Emin abi paylasim icin tesekkurler bisey sormak istiyorum iyi kan drahthaarla av yaptin epeyce binsure iyi kan seterle av yaptin simdide bretonla yapiyorsun sence en iyi av yaptigin sana en iyi heycan verekn hangisiydi. Be drahthaar hastasiyim ama bu irtan vazgecersem besleyecegim irk breton bu irk bildigim kadariyla karakter anlaminda cok zit tecrubelerin neler bretonla ilgili paylasirsan sevinirim.
Merhaba gökhan yazdýklarýna bakýlýrsa beni iyi takip etmiþsin harfiyen doðru dediðin köpeklerle av yaptým. sana görüþlerimi anlatayým.
drahthaarlar iyi güzel akýllý güçlü köpeklerdir. her avý yapmak için tasarlanýp standart saðlanýnca ýrk olarak tescil edilmiþtir. ben uçar avcýsýyým ve onlarla yýllarca avlandým. fakat keklik avýnda bizde üç çeþit keklik var kýnalý keklik kaya kekliði ve kum kekliði (jet keklik) evet keklik avýnda hareketli kuþu bulup fermalamasý pointer setter den daha az ve keklik alayýnýn kokusunu çok uzaklardan almak konusunda vasat geldi bana av yaptýlar ama istediðim ayarda deðil.
daha sonra elime çok iyi safkan setterler geçti hatta türkiye þampiyonu yavrusu. çok hýzlý iyi köpekti tavþan ve kekliði affetmezdi arkadaþýn hediyesi olduðundan ve avda onun yanýna gittiðinden istemiyerek elden çýkardým . sonrasýnda working setter denilen sýrbistandan gelme cesy diye bir fýrtýna setter ile avlandým çok üstün bir kokusu vardý birim zamanda araziyi onun kadar hýzlý tarayacak köpek görmedim. çok uzun mesafelerden havadan koku alýp kedileme kekliklere giden tam istediðim bir setterdi fermasýnda çok keklik tavþan aldým. oda malesef yýlan sokmasýndan dolayý öldü. bunun üzerine aydýn da Nuri ÖNEL Abimizin yurt dýþýndan getirdiði çok özel bretonlardan haberimiz oldu kendisi burada misafirimiz iken hasbihal esnasýnda baba sýrbistan ana mercan secereli yavrular doðacaðýný öðrendim ve bir tane diþi breton edindim. þu an 4x4 su avý dahil hepsini yapýyor. çok memnunum.
eðer kuþ avý yapýyorsan hýzlý havadan ve yerden koku alan avýn dibine kadar sokulmadan ferma yapan ve öyle baþýný alýp gitmeyen bir köpeðin olmalý pointer dik baþlý kendine avlanan açýk gezen bir köpek sýklýkta çalýlýkta dik sarp uçurum ve kayalýklarda bana uymaz. setter cinsi ve kaný taþýyan köpekler bir adým önde bana göre kuþ avýna çok yatkýn. Bretonlar harika köpekler doðuþtan aportçu üstün koku hýzlý arama tarama çelgin bulma bakýmý nakliyesi çok kolay harika köpekler arabadan inince ne bu kedi ilemi avlanacaksýnýz diye dalga geçen avcýlar av dönüþü köpeklerini elden çýkarma durumuna geliyor.
ÖNEMLÝ NOT: Polemik konusu olmamasý için her cinsin iyi köpeði iyidir. ve her avcýnýn köpeði kendi için kýymetlidir. her cins av köpeðinede saygýmýz vardýr. bizler tercihimizi ve görüþlerimizi yazdýk.