Gönderen Konu: Phenoma aura iki farklý piston ? fikir verin lütfen  (Okunma sayýsý 8627 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdýþý Tolga TOKGÖZ

• *
  • Ýleti: 11
  • Kartlarý Kader Daðýtýr, Bizler Oynarýz...
Deðerli forumdaþlar

arkadaþým ile ayný tüfeðe sahibiz "phenoma aura" slug namlu

Benim tüfeðim yeni onunki yaklaþýk 10 aylýk her þey ayný olmasýna raðmen pistonlarýmýz farklý (benimki solda onunki saðda)

bu fark neden oluþmuþ olabilir üretim mi deðiþti yoksa bir yanlýþlýk mý var? veya ne iþe yarar? fikir verebilirseniz çok memnun olurum.

« Son Düzenleme: 10 Kasým 2015, 23:16:07 Gönderen: Tolga TOKGÖZ »
Armsan Phenoma Aura Slug / GAZÝANTEP

Çevrimdýþý Uður KOÇ 72

• *
  • Ýleti: 289
  • KEKLÝK AVCISI
Ynt: Phenoma aura iki farklý piston ? fikir verin lütfen
« Yanýtla #1 : 10 Kasým 2015, 23:52:22 »
Armsanlar çift gaz pistonuyla satýþa sunuluyor diye biliyorum.

Farklýlýk bundan kaynaklanýyor olabilir.
Uður KOÇ
1992 BATMAN / GERÇÜÞ
FRANCHÝ AFFÝNÝTY

resim yüke

Çevrimdýþý Muhammed DALGALI

• *
  • Ýleti: 18
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #2 : 11 Kasým 2015, 00:42:58 »
içerisindeki kanallarýn bi önemi yok pistonlarýn ikiside her iki tüfeðede uyacaktýr muhtemelen ve ayný iþi görecektir.
Armsan Phenoma Carbo 66-76 cm
Armsan a612 max5 71 cm
Yýldýz A71 professional 71 cm
                          1991-KIRÞEHÝR- BOZTEPE

Çevrimdýþý Tolga TOKGÖZ

• *
« Yanýtla #3 : 11 Kasým 2015, 22:06:25 »
Evet iki adet piston oluyor ancak bu farklýlýk 2. pistonlarda deðil tüfeklerin üzerinde bulunan asýl pistonlar farklý
bana kalýrsa elbet bir fark vardýr ya revizyondur yada baþka biþey ama ne?

Ýkinci pistonlar heavy duty diye bilinen ve kýrmýzý renkte sunulan pistonlar

Çevrimdýþý Ýsmail METE

• *
  • Ýleti: 367
« Yanýtla #4 : 11 Kasým 2015, 22:13:00 »
Soldaki piston benim kullandýðým 612 dw ile ayný piston.
Ýsmail METE
1981 DENÝZLÝ

Çevrimdýþý Volkan KÖYDEMÝR

• Onursal Üyemiz
  • Ýleti: 6325
« Yanýtla #5 : 11 Kasým 2015, 22:35:13 »
Kimbilir ne sebeptendir ama sonuçta revize etmiþler. Yani geliþtirmek için yapmýþlar. Ne faydasý olacak, olacak mý? Bunlar zamanla belli olur veya olmaz. Þunu diyebilirm ki içerideki o yivler Beretta gibi tüfeklerde de var ve temizlik yapmaksýzýn daha fazla sayýda atýþ yapmaya faydasý var onlarýn. Tekrar edeyim, farký o mu, baþka þeyler de mi deðiþtirmiþler bunu bilmiyorum.

Yalnýz uyarayým, onlarý diðer tüfeðe takýp atmayý denemeyin. Kilitler, baðlantýlar tam yerine oturmazlarsa beklenmedik sonuçlarý olabilir. Bunu da emin olarak yazmadým ama ihtiyatlý olmak daha iyidir.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden deðil, seyirci kalýp hiçbir þey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdýþý Tolga TOKGÖZ

• *
« Yanýtla #6 : 12 Kasým 2015, 21:26:14 »
volkan bey yeni olan benim tüfeðimdeki piston soldaki düz olan kafam daha da karýþtý þimdi siz yivli olan daha fazla atýþ yapmaya faydalý deyince...

phenoma kullananlar pistonlarýnýn bi fotoðrafýný paylaþsa çok iyi olurdu ... özellikle slug namlu kullanan varsa...

bu arada forumumuzda armsan yetkilisi yada bilgilisi kimse varmý acaba...

