Gönderen Konu: Neden 40 yillik bir berettaya 3000 tl  (Okunma sayýsý 79875 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdýþý Gürsel KARABAY

• Üyelik Sonlandýrýldý
  • *
  • Ýleti: 599
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Neden 40 yillik bir berettaya 3000 tl
« Yanýtla #150 : 24 Haziran 2015, 01:33:47 »
Demekki 40 yýllýk tüfeðin ederinden çok 40 yýllýk tüfeðin emniyetli olup olmadýðýný tartýþmak daha doðru olucak.
  • Ata Neo 12
  • Akdaþ 412 L
  • Pointer , 13 adet Setter Della Bassana
1971 istanbul

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ

Çevrimdýþý Cihangir GÜNEL

• Üyelik Sonlandýrýldý
  • *
  • Ýleti: 310
  • "Sabýr Her Kiþinin Deðil Er Kiþinin Harcýnýn"
« Yanýtla #151 : 24 Haziran 2015, 07:47:51 »
Madem yabancý tüfeklerin bag larýný ortaya koymak için çaba sarf ediyoruz, yerlilerin durumlarýný görmek için fazla uzaða gitmeyip bizim forma bakmak yeterli olur. Örneðin aþaðýdaki konuyu belki tüm arkadaþlar görmüþtür. Bunun gibi yüzlercesini bulabiliriz. bu konularý bir de usta bir tüfek tamircisinden dinlemek gerekli, yerlinin mi, yabancýnýn mý baglarý daha fazla

Emniyet konusunda beretta ya güvenilmeyip, hatsana mý güveneceðiz. :o

http://avlakforum.com/forum/huglu-av-tufekleri/huglu-2-asrin-rezaleti-nitro-103-ce-gx-anlatsam-roman-olacak-hikaye/msg1277131/#msg1277131
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
  • Deutsch Black Kurzhaar (Rockey)
1987 - ANKARA

Çevrimdýþý Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandýrýldý
  • *
  • Ýleti: 586
« Yanýtla #152 : 24 Haziran 2015, 08:32:08 »
Ýlgili konunun sorunu   ;D
   Bu konu ile ilgili yapmýþ olduðum tüm yayýnlarýn GX model yarý otomatik ve süperpoze av tüfeklerinin kundak ölçülerinin kendime uymamasý ile alakalý olduðunu siz deðerli dostlarýmýn bilmesini istiyorum.

Ayrýca gönderdiðim resimleri beretta tüfeklere ait...  ;D Namlular maaþallah çok saðlam. Ayný olay TÜRKÝYE' de de oldu... 682 GOLD E modelinde oldu TRAP atarken, namlu þeritten ayrýldý GARANTÝDE hem eskisini yaptýlar hem de 0 namlu gönderdiler.
    Bir sürü testten geçiyor denilen Beretta 28-30gr fiþekler ile þývayzen þýtrayze  ???
%10 tolerans ile 1550bar :)  <a href="https://www.youtube.com/v/JE2ZRFNELus" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">https://www.youtube.com/v/JE2ZRFNELus</a>

Birde çift patlama var Yerli markalar da, Acaba kaç tane yerli marka darbeli kurma sistemi olan tüfek üretiyor da çift patlýyor ?  ^-^

• Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sýralý Patlar

• Üyelik Sonlandýrýldý
  • *
« Yanýtla #153 : 24 Haziran 2015, 09:07:27 »
Bir sürü fotoðraf bulabiliriz ki bu konu ile alakalý, bu tüfeklerin hangi durumlarda bu hale geldiðini görmek gerekli, Sonuçta Allah yapýsý deðil bir malzemeden bahsediyoruz. Örneðin tek kurþunu dar namludan geçirmeye çalýþýr isen bu þekilde sonucunu görürsün gibi gibi... Kullanýcý hatalarýný da göstermek gerekli.

Ayrýca Huðlu için anladýðým kadarý ile arkadaþ 3-4 kere firmaya göndermiþti. Konu aleme yayýlýnca nasýl oldu ise çözülmüþ, birde bu taraftan bakmakta fayda var ;D.

30 Gr üzerine çýkmama konusu bu tüfeklerle 34-36 gram atýlmadýðý anlamýna mý geliyor. yoksa fazla gramajlara gerek mi görülmüyor. sonuçta CÝP basýnç testlerini arkadaþlar konunun içinde paylaþtýlar.  Yerlilerimizi de TSE kontrol ediyor du galiba  ;)

Çift patlama yerlide yok mu üzümlünün meþhur poze tüfeklerine bakarsanýz görebilirsiniz.

Ayrýca yerlileri 40 yýl sonra bir görelim. Þahsi fikrim halen ayný 40 yýlda olsa sonuç itibari ile beratta S serisi tüfek kalitesinde tüfek yerlide yok.

• Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

The following users thanked this post: Suat ÇALIÞKAN

Çevrimdýþý Suat ÇALIÞKAN

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 4408
« Yanýtla #154 : 24 Haziran 2015, 09:13:11 »
Þerit in namludan ayrýlmasý çok ta önemli deðil.Bu tarz olaylar her yerli tüfeðin baþýna sýk sýk gelir.Ölçü kabul edemiyorum malesef.Birde bu namlular nasýl bu hala gelmiþ ne atýlmýþ ona bakmak lazým.Ben hiç þahit olmadým 28 30 gr fiþekle  tüfeðin þeridinin  kalktýðýna.Bir kaç örnekte ben yazayým.ilk fiþekte çift patlayan KRAL.Sol vurmaya devam eden NÝTRO.Ýlk 25 fiþekte kurma kolu fýrlayan 401.Çoðunda çift patlatma özelliði.Paslanma sorunu çözülemeyen AKKAR.Kaplama sorunu olan AKDAÞ.Sýfýr alýnýp fiþekleri patlatmadýðý 2 kez fabrikaya giden STOEGER M 2000.ATA ve ARMSAN da dahil yýðýnla þikayet var forumda.Cüneyt kardeþim darbeli kurma sisteminden bahsetmiþ.Yapsýnlar kardeþim yapmayýn diyen mi var onlara.Bence darbeli kurmadan önce otomatik emniyet çalýþsýnlar.Adamlar 50 senr önce yapmýþ bizde hala týk yok.....
  • HANÝÇ ÇÝFTE SXS 67.5 cm Mobil þoklu
  • WÝNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
Ýtibar paradan kýymetlidir, deðerini bilene

BÝGA/1979

The following users thanked this post: Cihangir GÜNEL

• Üyelik Sonlandýrýldý
  • *
« Yanýtla #155 : 24 Haziran 2015, 09:23:25 »
Þerit in namludan ayrýlmasý çok ta önemli deðil.Bu tarz olaylar her yerli tüfeðin baþýna sýk sýk gelir.Ölçü kabul edemiyorum malesef.Birde bu namlular nasýl bu hala gelmiþ ne atýlmýþ ona bakmak lazým.Ben hiç þahit olmadým 28 30 gr fiþekle  tüfeðin þeridinin  kalktýðýna.Bir kaç örnekte ben yazayým.ilk fiþekte çift patlayan KRAL.Sol vurmaya devam eden NÝTRO.Ýlk 25 fiþekte kurma kolu fýrlayan 401.Çoðunda çift patlatma özelliði.Paslanma sorunu çözülemeyen AKKAR.Kaplama sorunu olan AKDAÞ.Sýfýr alýnýp fiþekleri patlatmadýðý 2 kez fabrikaya giden STOEGER M 2000.ATA ve ARMSAN da dahil yýðýnla þikayet var forumda.Cüneyt kardeþim darbeli kurma sisteminden bahsetmiþ.Yapsýnlar kardeþim yapmayýn diyen mi var onlara.Bence darbeli kurmadan önce otomatik emniyet çalýþsýnlar.Adamlar 50 senr önce yapmýþ bizde hala týk yok.....

+1
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

Çevrimdýþý Ersin BAHAR

• *
  • Ýleti: 170
« Yanýtla #156 : 24 Haziran 2015, 09:52:29 »
Ýlgili konunun sorunu   ;D
 Ayrýca gönderdiðim resimleri beretta tüfeklere ait...  ;D Namlular maaþallah çok saðlam. Ayný olay TÜRKÝYE' de de oldu... 682 GOLD E modelinde oldu TRAP atarken, namlu þeritten ayrýldý GARANTÝDE hem eskisini yaptýlar hem de 0 namlu gönderdiler.
    Bir sürü testten geçiyor denilen Beretta 28-30gr fiþekler ile þývayzen þýtrayze  ???

Birde çift patlama var Yerli markalar da, Acaba kaç tane yerli marka darbeli kurma sistemi olan tüfek üretiyor da çift patlýyor ?  ^-^

Bak ne güzel söylemiþsin, garantide hem tamirat yapýldýðýný hem de 0 namlu gönderildiðindi. Geçen gene burada bir konuda vardý, yerli markalarýmýzdan birinde namlu bombe yapmýþ. Arkadaþ tüfeði fabrikaya yollamýþ. Fabrika ne yapmalarý gerektiðini patrona danýþacakmýþ  ;D Yani patronun insafýna kalmýþ...
Bir kere bizim ülkemizde kurumsallaþma ve kalite standartlarý bu düzeyde olduktan sonra, imkaným olduðu ölçüde dayanýklý tüketim mallarýnda YERLÝ MALINDAN uzak dururum.
Kendi þahsi kanaatimdir.
Ersin BAHAR
1983 mersin

Çevrimdýþý Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandýrýldý
  • *
« Yanýtla #157 : 24 Haziran 2015, 10:49:04 »
Þerit in namludan ayrýlmasý çok ta önemli deðil.
     Beretta saðlam deniliyordu çýkardýk örnekleri resimlerle, daha bunlar gibi bir sürü beretta bulurum... Neyle atýlmýþ nasýl bu hale gelmiþ gibi bahanelere gerek yok...  Magnum ile yarýlacak namlu deðil bunlar. Manda da yuva yapamacaðýna göre  ;D demek ki her markada hata kusur oluyor. Ama ben bir yerli markada bu kadar tehlikeli problemler görmedim. Fiþek kýstýrýr, grupmaný biraz daðýnýk olur þok deðiþikliði ile düzelir, Saða sola atar fabrikaya gider gelir. AMA ÝNSAN CANINI TEKLÝKEYE SOKACAK bir hata görmedim ben TÜRK üretimlerinde.
     Þeritin namludan ayrýlmasý nasýl önemli deðil Suat abi ? O þerit dönüp adamýn kafasýna gözüne bile girebilir..

