan tutarak…

Biz böyle körü körüne baðlý kaldýkça, bizi baðlayanlar sütü son damlasýna kadar saðacaklardýr.
1983-ÝZMÝR - AYDIN

Çevrimdýþý Cüneyt ÖZDEMÝR 06

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 393
« Yanýtla #9 : 26 Haziran 2014, 10:00:30 »
ruhsatsýz tüfek alýp kaçak avlanacam denetim gelince de atacam silahý ispat edebilirse etsin silah benim olduðunu madem kafasýna göre zam yaparlar pul mul almýyorum kaçakta avlanacam pul alanlar düþünsün
  • Breda süper poze
  • Wizard otomatik
  • Deutsch drahthaar Darko
Cüneyt ÖZDEMÝR
1985 AFYON-ANKARA

Çevrimdýþý Sinan UÇAK

• *
  • Ýleti: 106
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #10 : 26 Haziran 2014, 10:03:36 »
Dilekçeler yazýldý ,online imzalar attýk onu yaptýk bunu yaptýk ama nafile, nafile ,nafile..
Deðiþen bir þey yok Avcýnýn omzuna binildikçe biniliyor bizi temsil edecek insanlar için sýkýntý yok tabi yalakalýk olsun diye davetler alýyorlar iyi kümeslere götürülüyorlar avlarýný yapýyorlar verdikleri paraya deðiyor.Benim verdiðim paraya deðmiyor kardeþim ki bide ciddi zam geliyor.
Kimse kusura bakmayacak beni düþünmeyen devleti-kurumu ben hiç düþünmem.Vergimizi verelim kanuna nizama uyalým dedikçe sen hep bize vereceksin ama biz sana hiç biþey veremeyiz diyen bir zihniyet var.
Peki ben ne yaparým?
Pul alýr mýyým: Evet
Açýlýþ tarihi bekler miyim:Hayýr
Kanun kotasýna uyar mýyým:Hayýr (Eskiler gibi vicdani kotama uyarým)
Kimse kusura bakmayacak verdiðim pul parasýnýn karþýlýðý bu þekilde avlanmadýr.Yakalayabilen gelsin yakalasýn.
1983-Ereðli/Konya

Çevrimdýþý Akif ARSLAN

• *
  • Ýleti: 333
« Yanýtla #11 : 26 Haziran 2014, 11:04:52 »
Zaten bir kaç sene sonra parasý olan avlansýna dönecek bu iþ. O zaman mecbur kaçak köçek olucak bu iþler. Þimdiden antreman yapmak lazým di mi? :)
Akif ARSLAN
1980 KARAMAN

Çevrimdýþý Halil ARIK

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 1250
« Yanýtla #12 : 26 Haziran 2014, 13:57:32 »
Dar gelirli icin yuksek rakamlar birde avcilik spor herseyi vergi olan bir ulkede birde vergi pul alinmasi sacma zaten illa kacak avciliga itecekler milleti hem neye gore yuzde kirk onu bi aciklamalari lazim enflasyon yuzde sekizlerde maas zamlari yuzde uclerde yapilirken
halil arýk
1984 afyonkarahisar
5464458072
Türk`ü,Türklüðü,Vataný sevmek faþistlikse, Hitler yanýmýzda komünist kalýr..

Çevrimdýþý Ersin ORBAY

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 461
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #13 : 26 Haziran 2014, 14:18:03 »
Avcý mý? O da ne ki? Birisi vergi mükellefi mi dedi??
  • BENELLÝ CRÝO COMFORT 71
  • YILDIZ SPZ ME 66
  • ÖZKANLAR FX017 66
ERSÝN ORBAY-ADANA-HATAY ..SAÐLIKÇI..1978..
GERÇEK AVCI AVA DA ÞANS TANIYANDIR..

Çevrimdýþý Suat ÇALIÞKAN

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 4408
« Yanýtla #14 : 26 Haziran 2014, 14:43:50 »
orman bakanýn dan baþbakana kadar hepsine hakkým haram zýkkým olsun.federasyonuna varana kadar hepsinin............arif olan boþluklarýn ne olduðunu anlamýþtýr.
  • HANÝÇ ÇÝFTE SXS 67.5 cm Mobil þoklu
  • WÝNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
Ýtibar paradan kýymetlidir, deðerini bilene

