Gönderen Konu: BRETONLARLA GÜZEL BÝR KEKLÝK AVI...  (Okunma sayýsý 5454 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdýþý M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 2269
  • (Keklik Uzmaný)
BRETONLARLA GÜZEL BÝR KEKLÝK AVI...
« : 11 Aralýk 2016, 22:40:25 »
GÜZEL BÝR KEKLÝK AVI

• Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • Ýngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEÝAÞ/MARDÝN  

The following users thanked this post: Erol SARI, Özgür UYAR, Mustafa AYDIN 54, Gökhan AKDOÐAN, Selim UYGUN

Çevrimdýþý Oðuz BÖLEK

• *
  • Ýleti: 23
Ynt: BRETONLARLA GÜZEL BÝR KEKLÝK AVI...
« Yanýtla #1 : 11 Aralýk 2016, 23:44:51 »
Ýzlerken gerçekten çok keyif aldým. Sonra keyif yerini utanca ve kýzgýnlýða býraktý. Yanlýþ bilmiyorsam kýnalý ve çil kekliði abd Türkiye den almýþ ve sooon derece baþarýlý üreterek nerdeyse tüm abd ye yaymýþlar. Þimdi utandýðým ve kýzdýðým noktaya geleyim. Nasýl olurda bu insanlar keklik avýný, keklikleri sonradan adapte ettirip bizlerden çok daha iyi ve rahat keklik avý yapýyorlar. Onlarýn bizlerden keklikle ilgili birþeyler öðrenmesi gerekirken neden biz onlardan öðrenmeye çalýþýyoruz. Videoda gözüktüðü gibi bu iþ limitle olsa biz de yer gök keklik olurdu. Ama yok! Kacak ve yasa dýþý av deseniz abd de hiç mi kaçak avcý yok. Tarým ilaçlarý deseniz ben tarýmýn yapýlamadýðý yerlerde de 3 4 taneden fazla kekligin olmadýðýný gördüm. Ama bunlarýn hepsini toplayinca  kök nedene inebiliyoruz. EÐÝTÝM. Toplumumuz bilinçli deðil. Kafeste üreterek kekliðin cogalacagina inanan o kadar çok insan var ki. Neden? Çünkü okumuyoruz ve araþtýrmýyoruz. Sadece yasak etmeyi biliyoruz. Hiç bir devlet görevlisi cikipta demiyor "arkadaþ filanca yere 1000 keklik saldik bu sene 1 tane yok" elin amerikalýsý burdan amerikaya yabani keklik goturuyor biz kendi icimizde þu keklikleri bi yer degistiremiyoruz. Hep hasat etme pesindeyiz. Birazda eksek ne de guzel olur. Güzelim memleketimin güzelim hayvanlarýný sýktýþýrmýþýz bir kaç ile sonra vay efendim filanca yerden su kadar avci geldi katliam yaptý gitti. Böyle birþeyi istemiyorsak kulüpler ön ayak olsun yakalanan yabani keklikleri daha önceden var olan ama þimdi tüyü bile olmayan yerlere salalim. Diyeceklerki ( ki daha önce bana hep bu örneði verdiler) avcilar onlarda bitirir. Soruyorum þimdi silahtan insandan yýlmýþ keklik yakýnýna insan sokar mý? Valla sesini duysun 300 metreden kalkar gider. Avlatmaz kendini. Keske kardeþ okul gibi kardeþ kulüpler olsa (affiniza sýðýnarak böyle birþey varsa ben daha duymadým) devlet izinleri ile yabani keklik yakalanýp olmayan yerlere salýnsa ve bunlar klüp gözetiminde olsa kötü mü olur (tabi klüp baskanlarininda burda vasfý önemli öncelikle gerçekten avcý ve doga dostu olmali keklikleri birilerine peþkeþ çekmek için vurdurtmamali). Salinan her 20 keklik her sene kendini en kötü ihtimalle 2ye katlar. Biz avcýlardan bu iþe ön ayak olabilecek kiþiler cikmaz mý? Ben þahsým adýma böyle bir organizsyonda gönüllü yer almak isterim. Saygýlarýmla.
Oðuz BÖLEK
1985 Ýstanbul/TEKÝRDAÐ