Cihangir hocam yerli firmalarýn varsa böyle fotoðraflarý paylaþýn görelim bizde. Koskoca beretta üzümlü tüfeklerinle mi kýyaslanýr oldu  ;D

Ersin hocam,
    1. Adamlar patron beklediler evet. Ne kadar güzel ve açýk söylemiþler "PATRONU bekliyoruz" diye. "Þu an incelemede size dönüþ saðlayacaðýz" deselerdi daha iyi olurdu dimi ? Sonuç itibari ile 10 günde çözüme gitmiþ. Ücretsiz deðiþim için patronlarýný beklemeleri bir sorun mu ya da ayýp mý firma için. Sonuç olarak 10-15günlük bir süreçte kullanýcýyý maðdur etmemiþler.
    2. Yurtdýþýna garantiye tüfek gönderenlere bir bakýn ne eziyet çekmiþler.  Yeni namlu gönderip jest yapsa ne olur. Eski güven olmuyor bir kere problem yaþayýnca..

Neyse bende pes ettim. Rafaello' yu 4000'e satýp bir s56 ' da ben alayým 4000'e...
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sýralý Patlar

Çevrimdýþý Suat ÇALIÞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanýtla #158 : 24 Haziran 2015, 11:27:08 »
Neyse bende pes ettim. Rafaello' yu 4000'e satýp bir s56 ' da ben alayým 4000'e...

Peki sen niye RAFAELLO kullanýyorsun.Onun yerine neden sýfýr bir yerli tercih etmedin.Bu bir çeliþki deðilmi...... Ayrýca yerinden ayrýlan bir þeridin hiç kimsenin kafasýný gözünü sakatladýðýný ne duydum ne gördüm.Böyle firma kaynaklý hatalar olabilir.

Her markada olduðu gibi.Önemli olan size gerekli deðeri hassasiyeti müþteri memnuniyetini yansýtabilmeleri.Yabancý markalar  yerli firmalara göre çok daha titiz bu konuda.Onlara  da malesef birinci elden ulaþmak zor.

Bir ürün üretirsiniz bir kalemi eksik yada hatalý üretim yapabilirsiniz bundan kaynaklý arýzayý anlarým.Siz bir tüfeðin yapabilecei bütün arýzalarý yazmýþsýnýz.Bu normal mi ? Sýfýr aldýðýnýz RAFAELLO bu arýzalarý yapsa bu kadar iyi niyetli düþünebilirmiydiniz ?
« Son Düzenleme: 24 Haziran 2015, 11:39:52 Gönderen: Suat ÇALIÞKAN »

BÝGA/1979

The following users thanked this post: Cihangir GÜNEL

Çevrimdýþý Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandýrýldý
  • *
« Yanýtla #159 : 24 Haziran 2015, 11:45:30 »
  Saut abi ben RAFAELLO' yu sadece domuz avýnda kullanýyorum. Tavþan avýnda da dededen kalma çifte kullanýyorum. Diðer avlarýmda hep yerli, býldýrcýn, ördek, tahtalý, üveyik hep KRAL ESCORD, SARSILMAZ. RAFAELLO' yu da daha önceki yazýlarýmdan gözüne çarptýysa VALLAHÝ milletin çenesinden býktýðým için aldým. Sende ne tüfek var deyip aldýklarý cevaba müteakip tüfeklere hep bir çamur bulmaya çalýþanlara inat aldým bu tüfeði. Vallahi ihtiyacým da yok.
   Ama yalan yok, Kahvede bile dalga geçiyorlar. Daha 32gr üstü fiþek atmadým. "Nasýl adamsýn sen tüh sanane korkuyorsun at 50 gram çekirdek gibi yer o tüfek" diyenler çok. Ama korkuyorum, ya tüfeðe bir þey olursa? Yani ithal tüfek iyi bakýlýyor abi yýpratýlmýyor. Bu yüzden 10 senede geçse 20 senede geçse temiz kalýyor. Fakat saðlamlýk konusunda güvenim hiçbir zaman olmaz eski tüfeðe.
   Zaten daha öncede dedim. Ýthal bir tüfeðe 3000-7000 verilir ama 40yýllýk tüfeðe fazla diye... 

• Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sýralý Patlar

Çevrimdýþý Suat ÇALIÞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanýtla #160 : 24 Haziran 2015, 12:04:47 »
Piyasadaki bir çok fiþek le gönül rahatlýðýyla kullanýlabilecek tüfekler bunlar.Bu kadar endiþe yada karamsar bakmamak lazým.
900 bar civarý basýnca hatta daha üzeri basýnçlara dayanýrlar.Bu gün süper magnum fiþekler bile 900 nar basýnç üretemiyor.Kaldýki 89mm fiþeði 70mm fiþek yataðýna sokamayacaðýnýz için sorun olmaz.Yoksa tercih edilir yada edilmez bu fiyatý yapar yada yapmaz tartýþýlýr....