BÝGA/1979

Çevrimdýþý Oðuz ÞÜKRÜ

• *
  • Ýleti: 54
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #15 : 26 Haziran 2014, 15:22:18 »
Bu nedir arkadaþ? Avcýlýk belgesine ayrý vergi ver, avlanma puluna ayrý vergi ver, köpek bak en ucuz mama 80-100 TL, yakýtý, giysisi, fiþeði zaten vergilerden el yakýyor... Bu kadar verginin olduðu baþkaca bir ülke var mýdýr? Ýnsanlarýn zevkleri bu kadar sömürülebilir mi? Eskiden millet koliyle fiþek alýrdý, þimdi hedefe atýþ yapmaya korkar olduk... Bir sporun her ihtiyacý, her araç ve gereci rekor vergiler ve zamlarla doldurulabilir mi anlayamýyorum...
Oðuz ÞÜKRÜ
1981 BAYBURT

Çevrimdýþý Hakan SEÇKÝN

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 315
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #16 : 26 Haziran 2014, 16:49:48 »
kimse beni yanlýþ anlamasýn ama soruyorum bizim halkýmýz hangi konuda hakkýný aramýþtýr. hayatýmýzda herþey vergi olmuþ. az kaldý aldýðýmýz nefes içinde vergi alacaklar ama herkes hayatýndan memnun.
adama abi benzine yine zam gelmiþ diyorsun aldýðýn cevap olsun ben hep 50 tl lik alýyorum. ben böyle zihniyetin ta içine sýç........
onun için bizim halkýmýzdan bi cacýk olmaz. az sayýda bilinçli insan var onlarda olmasa zaten koyun sürüsü gerisi. nereye sürersen oraya gidiyorlar. ve en kötüsü ne biliyormusunuz. uðraþýrsýn uðraþýrsýn tam olacak derken bakmýþsýn sana yaparýz ederiz diyenler arkanda yok. çünkü memleket yalaka dolu. menfaatçi karaktersiz birsürü yalaka. çýkarlarý için herþeyi yapacak sahtekar.
Hakan SEÇKÝN
1975 ANTALYA
BEN HAYATIMDA 2 MUSTAFA ÝSMÝNÝ ÇOK SEVDÝM 1.CÝSÝ EY MÜMÝNLERÝM DÝYEN SAV MUHAMMED MUSTAFA 2.SÝ EY YÜCE MÝLLETÝM DÝYEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. BÝR YILDIZ VAR KANINDAN YADÝGAR, BÝR DE HÝLAL UNUTTUN MU ÇOCUK? SADECE BÝR CADDE ADI DEÐÝLDÝR ÝSTÝKLAL.

Çevrimdýþý M.Ali AKDAÐCIK

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 1805
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #17 : 26 Haziran 2014, 19:09:38 »
 bu adamlarýn, pardon avcýlýðý yönettiklerini zaneden  toplumdan ve avcýlýktan bi haber sayýn yöneticilerimiz,

sorarým size %40 zammý neye dayanarak karar aldýnýz?..

boþ verinya deðmezsiniz size biþey sormayayým sayýn yöneticilerimiz, deðmez buna.

siz nasýlsa bildiðinizi yapacaksýnýz ,..

nasýl olsa at koþturduðunuz meydan boþ.

• TURKUAZ HK 11, OTOMATÝK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
Ýnsanlara hoþgörülü tavrým , bildiklerimin yanýlgýlarýma yetmeyiþindendir,..

Murat Ali Akdaðcýk
1970 MERSÝN

Çevrimdýþý Sebahattin ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 520
« Yanýtla #18 : 26 Haziran 2014, 19:18:03 »
kimse beni yanlýþ anlamasýn ama soruyorum bizim halkýmýz hangi konuda hakkýný aramýþtýr. hayatýmýzda herþey vergi olmuþ. az kaldý aldýðýmýz nefes içinde vergi alacaklar ama herkes hayatýndan memnun.
adama abi benzine yine zam gelmiþ diyorsun aldýðýn cevap olsun ben hep 50 tl lik alýyorum. ben böyle zihniyetin ta içine sýç........
onun için bizim halkýmýzdan bi cacýk olmaz. az sayýda bilinçli insan var onlarda olmasa zaten koyun sürüsü gerisi. nereye sürersen oraya gidiyorlar. ve en kötüsü ne biliyormusunuz. uðraþýrsýn uðraþýrsýn tam olacak derken bakmýþsýn sana yaparýz ederiz diyenler arkanda yok. çünkü memleket yalaka dolu. menfaatçi karaktersiz birsürü yalaka. çýkarlarý için herþeyi yapacak sahtekar.
ne kadar güzel özetlemiþin,TEBRÝKLER kardeþ,sana katýlýyorum.
Sebahattin ÖZTÜRK
1955  ANKARA

