Dedemden yadigar bir tane var. Çift tetik, 4 ve 3 sabit şok ,71 namlu... Kasanın sağ ve sol yüzünde ferma durmuş köpek ve iki tane ne olduğu belli olmayan

kuş gravürü, alt tarafta da Dokuzlar yazısı altında geyik gravürü var.
Kilit sistemi, fotoda görüldüğü üzere namluya giren iki pin şeklinde
Eğer hafızam beni yanıltmıyorsa rahmetli 87 yada 88 yılında edinmişti bu tüfeği. Dedem avcı olmadığı için aldığı günden beri bir kere atış yapmamıştı tüfekle şu güne kadar benden başka atış yapan yoktur

O sebeple net olarak söyleyebiliyorum tam 1041 atım görmüştür. İlginç gelebilir sizlere ama yaptığım atımları sayıp not etmek gibi bir takıntım var . Erken yaşlarda sadece kaç atım yaptığımı bilmek amaçlı tuttuğum sayıların aslında bakım,yay revizyonu gibi parça değişimlerini takip etmek için silah kullanıcılığında iyi bir alışkanlık olduğunu fark ettim.
Kavak yelleri etkisindeki dönemimde benden saklamak için seçtikleri koşullarda ne yazık ki namlusu bir miktar noktacıklar şeklinde bölgesel paslanmıştır. Kısa aralıklarla siliyorum. Kasasında her hangi bir sallanma vs. yok. Namlu içi alt namlu atım atağı önü biraz paslanmış durumda bu da benim gençlik hatamdır.
1005. atımda alt namlu iğnesini kırdı. Hemen iğneyi temin edip üzerine sadece iğnenin fonksiyon testi atışlarını yapıp odaya kaldırdım. Kasayı açtığımda aradan geçen onca yıla rağmen tetik yaylarının diriliği şaşırttı doğrusu.Muhtemelen ithal yay olmalı.Hele ki sarsılmaz yarı otomatiğimin 3 yılda deforme olan tetik yayını düşündüğümde...
Haricinde yakıcılık,kavuruculuk,grupman gibi konulara meraklı olmadığımdan herhangi bir test yapmadım. Bıldırcın keklik ördek kaz ve çullukta dahi avlanmayı başardım.
Hasılı kelem avda kullanımı ve kişisel hatalar sebebi ile oluşan görsel sıkıntılar haricinde bana sadece ateşleme iğnesi kırımı yaşatmış dede yadigarı çok fazla kullanmamaya çalıştığım bir tüfektir. Şahsi kanaatim üretildiği tarihteki yerli üretim durumu gözönüne alındığında bana sorunsuz olan bir tane miras kalmştır. Yüksek basınçlı mühimmatlarla pek kullanılması akıl karı olmayacak nostaljik bir hatıradır benim gözümde. Etrafımda hiç sahibi olanı görmediğim ve duymadığım için piyasası veya başka geri bildirimlerinden haberim yoktur.
Yardımcı olabileceğim başak bir konu olursa mesajınızı beklerim.