The following users thanked this post: Bülent KOCA, Fevzi KALAYCIK, Özgür UYAR, Gökhan AKDOÐAN

Çevrimdýþý Gökhan AKDOÐAN

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 1167
« Yanýtla #2 : 12 Aralýk 2016, 00:43:54 »
Emin abi paylasim icin tesekkurler bisey sormak istiyorum iyi kan drahthaarla av yaptin epeyce binsure iyi kan seterle av yaptin simdide bretonla yapiyorsun sence en iyi av yaptigin sana en iyi heyecan veren hangisiydi. Be drahthaar hastasiyim ama bu irktan vazgecersem besleyecegim irk breton bu irk bildigim kadariyla karakter anlaminda cok zit tecrubelerin neler bretonla ilgili paylasirsan sevinirim.
« Son Düzenleme: 12 Aralýk 2016, 08:19:25 Gönderen: Gökhan AKDOÐAN »
  • Ata NEO 12 Cal /66 Namlu
  • Deutsch Drahthaar - Tony
Gökhan AKDOÐAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUÐLA

Çevrimdýþý Hakan ATASOY

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 640
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #3 : 12 Aralýk 2016, 01:11:26 »
Bretonlar iyi iþ çýkarmýþ.  :)
Bu memleket tarihte Türktü, bugün de Türktür ve ebediyyen de Türk olarak yaþayacaktýr.Türkiye Türklerindir! Ne mutlu, Türküm diyene!1980 BURSA

Çevrimdýþý M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmaný)
« Yanýtla #4 : 12 Aralýk 2016, 01:16:29 »
Emin abi paylasim icin tesekkurler bisey sormak istiyorum iyi kan drahthaarla av yaptin epeyce binsure iyi kan seterle av yaptin simdide bretonla yapiyorsun sence en iyi av yaptigin sana en iyi heycan verekn hangisiydi. Be drahthaar hastasiyim ama bu irtan vazgecersem besleyecegim irk breton bu irk bildigim kadariyla karakter anlaminda cok zit tecrubelerin neler bretonla ilgili paylasirsan sevinirim.

Merhaba gökhan yazdýklarýna bakýlýrsa beni iyi takip etmiþsin harfiyen doðru dediðin köpeklerle av yaptým. sana görüþlerimi anlatayým.
drahthaarlar iyi güzel akýllý güçlü köpeklerdir. her avý yapmak için tasarlanýp standart saðlanýnca ýrk olarak tescil edilmiþtir. ben uçar avcýsýyým ve onlarla yýllarca avlandým. fakat keklik avýnda bizde üç çeþit keklik var kýnalý keklik kaya kekliði ve kum kekliði (jet keklik) evet keklik avýnda hareketli kuþu bulup fermalamasý pointer setter den daha az  ve keklik alayýnýn kokusunu çok uzaklardan almak konusunda vasat geldi bana av yaptýlar ama istediðim ayarda deðil.
daha sonra elime çok iyi safkan setterler geçti hatta türkiye þampiyonu yavrusu. çok hýzlý iyi köpekti tavþan ve kekliði affetmezdi arkadaþýn hediyesi olduðundan ve avda onun yanýna gittiðinden istemiyerek elden çýkardým . sonrasýnda working setter denilen sýrbistandan gelme cesy diye bir fýrtýna setter ile avlandým çok üstün bir kokusu vardý birim zamanda araziyi onun kadar hýzlý tarayacak köpek görmedim. çok uzun mesafelerden havadan koku alýp kedileme kekliklere giden tam istediðim bir setterdi fermasýnda çok keklik tavþan aldým. oda malesef  yýlan sokmasýndan dolayý öldü. bunun üzerine aydýn da Nuri ÖNEL Abimizin yurt dýþýndan getirdiði çok özel bretonlardan haberimiz oldu kendisi burada misafirimiz iken hasbihal esnasýnda baba sýrbistan ana mercan secereli yavrular doðacaðýný öðrendim ve bir tane diþi breton edindim. þu an 4x4  su avý dahil hepsini yapýyor. çok memnunum.
eðer kuþ avý yapýyorsan hýzlý havadan ve yerden koku alan avýn dibine kadar sokulmadan ferma yapan ve öyle baþýný alýp gitmeyen bir köpeðin olmalý pointer dik baþlý kendine avlanan açýk gezen bir köpek sýklýkta çalýlýkta dik sarp uçurum ve kayalýklarda bana uymaz. setter cinsi ve kaný taþýyan köpekler bir adým önde bana göre kuþ avýna çok yatkýn. Bretonlar harika köpekler doðuþtan aportçu üstün koku hýzlý arama tarama çelgin bulma bakýmý nakliyesi çok kolay harika köpekler arabadan inince ne bu kedi ilemi avlanacaksýnýz diye dalga geçen avcýlar av dönüþü köpeklerini elden çýkarma durumuna geliyor.

