Gönderen Konu: AV TÜFEĞİ NAMLULARI HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR  (Okunma sayısı 29246 defa)

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Yener KAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
AV TÜFEĞİ NAMLULARI HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
« : 26 Ekim 2016, 20:07:44 »
Av Silahının Sırrı
Selam avcı kardeşlerim sizlerin yazılarınızı okuyorum her avcının olduğu gibi iyi silah almak iyi avlanmak bir avcının en çok merak edip öğrenmek doğru olanda budur. Sizleri av silahın namlusundan bahsedeceğim. Nedir silahların namlu özellikleri? Silahları yaparlar iken bir kaç çeşit metal maden kullanırlar? Bu kullanılan madenlerden en çok kullanılanı krom dur benim sizleri asıl anlatacak olduğum iyi namlunun özellikleri nedir?

Bu iyi namlunun özelliği ne derseniz? Avda iyi saçma süren, uzak yeri vurabilen namlu demek. Nasıl olur bu namlular derseniz? Genellikle bu namlular atış esnasında saçmayı kıvamında ısıtır ve iyi elektriklenme yapar. Bu namlular atış esnasında namlunun içinde giden saçma sürtünmeden iyi elektriklendirme olur. Bu elektriklenme namlunun ucundan bir mesafeyi kadar bu elektrik akımı saçma unsuruyla gider, yani bir simsek gibi yıldırım gibi bir akım olur. Bu akım avı isabet edince avı sanki elektrik çarpmış gibi av düşer bu iyi namlunun marifetidir. Bu namlular silah yapan satanlar bilir ama söylemezler sorsanız atıp saklarlar yok öğle şey derler geçerler. Bu görevi yapmayan namlular av düştükten sonra arkasından yakalamaya gidersiniz avı köpekle koşarak, ha havalı tek saçma tüfekle vurmuşun avı ha okla vurmuşun aynıdır bu namlular böyle av yapar. Çünkü namlu su borusu gibidir. İyi namlu böyle av yapmaz iyi namlunun avı vurduğunuz zaman kuşun ağzından sadece su gelir, kötü namlunun vurmuş olduğun avdan kan gelir. Ağzından neden iyi namlunun vurmuş olduğu namludan kusun ağzından su gelir çünkü o namluda saçma iyi elektriklenmiştir kıvamında ısınmıştır.

Namluyla av arasında şimsek gibi bir elektrik akımı olmuştur av çarpılmıştır. Bu akımdan kötü namlularda bu olmaz hep av yaralı kalır, iyi namlularda olur bu. Silahın kararı olan fişeği bulamadığınızdan olur sadece iyi namlularda kötü namlularda zaten kararlı olan fişeği bulamazsınız.

Nasıldır bu iyi namlular derseniz silahın namlusuna elinizle tutun biraz bekleyin sonra bırakın ne olacak namlunun üzerinde elinizin izleri kalacak iyi namlularda bu çok belirli kalır el izi namlunun üzerinde bu iyi bir namlu sayılır niye derseniz bu namlu insan ısısından form alıyor demektir. Bir insan ısısından form alan namlu barutun ısısından iyi form alır. Nedir bu form saçmayı iyi ısıtır, kıvamın da ısıtır namlu saçma namlu içindeki sürtünmeden de iyi elektriklenme olur. Bu yani silahın iyi av yapmasını sağlar. Yani bu silahların üzerinde elinizin şekli yani elinizin resminin belirgin çıkması gerekir. Bu silahlarda bakır karışımı çoktur. Bakır karışımı olan silahlarda elektriklenme çok olur bilirsiniz elektrik bakır kablolardan daha düzgün akım yapıyor. Bakır karışımı olan namlular kırmızı durur. Bu namlular İtalyan Fransız Rus markasında silahlarda vardır bu bakır karışımı Avrupa silahlarda hemen hepsinde namlu yapımında kullanılır hepsinde olmasa çoğunda vardır. Bazı namlularda çok belirgin kullanılır bakır silahın namlusuna güneşe tutunca renk yapar kırmızı mavi mor sari siyah karışımlı olur bu namlular bunun gibi renk yapar. Aşırı krom kullanılmış namlular siyah oluyor bunlar kısa mesafeli saçma sürer. Bakır karışımlı olanlar uzun sürer saçmayı her yönünden etkilidir. Avda bu silahları satan yeni modellerine bir tomar para isterler eski modellerini bulursanız alabilirsiniz.
Umarım yazmış olduğum bu yazımdan bir şeyler anlamışsınızdır.

