Gönderen Konu: Neden 40 yillik bir berettaya 3000 tl  (Okunma sayýsý 80022 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdýþý Selim ARSLANOÐLU

• *
  • Ýleti: 394
  • Ancak durgun su, yýldýzlarý yansýtýr.
Neden 40 yillik bir berettaya 3000 tl
« : 03 Haziran 2015, 17:16:38 »
Avcýlýk ve atýcýlýk sporuna ilk baþladýðýmdan bu güne yýllar geçti bu süreçte  onlarca ithal yada yerli tüfek kullandým her zaman tercihim yerliden yana oldu bu tercihim hiçbir zaman maddi imkanlar dahilinde olmayýp sadece yerli marka sevgimden kaynaklandý simdi asýl soru þu 30 35 yada 40 yýllýk bir beretta yada daha farklý bir ithal tüfek niye hala 3 bin 4 bin lira alýcý buluyor bu tüfekler 2015 teknolojisi ve saðlamlýðýndan daha mý iyi hani sizde þahit olmuþsunuzdur eski ithal tüfek ile agir atmazlar "aman sýkýntý olur" derler elinde eski 30 yýllýk tüfek ði olanlar pek güvenmeler gerekçe ise ya ben bunu keklik icin aldým diye bir savunma yaparlar yani güvenmediðin tüfege bi dünya para tabi anlýyorum bir beretta her zaman bir beretta dýr lakin bunu marka yapanda yine biziz
« Son Düzenleme: 03 Haziran 2015, 17:21:46 Gönderen: Selim ARSLANOÐLU »
Yürüyen bir aptal, oturan iki akýllýdan daha çok yol alýr.

1980-Elazýð

Çevrimdýþý Yaþar KÖKÇEN

• *
  • Ýleti: 496
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Neden 40 yillik bir berettaya 3000 tl
« Yanýtla #1 : 03 Haziran 2015, 17:38:41 »
"Eski tüfeklerin vuruþu daha güçlüdür" diye düþünüldüðü için.
1980-Antalya

The following users thanked this post: Ayhan YOLCU

Çevrimdýþý Mahmut ÖZTÜZÜN

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 1911
  • AVCILIK = DÜRÜSTLÜK
    • http://img199.imageshack.us/img199/690/6094299.jpg
« Yanýtla #2 : 03 Haziran 2015, 18:40:53 »
hiçbir özelliði olmayan sýra tüfekleri bence, sadece ülkemizde el üstünde genel anlamda farklý bir þeyleri yok yanii 55-56-57-58  serileri arasýnda bilinen 55 ve 56 serileridir 3bin tl ye deðer mi bence deðmez
  • fabarm xlr compozit
Mahmut ÖZTÜZÜN
0 Rh + 1981 KONYA
Avcilik  bir yaþam tarzidir babadan oðula kalan mirastýr

Çevrimdýþý Mustafa DEMÝRTAÞ

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 4867
« Yanýtla #3 : 03 Haziran 2015, 18:56:58 »
yerli iþi sakat... benim tavsiyem yerli tüfek sahibi olan hemen yanýna ikinci bir tüfek alsýn.....  avrupa tüfeklerin fiyatýda bu yüzden yüksek....
1968/amasya-istanbul-sarýyer
Hâlýkýn dururken mahlûka tapma,
Þeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMÝÞTÝR

The following users thanked this post: Ziya ÇOBANOÐULLARI

Çevrimdýþý Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 1733
  • AV DOÐA YAÞAM..
« Yanýtla #4 : 03 Haziran 2015, 19:24:59 »
Ben çok avcý tanýdým;bazýlarý gerçek atýcý,bazýlarýda doðuþtan atýcý olmak üzere😊Þunu anladým ki ilk önce dipciðin arkasýndakini Met etmek lazým.Ýllaki 40 yýllýk bir beretta,simson,yada sauer þu anda Üretilen huðlu tüfeklerinden daha kalitelidir,ama sadece kalitelidir.Sauer in  beretta nýn attýðý fiþeði Huðlu da atar,Hemde Kral'ýný atar.Olay bundan ibarettir...
  • -Česka Zbrojovka CZ 550 Lüx .308 Win
  • -Smýth&Wesson 5906 9x19 Parabellum
  • -Fabrýque Nationale Herstal Belgýque Browning HP 9x19 Parabellum
  • -Baikal NK 43 E S&S
  • -Churchýll 206 Silver O&U
  • -Winchester 1300 Defender Pump Action