ÖNEMLÝ NOT: Polemik konusu olmamasý için her cinsin iyi köpeði iyidir. ve her avcýnýn köpeði kendi için kýymetlidir. her cins av köpeðinede saygýmýz vardýr. bizler tercihimizi ve görüþlerimizi yazdýk.

« Son Düzenleme: 12 Aralýk 2016, 01:18:23 Gönderen: M.Emin OLGAÇ »
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • Ýngiliz Setter (MARKO)

The following users thanked this post: Gökhan AKDOÐAN

Çevrimdýþý M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmaný)
« Yanýtla #5 : 12 Aralýk 2016, 01:29:33 »
Ýzlerken gerçekten çok keyif aldým. Sonra keyif yerini utanca ve kýzgýnlýða býraktý. Yanlýþ bilmiyorsam kýnalý ve çil kekliði abd Türkiye den almýþ ve sooon derece baþarýlý üreterek nerdeyse tüm abd ye yaymýþlar. Þimdi utandýðým ve kýzdýðým noktaya geleyim. Nasýl olurda bu insanlar keklik avýný, keklikleri sonradan adapte ettirip bizlerden çok daha iyi ve rahat keklik avý yapýyorlar. Onlarýn bizlerden keklikle ilgili birþeyler öðrenmesi gerekirken neden biz onlardan öðrenmeye çalýþýyoruz. Videoda gözüktüðü gibi bu iþ limitle olsa biz de yer gök keklik olurdu. Ama yok! Kacak ve yasa dýþý av deseniz abd de hiç mi kaçak avcý yok. Tarým ilaçlarý deseniz ben tarýmýn yapýlamadýðý yerlerde de 3 4 taneden fazla kekligin olmadýðýný gördüm. Ama bunlarýn hepsini toplayinca  kök nedene inebiliyoruz. EÐÝTÝM. Toplumumuz bilinçli deðil. Kafeste üreterek kekliðin cogalacagina inanan o kadar çok insan var ki. Neden? Çünkü okumuyoruz ve araþtýrmýyoruz. Sadece yasak etmeyi biliyoruz. Hiç bir devlet görevlisi cikipta demiyor "arkadaþ filanca yere 1000 keklik saldik bu sene 1 tane yok" elin amerikalýsý burdan amerikaya yabani keklik goturuyor biz kendi icimizde þu keklikleri bi yer degistiremiyoruz. Hep hasat etme pesindeyiz. Birazda eksek ne de guzel olur. Güzelim memleketimin güzelim hayvanlarýný sýktýþýrmýþýz bir kaç ile sonra vay efendim filanca yerden su kadar avci geldi katliam yaptý gitti. Böyle birþeyi istemiyorsak kulüpler ön ayak olsun yakalanan yabani keklikleri daha önceden var olan ama þimdi tüyü bile olmayan yerlere salalim. Diyeceklerki ( ki daha önce bana hep bu örneði verdiler) avcilar onlarda bitirir. Soruyorum þimdi silahtan insandan yýlmýþ keklik yakýnýna insan sokar mý? Valla sesini duysun 300 metreden kalkar gider. Avlatmaz kendini. Keske kardeþ okul gibi kardeþ kulüpler olsa (affiniza sýðýnarak böyle birþey varsa ben daha duymadým) devlet izinleri ile yabani keklik yakalanýp olmayan yerlere salýnsa ve bunlar klüp gözetiminde olsa kötü mü olur (tabi klüp baskanlarininda burda vasfý önemli öncelikle gerçekten avcý ve doga dostu olmali keklikleri birilerine peþkeþ çekmek için vurdurtmamali). Salinan her 20 keklik her sene kendini en kötü ihtimalle 2ye katlar. Biz avcýlardan bu iþe ön ayak olabilecek kiþiler cikmaz mý? Ben þahsým adýma böyle bir organizsyonda gönüllü yer almak isterim. Saygýlarýmla.