Değerli avcı kardeşlerim.

Saygılarımla.

Avcı Arkadaşlara

Yazan : Nurettin ÖZTÜRK
  • Browning Maxus Ultimate Ducks 76 cm
  • sarsılmaz mega champion 71cm
  • TOZ 16 cal 78 cm
  • stoeger x50 syntetic
1983 - Trabzon

The following users thanked this post: Berkay TOPUZ, Yasin TORAN

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
Ynt: AV TÜFEĞİ NAMLULARI HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
« Yanıtla #1 : 26 Ekim 2016, 20:14:41 »
Av Silahının Sırrı
Selam avcı kardeşlerim sizlerin yazılarınızı okuyorum her avcının olduğu gibi iyi silah almak iyi avlanmak bir avcının en çok merak edip öğrenmek doğru olanda budur. Sizleri av silahın namlusundan bahsedeceğim. Nedir silahların namlu özellikleri? Silahları yaparlar iken bir kaç çeşit metal maden kullanırlar? Bu kullanılan madenlerden en çok kullanılanı krom dur benim sizleri asıl anlatacak olduğum iyi namlunun özellikleri nedir?

Bu iyi namlunun özelliği ne derseniz? Avda iyi saçma süren, uzak yeri vurabilen namlu demek. Nasıl olur bu namlular derseniz? Genellikle bu namlular atış esnasında saçmayı kıvamında ısıtır ve iyi elektriklenme yapar. Bu namlular atış esnasında namlunun içinde giden saçma sürtünmeden iyi elektriklendirme olur. Bu elektriklenme namlunun ucundan bir mesafeyi kadar bu elektrik akımı saçma unsuruyla gider, yani bir simsek gibi yıldırım gibi bir akım olur. Bu akım avı isabet edince avı sanki elektrik çarpmış gibi av düşer bu iyi namlunun marifetidir. Bu namlular silah yapan satanlar bilir ama söylemezler sorsanız atıp saklarlar yok öğle şey derler geçerler. Bu görevi yapmayan namlular av düştükten sonra arkasından yakalamaya gidersiniz avı köpekle koşarak, ha havalı tek saçma tüfekle vurmuşun avı ha okla vurmuşun aynıdır bu namlular böyle av yapar. Çünkü namlu su borusu gibidir. İyi namlu böyle av yapmaz iyi namlunun avı vurduğunuz zaman kuşun ağzından sadece su gelir, kötü namlunun vurmuş olduğun avdan kan gelir. Ağzından neden iyi namlunun vurmuş olduğu namludan kusun ağzından su gelir çünkü o namluda saçma iyi elektriklenmiştir kıvamında ısınmıştır.

Namluyla av arasında şimsek gibi bir elektrik akımı olmuştur av çarpılmıştır. Bu akımdan kötü namlularda bu olmaz hep av yaralı kalır, iyi namlularda olur bu. Silahın kararı olan fişeği bulamadığınızdan olur sadece iyi namlularda kötü namlularda zaten kararlı olan fişeği bulamazsınız.

Nasıldır bu iyi namlular derseniz silahın namlusuna elinizle tutun biraz bekleyin sonra bırakın ne olacak namlunun üzerinde elinizin izleri kalacak iyi namlularda bu çok belirli kalır el izi namlunun üzerinde bu iyi bir namlu sayılır niye derseniz bu namlu insan ısısından form alıyor demektir. Bir insan ısısından form alan namlu barutun ısısından iyi form alır. Nedir bu form saçmayı iyi ısıtır, kıvamın da ısıtır namlu saçma namlu içindeki sürtünmeden de iyi elektriklenme olur. Bu yani silahın iyi av yapmasını sağlar. Yani bu silahların üzerinde elinizin şekli yani elinizin resminin belirgin çıkması gerekir. Bu silahlarda bakır karışımı çoktur. Bakır karışımı olan silahlarda elektriklenme çok olur bilirsiniz elektrik bakır kablolardan daha düzgün akım yapıyor. Bakır karışımı olan namlular kırmızı durur. Bu namlular İtalyan Fransız Rus markasında silahlarda vardır bu bakır karışımı Avrupa silahlarda hemen hepsinde namlu yapımında kullanılır hepsinde olmasa çoğunda vardır. Bazı namlularda çok belirgin kullanılır bakır silahın namlusuna güneşe tutunca renk yapar kırmızı mavi mor sari siyah karışımlı olur bu namlular bunun gibi renk yapar. Aşırı krom kullanılmış namlular siyah oluyor bunlar kısa mesafeli saçma sürer. Bakır karışımlı olanlar uzun sürer saçmayı her yönünden etkilidir. Avda bu silahları satan yeni modellerine bir tomar para isterler eski modellerini bulursanız alabilirsiniz.
Umarım yazmış olduğum bu yazımdan bir şeyler anlamışsınızdır.