***Kastamonu Avcýlar Ve Atýcýlar Spor Klubü***

The following users thanked this post: Yasin AKTAÞ, Cengiz ÖNGÖREN

Çevrimdýþý Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
  • Ýleti: 2283
« Yanýtla #5 : 03 Haziran 2015, 19:37:44 »
Sadece þekil olarak tüfeðe benzesinden çok farklý bir anlayýþla yapýldýklarýndan, beklenen hizmeti uzun süreler bir aksama yaratmadan verebilecek olduklarýndan ve bunun da bir maliyeti olduðundan öyle...
Endüstriyel üretim prensiplerine birebir uyduklarýndan neyi niçin yapýyoruz þuraya þu þekli niye verdik çeliðin bu kýsmýnýn sertliði neden þu kýsmýna göre yüksek ve þu derecede gibi rasgeleliði ve þansý enaza indiren süreçlerin sonucu çýkan ürünler bunlar,bilinç üst seviyede hakim, hammadde seçiminden baþlayýp kutusuna girene deðin bütün üretim aþamalarýnda tesadüfi bir þeye yer yok...

Taklit veya tesadüfi üretimlere göre fiyatýn daha pahalý olmasý da doðal bir sonuç,hayýr iþi deðil sonuçta kar elde etmek için kurulmuþ kuruluþlar bunlar...

Ayrýca tüfekler 100 seneyi aþkýn süredir ayný prensiplerle ve  üç aþaðý beþ yukarý ayný tasarýmlar üzerinden imal ediliyor..Son otuz kýrk senedir de yeni bir malzeme de icat edilmedi bildiðim kadar...
« Son Düzenleme: 03 Haziran 2015, 20:00:55 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartýn

• *
« Yanýtla #6 : 03 Haziran 2015, 20:02:31 »
Ben egerki 4 bin verip 30 yillik bir beretta alacak olsam ustune 4 daha korum sifirini alirim.   Tabi þu gravür olayi var oda tam bir hastalik:)
« Son Düzenleme: 03 Haziran 2015, 20:07:20 Gönderen: Selim ARSLANOÐLU »

1980-Elazýð

Çevrimdýþý Ersun ERDOÐAN

• *
  • Ýleti: 127
« Yanýtla #7 : 03 Haziran 2015, 21:10:05 »
bu konu forumda defalarca açýldý ama bu iþ birazda zevk iþi beretta,nýn yapmýþ olduðu av tüfekleri dünyada kendini kanýtlamýþ ve kabul görmüþ tüfekler.Daha öncedende forumda bir çok arkadaþ bunu dile getirdi türkiyede bu silahlarýn yenisi ve ikinci ellerinin fiyatlarýnýn yüksek olmasý markadan kaynaklanan bir sorun olmayýp tamamen türkiyedeki ithal edilen mallara uygulanan vergi politikasý ve bu markanýn türkiye distürübütörlerinin uygulamýþ olduklarý fiyat politikasýnndan kaynaklandýðý aþikardýr.kimsede kalkýp 10 yýl önce 7,8 bin tl verip aldýðý tüfeði 10 yýl sonra 1000 tl ye vermez.ayrýca bu þartlarda yerli markalarýn özel üretimleri hariç iç piyasaya yapýlan seri üretimle avrupa bir tüfeði örneðin bir berettayý yada browning tüfeði kýyaslamak biraz abes kaçar.nacizane kendi fikrim.
Ersun ERDOÐAN
1979 malatya

The following users thanked this post: Hasan AKSU, Abdullah ÞAHÝN 07

Çevrimdýþý Tunç GEÇGÝL

• Üyelik Sonlandýrýldý
  • *
  • Ýleti: 1649
  • 1978 / BURSA
« Yanýtla #8 : 03 Haziran 2015, 21:31:01 »
Þimdi yerli tüfek piyasasýda çeþit çeþit...
500 lirayada yerli poze var 5000 lirayada...