BÝGA/1979

Çevrimdýþý Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandýrýldý
  • *
« Yanýtla #161 : 24 Haziran 2015, 12:05:19 »
    Suat abi bunlarýn hepsi bir tüfekte olmuyor. Her tüfekte olabilecek hatalarýn hepsini birden yazdým. KARS' da soðukta çalýþmayan berettanýn yanýnda kütür kütür fiþek yakan hatsan þimdi Beretta' dan daha iyi bir tüfek mi?? Her markanýn muhakkak gördüðümüz ya da görmediðimiz problemleri oluyor. Biz TÜRKÝYE' de yerli markalarla daha fazla haþýr neþir olduðumuz için bu markalarýn hatalarýný daha çok görüyoruz. Ayný oranda ithal tüfek kullanýlsýn bu arýza oranlarýyla ayný oranda arýzalarý çýkar. Bir sürü arýza yapan ÝTHAL Tüfek var ama kimse dallandýrýp budaklandýrmýyor.
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sýralý Patlar

• Üyelik Sonlandýrýldý
  • *
« Yanýtla #162 : 24 Haziran 2015, 12:33:51 »
Cüneyt bey hemen netten yüce google dan rastgele bir fotoðraf koydum Huðludan arýza yapmýþ, Þimdi ne yapmamýz gerekir, hemde ikinci kez kýrýlmýþ ayný yerden.

Bu tartýþmalar bitmez, kalite aynýdýr dünyanýn neresine giderseniz beretta S56 yý herkes tanýr. Ayný sizin Benelli gibi.

Bu arada bende bir benelli aþýðýyým, özellikle SBE 2 sini çok istiyorum almayý umarým bir gün nasip olur. Profil fotunuza kadar benelli koymuþsunuz, Kral,Sarsýlmazlarýnýz profil fotosuna konacak onuru haketmiyorlar mý?

• Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

Çevrimdýþý Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandýrýldý
  • *
« Yanýtla #163 : 24 Haziran 2015, 13:25:12 »
    Cihangir hocam yeter ki horoz kýrsýn bunlar basit þeyler. Cana mala zarar vermez. ALLAH korusun namlu yarýlýrken parmaðýný koparsa.... Hep yerli firmalar için diyorlar bunu ama birazda Avrupa silahlara bakmak lazým. Zaten konu ithal yerli olayýna döndü gibi..
    Logo ile firma onurun ne alakasý var ki? Bugün bunu koyarým yarýn Beretta koyarým. Facebook kapak fotosuna Beretta þapka koydum 1 ay sonra Benelli yaptým bu onurla alakalý bir þey deðil ki.  Ama þöyle duymak istersen, bir benelli ile o firmalarý kimse ayný keseye koymaz. Adý üstünde BENELLÝ. Tutupta yeni çýkan bir BERETTA ile da ayný keseye koymaz. Ama 30, 40 yýllýk bir tüfeði bu markalardan biri ile mukayese etmekte olmaz..
    Ben o resimleri Beretta çok saðlam diyenler için koydum. Hangi firmada o kadar çok problem duydun þimdiye kadar? Kaç tane firmanýn namlusu yarýlmýþ bir örnek?
    Burada yanlýþ anlaþýlmak istemem. Bazen söylediðimiz sözler birbirimizin çýkarlarýna ters düþtüðü için tartýþmalar yaþýyoruz. Ben bu tüfeðin fiyatýnýn çok yüksek bulmamýn sebebi Bazý Simsarlarýn fýrsatçýlýk yaparak tüfek fiyatýný þiþirmesidir. Ben alana asla "enayi" demem, diyemem zaten haddim deðil... Yazýk adam merak etmiþ, iþtahý var heveslenmiþ almak istiyor. Fiyatý uçuruyorlar.  Sen þimdi 3000' e almýþsýn nasýl 2000-2500'e satasýn. Var mý öyle bir dünya? Yani fiyat tüfeðin kalitesinden deðil SÝMSAR'lardan dolayý bu fiyatý bulmuþtur.

Cihangir hocam yanlýþ anlama sözlerimi bak bir örnek vereceðim;
   Þimdi birisi benden RAFAELLO' yu almak istiyor. Bir SKB almýþ 1400liraya çift namlu SKB 3000 galiba. Kafa kafaya takas olur mu diyor  ;D Bende "fiyat 5000" dedim. Bana "senin tüfeðin 3500" dedi. Hesap yaptýk. Onun tüfekle benim tüfek kafa kafaya geldi  :o   ;D   Þimdi benim tüfek internette taban fiyat 5000 olmasýna raðmen internet fiyatý olduðu için çok olduðu asla satýlmayacaðý söylendi. SKB tüfeðin çift namlu fiyatý 3000lira çýkarýldý. Neye göre 3000 deyince aç interneti bak fiyatý ne dediler.  Yani benim tüfeðimi alýrken almak istediði fiyata göre hesap yaparken kendi 1400' e aldýðý tüfeðini çýlgýn fiyatlara satmaya çalýþýyor. SÝMSAR' lýkta burada baþlýyor. EEEE þimdi ayný durum s55 s66 simsonlar da var. Adam tüfek satýyor birisi çýkýp demese "Bu tüfek boyalý" diye satacak tüfeði orjinal diye  >:D Bunun ne seninle ne de senin gibi olan arkadaþlarla alakasý var. Bu fiyata kýzan ve bu fiyatý çok bulan insanlar iþte bunlara kýzýyorlar. 3000Liraya yeni teknoloji zýmba gibi silahlar var. Yahu SX3 'ler 3500-3800dü 1 2 sene önce.   
    Olaya bu yönden bakmýyoruz ve sýrf bu yüzden forum içi kendi aramýza soðukluklar ve tatsýz muhabbetler sokuyoruz. 3
« Son Düzenleme: 24 Haziran 2015, 13:27:55 Gönderen: Cüneyt ESMER »
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sýralý Patlar