Çevrimdýþý Þahin GENÇOÐLU

• *
  • Ýleti: 619
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #7 : 13 Kasým 2015, 00:15:48 »
Kardeþ gece gece tüfeði söktüm belki faydasý olur.

Soldaki piston normal kullandýðým çelik piston. Koyu kýrmýzý olan ise aðýr yük pistonu.
Bence bu durumu fabrikayla görüþ. Eski normal pistonlarla yeni normal pistonlar arasýnda namludaki basýnçla ilgili fark varmý.

« Son Düzenleme: 13 Kasým 2015, 00:17:31 Gönderen: Þahin GENÇOÐLU »

The following users thanked this post: Ýsmail METE, Tolga TOKGÖZ

Çevrimdýþý Tolga TOKGÖZ

• *
« Yanýtla #8 : 13 Kasým 2015, 00:34:31 »
þahin bey teþekkür ederim zahmet verdik aðýr yük pistonlarýmýzda sorun yok ayný

ancak sizdeki normal pistonda bendekinin aksine arkadaþýmýn ki gibi bir fabrikayla görüþüp sonucu buraya yazacaðým...

bu arada sizde en saðda bulunan metal halkada yok bizde :(
« Son Düzenleme: 13 Kasým 2015, 00:37:21 Gönderen: Tolga TOKGÖZ »

The following users thanked this post: Þahin GENÇOÐLU

Çevrimdýþý Þahin GENÇOÐLU

• *
  • Ýleti: 619
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #9 : 13 Kasým 2015, 18:42:42 »
Estaðfurullah Tolga bey.

Bende ki o metal halka el kundaðýnda ki pistonun ucuna takýlýyor.  Pistonla birlikte tüfek gaz odasýna takýlmýyor. Kundak içine taktýðýmýz piston ayný zamanda segman görevi görürken pistonun ucu ince olduðu için kundaða zarar vermesin diye ucuna takýlýyor. Lakin bu olmadan da tüfeði kullandým 1 yýl kadar. Dipçik ve el kundaðýný plastik yaptýðým zaman geldi o halka.
« Son Düzenleme: 13 Kasým 2015, 18:44:01 Gönderen: Þahin GENÇOÐLU »

Çevrimdýþý Ýsmail METE

• *
« Yanýtla #10 : 13 Kasým 2015, 21:03:25 »
Soldaki piston 612 dw'nin, saðdaki rs-a2'nin pistonu

Ýsmail METE
1981 DENÝZLÝ

The following users thanked this post: Þahin GENÇOÐLU, Tolga TOKGÖZ

Çevrimdýþý Tolga TOKGÖZ

• *
« Yanýtla #11 : 15 Kasým 2015, 16:45:48 »
Ýsmail bey size de teþekkür ederim fabrikaya ve bir kaç yetkiliye mesaj ve mail attým cvp bekliyorum hala dönüþ olmadý olunca buraya yazacaðým umarým makul bir açýklamasý vardýr.

Bu arada iç kýsýmdaki odacýklarýn ne iþe yaradýðýný iyi bilen varsa bizi aydýnlatabilir belki...

• Onursal Üyemiz
« Yanýtla #12 : 15 Kasým 2015, 22:11:42 »
O odacýk dediðiniz yivler modern tüfeklerin çoðunda var; dileyen araþtýrabilir. Ne iþe yaradýðýný da yazmýþtým. Ýlaveten pistonun rahat çalýþmasýna da yardýmý olacaðýný düþünüyorum.

Bir yabancý forumda bizden giden bir otomatiði temizlemeksizin atmayý deneyen birisi 1000 atýþ civarýnda pistonu kýrmayý "baþarmýþ". Ýnanýlmaz þekilde tam orta yerinden, býçakla kesilmiþ gibi "kopmuþ". Böyle zor testlerde ince detaylar, silaha verilen paranýn hak edip etmediði belli olur. 50-100 atýþta bir þey belli olmaz elbet.