500 liralýk kral - torun gibi tüfeklerle çok avlanan gördüm
gayette attýklarýný kaçýrmýyorlar. He þu var yerli tüfekler
çabuk ejektör arýzasý verebiliyor, yada tetik arýzasý tabi hiç vermeyenleride
var, ithal tüfekler daha dayanýklý gibi. yada paslanma gibi sorunlar...

he þimdi ikiside attýðýný vuruyorsa 600 liraya kral poze veya 5600 liraya beretta poze
kiþinin tercihi oluyor. Tabi verdiðin paraya görede dataylar, detaylardaki iþçilik farklý.

þimdi kral tüfeðim paslandý diyen gördüm, bantý yamuk diyen gördüm, arpacýðý doðru yerde
deðil diyen gördüm, namlusu yamuk yada þoku yamuk diyen gördüm ama hiç namlusu
parçalandý þiþti yada 2 günde kasada boþluk oldu diyen hiç görmedim... yani yerli tüfeðide
karpuz gibi seçerek içine lazer koyup ölçerek deneyerek alýrsan bence pek sorun yaþamazsýn
senelerce kullanýrsýn... bu þikayetler iþte akus, ata, sarsýlmaz... a doðru daha azalýyor
ithalde dahada azalýyor ama bence bu arada 10 tüfek daha alacak farka deðmez.

bu daha bazý insanlarýn 60 binlarýk opel astraya binmek yerine 200bin liralýk mersedese binmesi yada
bunu istemesi gibi. aslýnda özellikleri aþaðý yukarý ayný onda ne varda bazý konfor unsurlarý dýþýnda
diðerinde de var halbuki o paraya 3 tane opel alabilirsin...
bu birazda gelir seviyesi yada yaþam tarzý yada prastij ile alakalý.
ne çok araba örneði veriyoruz. :) yada veriyorum... sanki insanlara tek anlatma yolu
buymuþ gibi....

pozeden örnek verdim. otomatikte avrupa uzakara önde  biraz aldýðý parayý hak ediyor gibi...
« Son Düzenleme: 03 Haziran 2015, 21:33:24 Gönderen: Tunç GEÇGÝL »
1978 Bursa
Bir aptalýn hatasýný düzeltmeye kalkmayýn, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasýný düzeltin, size minnettar kalacaktýr.

The following users thanked this post: Selim ARSLANOÐLU

Çevrimdýþý Abdullah ÞAHÝN 07

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 341
« Yanýtla #9 : 03 Haziran 2015, 21:35:03 »
40 yýllýk Beretta çünkü o parayý hak ediyor beretta'nýn 40 yýl önce yaptýðý S 55 56 57 leri biz bugünkü teknolojiyle hala yapamýyoruz s 55 3,040 gr aðýrlýðýndadýr hangi yerli poze tüfeðimiz bu kadar hafif ve bir o kadarda saðlamdýr adamlar sýfýr hatayla ömürlük silah yapýyorlar kalite standartlarý yüksek 40 yýllýk tüfeklerin içini açýn hala pýrýl pýrýl yaylarý deforme olmamýþ krom aksamlarý aþýnmamýþ iðneleri orijinal 40 yýllýk namlularý paslanmaz iç parçalarý aþýnmaz bir 40 yýl daha sorunsuz kullanýlabilir namlu çelikleri özel alaþýmlý dýr farklý iklimlere uyum saðlar. Beretta 1525 yýlýndan beri silah imal ediyor kalitelerini ve markalarýný tüm dünya kabullenmiþ bu silahlar bu kadar kaliteli olmasa pekçok kiþi elindeki yerli silahý satýp üstüne biraz daha koyup bu tüfeklerden almak için uðraþýrmýydý? berettanýn estetiði saðlamlýðý kalitesi bambaþkadýr.
Bu nedenlerden dolayý 40 yýllýk Berettalar bu rakamlarý hak ediyor.
  • Pietro Beretta S 687 SP O/U
  • Benelli Raffaello Special Lusso
Abdullah ÞAHÝN
1972  ANTALYA

The following users thanked this post: Hasan AKSU, Hasan CAN

• *
« Yanýtla #10 : 03 Haziran 2015, 21:37:17 »
Hani ben tufeklerin sýfýr fiyatlarýna biþey demim (luks zevk güç hava atma. Sevgi. Ýhtiras hastalýk ihtiyac) gibi bircok nedeni olabilir birsey diyemem ama  35 yillik bir tufege 7 numara sacma atmak icin 3bin 4 bin vermek bana enteresan geliyor

