Silahlanmadan ziyade eğitime önem verilse milletimiz ve geleceğimiz için daha hayılı olur.
Kesinlikle katılıyorum.Şimdi özgünce bir özeleştiri yapmaya kalkarsak,yüzyıllardan günümüze kadar savaşçı ve silahlarla haşırneşir olan bir milletin torunları olsakta,maalesef toplum yapımızda geçmişten günümüze gelen "Silah/düğün" bağlamından genel manada kurtulamıyoruz.
Silah kullanma yada silah atma dediğimizde aklımıza çoğunlukla düğünlerde yada maçlarda havaya ateş etme geliyor.
Tabii bunun altında devletin bazı eksiklikleride yatmaktadır.Ruhsatlı silah alan vatandaşın gidip eğitim alacağı bir eğitmen yada kursu yoksa,hangi ilde olursa olsun gidip atış yapacağı bir poligonu olmayıp,izin istediğinde ise karşısındaki çok bilmiş memur tarafından öcü gibi karşılanmasıda bunun çabası olmaktadır.
Bu bağlamda Maalesef silah kullanma eğitimi almak isteyende kendi imkanlarıyla rica minnet uzman kişilerden yardım isteyerek başının çaresine bakmaktadır.
Ne desek boş,işallah birgün 6136 sayılı ateşli silahlar kanununda köklü bir değişikliğe gidilirde bu aziz milletin kahraman evlatları ayaklarındaki prangalardan bu bağlamda kurtulur...