Gönderen Konu: Epilepsi Nöbeti  (Okunma sayýsý 3539 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdýþý Eren BURKUCU

• *
  • Ýleti: 312
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Epilepsi Nöbeti
« : 06 Aralýk 2016, 16:56:44 »
Selamun aleykum..
Baþýma ilk defa gelen biþeyi sizlere anlatmak ve danýþmak için bu konuyu açtým.
D.D köpeðim leydim , avda gayet canlý ve dinamik arýyordu biþiy oldu durgunlaþtý,yanýmda gezmeye baþladý. Ben tabi hadi kýzým hadi kýzým gazlýyorum arasýn diye. Köpek aniden taþ kesti olduðu yere yýðýldý titremeye diþlerini sýkmaya baþladý eklemler dümdüz bacaklar odun gibi oldu. Ne yapacaðýmý bilemedim yaz günü olsa yýlan,çiyan soktu dicem oda deðil yerde kar var. Baþýna su dök aðzýna su dök kafasýný karnýný okþa köpek 5dk sonra kendine geldi dünyadan bezmiþ cansýz bir hali vardý. 1saat kadar yanýmda gezdi sürekli sevdim sonra tekrar kendine geldi yine tank oldu 2tavþan vuruldu önünde. Eve geldim internetten araþtýrdýðým da epilepsi olduðunu anladým köpeklerde de olabildiðini öðrenmiþ oldum.
Sizlere danýþmak istediðim nokta, daha önce baþýna böyle bisiy gelmiþ olan varmý?Böyle durumlarda nöbeti atlatmak için neler yapýlmalý,tedavi için neler uygulanmalý ? Öldürme riski varmý :( ?

1991/BOLU

• Armsan a612w
  • Huðlu SP
  • D.Drahthaar / D.Kurzhaar / Pointer
1991 BOLU
Bozkurtlar ulusun,Tanrý TÜRK'ü korusun !

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdýþý Rýza BOZOKLU

• *
  • Ýleti: 325
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Epilepsi Nöbeti
« Yanýtla #1 : 06 Aralýk 2016, 17:24:55 »
Ayný  rahatsýzlýk  babamlarýn    ineðinde de  var.
Simental( Sementer de deniliyor)  cinsi  inek  bazen  yere yýðýlýyor, titriyor kaskatý kesiliyor, bir süre  sonra   kendine geliyor.
Yalnýz  ben   bunun   týbbi   olabileceði  herhangi bir  sebepten  dolayý  hayvanýn  aþýrý  korkuya  kapýlýp  psikolojisinde  yer etmiþ olabileceðini düþünüyorum.
Hayvanýn tehdit  olup olmadýðýný   anlayamadýðý  yüksek  sesli   spiral gürültüsü gibi, motorlu testere   gürültüsü gibi  gürültülerle,aniden    meydana  gelen   ve  hayvanýn   tedirgin eden
tüfek  patlamasý  v.s gürültülerle, köpek gibi   bir  hayvan  tarafýndan saldýrýya  uðrama,ýsýrýlma gibi  durumlardan  ortaya   çýkabileceðini düþünüyorum.
Örneðin  bizim hayvan  en ufak bir þeyden  korkuyor. 
Mesela  rüzgar  poþet  uçursa  korkuyor, rüzgarda  gazete  sayfasý  hareketlense  korkuyor,aniden kedi   görse korkuyor,aniden    bir  araba  gelse korkuyor. 
Telefondan  müzik açsam  korkuyor. Bizden birini  arazide  kaybettiði zaman    otlanmayý  býrakýyor  hemen  bizi  aramaya  baþlýyor.
Yani   hayvanýn   psikolojisine  "korku" yerleþmiþ.
Sizin  biyolojik  kökenli deðilse  sizin  köpeðinizde de    bunlara  benzer bir  nedenden  dolayý  bu durum  geliþmiþ olabilir.
Kendisiyle  dost olacak  2. bir  köpeðin  varlýðý  durumunu  deðiþtirir mi  acaba? 
Veterinerlere  danýþmakta   fayda  var diye  düþünüyorum   
1974 Ýnebolu/KASTAMONU

