Üst kapağın çelik olmasının avantajı çoğu eski tüfekte belki farketmişsinizdir, ön somunu gevşettiğinizde namluyu sağa sola doğru oynatmaya çalıştığınızda kep yuvanın içinde tıkır tıkır oynar. Yani zamanla atış esnasındaki darbelere maruzkalan ve temizlik için sök tak yaparken sürtünen kısımlar aşınma yapar boşluk yapar. Buda tüfekte insana itici gelen durumlardan biri laşka olması yani.
Ben tüfeği izmirde güngör avda inceledim üst kapak çelik denilince ağır bir tüfek bekledim ama elime aldığımda bir kinetiğe göre hafif olduğunu farkettim. Kinetiğe göre dediğim, kinetik sistemde hafif tüfek çok sarsar atıcısını. Özellikle 32gr lık tekkurşun atışlarında

Aslında alt kasayıda çelik yapsalarmış yada en azından opsiyon olarak sunulsaymış güzel olurmuş. Önceden forumda açılmış konulardanda bildiğim üzere forumdada çelik kasa tüfek arayışında olan birçok kullanıcı var. Ben tüfeği omzuma alıp dağa taşa kekliğe tırmanmıyacam benim için atış konforu önemli çoğunluklada domuza giderim diyenler içinde bir güzellik olurmuş.
Hafif tüfek istiyenler içinde el kundağı dipçik modellerinde farklı ağırlıkta opsiyonlar sunmak ve namlu kalınlığında farklı opsiyonlar sunmak güzel olurmuş. Ben şahsen namluyuda ince buldum. Keşke bu tip seçeneklerde olsada tüfeğimizin firması dışında dışarıdaki tamir ustalarına tüfek gönderip istediğimizi yaptırmaya çalışmasak. Çünkü bazen oluyo bazen olmuyo istenilen şey.