bence evde o tür denemeler yapmak risklidir ben evde tüfekle hareket yaparken sonuç duvarda delik oluştu hareketi youtube da atıcı yapıyordu ona heveslendim
evde yapmayalım lütfen birisine zarar verebiliriz ha birde 17 yaşında iken sivasta babamın tabancası ile hareket yaparken pencerede delik oluşmuştu
Yavuz Bey inanın beni çok güldürdünüz, Allah da sizi güldürsün
Temel kurallardan biri dolu tabanca ile eğitim yapmamaktır. Buna herkesin uyması gerekir.
Vidyomdaki müsabaka veya eğitim alanlarında bile ayaklarımın altında 1,5m'ye 1,5m büyüklüğünde bir plaka var. O alan dışında silahınızı çekemezsiniz. Herkes bu kurala uyar. Bir kere tabancamda tek mermi kalmıştı ve bir anlık boşluğuma geldi ve onu çıkartmak için çekince ciddi bir şekilde uyarmışlardı.
Evde mermisiz çalışırsanız da mermiyi sürmek için sürgüyü çektiğinizde açık kalır. Bunu önlemek için plastik eğitim mermisi kullanabilirsiniz.
Fakat bu plastik mermilerin de kötü yanı sürgüyü her çektiğinizde yere düşmeleri ve toplayıp tekrar şarjöre yüklemeniz.
Son ABD ziyaretimde bana 2 adet aşağıdaki ilginç şekilli eğitim mermilerinden verdiler:
Bunlardan birer adet şarjöre takıyorsunuz:
Sonrasında da rahatça evde egzersiz yapabiliyorsunuz çünkü bunlar tabancadan hiç çıkmıyor.
Örneğin şarjör boş iken kurarsanız tabaca açık kalırken:
Bu adaptörü kullanıca normal mermi sürülmüş gibi kapanıyor:
Slm.
Oktay