Şevki Bey benzer bir şeyi ben de sormuştum başka bir konu başlığında ama cevap bulamamıştım.
Mesajı aşağıya tekrar kopyalıyorum ama sanırım bu sezon deneyerek öğrenilecek bazı şeyler.
"Göçmen kuşlar için izin aldığımızda avlak giriş sayımızda eksilme olmuyordu sanırım?
Bende şöyle bir durum oluştu. Ben Çanakkale'de ikamet ediyorum ama av belgemi memleketim Fethiye'den aldım, oradaki kulübe üye olduğum için her sene pulumu da oradan alıyorum.
Dolayısıyla, bildiğiniz üzere bana Muğla'daki avlaklara 20; Çanakkale'dekilere ise 10 defa giriş hakkı veriliyor. Bunu hesap edemediğim için bu sezon biraz sıkıntılı geçecek sanırım.
Bundan ziyade sormak istediğim, sezon açıldığında Fethiye'deydim, orada bıldırcın ve üveyik için aldığım izinler avlak giriş sayımı eksiltmemiş, hala 20'ye 0 görünüyor. Ancak şu an Çanakkale'deyim, aynı kuşlara buradan da izin aldım fakat buradaki avlak giriş sayım eksilmiş, 10'a 3 görünüyor. Rakamlarla neyi kastettiğimi anlamışsınızdır. Acaba il dışı olduğu için mi böyle yoksa belli bir süre sonra güncellenip sıfırlanır mı?
Bilgisi olan var mı acaba?"
Bu arada Şevki Bey, ben 3 defa izin aldığınız avlakta 10 adet daha randevu alabileceğinizi sanmıyorum.
Benim anladığım 10 sayısı toplam giriş sayısı, o rakamdan düşme olmuyor. Yani 9,8,7... diye saymıyor. Aksine giriş sayınız yükseliyor ve şu an 3 olan giriş sayınız 10 olunca sanırım o avlaktan bir daha izin alamayacaksınız. Yani sizin o avlakta 7 izniniz kalmış diye anlıyorum ben.
Burada garip olan ve benim de öğrenmek istediğim o ki göçmen kuşlarda giriş sayısı sayılmıyor diye biliyorduk (en azından ben bunu yukarıda da anlattığım gibi başka bir avlakta tecrübe ettim, forumda da yazanlar oldu, randevu almama rağmen hala giriş sayım 0 görünüyor diye) e peki bu avlaklarda niye sayılıyor?
1988 - Fethiye/Muğla - Bayramiç/Çanakkale