• Üyelik Sonlandýrýldý
  • *
« Yanýtla #164 : 24 Haziran 2015, 14:07:32 »
Cüneyt bey iþte iþin özü de o ben 3000 lira vermedim tüfeðe, fiyatýný söylemek istemedim yazamadým, sadece diyelim ki 3000 verdim diye devam ettim yazýya, Fakat 3000 vermiþ olsa idim de gene ayný þeyin arkasýnda dururdum, dediðinde kesinlikle haklýsýn. fiyatlarý simsarlar istedikleri gibi þiþiriyorlar, artýk piyasa araba için sahibinden.com, tüfek için gene sitelerden oluþuyor.

Arýza her tüfekte olur. bu o tüfeði dediðin gibi kötü yapmaz, dünyada yaygýn olan bir tüfeði google dan aratýrsan daha fazla resim ve bag bulursun ama bu bence tüfeðin kalitesini deðiþtirmez.

evet ufak bir gerginlik yaþadýk bu konu sayesinde, fanatik hale gelmiþiz vallahi ;D herkes için söylüyorum, 7.sayfayý aþtý yorumlar, bayaðý fanatik varmýþ.

Ama ben gene ayný fikirdeyim para konusu alýcýnýn bileceði iþ, satýcý 5000 der alýcýda deðer bulursa kimseye laf demek düþmez, eder mi etmez mi? kararý kullanan verecek.
« Son Düzenleme: 24 Haziran 2015, 14:08:46 Gönderen: Cihangir GÜNEL »
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

Çevrimdýþý Metin GÖRGÜLÜ

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 865
  • yelkili
« Yanýtla #165 : 25 Haziran 2015, 09:45:58 »
Selamun Aleyküm yazmazsam olmayacak! Özellikle  Cüneyt Esmer beye yazýyorum: Etrafýmda yani YELKÝ köyünde (mah.) Yerli av tüfeklerimizi kullanýp ta (marka belirtmek istemiyorum.!) yüzünden yaralanan, bir veya daha fazla parmaðýný kaybeden, elini kolundan kaybeden, gözünü kaybeden, kafasý yarýlan ve Allah Rahmet eylesin ölen insanlar var.!
BÝZ MEYDANA GELEN BU KÖTÜ KAZALARDA TÜFEKLERÝN NAMLUSU TIKALIYMIÞ DERÝZ..
not = Bu dostlarýmýzýn Fotoðraf ve isimlerini belirtmek istemiyorum.!

1:Hangi Devlete ait KAPSÜL, BARUT yada fiþek kullanýyorsunuz.? Köpeðiniz ne cins?
Arabanýz varmý varsa ne marka cep telefonunuz varmý?................................................dahasýda çok varr, istemediðiniz kadar.
þu an kullandýðýmýz bilgisayara ve proðramlarýna kadar kullanýlan herþey HANGÝ DEVLETÝN MALI.??

neyin peþindeyiz.?
« Son Düzenleme: 25 Haziran 2015, 10:22:59 Gönderen: Metin GÖRGÜLÜ »
METÝN GÖRGÜLÜ-1969- YELKÝ KÖYÜ-ÝZMÝR
TECRÜBE ÖÐRETMEN'LERÝN EN ÝYÝSÝDÝR.
YALNIZ OKUL MASRAFI AÐIRDIR.

resim yükle

Çevrimdýþý Metin GÖRGÜLÜ

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 865
  • yelkili
« Yanýtla #166 : 25 Haziran 2015, 09:53:47 »
Arjantin Üveyik Avlarýnda çok kullanýlan  bir tüfek var.  Kullanýlan tüfek  Beretta’nýn Urika AL391 tipi tüfeði. Adamlarýn söylediði þu: “yýllardan beri ve bu tüfekten çok memnunuz.” Bu tüfek 3 yaþýnda bir tüfek ve yaklaþýk 65 Bin fiþek atmýþ. GÜNDE bazen 1700 fiþek atýyorlar, bana mýsýn demiyor.!!

Arjantin Üveyik Avlarýnda kullanýlan fiþek için Arjantin’li avlak sahibi Fiocchi’nin birkaç dolar daha pahalý olduðu için onlarý kullanmadýðýný ve  Arjantin yapýmý  fiþekleri kullandýðýný söylüyor.

