Gönderen Konu: 20 Cal Çifte'de Bıldırcın ve Çulluk Avlarında Kullandığınız Fişekler ??  (Okunma sayısı 9232 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
hayırlı olsun güle güle kullanın.Bıldırcın için teferruata gerek yok yaf 25 g bıor tapa 10 n ilaçtır.üveyikte 26 g B&P power 7- 8  çullukta 25-28 g bıor 8-9 fazla kafa yormayın yıllardır trap atıcılığı yapan biri için hiç sorun olmaz

20 cal bior yada tapa fişek bulmak zor  oluyor..Birkaç markanın var ama onları da ben kullanmıyorum.
RC nin birkaç fişeğini buldum..Yarın onları deneyeceğim bakalım..
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Hayırlı olsun Burak. Kazasız belasız güle güle kullan.

İnce ayarını arıyorsun belli ki, fişeğini tutturup devam edeceksin. :)

Namlunun 71cm ya da 66cm olması kayda değer hiç bir şey farkettirmez. Tüfek 20 çap diye toplu da atmaz. Choke ve fişek uyumunu tuttur ve geç derdim ama sen zaten onun peşindesin :)

Eğer ben seni tanıdıysam şunu çok net söyleyebilirim: tüfeğin namlu boyu falan hiç farketmez, sen fişeğini bulduktan sonra saz gibi çalar, tabiri caizse "öttürürsün" o tüfeği :D

• Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

Çevrimdışı Baki ALTUNIŞIK

• *
Hayırlı olsun burak kazasız belasız kullan....hep 20 cal istemişimdir ama bir türlü nasıl olmadi ama kullanan arkadaşlarım 20 yi kullan bidaha 12 yi eline almassin dediler.o yuzden güzel bir tercih yapmışsın.fişek olarak sana tek bir marka onerecegim ŞOK NAMLU BAHANE BORNAGHI SAHANE.... :) tabiri caizse biberdir...
Baki ALTUNIŞIK
1976 ordu

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
Hayırlı olsun Burak. Kazasız belasız güle güle kullan.

İnce ayarını arıyorsun belli ki, fişeğini tutturup devam edeceksin. :)

Namlunun 71cm ya da 66cm olması kayda değer hiç bir şey farkettirmez. Tüfek 20 çap diye toplu da atmaz. Choke ve fişek uyumunu tuttur ve geç derdim ama sen zaten onun peşindesin :)

Eğer ben seni tanıdıysam şunu çok net söyleyebilirim: tüfeğin namlu boyu falan hiç farketmez, sen fişeğini bulduktan sonra saz gibi çalar, tabiri caizse "öttürürsün" o tüfeği :D

Teşekkür ederim İbrahim abi..Namlu boyuna çok fazla takıntılı değilim sadece bu konuyu burada paylaştığımda 71 namlu hakkında söylenilenler beni biraz düşündürdü..Neyse ki 66 cm mobil şoklu namlu..
Benim bu konuyu açarken asıl öğrenmek istediğim fişek gramajları idi.Sonuçta 25 gramlar 26 gramlar daha önce hiç kullanmadığım fişekler.Av ve tüfek uyumunda 20 cal için hangisi ağır hangisi hafif gelir onu merak ediyordum..Aklımdaki çoğu soru işareti de ortadan kalktı zaten.
Şuan sadece bıldırcın avında kullanma fırsatım oldu.25 gram 10 numara YAF'lar harika iş yapıyor.Tertemiz bıldırcını eline alıyorsun..Kundak ölçüleri çok uyumlu..Avda zaten oyuncak gibi geliyor eline tüfek :) Bundan sonraki sınavı keklik ve çulluk bakalım nasıl olacak..
Ördeğe gelince gölde kullanmak istemiyorum.Göl avının ekipmanı ve kuralları benim kitabımda değiştirilemez :)
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

The following users thanked this post: İbrahim AYSU

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
Hayırlı olsun burak kazasız belasız kullan....hep 20 cal istemişimdir ama bir türlü nasıl olmadi ama kullanan arkadaşlarım 20 yi kullan bidaha 12 yi eline almassin dediler.o yuzden güzel bir tercih yapmışsın.fişek olarak sana tek bir marka onerecegim ŞOK NAMLU BAHANE BORNAGHI SAHANE.... :) tabiri caizse biberdir...

Teşekkür ederim Bagi abi..Aynı sözlere bana da söylüyorlar ve yavaş yavaş hak veriyorum.Bıldırcın ve çulluk için bundan sonra 12 cal kullanmayı düşünmüyorum.Ama ördek için 12 cal vazgeçmem :)
Tek dezavantajı istediğin çeşitlilikte 12 cal gibi fişek bulamıyorsun.En bol çeşit şuan YAF'ta var..Bıldırcında kullandım fena değil..Çullukta RC'nin keçe tap fişeklerini kullanmayı düşünüyorum..Denk gelirse birde Bornaghi denerim senin için ;)
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

Çevrimdışı M.Ali TÜRER

• *
yıllarca 20 kalibre poze ve otomatik kullandım farklı tüfekler aynı fişek performansı vermez

Değerli Arkadaşımız İbrahim AYSU bey de değinmiş tüfeğini  kolay bulabileceğin  farklı fişeklerle denersin uygun olanı bulursun ben 20 ga huğlu pozede sıcaklarda 25 gr üstünü kullanmamakla 9 nodan kalın saçmada pek kullanmazdım
kışın ise rc 28 gr 8 - 9 no fişek her türlü yeterli oluyordu çok dar şok tersine bir dağılım verebilir basınç fazla olabiliyor

hayırlı olsun!
  • Büyük Huğlu venüs
M.Ali TÜRER
1978 - ANTALYA / MUĞLA

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
yıllarca 20 kalibre poze ve otomatik kullandım farklı tüfekler aynı fişek performansı vermez

Değerli Arkadaşımız İbrahim AYSU bey de değinmiş tüfeğini  kolay bulabileceğin  farklı fişeklerle denersin uygun olanı bulursun ben 20 ga huğlu pozede sıcaklarda 25 gr üstünü kullanmamakla 9 nodan kalın saçmada pek kullanmazdım
kışın ise rc 28 gr 8 - 9 no fişek her türlü yeterli oluyordu çok dar şok tersine bir dağılım verebilir basınç fazla olabiliyor

hayırlı olsun!

Bilgilendirme için teşekkürler Ali bey..
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN