0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Simson 12 Calibre çift kırma av tüfeğim var. Namlu boyu 76 cm dir. Ava yeni başladığımdan dolayı hangi avda hangi marka ve kaç numara fişek kullanmam gerektiğini bilmiyorum. Çok fazla araştırma yaptım ama iyice karıştırdım. yardımcı olursanız sevinir.
hoşgeldin arkadaşım. tüfeğin yanılmıyosam fix şoklu tüfek. 76 cm namlu olmasının hem avantajı hemde dezavantajı var. avantajı uzak mesafeler için ( ördek. kaz. tahtalı) gibi sert hayvalar için ideal. keklik için keçe yada bior tapa fişekler kullanırsan daha verimli olur. çünkü sabit şoklu tüfek olduğu için yakın mesafede hem vurmak zor olur hemde denk getirirsen avı parçalama riski var. keklikte bior ve keçe tapa 28-30-32 gram 6-7 numara fişekler tavsiye edilir. tahtalı avında yine orta mesafelerde yine keçe ve bior tapa fişekler uzak mesafelerde power tapa 28-30 gram fişekler. ördek için 30-32 gram 4-5-6 numara fişekler. kaz avı yapacaksan power tapa 34-40 gram arası 0-1-2 numara fişekler işini görür. bıldırcın ve çulluk için namlu boyu uzun. özellikle çulluk avı çalılık bölgelerde yapıldığından uzun namlulu tüfeklerle zor olur. şimdiden rastgele dostum. paylaşımlarını bekliyoruz. selametle
76cm bir Simson benim elimden de geldi geçti..İyi tüfektir, öyle çok nazlı fişek seçmez, dipçik ölçüsünü bi gözden geçirin derim ben..Bide o tüfekle bıldıtcın avını unutun)) Rastgele..
@Samet Biricik trap tüfekleri genelde 76 namlu 1/3 fix şoklu tüfekler. trap fişekleri 24 gram. burdan yola çıkmak lazım. hafif fişek hem daha hızlıdır hemde atış konforunuzu bozmaz. poze tüfeklerde çok soğuklarda maksimum 32 gram fişek kaz avı hariç bğtün avlarda gayet başarılı olur.
Samet kardeş ben tahtalı avında 76 namlu yarı otomatik kullanıyorum. attığım fişek mirage 30.5 gram 7 numara. gayette memnunum. uzak mesafelerde bile kuşu mum ediyo
benimle aynı tüfeği kullanan arkadaşların tavsiyeleri üzerine değişşk marka ve gramajlarda fişekler deniyorum. fiochi-rc 32 gram denedim rc daha uyum sağladı. mirage 30.5 gram ve rc32 arasında hiç fark göremedim ikiside gayet etkili. yine tavsiye üzerine F1 trap kullanmayı düşünüyorum. hafif fişeklerle iyi performsns aldığım bir iki marka fişeği ölümsüzleştirecem. rc 32 5 numara ve rc s4 5 numar füşekleri havalar biraz daha soğuyunca ördekte kullanmayı düşünüyorum
F1 fişekleri tahtalıda denicem memnun kalırsam ördektete kullanabilirim