2=
A new FULL episode of Benelli On Assignment has been added to our Official YouTube Channel. In this episode, host Joe Coogan heads to Argentina with six outdoor writers to torture-test Benelli's Vinci! They shot almost 90,000 rounds in just 3 days!
Bizim resmi YouTube kanala Benelli tarihinde atama yeni bir tam bölüm eklenmiþtir. Bu bölümde, Joe Coogan kafalarý Argentina iþkence-Benelli'nýn Vinci testi için altý açýk yazarlar ile ev sahibi! Onlar sadece 3 gün içinde yaklaþýk 90.000 mermi atýþ!

https://www.youtube.com/watch?list=PLE9E85FD162D5BDB9&v=njYSTVSEVck&feature=player_embedded#!

reklam budur tanýtým da budur. Bizim firmalarýmýzdan da böyle þeyler bekliyoruz.
Vinciye gelince gerçekten harika bir silah. Ýlgilenen arkadaþlara faydalý olabilir. videonun sonunda belirttiði gibi 4 gün 89.000 fiþek sýfýr hata.!!!
Atýcýlýk TRAPveSKEET Konusuna girmeyeceðim.!

bmp resim yükle

Benden bu kadar kalýnýz saðlýcakla herkese kazasýz belasýz avlar dilerim.! Saygýlarýmý sunar Selamlarýmý yollarým.:))
« Son Düzenleme: 25 Haziran 2015, 11:04:46 Gönderen: Metin GÖRGÜLÜ »
METÝN GÖRGÜLÜ-1969- YELKÝ KÖYÜ-ÝZMÝR
TECRÜBE ÖÐRETMEN'LERÝN EN ÝYÝSÝDÝR.
YALNIZ OKUL MASRAFI AÐIRDIR.

resim yükle

Çevrimdýþý Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandýrýldý
  • *
« Yanýtla #167 : 25 Haziran 2015, 14:37:21 »
   Metin abi, Vinci ile ilgili yazýnýzla neyi ima ettiniz ben anlayamadým? Konunun da vinci ile ne alakasý varsa ? Amacýnýz saðlamlýk konusunda ispat ve örnek göstermekse yeni nesil bir ithal tüfekle yerli bir firmanýn kýyaslanamayacaðýný defalarca yazdým. Daha önce attýðým resimlere istinaden yazdýysanýz her markada hata / kaza olacaðýný belirtmek istemiþtim onu da zaten belirttim.
   Ýnsanlarýn kullandýðý telefon da araba da bilgisayarda kullandýðý oem ya da software 'de tercih meselesidir!! Siz Windows kullanýrsýnýz ben MAC os kullanýrým bir baþkasý TÜRK yazýlým PARDUS seçer diðeri Ubuntu veya diðer sistemlerden bir tanesini.  Siz iphone kullanýrsýnýz ben Samsung kullanýrým. Kimi imkanlar dahilinde yerli kullanýr, kimi yerli üretimi olmadýðý için ithal kullanýr. Bu her ürün geçerlidir. Hangi marka olursa olsun her firmanýn ürünlerinde kusur çýkar. Ama 40 yýllýk bir ürünle bugün teknolojisini ayný keseye koyarsanýz kusura bakmayýn “hop bakalým o kadar uzun boylu deðil” diyen birileri muhakkak çýkar. Ha Windows 3.1 ile Pardus kýyaslamýþsýnýz Ha 1970 model bir bmw ile 2002 model bir Doðan SLX deðiþen hiçbir fark. 
    Yok ben marka hastasýyým Ayakkabý yerine terlik üretse ayakkabý diye giyerim deniliyorsa o zaman þu güne kadar yabancý tüfekler ile ilgili yazdýklarýmdan dolayý herkesten özür dilerim.
   Bu yaralanma olaylarýna ýspatý dahi olsa pek inanan insan deðilim. Daha önce forumda da baþka yerlerde de ucuz tüfek kullananlarýn hali diye yurtdýþýnda kaza geçirmiþ eli parmaðý kopmuþ insanlarýn fotoðraflarý yayýnlandý. Pahalý tüfek satma projesi dediðimizde kimse aldýrýþ bile etmedi sonrada bazý abiler bazý örneklerle gerçekleri piyasa sununca o fotoðraflarý yayýnlanlar “biz öyle duyduk bize öyle geldi” bahanelerinin arkalarýna sýðýndýlar.
   Beretta Saðlam deniliyordu bende örneklerini sundum. Eðer TÜRKÝYE’ de buna benzer örnekler varsa mutlaka paylaþýlmalý. Neyin ne olduðu hangi firmanýn ne kadar güvenli olduðu öðrenilmeli.
   TECRÜBE ÖÐRETMENLERÝN EN ÝYÝSÝDÝR. Diye yazmýþsýn imzana Metin abi. Ben bir tecrübemi seninle ve diðer arkadaþlarla paylaþmak isterim.
    Trakya köylerinden birinde Adamýn birisi transit ile geldi bagajý açtý 1 bagaj tüfek , hepsi 5+1 8+1 otomatik 200-300 liradan bir sürü tüfek satýp bastý gitti. Ne ruhsat ne fatura…  Bu Türkiye’ nin her yerinde var. Ne olduðu belirsiz bu tüfekleri alanlar kaçak avcýlýk yapýp bir günde teyple 50-100 tane býldýrcýn vuruyor, gidip balkanda karaca vuruyor. Gece tavþan avý yapýyor teyple ördek avý yapýyor. Ruhsat yok ya olurda yakýnda avlanýrsan gündüz vakti üstüne doðru saçma sýkýyor. Sonra da ALLAH BELASINI VERÝYOR Tüfek paralanýyor.  Kaþý gözü yarýlýyor eli parmaðý kopuyor. Sonra yerli malý….
  Bugün ucuz merdiven altý tüfek yarýn YERLÝ TÜFEK denilecek bu paralanan tüfeklere. Uyanýk olup uyandýrmak lazým bazen bazý yerlerde…
   Bunlar oldukça dediðin gibi ne yapsan boþ.
Saygýlar, sevgiler…
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sýralý Patlar