Oðuzhan  bir bölgeye keklik salarsan o bölgedeki keklik çoðalmak yerine azalýr . nedeni çiftlik kekliði dað kekliði ile çiftleþtiðinde taþýyýcý olduðu hastalýðý ona bulaþtýrýp ölmesine ve dolayýsýyla kekliðin azalmasýna neden olur diye bir görüþ var ve bende bu görüþe katýlýyorum.
kekliðin çoðalmasýný istiyorsak doðal kekliði doðal ortamýnda koruyup yaþama ve üreme olayýný kolaylaþtýrýp düþmanlarýný azaltmalýyýz (saksaðan,karga,tilki,bohçacý) keklik salýmý yerine profesyonel yöntemlerle doðadan keklik yakalanýp az olan bölgeye salýnmalý.
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • Ýngiliz Setter (MARKO)

Çevrimdýþý Oðuz BÖLEK

• *
  • Ýleti: 23
« Yanýtla #6 : 12 Aralýk 2016, 03:59:43 »
Zaten benim demek istedigimde bu. Salýnan keklikler yabani olmalý. Tabiki predator temizligi yapýlmalý fakat predator eksikligide hasta ve güçsüz hayranlarýn diger saglikli bireylere bulasmasina neden olur.
Oðuz BÖLEK
1985 Ýstanbul/TEKÝRDAÐ

Çevrimdýþý Gökhan AKDOÐAN

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 1167
« Yanýtla #7 : 12 Aralýk 2016, 10:09:00 »
Merhaba gökhan yazdýklarýna bakýlýrsa beni iyi takip etmiþsin harfiyen doðru dediðin köpeklerle av yaptým. sana görüþlerimi anlatayým.
drahthaarlar iyi güzel akýllý güçlü köpeklerdir. her avý yapmak için tasarlanýp standart saðlanýnca ýrk olarak tescil edilmiþtir. ben uçar avcýsýyým ve onlarla yýllarca avlandým. fakat keklik avýnda bizde üç çeþit keklik var kýnalý keklik kaya kekliði ve kum kekliði (jet keklik) evet keklik avýnda hareketli kuþu bulup fermalamasý pointer setter den daha az  ve keklik alayýnýn kokusunu çok uzaklardan almak konusunda vasat geldi bana av yaptýlar ama istediðim ayarda deðil.
daha sonra elime çok iyi safkan setterler geçti hatta türkiye þampiyonu yavrusu. çok hýzlý iyi köpekti tavþan ve kekliði affetmezdi arkadaþýn hediyesi olduðundan ve avda onun yanýna gittiðinden istemiyerek elden çýkardým . sonrasýnda working setter denilen sýrbistandan gelme cesy diye bir fýrtýna setter ile avlandým çok üstün bir kokusu vardý birim zamanda araziyi onun kadar hýzlý tarayacak köpek görmedim. çok uzun mesafelerden havadan koku alýp kedileme kekliklere giden tam istediðim bir setterdi fermasýnda çok keklik tavþan aldým. oda malesef  yýlan sokmasýndan dolayý öldü. bunun üzerine aydýn da Nuri ÖNEL Abimizin yurt dýþýndan getirdiði çok özel bretonlardan haberimiz oldu kendisi burada misafirimiz iken hasbihal esnasýnda baba sýrbistan ana mercan secereli yavrular doðacaðýný öðrendim ve bir tane diþi breton edindim. þu an 4x4  su avý dahil hepsini yapýyor. çok memnunum.
eðer kuþ avý yapýyorsan hýzlý havadan ve yerden koku alan avýn dibine kadar sokulmadan ferma yapan ve öyle baþýný alýp gitmeyen bir köpeðin olmalý pointer dik baþlý kendine avlanan açýk gezen bir köpek sýklýkta çalýlýkta dik sarp uçurum ve kayalýklarda bana uymaz. setter cinsi ve kaný taþýyan köpekler bir adým önde bana göre kuþ avýna çok yatkýn. Bretonlar harika köpekler doðuþtan aportçu üstün koku hýzlý arama tarama çelgin bulma bakýmý nakliyesi çok kolay harika köpekler arabadan inince ne bu kedi ilemi avlanacaksýnýz diye dalga geçen avcýlar av dönüþü köpeklerini elden çýkarma durumuna geliyor.