• Müdavim Üyemiz
« Yanýtla #19 : 27 Haziran 2014, 02:21:46 »
ismi bende kalsýn bakýn bir arkadaþ bu duruma nasýl bir bakýþ açýsý ile yaklaþmýþ.
^^Hocam iyi bir konuya deðinilmiþ pul fiyatlarý için tam 3 sezondur 50 TL.den satýlan il geneli avlanma pulu hiç zam görmezken 3 yýl boyunca benim aldýðým Türkiye geneli avlanma pulu her yýl zamlý aldým ilk defa bu yýl zam görmeyen Türkiye geneli pul ile Ýl geneli yapýlan zam bu 3 yýlý göz önüne alýrsak çok deðil yýllýk 13.3 oranýnda zam yemiþ sayýlýr daha önce benim 110 TL ye vurduðum kekliði ördeði örnek olarak söylüyorum sivaslý erzincalý 50 tl vuruyor diyerek kýyameti koparanlar þimdi 3 yýldýr il geneli pula yapýlan zammý eleþtiriyor bunda bir çeliþki yok mu?^^
Buyurun buradan yakýn derdimiz ...Niye çeliþiyorsunuz avcý arkadaþlar.. Yakýþmýyor size çeliþmek.
« Son Düzenleme: 27 Haziran 2014, 02:31:23 Gönderen: Serhat ÇELEBÝOÐLU »

Çevrimdýþý Ýlhan BULUT

• *
  • Ýleti: 252
« Yanýtla #20 : 27 Haziran 2014, 10:19:32 »
Hakan Seçkin konuyu ve sebepleri gayet güzel özetlemiþ. Nasýl vergiyi bordroludan alabiliyorsalar. Bu kararlar  da bizim gibi legal avcýlýk yapan insanlarý baðlar. Ýnsanýn sadece küfür edesi geliyor...
  • Akus SuperPoze
  • Huðlu Renova
Ýlhan BULUT
1972 KOCAELÝ

Çevrimdýþý Süleyman MUSUL

• *
  • Ýleti: 95
  • Ýncesuluyum , olmazoluyum . . .
« Yanýtla #21 : 27 Haziran 2014, 11:28:59 »
Pul mul hiç birþey almýyorum hadi bakalým. Alanlar da hakkýný helal etsin. Bir ton vergi veriyorum , domuzu da istediðim gibi vururum , þiþko,göbeklilerde hiç birþey yapamaz.
ÝHRAÇ FAZLASI ÖZELHAREKAT POLÝSÝ !!!

Çevrimdýþý Ýlhan BULUT

• *
  • Ýleti: 252
« Yanýtla #22 : 27 Haziran 2014, 11:44:42 »
Pul mul hiç birþey almýyorum hadi bakalým. Alanlar da hakkýný helal etsin. Bir ton vergi veriyorum , domuzu da istediðim gibi vururum , þiþko,göbeklilerde hiç birþey yapamaz.

Süleyman bey, birkaç yýl içinde hepimizin geleceði nokta bu olacak zaten. Düþüncelerinizde yalnýz deðilsiniz.
  • Akus SuperPoze
  • Huðlu Renova
Ýlhan BULUT
1972 KOCAELÝ

Çevrimdýþý M.Ali AKDAÐCIK

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 1805
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #23 : 27 Haziran 2014, 14:51:05 »
 bunlar iyi günler arkadaþlar,

daha öncede siteden bas bas baðýrdýk seslendik tabiri caizse,

ama camiadan belli baþlý insanlardan ses çýkmakta geri kalan camiada fýssss..

meydan nasýl olsa boþ adamlar istediði gibi at koþturur tabi bir kuzu surüsüki sormayýn gitsin,..

benim bildiðim varsa yoksa ,

''yönetenler güzel kaval çalýyor mastýr yapmýþlar bu konuda ve yönetilenleri çok iyi güdüyor'' ben bunu net biliyor ve açýkça söylüyorum.

mersinden en derin saygý ve sevgilerimle hoþça kalýnýz gerçek avcý dostlar.
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATÝK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
Ýnsanlara hoþgörülü tavrým , bildiklerimin yanýlgýlarýma yetmeyiþindendir,..

Murat Ali Akdaðcýk
1970 MERSÝN