Değerli avcı kardeşlerim.

Saygılarımla.

Avcı Arkadaşlara

Yazan : Nurettin ÖZTÜRK

Tamamen hurafe ve namlu üretimiyle uzaktan yakından alakası olmayan bir yazı..

İnsanların Aklını bu şekilde karıştırmamak gerekiyor
« Son Düzenleme: 26 Ekim 2016, 20:15:49 Gönderen: Samet BİRİCİK »
  • Kırklareli
  • İstanbul
  • https://www.facebook.com/motorlumuhre/
1986-istanbul

The following users thanked this post: Suat ÇALIŞKAN, Mustafa AYDIN 54, Atagan YILDIZ, Selim UYGUN

Çevrimdışı Yener KAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 26 Ekim 2016, 20:21:33 »
peki sizce saçmanın av üzerindeki etkisi nedir ? mesela bazen kuşa 5-6 saçma isabet etmesine ramen ölmüyor. bazende 2 saçma değdiğinde kuş fişi çekilmiş oyuncak gibi mum oluyo. bunu açıklayabilcek biri varmı
  • TOZ 16 cal 78 cm
  • stoeger x50 syntetic
1983 - Trabzon

The following users thanked this post: Kurtuluş KAPLAN

Çevrimdışı Mehmet USTATÜRK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 26 Ekim 2016, 20:21:50 »
Yazı bana da hic mantıklı gelmedi açıkçası,  sacmalarin elektrik akımı taşıması ve vurulan avın bu yüzden lap diye düşmesi, namlulara bakır karıştırılmasi ...
« Son Düzenleme: 26 Ekim 2016, 20:22:54 Gönderen: Mehmet USTATÜRK »
  • Kral Tundra
1986 - Kocaeli

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ, Selim UYGUN

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #4 : 26 Ekim 2016, 20:23:34 »
peki sizce saçmanın av üzerindeki etkisi nedir ? mesela bazen kuşa 5-6 saçma isabet etmesine ramen ölmüyor. bazende 2 saçma değdiğinde kuş fişi çekilmiş oyuncak gibi mum oluyo. bunu açıklayabilcek biri varmı

kuşu grupmana sokarsanız etkili saçmanın alanına tek saçmadada ölebilir ama etek saçmalar grupman altındaki etkisi yavaşlamış saçmalar denk gelirse ölmez bu kadar basit =)
  • Kırklareli
  • İstanbul
1986-istanbul

The following users thanked this post: Mustafa AYDIN 54, Atagan YILDIZ

Çevrimdışı Hakan ATASOY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 26 Ekim 2016, 20:24:28 »
Daha önce gündeme gelmişti bu yazı galiba.
Bu memleket tarihte Türktü, bugün de Türktür ve ebediyyen de Türk olarak yaşayacaktır.Türkiye Türklerindir! Ne mutlu, Türküm diyene!1980 BURSA

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #6 : 26 Ekim 2016, 20:26:42 »
yalnız İtalyan silahlarında iyi bakır varmış haaa yeni öğrendik  >:D Almanlar bilmiyor galiba bu methodu @İbrahim AYSU
  • Kırklareli
  • İstanbul
1986-istanbul

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Mustafa AYDIN 54, Atagan YILDIZ

Çevrimdışı Hakan UYAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 26 Ekim 2016, 20:27:17 »
  Keyifle okunacak bir yazı. :) Fantastik litaratürün ihtiyaç duyduğu bir ilham..Tolkien'le yarışır bir hayal dünyası... :)
  • Beretta A400 Xplor Unico
  • Franchi Affinity Wood
1974 ÇANAKKALE

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Erol ÖZTÜRK, Mustafa AYDIN 54

Çevrimdışı Kenan ÇAVDAR

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #8 : 26 Ekim 2016, 20:28:08 »
Yazı bana da hic mantıklı gelmedi açıkçası,  sacmalarin elektrik akımı taşıması ve vurulan avın bu yüzden lap diye düşmesi, namlulara bakır karıştırılmasi ...