Çevrimdýþý Tunç GEÇGÝL

• Üyelik Sonlandýrýldý
  • *
  • Ýleti: 1649
  • 1978 / BURSA
« Yanýtla #168 : 06 Temmuz 2015, 15:59:42 »
yaw bu yakýcýlýk iþine çok takýlýyorsunuz.
her attýðýmýz paket gibi düþüyor diðeri düþmüyor gibi konuþmalar. bence grupman vardýr delicilik vardýr.
delicilikte iç çaplar ayný ise pozede çiftede pompalýda 3 aþþa 5 yukarý aynýdýr. otomatikte
gaz kaçaðý olayýndan daha azdýr ancak bunun kýsa mesafede pek hissedileceðini düþünmüyorum.
yinede otomatiði ayrý tutuyorum.

burada en önemli etken ise fiþek tabiki...

isterseniz þöyle bir deneme yapalým. en kaliteli ithal poze ile
en kalitesiz yerli pozeyi ayný fiþekle ayný grupmanda eþleþtirelim. yani birinin 3 þoku diðerinin 2 yada 4 üne denk
gelebilir. ama az farklarla ayný grupmaný verecek þekilde denk getirdiðimizde karþýmýza
kuþ pazarýndan aldýðýmýz 2 adet canlý kekliði ayný mesafeye koyalým (ayaðýndan baðlarsanýz pek harekette edemez) ve birine
en kaliteli ithal poze ile diðerine en kalitesiz yerli poze ile atalým bakalým
paket olan hangisi canlý kalan hangisi. ben diyim ayný kiþi kendine uyan kundakla ikisinede atsýn 2 side paket olacak.
benim bunu denemeye içim el vermez. yakýcýlýk diye birþey var diyenler deneyebilirler.

tüfeðin kundaðý avcýya uymuyor (en önemli etkenlerden biri), þok seçmeyi, fiþek seçmeyi bilmiyor
iþin suçlusu tüfek oluyor. adam koca yeþilbaþa 20 metreden atýyor diyorki tüfek hep kanat kýrýyor.
eeee kardeþim anlamýyormusun 250 tane saçmanýn 1 tanesini ördeðin kanadýna denk getiriyorsun
geri kalan 249 saçma namlu içindemi kalýyor. 20 metreden 5-6 no saçmatý kurda atsanýz kurt ölür
býrakýn 500 gram ördeði. o yüzden bence önemli olan

1. kundak uyumu doðru yere doðru þekilde atýþ (swing-önleme-iyi ortalama)
2. fiþek seçimi
3. tüfeðine ve av mesafene göre þok seçimi

buradaki en zor olan kýsým 1. kýsýmdýr. yeri gelir bir ömür uðraþýlýr baþarýlý olunamaz.
geri kalan kýsým denemelerle aþýlacak kýsýmdýr.
3 üde doðru þekilde yapýlýrsa sonuç zaten bellidir.
1978 Bursa
Bir aptalýn hatasýný düzeltmeye kalkmayýn, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasýný düzeltin, size minnettar kalacaktýr.

The following users thanked this post: Cengiz ÖNGÖREN, Tevfik GÜN

Çevrimdýþý Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 2897
« Yanýtla #169 : 06 Temmuz 2015, 17:23:26 »
Madem yabancý tüfeklerin bag larýný ortaya koymak için çaba sarf ediyoruz, yerlilerin durumlarýný görmek için fazla uzaða gitmeyip bizim forma bakmak yeterli olur. Örneðin aþaðýdaki konuyu belki tüm arkadaþlar görmüþtür. Bunun gibi yüzlercesini bulabiliriz. bu konularý bir de usta bir tüfek tamircisinden dinlemek gerekli, yerlinin mi, yabancýnýn mý baglarý daha fazla

Emniyet konusunda beretta ya güvenilmeyip, hatsana mý güveneceðiz. :o

http://avlakforum.com/forum/huglu-av-tufekleri/huglu-2-asrin-rezaleti-nitro-103-ce-gx-anlatsam-roman-olacak-hikaye/msg1277131/#msg1277131
HATSAN BERETTA,dan saðlamdýr CÝHANGÝR BEY
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHÝSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ

Çevrimdýþý Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 1733
  • AV DOÐA YAÞAM..
« Yanýtla #170 : 06 Temmuz 2015, 18:03:21 »
👍 Özellikle yeni modellerinden bencede daha saðlam...
  • -Česka Zbrojovka CZ 550 Lüx .308 Win
  • -Smýth&Wesson 5906 9x19 Parabellum
  • -Fabrýque Nationale Herstal Belgýque Browning HP 9x19 Parabellum
  • -Baikal NK 43 E S&S
  • -Churchýll 206 Silver O&U
  • -Winchester 1300 Defender Pump Action

