Hayırlı olsun Burak. Kazasız belasız güle güle kullan.
İnce ayarını arıyorsun belli ki, fişeğini tutturup devam edeceksin. 
Namlunun 71cm ya da 66cm olması kayda değer hiç bir şey farkettirmez. Tüfek 20 çap diye toplu da atmaz. Choke ve fişek uyumunu tuttur ve geç derdim ama sen zaten onun peşindesin
Eğer ben seni tanıdıysam şunu çok net söyleyebilirim: tüfeğin namlu boyu falan hiç farketmez, sen fişeğini bulduktan sonra saz gibi çalar, tabiri caizse "öttürürsün" o tüfeği 
Teşekkür ederim İbrahim abi..Namlu boyuna çok fazla takıntılı değilim sadece bu konuyu burada paylaştığımda 71 namlu hakkında söylenilenler beni biraz düşündürdü..Neyse ki 66 cm mobil şoklu namlu..
Benim bu konuyu açarken asıl öğrenmek istediğim fişek gramajları idi.Sonuçta 25 gramlar 26 gramlar daha önce hiç kullanmadığım fişekler.Av ve tüfek uyumunda 20 cal için hangisi ağır hangisi hafif gelir onu merak ediyordum..Aklımdaki çoğu soru işareti de ortadan kalktı zaten.
Şuan sadece bıldırcın avında kullanma fırsatım oldu.25 gram 10 numara YAF'lar harika iş yapıyor.Tertemiz bıldırcını eline alıyorsun..Kundak ölçüleri çok uyumlu..Avda zaten oyuncak gibi geliyor eline tüfek

Bundan sonraki sınavı keklik ve çulluk bakalım nasıl olacak..
Ördeğe gelince gölde kullanmak istemiyorum.Göl avının ekipmanı ve kuralları benim kitabımda değiştirilemez