1980-Elazýð

The following users thanked this post: Mesut ÖZKAN

• *
« Yanýtla #11 : 03 Haziran 2015, 21:42:45 »
Usta avci avrupa tüfek kullanir anlayisini yenemedigimiz surece yerli malina yeteri kadar saygi göstermediðimiz sürece avrupa bizi daha çok tepeler

1980-Elazýð

Çevrimdýþý Gökhan KAN

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 1044
« Yanýtla #12 : 03 Haziran 2015, 22:10:39 »
Yerli bir tufeye 2 bin 3 bin verecegime avrupa 30 yillik tufeyi almaya hic tereddut bile etmem. En azindan satarken zarar etmem. Birde þunu anlamis deðilim.  Falan firmaya özel tufek yaptirdim fiyati 4000tl soruyorum þimdik özel yaptiranlara ve yapanlara neyi özel?  Bakýyorsun tufeye namlu Çeliði ayni kasasi ayný aðacý ayni fiyati 4000tl ama özel. Kim kimi kandiyor asýl mesele bu.
  • REMÝNGTON 1187 SPECÝAL PURPOSE.(71CM) 51CM FULLY RÝFLED.
  • VURSAN 92-A (71-61CM)
  • AVSAN.S.POZE.(76-61) TRAP VE SKEET.
  • ÝNG.SETTER.
Gökhan KAN
1978-Sakarya-AKYAZI
DEL FABIOMASSIMO.
--------CÝNA-----------

The following users thanked this post: Abdullah ÞAHÝN 07

• *
« Yanýtla #13 : 03 Haziran 2015, 22:53:01 »
alýþ ve satýþ oranlarýnda haklýsýnýz bunuda haklý yapan insanlarýn marka baðýmlýlýðý  tercih meselesi göreceli tabi
« Son Düzenleme: 03 Haziran 2015, 22:54:57 Gönderen: Selim ARSLANOÐLU »

1980-Elazýð

• *
« Yanýtla #14 : 03 Haziran 2015, 22:58:01 »
tekrar belirtmekte fayda var ben yeni ithal tüfek deðil 30-35 yýllýk bir tüfekgin deðeri üzerine tartýþýyoruz

1980-Elazýð

• *
« Yanýtla #15 : 03 Haziran 2015, 23:07:06 »
benim avda atýþta gözlemlediðim þuki bir beretta kullanýcýsý yada browning kullanýcýsý nasýl tüfeðine avda dikkat ediyorsa aman çizilmesin aman ahþabý yara almasýn diyorsa ithal tüfeði ile aðýr dolu atmýyorsa ki bir çok avcý / atýcý atmaz nasýl ki av akþamý tüfeðine aldýðý özel spreylerle özenle saatlerce temizleyip kaldýrýyorsa ve bunu sadece tüfeðinin beretta olmasýndan kaynaklanýyorsa biz ne zamanki elimizdeki yerli tüfeðede ithal muamelesi yaparsak ithak saygýsý gösterirsek iþte ozaman bizim yerlilerde 30 yýl sorunsuz çalýþýr namlusuda temiz kalýr iðneside ahþabýda

1980-Elazýð

Çevrimdýþý Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 1733
  • AV DOÐA YAÞAM..
« Yanýtla #16 : 03 Haziran 2015, 23:10:39 »
Usta avci avrupa tüfek kullanir anlayisini yenemedigimiz surece yerli malina yeteri kadar saygi göstermediðimiz sürece avrupa bizi daha çok tepeler
+1 imzamý atarým😀
  • -Česka Zbrojovka CZ 550 Lüx .308 Win
  • -Smýth&Wesson 5906 9x19 Parabellum
  • -Fabrýque Nationale Herstal Belgýque Browning HP 9x19 Parabellum
  • -Baikal NK 43 E S&S
  • -Churchýll 206 Silver O&U
  • -Winchester 1300 Defender Pump Action