Çevrimdýþý Eren BURKUCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #2 : 06 Aralýk 2016, 17:38:20 »
Yanýnda 2 tane de kurzhaar çýraðý var. Korku deseniz asla biþeyden korktuðunu görmedim. Yanýnda aniden tüfek patlamasýný býrakýn patriot havalansa obüs ateþlense o yöne koþar vuruldumu diye arar :)

1991/BOLU

• Armsan a612w
  • Huðlu SP
1991 BOLU

Çevrimdýþý Selim UYGUN

• Üyelik Sonlandýrýldý
  • *
  • Ýleti: 1086
« Yanýtla #3 : 06 Aralýk 2016, 17:39:18 »
çok geçmiþ olsun biraz daha ilgi ister   :( insanlar da görülen pek çok hastalýk hayvanlardada ortak görülür sýcak kanlý memeli grubu canlý olduðunu yani çoðunun dnasý %70-90 insana benzer insanlarda hayvanlarda  dünyaya uzayda mekikle inmedi sonuçta yani dünyada var olduðuna göre ayný hastalýklarýn görülmesi  normal bir köpeðim kalp kýrýzýnden bir köpeðim yaþlýðý baðlý koah dan ve diyeri çoklu organ yetmezliðiden öldü normal durumlar bunlar  :( eskiden teknoloji eðitim bilinç olmadýðý için insanlarýn ve hayvanlarýn neden öldüðü çoðu kez bilinmiyordu .garip söylentilerle geçiþtirilirdi genelde  :(
« Son Düzenleme: 06 Aralýk 2016, 17:44:04 Gönderen: Selim UYGUN »

Çevrimdýþý Eren BURKUCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #4 : 06 Aralýk 2016, 17:42:29 »
Ýlk defa oldu bu nöbet tek endiþem tekrarlamasý ve tekrarlamalarýn sýk aralýklarla olmasý. Umarým ölümle sonuçlanan biþiy olmaz. Bugün bile gözlerimden yaþ süzüldü o halde görüp öleceðini düþününce :(

1991/BOLU

• Armsan a612w
  • Huðlu SP
1991 BOLU

Çevrimdýþý Selim UYGUN

• Üyelik Sonlandýrýldý
  • *
  • Ýleti: 1086
« Yanýtla #5 : 06 Aralýk 2016, 17:51:27 »
Ýlk defa oldu bu nöbet tek endiþem tekrarlamasý ve tekrarlamalarýn sýk aralýklarla olmasý. Umarým ölümle sonuçlanan biþiy olmaz. Bugün bile gözlerimden yaþ süzüldü o halde görüp öleceðini düþününce :(

1991/BOLU
iyiþallah tekrarlanmaz  ölüm olmaz genelde epilepsi nöbetlerinde  o kadar kormayýn  biraz daha ilgili olunmasýnda fayda var  :(

Çevrimdýþý Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandýrýldý
  • *
  • Ýleti: 586
« Yanýtla #6 : 06 Aralýk 2016, 19:23:52 »
    Eren bey bir arkadaþým 6 aylýk köpeðinde buna benzer sorun olmuþtu. Onun köpeði günde 2 3 kez tekrarlýyordu. Kasýlýyor, þekilden þekile giriyor, felç olmuþ gibi duruyordu. Veteriner uyutalým demiþ.  Çok fazla parazit varsa hayvanda oda yapabiliyor. Kurt ilacý verdi. Avuç avuç çýktý hayvandan düzeldi.
    Bir kez benim baþýma geldi, merada birden yanýma gelmeye ayaklarýmýn arasýna dolanmaya baþladý. Bir þeylerden korkar gibiydi. Sonradan ayaklarýnda kilitlenmeler ve kasýlmalar gözlemledik. Veterineri aramýþtým. Köy arabadan daha yakýn. Herifi köye çaðýrýp bende köpek kucaðýmda 5km' den fazla bir mesafe taþýyýp yetiþtirmiþtim. Zehirlenme diyerek bir iðne yapmýþtý. Sonrasýnda düzelmiþti. ALLAH kimseye vermesin. Evlat gibi oluyor bu mahluklar..
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sýralý Patlar