Ya nötür :D havada ucan kuşta nötr yok :D elektirikten etkilenmez :D
  • Huğlu SR112KE
1986 - Bartın

The following users thanked this post: Mustafa AYDIN 54

Çevrimdışı Zafer ÖZHAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 26 Ekim 2016, 20:28:30 »
Yener Bey;
Namlu ile ilgili yazıyı paylaştığınız beyefendi ile bu konuları çok tartıştık ama sonuca ulaşamadık. Namlu kalitesi yapılışı itibari ile değerlendirilir. Bu doğrudur. Kullanılan materyal ve işlenişi, açılışı önemlidir.
Ama maalesef saçmaların ısınması ile ava tesiri arasında bi ilişki yoktur. Elektriklenme olayı da başka bi yanılgı maalesef.
Namlu yapılışı itibari ile saçmaları hedefe,  istenilen mesafede, istenilen grupmanla göndermek görevini yerine getirir. Başkaca,  yakma, elektrik çarpması vb. olayları gerçekleştirmez.
Bu çoook uzun ve bilimsel bir konudur. Paylaşımıniz için teşekkürler ama bu yanılgılar sizi yanıtladı. RAST GELE
  • Saint Ettienne Bergeron 65 mm 70 cm
1949 İZMİR

Çevrimdışı Kenan ÇAVDAR

• *
« Yanıtla #10 : 26 Ekim 2016, 20:33:31 »

Gelen saçma sayisi ve saçma büyüklüğü etkendir. Bir tüfek istenen mesafede gurupman olarak %80 hedefi görüyorsa o tüfek iyidir.
  • Huğlu SR112KE
1986 - Bartın

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #11 : 26 Ekim 2016, 20:33:57 »
Namluların üretimi, kullanılan malzeme ve takip edilen süreçler ayrıca yazılabilir de ben başka bir şeyi merak ettim:

Yazının sahibi olarak Nurettin Öztürk yazılmış. Bir de bizim forumda , Nurettin Aydın diye bir üyemiz vardı, bu ikisinin aynı kişi olma ihtimali var mıdır ?  ^-^ Bilen tanıyan varsa ve bizi bilgilendirirse sevinirim, merak ettim sadece.
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 26 Ekim 2016, 20:37:16 »
Sayın KAR saçmanın öldürücü bir bölgeye isabet etmesi gerekir.Kalp ,ciğer, kafa ve iç organlardan isabet almış hayvanlar pek gidemezler.Aynı şekilde iskelet ve kas sistemide  isabet almalı.

Bir yada iki saçmayla bazen bu bölgeler isabet almayabilir.
İsabet alan bölge çok önemlidir.İnsanın kalbinden bıçaklanmasıyla (afedersiniz) kıçından bıçaklanması aynı olabilir mi ?
 Ne kadar çok isabet o kadar temiz bir ölümü getirir.

Yukarıdaki yazıyı kaleme alan  arkadaş acayip bir avcı palavrası sıkılamış.

Sallamış yani başka bir izahı yok.

Yazıyı okumak için harcadığım zamana bile yazık oldu.

« Son Düzenleme: 26 Ekim 2016, 20:38:40 Gönderen: Suat ÇALIŞKAN »
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

The following users thanked this post: Mustafa AYDIN 54, Atagan YILDIZ, Altan ERDEMİR, Selim UYGUN

Çevrimdışı Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
  • "Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"
« Yanıtla #13 : 26 Ekim 2016, 21:02:18 »
benim merek ettiğim konu,

pover tapanın içindeki saçmalar nasıl sürtünmeyle ısınıyor?
pover tapanın içindeki saçmalar nasıl elektrikleniyor?
pover tapanın içindeki saçmalar nasıl yıldırım gibi kuşa çarpıyor?

hep merak etmişimdir.
« Son Düzenleme: 26 Ekim 2016, 21:07:10 Gönderen: Abdullah ORUÇ »
  • Armsan Phenemo 28" - 21" Barrel
  • BH Best Arms 24" - 22" Barrel
Abdullah ORUC
 1982 BURSA

"Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"

Çevrimdışı Yener KAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 26 Ekim 2016, 21:06:14 »
kıymetli avcı dostlar. herkes kendi fikrini söylemekte serbest. ben bu yazıyı paylaştım diye yazıda geçen fikirleri savunur gibi görünmeyeyin. geçen sezon tahtalı avında yanımdaki arkadaşta SARSILMAZ POZE vardı, ikimizde 34 gr rc 5 numara kullanıyoduk. o gün 2 tane ben vurdum 4 tane arkadaşım. ve aynı fişekleri kullandığımız için kuşları inceledik ben full şok kullandım arkadaş 3/4 şok. ve benim  vurduğum kuşlara daha çok saçma isabet etmişti. ve hepsi yaralı düştü. arkadaşın vurdukları tabiriyle çaput gibi düştü. ne kan çıktı nede canlı kaldılar. şimdi  siz fişek-tüfek-şok-atıcı kombinasyonu diyeceksiniz ama av üzerinde saçma miktarı benim vurduklarımda iki katı idi. hadi buyrun değerli yorumlarınızı alayım
  • TOZ 16 cal 78 cm
  • stoeger x50 syntetic
1983 - Trabzon

Çevrimdışı Yener KAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 26 Ekim 2016, 21:09:26 »
POWER TAPA KONUSUNDA DİKKAT ETTİYSENİZ TAPANIN HAZNE BOYU SAÇMA YÜKSEKLİĞİNDEN DAHA AZ, kısaca şunu arzedeyim. tüfekle bikaç el ateş ettikten sonra namlunun içine sıvanmış kurşunları görüyoruz, özellikle şok kısmında
  • TOZ 16 cal 78 cm
  • stoeger x50 syntetic
1983 - Trabzon

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 26 Ekim 2016, 21:10:04 »
Yok yok Yener bey siz üzerinize alınmayın lütfen.

Yazıyı yazan muhteremin hayal gücü tamamen.

Lütfen aklınıza bişey gelmesin.Paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz.
Selamlar....
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ, Fatih YAZICI

Çevrimdışı Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 26 Ekim 2016, 21:13:27 »
hadi buyrun değerli yorumlarınızı alayım

namlu kalitesiyle alakalı.
Eski ÇİFSAN sarı tetik tüfekler bu konuda nam salmıştır mesela.
avda denedik.
28gr 8 numara saçma ile bira şişesine attık. aynı şok çapı, aynı fişek, aynı mesafe, farklı tüfekler.
pompalı tüfek parçalamadı şişeyi, gazlı sistem otomatik parçalamadı, ama çifsan tüfek tuzlabuz yaptı.
Abdullah ORUC
 1982 BURSA

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #18 : 26 Ekim 2016, 21:13:53 »
kıymetli avcı dostlar. herkes kendi fikrini söylemekte serbest. ben bu yazıyı paylaştım diye yazıda geçen fikirleri savunur gibi görünmeyeyin. geçen sezon tahtalı avında yanımdaki arkadaşta SARSILMAZ POZE vardı, ikimizde 34 gr rc 5 numara kullanıyoduk. o gün 2 tane ben vurdum 4 tane arkadaşım. ve aynı fişekleri kullandığımız için kuşları inceledik ben full şok kullandım arkadaş 3/4 şok. ve benim  vurduğum kuşlara daha çok saçma isabet etmişti. ve hepsi yaralı düştü. arkadaşın vurdukları tabiriyle çaput gibi düştü. ne kan çıktı nede canlı kaldılar. şimdi  siz fişek-tüfek-şok-atıcı kombinasyonu diyeceksiniz ama av üzerinde saçma miktarı benim vurduklarımda iki katı idi. hadi buyrun değerli yorumlarınızı alayım

arkadaşın limiti aşmış :)
  • Kırklareli
  • İstanbul
1986-istanbul

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Mustafa AYDIN 54, Atagan YILDIZ, Fatih YAZICI, Selim UYGUN

Çevrimdışı Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 26 Ekim 2016, 21:14:38 »
POWER TAPA KONUSUNDA DİKKAT ETTİYSENİZ TAPANIN HAZNE BOYU SAÇMA YÜKSEKLİĞİNDEN DAHA AZ, kısaca şunu arzedeyim. tüfekle bikaç el ateş ettikten sonra namlunun içine sıvanmış kurşunları görüyoruz, özellikle şok kısmında

100 metri fişeğinde peki?
Abdullah ORUC
 1982 BURSA

Çevrimdışı Fikri MUSLUOĞLU

• *
« Yanıtla #20 : 26 Ekim 2016, 21:16:47 »
Şu  bir gerçek  ki namlu kalitesi önemli bence çap  çok etkili tabi ki bu işle daha çok haşır neşir olanlar daha iyi bilir

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1982 - Yenimahalle / Ankara

Çevrimdışı Fatih YAZICI

• Müdavim Üyemiz
  • Çocukluğunda şahit olduğu avlarla avunan bir adam
« Yanıtla #21 : 26 Ekim 2016, 21:19:28 »
  • Prestige Custom Sidelock E. S&S
  • Sauer Beretta S56 E. O/U
  • Beretta Xplor Action Semi Auto
Fatih YAZICI 1964 
Bursa

The following users thanked this post: Mustafa AYDIN 54, Selim UYGUN

Çevrimdışı Yener KAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 26 Ekim 2016, 21:26:53 »
öyle çok fazla bilgi sahibi olduğunu zanneden bazı avcı arkadaşlar kendilerine video çekip youtube a atıyolar. mesela adam diyoki fişeklerinizin deliciliğini test edin. standart mesafeden teneke gibi hedefe atın ve saçmalarınızın deliciliğini test edin ve ona göre fişek kullanın. sonra diyoki saçma kuşu delip geçerse hayvan bunu anlamıyo canlı kalıyo daha sona ölüyo vs. kendi kendine işi çatallaştırıyo ama farkında değil. ben namlu kalitesi ve sama cinsine yoruyorum bu durumu. tahtalıya 4-5 saçma isabet ediyo vede saçma numarası 5. göğsünde kocaman delikler açılıyo ama hayvan ölmüyo. 32 gram fiochi 8 numara saçmayla bi tahtalı vurdum 2 saçma göğsüne bi saçma kuyruk bölgesine isabet etti ve kuş havada öldü resmen. mesafe 30 mt civarı buna ne demeli şimdi
  • TOZ 16 cal 78 cm
  • stoeger x50 syntetic
1983 - Trabzon

The following users thanked this post: M.Cihad GÜL

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #23 : 26 Ekim 2016, 21:35:32 »
öyle çok fazla bilgi sahibi olduğunu zanneden bazı avcı arkadaşlar kendilerine video çekip youtube a atıyolar. mesela adam diyoki fişeklerinizin deliciliğini test edin. standart mesafeden teneke gibi hedefe atın ve saçmalarınızın deliciliğini test edin ve ona göre fişek kullanın. sonra diyoki saçma kuşu delip geçerse hayvan bunu anlamıyo canlı kalıyo daha sona ölüyo vs. kendi kendine işi çatallaştırıyo ama farkında değil. ben namlu kalitesi ve sama cinsine yoruyorum bu durumu. tahtalıya 4-5 saçma isabet ediyo vede saçma numarası 5. göğsünde kocaman delikler açılıyo ama hayvan ölmüyo. 32 gram fiochi 8 numara saçmayla bi tahtalı vurdum 2 saçma göğsüne bi saçma kuyruk bölgesine isabet etti ve kuş havada öldü resmen. mesafe 30 mt civarı buna ne demeli şimdi

saçma kuşu delip geçerse mi ? Bide anlamiyacak kuş  ???

Yani kalbi böbreği kafa tasını beyni ciğerleri saçma delip geçecek ama anlamicak ?

Onu diyen adama 2 mermi sıkın delip geçsin bakalım anlicakmı anlamicakmı  ;D ;D ;D

İnsanların hayal dünyaları ne güzelmiş beaaa :D
  • Kırklareli
  • İstanbul
1986-istanbul

The following users thanked this post: M.Cihad GÜL, Mustafa AYDIN 54, Muhammed DALGALI, Selim UYGUN

Çevrimdışı Ersin BAHAR

• *
« Yanıtla #24 : 26 Ekim 2016, 21:35:41 »
Beraber av yaptığınız arkadaşın tüfeği ile sizin tufeginizin namlu iç çaplarını bir ölçün. Büyük ihtimal birbirinden baya farklıdır. Yazıda anlatılanların tamamı hurafe ve bilimsel hiç bir açıklaması yok.
Ersin BAHAR
1983 mersin