***Kastamonu Avcýlar Ve Atýcýlar Spor Klubü***

Çevrimdýþý Semih MAVÝLÝ

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 468
« Yanýtla #17 : 03 Haziran 2015, 23:18:41 »
Sadece þekil olarak tüfeðe benzesinden çok farklý bir anlayýþla yapýldýklarýndan, beklenen hizmeti uzun süreler bir aksama yaratmadan verebilecek olduklarýndan ve bunun da bir maliyeti olduðundan öyle...
Endüstriyel üretim prensiplerine birebir uyduklarýndan neyi niçin yapýyoruz þuraya þu þekli niye verdik çeliðin bu kýsmýnýn sertliði neden þu kýsmýna göre yüksek ve þu derecede gibi rasgeleliði ve þansý enaza indiren süreçlerin sonucu çýkan ürünler bunlar,bilinç üst seviyede hakim, hammadde seçiminden baþlayýp kutusuna girene deðin bütün üretim aþamalarýnda tesadüfi bir þeye yer yok...

Taklit veya tesadüfi üretimlere göre fiyatýn daha pahalý olmasý da doðal bir sonuç,hayýr iþi deðil sonuçta kar elde etmek için kurulmuþ kuruluþlar bunlar...

Ayrýca tüfekler 100 seneyi aþkýn süredir ayný prensiplerle ve  üç aþaðý beþ yukarý ayný tasarýmlar üzerinden imal ediliyor..Son otuz kýrk senedir de yeni bir malzeme de icat edilmedi bildiðim kadar...

Bu konu defalarca konuþuldu ama ilerde de konuþulmaya devam edecek sanýrým,
kalite ve iþçilik kýsmýný Kamil bey çok güzel özetlemiþ
tabiki bu tüfeklerin arka planýnda yüzyýllarýn bilgi birikimi var bunu yabana atmamak lazým,
fiyat konusu arz-talep meselesiyle alakalý,
bir mal piyasada az isteyeni de fazlaysa tabiki fiyatý yükselir,
yoksa italya piyasasýnda en iyileri 300-400 Euro,ama tüfek bol,yeni tüfek arzý bol,alým gücü fazla
böyle olunca 40 senelik tüfeðe raðbet az ve fiyat düþük,
ayrýca AB ve Amerikada su kuþu avlarýnda çelik saçma zorunluluðu bu tüfeklerin fiyatýný düþürüyor,
yeni nesil ve teknolojiye uyumlu (hevi-shot,tungsten,çelik saçma ve bol barlý fiþeklere uyumlu)
tüfekler raðbet görüyor.
Bu gibi sebeplerden ve eskiden kalma ''beretta alma'' özleminden böyle olduðunu sanýyorum,
selamlar....

• benelli cordoba
  • beretta çifte
  • benelli super 90
Drsalih Semih mavili
1981
Dostluðumuz ebedidir, menfaate tahvil olmaz, menfaat için dost görünende uzak durmalý.
[/ur

The following users thanked this post: Kamil ÜNLÜTÜRK, Abdullah ÞAHÝN 07, Tevfik GÜN

Çevrimdýþý Tunç GEÇGÝL

• Üyelik Sonlandýrýldý
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanýtla #18 : 03 Haziran 2015, 23:24:37 »
yerli en baba tüfek 2000 lirayý bulmuyor.
gerisi aðaç kalitesi demeyelimde deseni ve metal ve aðaç kýsýmlardaki gravür
dekor sevmeyen bir insan tabiki full el gravürlü bir huðlu alacaðýna
sade dizayn edilmiþ bir beretta almayý tercih edebilir. Bence önce ayný klasmana oturtmak
lazým.

sade yapýlmýþ bir huðlu 1500 lira ise sade yapýlmýþ bir beretta 5000 lira ise
huðlu 15 sene dayanýyorsa beretta 60 sene dayanýyorsa eðer biþeyi daha alýrken
satýþýný düþünen birisi isen huðluyu 1500 liraya alýp 10 sene
sonra 1000 lira zararla 500 e bu günkü para ile satýyorsan berettayý
5000 liraya alýp 10 sene sonra bu günkü 4500 lira ile satýyorsan bence aralarýnda
hiçbir fark yok. aralarýndaki satýþtaki 500 lirayýda fark olan 3500 lirayý 10 senelik
bankaya faize koyarsan çýkarabilirsin.
Ýþ hafiflik meselesine gelirse. Akkarýn pozesi 3000 gr. akusun keza öyle
hafif olan markalarýmýz var tercihimizi onlardan yana yapabiliriz.
Ayrýca bir anda cebinden 1500 lira çýkarmak ile 5000 lira çýkarmak yada çýkarabilmek kiþiye
göre deðiþir.

