Sağ olun Suat Bey.
Aslında William and Son, yeni kurulmuş bir firma, (1999 - 2000). Sahibi, kendine Holland'la rekabet etmeyi misyon edinmiş

Aslında Holland'ın bundan pek haberi yokmuş başlarda ki, rakibi olduğunu bile bilmiyormuş William&Son'ın
Çok çok çok zengin bir elmas tüccarı. İngiltere'nin en soylu! ailelerinden olan Asprey ailesine mensup, William Asprey , kafayı Holland&Holland'a rakip olmaya takmış. Holland&Holland'dan usta ve dolayısıyla know-how transferi yaptıktan sonra, James Purdey&Sons'ın bulunduğu caddede (Audley Street) mağaza açmıştı. Ancak Purdey'e bir kaç yüz metre uzaktaydı. Purdey, Audley'in en başında, dört yol ağzında köşe başında, William&Son, Audley Caddesi'nin içlerindeydi. Bu durum kendisini kesmemiş olsa gerek, bir kaç km uzaklıkta Bruton Street'te bulunan, Holland&Holland'ın hemen bitişiğindeki binaları ve dolayısıyla dükkanları satın alıp, Holland'ın kapı komşusu oldu

Tüfekler , bire bir Holland&Holland... Çünkü Holland'ı yapan usta yapıyor tüfeği

İlginç bir durum ama gerçek.
Evet bizde, kötünün iyisini bulmak gibi bir sıkıntı var maalesef. Tabii bu tüfeklerle, hiç bir yerli markamızın hiç bir ürününü kıyas edemeyiz, farklı dünyalar. Kıyas edersek, hem bu büyük markalara, hem de kıyasa sokmaya çalıştığımız yerli üreticimize haksızlık etmiş oluruz. Karşılaştırılabilecek gibi değiller. Aradaki fark, (fiyat olarak demiyorum, tüfeğin kalitesi ve teknik özellikleri olarak diyorum) çok büyük, az buz değil, ciddi büyük. İyi şeyler yapmak için uğraşan üreticilerimizi olabildiğince desteklemek lazım ama fark öyle böyle açık değil, öyle böyle değil, inanılmaz büyük.
İyi şeyler yapmaya çalışan üreticilerimizin yanında, onların yapmaya çalıştığı iyi şeylerin reputasyonunu da yok eden, cahil ve beceriksiz üretici bozuntularından , fasonculuğu yegane vizyon olarak benimsemiş çapsız işletmelerden bu memleketin bir an önce kurtulması lazım. Bu adamların memleketinde, (özellikle Almanya ve İngiltere'de), merdiven altı diye tabir ettiğimiz şekilde çalışan üreticiler yaşayamaz, yaşatmazlar. Dolayısıyla öyle üreticiler yok. Ne yaptığını bilmeyen, ipe sapa gelmez adamlar yok. Piyasada yaşatmazlar öylelerini, tüfek falan üretemezler... Gerçekçi olmak lazım, hiç bir zaman bir Holland&Holland üretemeyiz, bunu yerli yabancı bir çok fabrikayı, üreticiyi gezmiş, süreçlerini görmüş, kitaplarını dokümanlarını en küçük detaylarına kadar okumuş biri olarak söylüyorum. Hiç kendimizi kandırmayalım. Ama şu yapılabilir; bulunduğumuz yerden çok daha iyi yerlere gelebiliriz, aradaki kocaman makas farkını daha aza indirebiliriz, bunun için önce kendine fasonculuğu misyon edinmiş çürüklerin tamamen ayrılması ve elenmesi lazım.
İbrahim bey elinize emeğinize sağlık.
H&H nasıl oluyorda en ciddi rakiplerinden birine ustasını kaptırıyor hayret doğrusu.
Bu tarz ziyaretleri yapıp böyle üst düzey tüfekleri burada sergileyor, bizede kasap önünde yalanan kediler gibi seyrettiriyorsunuz.
Ondan sonra kötülerin içinden iyisini bulayım diye tırmalayıp duruyoruz Konya mamüllerini.
Benim esas merak ettiğim bu ecnebi memleketlerinde de mantar gibi türeyen merdiven altı firmalar çok mu ?
İngilterede silah üreticisi olmak için bir dizi prosedür varmı yoksa bakkal dükkanı gibi herkes bir yer açabiliyor mu ?
Yada bu firmaların sahipleri forum sitesi kurup rakiplerine yada kendilerinden çok bilenlere gerek akıl ,gerek hakaret ,
gerek tacizde bulunuyorlar mı ?
Mesela Şakşakçı ları var mı bunların ?
Bizde bazen öyle oluyor ya onlardada öylemi merak ettim ?