Fatih bey benim bu köpeği bulma hikayem bayağı uzun , ingiliz panteri ve brek kırması 2 köpeğimiz vardı başka arkadaşlarda önceden , tesadüf eseri ellerine geçmişti ve her ikisinin de muhteşem avları vardı , nerdeyse keklik tavşan geçmiyorlardı denecek kadar , hele bıldırcında 2-3 grup avcının geçtiği tarlalardan bıldırcın buluyorlardı , o derece mükemmellerdi yani şaka gibi ama gözümle gördüğüm avlar . ben 3 sene önce 20.10.2013 de bir av dönüşü kalp krizi neticesi babamı kaybettim. Kütahya Tavşanlı Hacı Nuri TARI . belki duymuşsunuzdur bilmiyorum pointer sevdalısıydı. nur içinde yatsın. babam rahmetli olana kadar ben hayatımda köpek beslemiş değildim. ama ani vefatı neticesi ingiliz panteri köpeği de yadigarı olarak bana kaldı. 14 aylıktı ava yeni yeni başlıyordu ama babam köpeklerini kendine aşık eder o nedenle bana alışması çok uzun sürdü. ben biraz da bunun siniri ile yanına eski avların da şevkiyle safkan bir brek bulmaya o kış karar verdim ve avlakta yazdığım brek arıyorum mesajını aylar sonra İsmail beyin arkadaşının görmesi ve onu bilgilendirmesi neticesine bu köpeğimi aldım. ancak köpek yetiştirme konusunda tecrübem olmadığı için çok zorlandım. fazlaca ilgilendim de denemez. şimdi 2.5 yaşında dişim getirmesi , patronesi var , ferma ise bıldırcın haricinde denk gelmedi. ama vurulan her avı iştahla getirir. sıcak soğuk bu ırkta sorun değil , yaz kış sudan korkmuyor direk çeşme akarına dalıp oynamayı seviyor. avdan kaynaklı eksiklikler benim tecrübe ve ilgi noksanlığımdan köpeğe kabahat bulmaya gerek duymuyorum. otur kalk yat bile öğretmeye çalışmadım yani o derece , ama bana asıl lazım olan hayır , getir , yerine geç gibi komutları gayet rahat öğrettim. ha bir tek arabaya atlamayı öğretemedim uğraşsam da prenses arabadan iner ama binmeye gelince nazlı neden bilmiyorum

bu ırkı bilen sonuçta sayılı kişi ülkede. bir ara apartmanın arka bahçesinde baktığımdan 2 köpek zor geldi vermeyi düşündüm ama talipleriyle anlaşamadık. üretme konusunda dediğim gibi yerim müsait değil , apartmanı kendim yaptım sattım 2 dairesi benim gerisi yabancılar. 2 köpek bile bana çokken yavru üretme şansım yok artı bilgim de yok . babam rahmetli eski müstakil evimizde şevkle yapardı ama apartmanda o da yapmamıştı zaten. velhasıl bayağı uzun oldu ama bu köpeklerin kıymetini anlamak için beslemek ve avlanmak lazım. köpeğimin eksiklikleri tamamen kendi eksikliklerimden kaynaklı. 2 tane daha var burda Ragıp Kaytan beyin eniklerinden onlar da gayet güzel av yapıyorlar , sahipleri memnun söyledikleri kadarıyla ama ben onlarla birebir avlanmış görmüş değilim elbette , söyledikleri bu. eğer ki safkan bir brek yakalayabilirseniz ( biraz emek çekmeniz lazım ) memnun kalacağınıza şahsen eminim. köpeğim bende kalırsa eğer ve dışarıdan yeni bir erkek gelirse belki o zaman kayınbiraderimin evinde üretmeyi düşünürüm. aksi takdirde buradaki ırkla elimdeki köpeğin atalarının akraba olup olmadıklarını tam bilemediğim için üretme gibi bir düşüncem yok şimdilik. ama kayınbiraderim bayağı meraklıdır köpeklere

saygılar