***Kastamonu Avcýlar Ve Atýcýlar Spor Klubü***

Çevrimdýþý Ziya ÇOBANOÐULLARI

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 2704
  • Avýn baþý rasgele sonu nasiptir.
« Yanýtla #171 : 06 Temmuz 2015, 18:03:22 »

Hakan Abi Beretta hatsaný döver     ;D
« Son Düzenleme: 06 Temmuz 2015, 18:05:49 Gönderen: Ziya ÇOBANOÐULLARI »
  • Belçika Piper Çakmaklý Çifte(Constantinople-Lazaro Gabay)
  • Çifsan Çsp 555 Süperpoze
  • Sarsýlmaz Concorde Yarý otomatik
  • Luigi Franchi Black Magic Yarý otomatik
  • Pietro Beretta S56E
  • Savaþcý Pointer's Altar
Ziya ÇOBANOÐULLARI      A rh +
02.06.1972 Bergama/ÝZMÝR
Ýkamet : Çandarlý

Çevrimdýþý Tunç GEÇGÝL

• Üyelik Sonlandýrýldý
  • *
  • Ýleti: 1649
  • 1978 / BURSA
« Yanýtla #172 : 06 Temmuz 2015, 19:04:37 »
ben her zaman otomatiði bir kenara býrakýyorum.
otomatik tüfekte ithallerin performansý çok daha iyi

iþ huðlunun otomatik performansýna gelince rezalet olabilir ama
ama ben tüfeðim diyen çoðu tüfek (poze) yerli yabancý farketmez
huðlu 104a nýn eline su dökemez...

otomatikte yerli birkaç firmanýn bazý modellerinin dýþýna çýkmayacaksýn.

poze - çifte - tek kýrma- pompalý gibi tüfeklerde bence ithale gerek yok.

he ithal alan daha sýfýra sýfýr daha az sorunlu daha kromu yapýsý pürüzsüz tüfek almýþ olur.
tek fark bu. bu farkta insanýn cebine göre 2 ila 10 tüfek parasý eder yada etmez
keyfi bir durumdur.

1978 Bursa
Bir aptalýn hatasýný düzeltmeye kalkmayýn, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasýný düzeltin, size minnettar kalacaktýr.

The following users thanked this post: Tevfik GÜN

Çevrimdýþý Suat ÇALIÞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanýtla #173 : 06 Temmuz 2015, 23:20:56 »
ben her zaman otomatiði bir kenara býrakýyorum.
otomatik tüfekte ithallerin performansý çok daha iyi

iþ huðlunun otomatik performansýna gelince rezalet olabilir ama
ama ben tüfeðim diyen çoðu tüfek (poze) yerli yabancý farketmez
huðlu 104a nýn eline su dökemez...

otomatikte yerli birkaç firmanýn bazý modellerinin dýþýna çýkmayacaksýn.

poze - çifte - tek kýrma- pompalý gibi tüfeklerde bence ithale gerek yok.

he ithal alan daha sýfýra sýfýr daha az sorunlu daha kromu yapýsý pürüzsüz tüfek almýþ olur.
tek fark bu. bu farkta insanýn cebine göre 2 ila 10 tüfek parasý eder yada etmez
keyfi bir durumdur.

Ben geçen yýl 401 kinetik bir yarý oto aldým.Forumda grupmanlarýný bol bol yayýnadým.Av performansýna gelince klasik bir huðlu çifte gibi gayet baþarýlý.Bu tüfeði benden baþka alýpta mennun olan da belkide çok az.Ne üveyikler vurdum trakya da.Tüfeðin markasý deðil vurulan av keyif yaptýrýr avcýya.Siz av vuramýyorsanýz dünyanýn en iyi tüfeði olsa keyif vermez insana.Bence her avcý tüfeðini tanýyabilmek için foruma konu açacaðýna biraz deneme yapmalý ve sonuçlarýndan biþeyler gözleyebilmeli.....

BÝGA/1979

Çevrimdýþý Mustafa GÜRHAN

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 656
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #174 : 07 Temmuz 2015, 01:08:13 »
Ben geçen yýl 401 kinetik bir yarý oto aldým.Forumda grupmanlarýný bol bol yayýnadým.Av performansýna gelince klasik bir huðlu çifte gibi gayet baþarýlý.Bu tüfeði benden baþka alýpta mennun olan da belkide çok az.Ne üveyikler vurdum trakya da.Tüfeðin markasý deðil vurulan av keyif yaptýrýr avcýya.Siz av vuramýyorsanýz dünyanýn en iyi tüfeði olsa keyif vermez insana.Bence her avcý tüfeðini tanýyabilmek için foruma konu açacaðýna biraz deneme yapmalý ve sonuçlarýndan biþeyler gözleyebilmeli.....

+1

Kesinlikle katýlýyorum. Test etmek herzaman faydalýdýr. Tavsiyede önce sorunun kaynaðýný bulmak önemli.Yoksa nafile...
Mustafa GÜRHAN
1980 istanbul / ataþehir