gelelim sade olmayan gravürlü kök kundaklý tüfeklere huðludan gidelim herkes biliyor diye
huðlu özel gravürlü tüfek 4000 lira, satýþ kýsmýna kadar yukarýda yazýlanlarla ayný özellikteler
satarken 10 sene sonra 1000 liraya sattýðýmýzý düþünelim(bu günkü para ile enflasyonu elage ettik)
zararýn 3000 lira beretta el gravürlü tüfek
ne kadar 14-15bin hatta kaliteli demeyelimde deseni bol kundaklýsý 19-20 bin lira
satarken ne kadara satýlacak 7 bin liraya satabilecekmisin hadi sattýn diyelim
zararýn ne kadar 7-8 bin lira. yada 10 bin lira üzeri.

þimdi 3 tane yolumuz var.
1. olaya kar tarafýndan bakmak
2. olaya zarar tarafýndan bakmak
3. baþlarým tüfeðine 1000-5000 lira verecem 10 sene zevkime bakacam 10 seneye kim öle kim kala 10 sene benim iþimi görsünde
10 sene sonra birine hediye bile etsem olur gözüyle bakmak.

ben burada 3. yolu seçenlerdenim. 150-300 gram fazla yada eksik taþýmak benim için önemli deðil. tüfeði daha alýrken satmayý hiç
düþünmem. kendi zevkime bakarým. 10 sene boyunca güz ve kýþ mevsimlerinde bana hoþça vakit geçirttin ya hurdacýda seni
hoþ vakit geçirtsin der emekli ederim.... Benim tüfeklerim gravürsüzdür, plastik kundaklýdýr. Ýþin prestij kýsmýný düþünmem.
þunuda söyliyim 10 senede yerli tüfeðe kundaðýndaki çizikler dýþýnda bir þeycik olmaz...

tekrar araba :) kimi ladaya biner kimi korsaya kimi toyotaya kimi audiye kimi mersedese kimi porþa kimi ferrariye kimiside bugattiye
herkesin karý zararý kendine elindeki para ile yaþayabileceði zevk kendine.... tabiki lada ile bugatti kýyaslanmaz. o zaman herkes bugatti alsýn...
elbette benim arabamla (2001 berlingo)  evimle etilerde bir villada oturan bir adamýn evi ile arabasý arasýnda fark olacak hem ev-araba yönünden hem gelir yönünden elbette bir browning kullanan ne bileyim bir perazzi kullanan adam ile bir torun kullanan arasýnda fark olacak.
detay-kalite-konfor birçok þey ile ilintili. bende arabamla bir yere çarpýnca içinden sað çýkmak isterim ama volvo alacak gücüm yok.
çok fazla konfora verecekte gücüm yok. yani her koyun kendi bacaðýndan.... :)
« Son Düzenleme: 03 Haziran 2015, 23:40:42 Gönderen: Tunç GEÇGÝL »
1978 Bursa
Bir aptalýn hatasýný düzeltmeye kalkmayýn, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasýný düzeltin, size minnettar kalacaktýr.

The following users thanked this post: Tevfik GÜN

Çevrimdýþý Abdurrahman ERSÖZ

• *
  • Ýleti: 34
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #19 : 03 Haziran 2015, 23:27:26 »
Ben bir beretta s55 kulanýcýsýyým,ne kadar para eder ne kadar etmez o kiþinin kendi tercihi ama þunu söyleyeyim torun çelik kasa poze kullanmýþ,ve sonra s55 kullanan biri olarak þunu yazabilirim arasýnda kesinlikle fark var ama o kadar paraya deðermi kulanmak gerek . sakýn yanlýþ anlaþýlmasýn yerliyi kötülemiyorum ama kalite her zaman kalite,avrupa´da s55 in 2. el fiyatýna bakýn ve de huðulu,nun 2. el fiyatýna bakýn  bence farký burada. O0
1973
Ata NEO 12 66 namlu
Stoger M 3000 light 71 namlu
huðulu 103 ce 66 namlu