ÖNEMLÝ NOT: Polemik konusu olmamasý için her cinsin iyi köpeði iyidir. ve her avcýnýn köpeði kendi için kýymetlidir. her cins av köpeðinede saygýmýz vardýr. bizler tercihimizi ve görüþlerimizi yazdýk.
Abi polemik olsun diye deðil zaten amacým polemik yaratmak olsa baþka þekilde sorardým o yüzden sýkýntý yok. :D
Genelde iyi kan Drahthaar besleyen abilerin neden vazgeçtiðini tecrübeleri benim için önemli.
Neden bilmiyorum ama genelde herkesýn kullandýðý yada önerdiði  yerýne az kullanýlan ama ýyý olaný araþtýrmak ve edinmek huy oldu. O yüzden Drahthaar edindim tabi bunda bu forumda paylaþýlanlar ve konuþulanlarda cok etkendý genel anlamda köpeðimden memlunum sadece benden kaynaklý fazla ava gidememesi ve önünde fazla av vurmamam nedeniyle köpek kapasitesine ulaþamadý. Fazla ava gitmemesi sebebiyle enerjisini harcamada bazen acemice davranabiliyor.
Ýlerde ýrk deðiþtirsem aklýmda breton var Drahthaar kadar bana zevk verýr mý býlmýyorum ama küçük olmasý sevimli olmasý (haným için önemli) az yemesi (kaliteli mama alýp uzun süre kulanma anlamýnda ekonomik olur)gibi etkenden dolayý düþündüðüm ýrk fakat Drahthaarým Tony yaþadýðý sürece baþka ýrk bakmam köpek satma/ deðiþtirme gibi düþüncemde olmayýnca bu deneyimi birebir yasamýþ tecrübelerine önem verdiðim abilerin görüþlerini alýp daha sonra için birikim yapýyorum. Cevabýn için tekrardan teþekkürler.
  • Ata NEO 12 Cal /66 Namlu
  • Deutsch Drahthaar - Tony
Gökhan AKDOÐAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUÐLA

Çevrimdýþý Adem ÖZENEN

• *
  • Ýleti: 385
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #8 : 12 Aralýk 2016, 10:48:15 »
bende trakya kennel den bir breton aldým 4 yaþýnda tecrübeli ama birbirimize pek uyum saðlayamadýk
sevimli olmasa elden çýkarma durumuna geldim herkes bretondan çok memnun ama ben daha zevkini alamadým
1963 Maltepe-Ýstanbul

Çevrimdýþý M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmaný)
« Yanýtla #9 : 12 Aralýk 2016, 11:16:35 »
bende trakya kennel den bir breton aldým 4 yaþýnda tecrübeli ama birbirimize pek uyum saðlayamadýk
sevimli olmasa elden çýkarma durumuna geldim herkes bretondan çok memnun ama ben daha zevkini alamadým

Þahsi kanaatim av köpeðini yavrudan alýp yetiþtirmek. yetiþkin köpek almak her zaman olumlu sonuç vermiyor.
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • Ýngiliz Setter (MARKO)

The following users thanked this post: Gökhan AKDOÐAN

Çevrimdýþý Adem ÖZENEN

• *
  • Ýleti: 385
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #10 : 12 Aralýk 2016, 11:27:52 »
Size katýlýyorum Emin bey bende hata yaptýðýmý düþünüyorum
1963 Maltepe-Ýstanbul