Armsan Phenoma çok sayýda magnum atýþlarla ileri testlerden geçiyor diyorlar. Bu doðruysa, geliþtirilmiþ bir Armsan'dan zarar gelmez. Yine de ne cevap gelecekse paylaþýrsanýz öðrenmek güzel olacak.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden deðil, seyirci kalýp hiçbir þey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdýþý Tolga TOKGÖZ

• *
« Yanýtla #13 : 16 Kasým 2015, 23:32:55 »
O odacýk dediðiniz yivler modern tüfeklerin çoðunda var; dileyen araþtýrabilir. Ne iþe yaradýðýný da yazmýþtým. Ýlaveten pistonun rahat çalýþmasýna da yardýmý olacaðýný düþünüyorum.
Bir yabancý forumda bizden giden bir otomatiði temizlemeksizin atmayý deneyen birisi 1000 atýþ civarýnda pistonu kýrmayý "baþarmýþ". Ýnanýlmaz þekilde tam orta yerinden, býçakla kesilmiþ gibi "kopmuþ". Böyle zor testlerde ince detaylar, silaha verilen paranýn hak edip etmediði belli olur. 50-100 atýþta bir þey belli olmaz elbet.
Armsan Phenoma çok sayýda magnum atýþlarla ileri testlerden geçiyor diyorlar. Bu doðruysa, geliþtirilmiþ bir Armsan'dan zarar gelmez. Yine de ne cevap gelecekse paylaþýrsanýz öðrenmek güzel olacak.

volkan bey yorumunuz için tekrar teþekkürler ancak anlaþamadýðýmýz bir konu var sanýrým

Benim yani yeni olan tüfeðin pistonunda bahsettiðiniz yiylerden yok! resimde solda görünen içinde yiv dediðiniz þeyler olmayan benim piston...

ve sizin yazdýklarýnýza göre Armsan geliþimden çok geriye gitmiþ gibi geldi bana ? henüz firmadan da bir cvp alamadým  :-\

« Son Düzenleme: 16 Kasým 2015, 23:40:33 Gönderen: Tolga TOKGÖZ »

Çevrimdýþý Ýsmail METE

• *
« Yanýtla #14 : 17 Kasým 2015, 08:09:13 »
Telefonla Hikmet Bey'le görüþün.Size yardýmcý olacaktýr.
Ýsmail METE
1981 DENÝZLÝ

• Onursal Üyemiz
« Yanýtla #15 : 17 Kasým 2015, 15:25:20 »
volkan bey yorumunuz için tekrar teþekkürler ancak anlaþamadýðýmýz bir konu var sanýrým

Benim yani yeni olan tüfeðin pistonunda bahsettiðiniz yiylerden yok! resimde solda görünen içinde yiv dediðiniz þeyler olmayan benim piston...

ve sizin yazdýklarýnýza göre Armsan geliþimden çok geriye gitmiþ gibi geldi bana ? henüz firmadan da bir cvp alamadým  :-\

Onu da anladým sevgili Tolga Bey. Fakat ileri mi gitmiþ geri mi gitmiþ bilemem. Ýlerletmiþlerdir diye tahmin ettim sadece. Diðer yandan fotoðraflara baktýðýmda sizinkine ait pistonun iç kýsmýnda içe doðru bir çýkýntý (set) var. Belki o da ayný iþi ve belki daha iyi yapýyordur. Bunu bilmenin yolu deneyerek, çok zorlayarak gözlem yapmak. Belki metal malzemeyi veya iþlenmesini bilememnesini geliþtirmiþlerdir ve bunlar çýplak gözle anlaþýlamayabilir.