Çevrimdýþý Murat ÖZBAÞ

• *
  • Ýleti: 562
« Yanýtla #7 : 06 Aralýk 2016, 20:07:29 »
Geçmiþ olsun
Murat ÖZBAÞ
1988 TERME

Çevrimdýþý Mehmet Alper YAZAR

• *
  • Ýleti: 334
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanýtla #8 : 06 Aralýk 2016, 20:40:03 »
Insanlarda da gorulen bir cok hastalik hayvanlarda da ortak goruluyor.Ornegin insanlarda cocukluk caginda gorulen epilepsi ataklarinin ilerleyen yaslarda eriskinlige geldiginde azaldigi veya tamamen kayboldugu sýk goruluyor.Ayni durumu kopekler icin de kabul edersek kopek henuz erken yastaysa ilerleyen zamanda duzelebilir.Ama yasi ileriyse bu ataklar gorulmeye devam eder.insanlarda gec yasta gorulen epilepsilerin kendiliginden duzelme ihtimali cocukluk caginda gorulenlere kiyasla cok daha dusuk.Bir de epilepsi ataklarini fiziksel aktivite yorgunluk stres asiri sicak veya soguk etkiler.Ben aile hekimiyim.Doktor acisindan degerlendirme yaptim.Ama veteriner hekim olanlar daha saglikli bilgi verirlerse biz de aydinlanmis oluruz.
  • Winchester SXP Black Shadow
  • Armsan Paragon Grande S Combo
  • Cesa Favorit 1800
  • Özkanlar FX-19
1990 Erzincan

Çevrimdýþý Eren BURKUCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #9 : 07 Aralýk 2016, 03:14:28 »
Deðerli yorumlarýnýz için hepinize  ayrý ayrý teþekkür ederim. Köpeðim antremansýzdý yaklasýk 1aydýr. Soðuk havada çok yüklendi kendine oda tetiklemiþ olabilir. Ama parazit de olabilir dediðiniz gibi hemen parazit hapina basliyim.

1991/BOLU

• Armsan a612w
  • Huðlu SP
1991 BOLU

Çevrimdýþý Gökhan AKDOÐAN

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 1167
« Yanýtla #10 : 07 Aralýk 2016, 09:26:16 »
Mehmet. Derebag'in bi yazisini paylasiyorum videoda var ama linkini atamadim isterler Mehmet beyin facebook sayfasindan 2015 iletilerinden bakabilir.
Köpeklerde görünen Epilepsi hastalýðý.Çok Acýmasýz
Bazen Burada olduðu gibi yýllar sonra ortaya çýkabiliyor.
Bu köpek büyük emek ve çaba harcanarak eðitilmiþ ve en prestijli olan KS ünvanýný kazanmýþ bir köpek.
Malesef genlerden gelen bu hastalýk hepimizi derinden üzüyor.
Bu köpek Almanya da ama ayný soylardan gelen baþka Köpekler  malesef ülkemizde de var ve Ölümle sonuçlanan vakalar olduðunu biliyorum.Lütfen duyarlý ve dikkatli olalým.
  • Ata NEO 12 Cal /66 Namlu
  • Deutsch Drahthaar - Tony
Gökhan AKDOÐAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUÐLA

Çevrimdýþý Muhammet ATEÞ

• *
  • Ýleti: 26
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #11 : 22 Aralýk 2016, 11:03:02 »
her drahthaar da olur demiyorum ama yýllarca av yaptýðýmýz drahthaarýmýzda oluyordu þekeri düþtü diyor bisküvi þeker verince ava devam ediyorduk öyle bir durum olabilir. sonraki köpeklerimde buna rastlamasamda her avda yanýmda þeker bisküvi taþýr dinlenirken köpeðimle paylaþýrým
 sivasta drahthaar besleyen bir abim bu köpeklerin þekeri düþüyor tespitinde bulunmuþtu aklýmýn bir köþesinde kaldý siz de bizim gibi her türlü zorlu koþullarda çok uzun süre av yapýyorsanýz
Tabi ki olayý nasýl gerçekleþtiðini görmeden yorum yapmak doðru olmasa da bir tahmin ve öneride bulundum. siz en doðru tespiti veterinerinizle yaparsýnýz ancak önerimi de deðerlendirmenizde sakýnca yoktur
« Son Düzenleme: 22 Aralýk 2016, 11:08:23 Gönderen: Muhammet ATEÞ »
  • BERETTA 686 SPECÝAL L
  • KIRIKKALE KROMSUZ NAMLU
  • ARMSAN PHENOMA AURA
  • D.DRAHTHAAR (ATEÞ VOM KILIÇLI)
10.05.1982
Aydýn-Sivas-Ýkamet Erbaa