The following users thanked this post: Abdullah ÞAHÝN 07, Cihangir GÜNEL

Çevrimdýþý Kenan ÇITAK

• *
  • Ýleti: 188
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #20 : 03 Haziran 2015, 23:39:11 »
Bakiyorumda forumda bayagi yabanci tufek hayranlari var 40 yillik tufege 3000 -4000 verilmez arkadaslar birakin yabanci hayranligini beretta reklami kokuyor bunlar yok yikisi iyi ne ya Allah askina komedisiniz okuyorum sadece guluyorum. 30 yildir ava gidiyorum hic ithal tufek kullanmadim alabilecek gucum var ama almadim gerek olmadi sizler nekadar avlandiysani avladiysaniz bende okadar avladim belki fazlasini bence ulkenizi sevin 150 uzerinde uretici var hepsimi kotu . Hepinize saygilar
1978 istanbul

Çevrimdýþý Osman DÖÞLER

• Expert Üye
  • Ýleti: 1520
  • osman döþler. 1968-istanbul
« Yanýtla #21 : 03 Haziran 2015, 23:39:50 »
t
« Son Düzenleme: 04 Haziran 2015, 18:52:51 Gönderen: Osman DÖÞLER »
Osman DÖÞLER
1968 ÝSTANBUL

The following users thanked this post: Gökhan KAN, Tevfik GÜN

Çevrimdýþý Tunç GEÇGÝL

• Üyelik Sonlandýrýldý
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanýtla #22 : 03 Haziran 2015, 23:43:13 »
ustam bu saatten sonra karýyý boþayýp ajda pekkan ile evlenmek gibi. :)

kimisi ölüsü bile yeter der kimi üzerinden kimler geldi kimler geçti der
ben her zaman yerliden yanayým...
« Son Düzenleme: 03 Haziran 2015, 23:46:29 Gönderen: Tunç GEÇGÝL »
1978 Bursa

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ, Tevfik GÜN, Kenan ÇITAK

Çevrimdýþý Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 1033
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #23 : 03 Haziran 2015, 23:45:21 »
Birisi çýkýp konuyu "bu tüfekler avý yakýyor" mevzusuna getirirse gör þamatayý ondan sonra.
1978 Eðirdir-Isparta

The following users thanked this post: Kenan ÇITAK

Çevrimdýþý Gürsel KARABAY

• Üyelik Sonlandýrýldý
  • *
  • Ýleti: 599
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #24 : 04 Haziran 2015, 00:08:19 »
Bende foruma baktýkça Beretta S55 S56 S57 hatta birde ejektörlü tek tetik olanlarýný ballandýra ballandýra anlatanlarý okudum. Ýçimden ya bende alayým bunlardan bi tane  dedim. Sonra birkaç farklý konu baþlýðý altýnda inceleyince eski dönemde yapýlan namlularýn yeni dönemdekilere göre daha iyi olabileceði kanaati oluþmaya baþladý.illaki tüfek iþini artýk sanata dökmüþ firmalarýn ürünleri daha iyidir diye düþündüm. Sonra birde bakýyým acaba bizim para verip aldýðýmýz yada acaba þu markadanmý alsaydým dediðim tüfekler hakkýndaki yorumlara.Hiç birinde Berettalardaki þöyle 60 m mesafeden bi çaktým paket oldu düþtü yada bu tüfenk bi furur furduðu öldüðünü uçarken anlamaz ancak konunca anlar gibi tabirler yerine yok alt atýyor yok yüksek gramaj zarar verir yoknamluyu nasýl keserim þok ne kullanayým fiþek seçiyor ne atmalýyým hep bunlardan bahsediliyor. Valla insanlar köpekleri için daha doyurucu daha özendirici konulardan bahsetmiþler.Bi tane ben Huðluyla attým 50 mt den ördekler cansýz düþüyor.Yada mu sezon Hatsanla canlý üveyik düþürmedim yazan yok. Kýþýn soðukda ipsalada gece ay ýþýðýnda 20 tane ördek vuran adam burada yazmýyor.Elinde var Kralýn Torun un süperpozesi çatýr çatýr her gece ördek döküyor.Bahseden yok.Forumu okuyanda Beretta almazsam elimde býçak bütün gün kurban kesicem zannediyor.
  • Ata Neo 12
  • Akdaþ 412 L
  • Pointer , 13 adet Setter Della Bassana
1971 istanbul

The following users thanked this post: Cüneyt ESMER