Hasýlý; bu iþlemlerin detayýný bilmeden, bir neticesini bilmeden, görmeden daha iyi/daha kötü yorumu yapamýyorum. Sadece diyorum ki o yivler yabancý tüfeklerde de var. Gerektiðinde sadece dýþ veya sadece iç veya hem iç hem dýþ yüzüne yapýlmýþ olabiliyor. Bu arada hiç olmayanlar da var ama onlar da ayný sorunlara baþka çözüm bulduklarý için yerleþtirmemiþ olabilirler veya belki umurlarýnda deðildir. Umuyorum imalatçýsýndan en doðrusunu öðrenebiliriz. Selam ve saygýlarýmla..
1968

Çevrimdýþý Cihan TURGAY

• *
  • Ýleti: 313
« Yanýtla #16 : 17 Kasým 2015, 18:21:48 »
iki pistonda her gramajda kullanýlabilir,sadece tavsiye edilen atýcýyý yormamasý için ve daha güvenli olduðu için gramajý yüksek fiþeklerde aðýr yük pistonunun kullanýlmasý önerilir.diðer bir konuda kullanýlmayan piston el kundaðýnda sürekli takýlý durmasý gerekiyormuþ.yoksa el kundaðýnýn çatlamasý ve kýrýlmasý mümkünmüþ.renkli olan aðýr yük pistonu ördek ve kaz avlarý için tasarlanmýþ.bence olayý biraz renklendirmiþler madem iki piston niye yaptýnýz renkli olan pistonda her gramajý çalýþtýrýyorsa diðerine ne gerek vardý,yada açýklayýcý bir kullanma talimatý yayýnlayýn insanlarýn kafasý karýþmasýn.
Cihan TURGAY
1973 balýkesir

Çevrimdýþý Tolga TOKGÖZ

• *
« Yanýtla #17 : 18 Kasým 2015, 20:50:38 »
Firmadan e-posta ma verilen cvp þu þekilde oldu;

ÜRETÝMDE DEÐÝÞÝKLÝK YAPILMIÞ,ORASININ ÇOK BÝR ONEMÝ YOK GÖREV YAPAN SEGMAN VE ÜST TARAFI. GAZ ODASINA ÝLK GÝREN TARAF. ZAMANDAN TASARUF ETMEK ÝÇÝN REVÝZE EDÝLMÝÞ.

Hayýrlýsý olsun kullanmaya baþlayalým bakalým "sorun yoksa, sorun yok" :D

• Onursal Üyemiz
« Yanýtla #18 : 18 Kasým 2015, 22:42:31 »
iki pistonda her gramajda kullanýlabilir,sadece tavsiye edilen atýcýyý yormamasý için ve daha güvenli olduðu için gramajý yüksek fiþeklerde aðýr yük pistonunun kullanýlmasý önerilir.diðer bir konuda kullanýlmayan piston el kundaðýnda sürekli takýlý durmasý gerekiyormuþ.yoksa el kundaðýnýn çatlamasý ve kýrýlmasý mümkünmüþ.renkli olan aðýr yük pistonu ördek ve kaz avlarý için tasarlanmýþ.bence olayý biraz renklendirmiþler madem iki piston niye yaptýnýz renkli olan pistonda her gramajý çalýþtýrýyorsa diðerine ne gerek vardý,yada açýklayýcý bir kullanma talimatý yayýnlayýn insanlarýn kafasý karýþmasýn.
Her ikisi her fiþekle kullanýlamaz sanýyorum Cihan Bey. Kýrmýzý olanla 24g , 28g fiþekler çalýþmayabilir. Belki bazý 30-32 gramlar da çalýþmaz. Mesela Winchester Universal kýrmýzý pistonla zor çalýþýr. Fakat diðeri (normal piston) her fiþekle çalýþýr. O nedenle kýrmýzý olaný ömrünce denemeyen biri bile her fiþeði atar ve namlu altýnda takýlý gelen o. Fakat sýk sýk sert fiþekler kullananlarýn kýrmýzý olaný denemeleri iyi olur. Þayet kýrmýzýyla tutukluk yapmadan çalýþan fiþekler kullanýlýrsa, aynen yazdýðýnýz gibi, hem kullanan hem tüfek daha az yorulur.
1968

Çevrimdýþý Cihan TURGAY

• *
  • Ýleti: 313
« Yanýtla #19 : 18 Kasým 2015, 23:37:47 »
haklýsýnýz volkan bey düþük gramajlarda problem olabilir.
Cihan TURGAY
1973 balýkesir