Çevrimdýþý Mehmet PÝLGÝR

• Expert Üye
  • Ýleti: 230
« Yanýtla #12 : 26 Mayýs 2017, 14:07:34 »
Aþýrý yorgunluða baðlý;Hipoglisemi yani kan þekerinin düþmesi veya Aþýrý üþümeye baðlý;Hipotermi de buna benzer epileptik belirtiler verebilir.
7 yaþýndan sonra benim köpeðimde benzer durumlar bir iki defa oldu ve veterinerin tavsiyesi üzerine ava baþladýktan bir kaç saat sonra 15-20 dakikalýk bir mola 1 ve 2 dilim tahin pekmez karýþýmý(balda olabilir) sürülmüþ ekmek verdiðimizde durum ortadan kalktý.Yani bendeki problem köpeðin kendine aþýrý yüklenip kan þekerinin ani düþmesinden kaynaklanýyordu.
Köpeðinize efor sarf ettiði anlarda vereceðiniz tatlý þeylerin ( aþýrý olmamak kaydý ile ) faydasý vardýr.
Saygýlarýmla.
  • 12 kalibre 2 patlar superpose
  • 12 kalibre 2 patlar klasik çifte
  • 20 kalibre 2 patlar superpose
  • 12 kalibre çok patlar
  • setter ve pointer
Mehmet PÝLGÝR
1966-Ýstanbul  ( ASLEN ÝZMÝR KARÞIYAKA)

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN

Çevrimdýþý Abdullah GÜLTEPE

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 1095
« Yanýtla #13 : 07 Ekim 2019, 16:30:02 »
Arkadaþým  iki köpeðinde baþýna gelmiþ ilk köpekte yaz aylarýnda sýcakta ve ava gitmediði zamanlarda stresten tüm yaz boyunca bir defa yada iki defa oluyormuþ bu köpek 4-5 yaþlarýnda idi ikincisi ise aldýðýmýzda 1,5-2 yaþ civarýndaydý samimi bir arkadaþýndan aldý orda hiç farketmemiþler bize geldikten 3-5 ay sonra biz farkettik bunun tekrarlama sýklýðý hayvandan hayvana deðiþiyor bu köpek ilk geldiðinde ayda 1 nöbet olurken daha sonra avda yorulma ve stres gibi nedenlerle haftada ikiye kadar çýktý, yine nöbetin þiddetine baðlý olarak köpeðin avýný etkileyebiliyor arkadaþýn ilk köpeði nöbet geçirdiðinde bir gün hiç kalkmadan yatýyormuþ ikinci köpek ise avda olursa birkaç saat sonra insaný takip etmeye baþlýyor yanlýz ava devam edemiyordu ve zaman ilerledikçe köpeðin avýna sýkýntý vermeye baþladý zaman zaman ormanda bir anda kaybolup kendi kafasýna göre boþ boþ gidip saatler sonra dönmeye baþladý çaðýrmaya ve insanlara tepkisi azaldý tanýmsýz bir þekilde bozuldu bizde bir çobana verdik ordada kaybolmuþ sara nöbetiyse hayvan kasýlýyor çýrpýnýyor aðzý kömürüyle bilincini o anlýk kaybediyor kaslar geçirdiðinde büyük ve küçüðünü bilinçsiz olarak yapabiliyor 
  • baikal mp 153 0tomatik
  • yýldýz p71 otomatik
  • turkuaz sn12 otomatik
  • akdaþ ah 212
Abdullah GÜLTEPE 1984 KARABÜK-ÝSKENDERUN/HATAY
 Tel: 05354083156