Yaptım hafta sonu test etmeyi düşünüyorum asıl merak ettiğim bununla ilgili kanunen bir yasaklama varmı acaba , bu arada tarif şöyle
10 kilo mısır
1 paket toz maya
2 paket vişneli toz içecek (tang veya oralet gibi amerikada yazdığı ürün bunlara benziyordu)
Bunları bir bidona (20 lik turşu bidonu kullandım ben) doldurup mısırının 1.2 cm üstünede taşacak kadar su doldurup 4,5 gün hava almayacak şekilde bekletin demiş , aynen dediği gibi yaptım ama tang bulamadığım için vişne suyu kullandım bakalım ne olacak .
Fill up your 5 gallon bucket with roughly 15-20 pounds of corn.
Add your drink mix and yeast
Fill the bucket with water until its 1" above the corn
Store in your garage for 3-5 days
Buda aynı forumda başka birinin tarifi ;
mix the following concoction in a 1 gallon milk jug:
1/2 gallon hot water (hot out of the tap)
8 oz cane syrup
2 cups DARK brown sugar
6-12 oz white powdered sugar
2 oz liquid strawberry extract (spice department of grocery)
Keep refrigerated.
Özetle ;
2 litre sıcak su (1 galon ortalama 3,7 litre demek düze yuvarladım)
0.2 ml şeker kamışı şurubu
2 bardak esmer şeker
0.4 ml pudra şekeri
0.1 ml sıvı çilek konsrantesi
Bunu dozbalında saklayın , denemek lazım
https://www.nefisgurme.com/Cilek-Aromasi-20-Ml,PR-2710.html?gclid=EAIaIQobChMIo9uvsMzI1gIVApPtCh2pQgxKEAQYASABEgKP-vD_BwEhttps://www.nefisgurme.com/Surup-Pure-Cane-Seker-Kamisi-70-Cl,PR-27205.html?gclid=EAIaIQobChMIrd2GxsvI1gIVTLHtCh1mzwLZEAQYAiABEgIEzPD_BwE